Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αν μπορέσεις να ψύξεις παραπάνω το ΗΒΜ (τί παίζει με το backplate της stock?) και αρχίσεις να το ανεβάζεις, θα έχεις μεγάλο κέρδος από εκεί.

Btw, 152W? Όχι 450?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χρ

Αυτο ειδα αλλαζει ολα τα states, ευχαριστω!

Για δειτε τι μας ετοιμαζει η Σαπφω! https://videocardz.com/73947/sapphire-radeon-rx-vega-64-nitro-pictured-and-tested

ησιμοποίησε το OverdriveNTool.

​ποια εκδοση αλλαζει όλα τα states?

όλα τα states δεν τα αλλάζει αλλά είναι το πιο αξιόπιστο.

Προσοχή για να πάρει αλλαγή στα voltage θέλει και αλλαγή στη συχνότητα του πυρήνα, έστω και για ένα MHZ

• Like 1

όλα τα states δεν τα αλλάζει αλλά είναι το πιο αξιόπιστο.

Προσοχή για να πάρει αλλαγή στα voltage θέλει και αλλαγή στη συχνότητα του πυρήνα, έστω και για ένα MHZ

Ποια είναι η τελευταία έκδοση;από πού το κατεβάζουμε;

Τις εβαλα απο το bios της mobo στο profile που ειχε αυτοματα. Θα επανελθω με τα timings. Δεν τα θυμαμαι

Το memory try it εννοείς γιατί στο a-xmp οι aegis έχουν το 2800 και το 3000 profile (αλά intel).

Πόσο soc/dram voltage και τι proc odt έχεις? Τα timings τα ξέρω και τα υπολογίζω :-D

Αυτο εχω κανει αλλα την μνημη την εχω στα 1050 μηπως εχω throttling, στο time spy βγαζω 7881. Ετρεχα gpuz για να δω τις μεγιστες τιμες καθως εκανε το τεστ. Target εννοεις την θερμικρασια; Κατι γινεται και κρασαρει το wattman παντως. Συχνοτητα επαιζε στα 1700 θερμοκρασια κυμαινοταν στους 65.

Και εγω ειχα θεμα με το τροφοδοτικο οταν ετρεχα το time spy εσβηνε το pc. Τελικα ηταν ο διακοπτης του rail το γυρισα σε single και εστρωσε, τραβαει πολυ ρευμα.

Οσο για τα states αμα φλασαρεις το bios της αεροψυκτης μηπως υπαρχει πιθανοτητα να δουλεψει το uv;

Για μενα το 1025 ειναι η χρυση τομη επιδοσεων. Εχει και ψηλα τα ρολογια τou core αλλα και παντου εχει καλες επιδοσεις. 19000 και strike κ 8000 και κατι timespy. Βεβαια δε με ενδιαφερςι η καταναλωση κ το psu μου ειναι 1300αρι. Οποτε δε με απασχολει να βρω ταβανι καταναλωσης. Τωρα πιστευω οτι δεν αξιζει να κατεβασεις ολα τα states κ να την κανεις σαν αεροψυκτη εκτος αν μπορεσεις μ αυτο τον τροπο να ανεβασεις πολυ hbm με ταυροχρονη ανοδο επιδοσεων. Εγω με 1040 hbm κ stock τα αλλα ειχα χειροτερες επιδοσεις κ οσο την εβαλα 1060,1075,1080,1100 κρασαρε. Το 1025 δουλευει αψογα

• Like 2

Μα η AMD αυτό ακριβώς κάνει. Οι κάρτες γραφικών της έχουν πολλούς περισσότερους πυρήνες από της Nvidia και οι χρονισμοί δεν είναι δα και τόσο πίσω. Σε GFLOPS είναι μπροστά από τις αντίστοιχες nvidia. Το utilization ωστόσο πέφτει αρκετά χαμηλά στα παιχνίδια και αυτό είναι το πρόβλημα.

Το πρόβλημα της AMD είναι ότι για να χρησιμοποιήσεις σωστά και αποδοτικά τις εντολές που κουβαλάνε τα τσιπάκια της, πρέπει πέρυσι να ήσουν μηχανικός στην AMD στο τμήμα των GPUs και φέτος να αναπτύσεις μηχανές γραφικών. Θέλεις μπόλικη assembly και πάρα πολύ χρόνο για να αναπτύξεις πράγματα που όλες οι βιβλιοθήκες εκεί έξω τα έχουν, αλλά optimized για το path των αρχιτεκτονικών της Nvidia. Ούτε στις κονσόλες που φοράνε GCN γίνονται τρομερά πράγματα. Οι miners από την άλλη το κάνουν. Επίσης σε HPC συστήματα το κάνουν. Απλά εκεί τα λεφτά είναι διαφορετικά, το λογισμικό μπορεί να βελτιώνεται επί χρόνια, στηρίζονται σε αρκετές δικές τους custom βιβλιοθήκες και το λογισμικό κάνει target εξαρχής μια πολύ συγκεκριμένη αρχιτεκτονική.

Ενας φίλος πριν λίγες ημέρες μου θύμησε γιατί η 3dfx είχε το τέλος που είχε στην αγορά των PC στις αρχές του 2000.

Τότε θυμάμαι είχα μια ATI RAGE FURY PRO 32mb που ήταν αρκετά αξιοπρεπής. 

Ναι από τότε ψώνιζα ATI ...  :P με έναν Pentium III 800άρη. 

Τότε η Nvidia είχε παρουσιάσει T&L accelerator στις κάρτες της που μπήκε γρήγορα στο dx7 .

Οι της 3dfx το σνόμπαραν πιστεύοντας στην ταχύτητα του CPU , δηλαδή της FPU και είχαν την κατάληξη που είχαν .... 

Αυτά περί async ... και πως μπορεί να πάει η αγορά ...

• Like 1

Το memory try it εννοείς γιατί στο a-xmp οι aegis έχουν το 2800 και το 3000 profile (αλά intel).

Πόσο soc/dram voltage και τι proc odt έχεις? Τα timings τα ξέρω και τα υπολογίζω :-D

Μολις ευκαιρησω θα σου τα στειλω..

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Λοιπον απο το bios στο dram frequency τις βαζω καρφωτη επιλογη 3200 και δινει απο μονο του command rate 1, tcl 16,trcdrd 18,trcdwr 18,trp 18 και tras 38 ρευμα 1.344 αλλα βλεπω στο bios να αλλαζει κ σε 1.360.ολα αυτα αυτοματα τα βγαζει. Παει αψογα το μηχανημα και δεν πειραξα τπτ. Bios εχω περασμενο το τελευταιο νομιζω ητοι MS-7A33.

Edit SOC VOLTAGE 1.184

ΕΧΩ CINEBENCH 1712

Επεξ/σία από billeiros

Για σας παιδιά.

Μέχρι τώρα ήξερα ότι οι nvidia είναι καλύτερες κάρτες γραφικών από της AMD ati.

Τώρα όμως έχουν βγει οι vega οι οποίες είναι αρκετά ακριβες. Κάτω από 480 ευρώ δεν βρήκα με μια μικρή έρευνα που έκανα.

Είναι ο κανόνας του ότι πληρώνεις παίρνεις; δηλαδή είναι καλύτερες από της nvidia; ή απλά είναι υπερτιμημένες;

Για σας παιδιά.

Μέχρι τώρα ήξερα ότι οι nvidia είναι καλύτερες κάρτες γραφικών από της AMD ati.

Τώρα όμως έχουν βγει οι vega οι οποίες είναι αρκετά ακριβες. Κάτω από 480 ευρώ δεν βρήκα με μια μικρή έρευνα που έκανα.

Είναι ο κανόνας του ότι πληρώνεις παίρνεις; δηλαδή είναι καλύτερες από της nvidia; ή απλά είναι υπερτιμημένες;

Ολες καλές είναι. Το θέμα είναι να βρεις κάτι σε καλή τιμή, προσφορά και να το χρυπήσεις . 

Διαφορετικά το καλό και το κακό δεν μπορεί να οριστεί για τους χρήστες. Η τιμή είναι αυτή που καθορίζει τα πάντα.

Αν η VEGA είχε 100€ θα ήταν η καλύτερη κάρτα. 

Αν η VEGA είχε 1000€ θα ήταν η χειρότερη .

Αυτό το αναφέρω αν η συζήτηση γίνεται για αγορά.

Αν γίνεται για τεχνολογικό ενδιαφέρον, τότε θα σου πω πως κάθε κάρτα έχει τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της .

Το Vega έχει full DX12 support με καλό Async  αλλά καταναλώνει παραπάνω από τον ανταγωνισμό.

Άγιε μου Βασίλη ξέρω τι δώρο θέλω φέτος! Την Sapphire Radeon RX Vega 64 Nitro!

Το τρίποδο να κοιτάξεις μόνο να είναι μέσα στην συσκευασία ....  :devil:

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...