Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

O RAJA για ένα διάστημα είχε πάει και στην APPLE και αν θυμάστε μετά από λίγο είχε σκάσει συνεργασία με APPLE και AMD .

Τώρα μια ημέρα μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας AMD / INTEL για παροχή VEGA στην δεύτερη, πάει στο τμήμα γραφικών της Intel ... Τυχαίο ?

Η AMD δεν τον αντικαθιστά αλλά βάζει προσωρινά το Lizάκι να ελέγχει τα του NAVI λες και το NAVI τώρα ξεκινά να αναπτύσεται ....

Λογικά ο RAJA πάει στην Intel για να προσαρμόσει σε μονολιθικά chip την VEGA ή την RTG αρχιτεκτονική, ώστε να μειωθεί το κόστος. 

Δεν έχει λογική το MCM με INTEL + AMD GPU , θα πάνε να το κάνουν μονολιθικό και ίσως να δούμε και την Intel στο HSA ... 

https://www.anandtech.com/show/12011/raja-koduri-resigns-from-amd

https://overclock3d.net/news/gpu_displays/raja_koduri_officially_joins_intel_as_chief_architect/1

εντωμεταξύ, οι ειδικοί αναλυτές του insomnia ήταν βέβαιοι ότι ο Raja αποπέμφηκε σκαιώς από την AMD για την "αποτυχία" του Vega :-D :P

Τόσο μεγάλη αποτυχία που μετά από δεκαετίες η intel προχώρησε στo leasing τεχνολογίας, ενώ η συνεργασία με την AMD φαίνεται ότι έχει πολύ βαθύτερες ρίζες όπως δείχνει η , εμφανώς συμφωνημένη, μεταγραφή Raja. ;)

• Like 7
  • Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

το vega σαν αρχιτεκτονικη ειναι μπροστα απο τον ανταγωνισμο διαθετει ενα σωρο νεες τεχνολογιες που θα τα χρησιμοποιησουν τα παιχνιδια στο μελλον

αλλα πασχει στο peformance per watt/$

• Like 1
Δημοσ.

το vega σαν αρχιτεκτονικη ειναι μπροστα απο τον ανταγωνισμο διαθετει ενα σωρο νεες τεχνολογιες που θα τα χρησιμοποιησουν τα παιχνιδια στο μελλον

αλλα πασχει στο peformance per watt/$

Φιλος μου που εχει την ιδια καρτα με εμενα την εχει βαλει μεσω uv να τρεχει στα 220 watt maximum κ ανεβαζοντας hbm. Απλα τα προιοντα της amd θελουν δουλιτσα κ γνωσεις βεβαια. Αντιθετως ο συνδυασμος intel/nvidia ειναι plug and play

• Like 5
Δημοσ.

Αλλα οχι με τοσο potential οπως της amd. Επιπλεον κ μονο το γεγονος οτι με amd vega αγοραζεις φθηνο frresync monitor και εχεις απλετη vram-μεχρι και 16 gb!!!!., για μενα φτανει γιατι το προτιμω

• Like 1
Δημοσ.

Kατά το 2022 θα ρίχνει στην 1080TI 40% 

Keep calm and continue support amd trolling

Tωρα ποιος τρολάρει μέσα στο thread "AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris" είναι μεγάλη συζήτηση...

Στείλατε συλληπιτήρια στο Raja για την  αποτυχία του  και την απόλυση ή ακόμα; :P

• Like 4
Δημοσ.

Φιλος μου που εχει την ιδια καρτα με εμενα την εχει βαλει μεσω uv να τρεχει στα 220 watt maximum κ ανεβαζοντας hbm. Απλα τα προιοντα της amd θελουν δουλιτσα κ γνωσεις βεβαια. Αντιθετως ο συνδυασμος intel/nvidia ειναι plug and play

μαντεψε τι προτιμαει ο καταναλωτης

Δημοσ.

Εχουμε ιντελαρα και μονο nvidiαρα εμεις και ειναι το καλυτεροοοο!

Δημοσ.

Ο καταναλωτης προτιμαει τον ανταγωνισμο. Οσο υπαρχει ανταγωνισμος στην αγορα υπαρχουν επιλογες και καλυτερες τιμες, τοτε ο καταναλωτης θα προτιμισει και αυτο που καλυπτει τις αναγκες του.

• Like 3
Δημοσ.

Ο καταναλωτης προτιμαει τον ανταγωνισμο. Οσο υπαρχει ανταγωνισμος στην αγορα υπαρχουν επιλογες και καλυτερες τιμες, τοτε ο καταναλωτης θα προτιμισει και αυτο που καλυπτει τις αναγκες του.

Και οι δύο δίκιο έχετε, αλλά κυρίως δίκιο έχει ο από κάτω.

Εχουμε ιντελαρα και μονο nvidiαρα εμεις και ειναι το καλυτεροοοο!

Τα έχουμε ξαναπεί...η AMD δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά ακόμα και σε εποχές Thermi.

Δεν πέρασε μπροστά σε εποχές 7950/70, που πρακτικά ξεφτίλιζαν τον ανταγωνισμό, με στοιχεία, όσα κόλπα κι αν έκανε η πράσινη, όσες εκδόσεις κι αν έβγαλε.

Όλος ο "ειδικός" τύπος παρουσίαζε 660 vs 7950...και τα τσιμέντα γελάσανε. Μας παρουσίασαν 770 vs 7950...τα τσιμέντα δάκρυσαν.

Χρειάστηκε η 780(Τι, black, mitsos) για να αποκτήσει το "στέμμα", σε τιμή.

Ακόμα και οι 2-390(Χ) για όταν βγήκαν ήταν ισχυρότατες. Αλλά "καίγανε" πολύ (Thermi...someone?). Ζεσταίνονταν...

Όχι ότι δεν φταίει η AMD...stock coolers gtpk, ανώριμοι οδηγοί για μήνες (6+) από την κυκλοφορία.

Όσο για raw powah  (που λέει και κάποιος), πιο ισχυρές είναι οι AMD κάθε γενιάς σε raw. To πρόβλημα είναι ότι με τις τσατσαριές που κάνουν εκεί στην κόκκινη, τη βλέπουμε αυτή την ισχύ όταν είναι αργά πλέον, έχει χάσει το προϊόν την όποια δυναμική.

• Like 4
Δημοσ.

Kατά το 2022 θα ρίχνει στην 1080TI 40% 

Keep calm and continue support amd trolling

Εισαι πολυ αστειος. Και τα επιχειρηματα σου ακραδαντα. Φανταζομαι κ το pc σου εναι επισης για γελια. Ε ρε να ταν η ζηλια ψωρα...

Εγω ειμαι καταναλωτης κ στην παρουσα φαση προτίμησα amd

• Like 1
Δημοσ.

Εισαι πολυ αστειος. Και τα επιχειρηματα σου ακραδαντα. Φανταζομαι κ το pc σου εναι επισης για γελια. Ε ρε να ταν η ζηλια ψωρα...

Εγω ειμαι καταναλωτης κ στην παρουσα φαση προτίμησα amd

εχεις ακουστα τη στατιστικη? με δειγμα 1 δε κανεις δουλεια

αλλα τι καθομαι και συζηταω...τωρα σε θυμηθηκα

Δημοσ.

Καλως σας βρηκα νεος user Rx VEGA 64 LC 

Η καρτα ειναι θηριο πραγματικα.Εχει πολλα να δωσει, μακαρι να γινουν οι απαραιτητες κινησεις απο πλευρας AMD ωστε να γινει πραγματικοτητα μπας και ο nvidia κουνηθει και δωσει τιποτα καλυτερο.Ηδη στα νεα games που βγαινουν με dx12 υπαρχει σαφη βελτιωση απο την αρχικη εικονα προ 3μηνου που εμφανιστηκαν . Να αναφερω οτι προερχομαι απο 1080GTX οποτε εχω μια πιο σαφη εικονα και αποψη περι πρασινου-κοκκινου .Πανω απο ολα ειμαι καταναλωτης και με ενδιαφερει η δικια μου τσεπη και επιλογες οποτε ανταγωνισμος και παλι ανταγωνισμος μεταξυ τους για να απολαμβανουμε εμεις.

Υ.Γ.

Ωραιος οδηγος Blade σε ευχαριστω , την πουσαρισα και γω λιγακι. :P

post-44241-0-68643200-1510341797_thumb.jpg

post-44241-0-13443300-1510341844_thumb.jpg

• Like 3
Δημοσ.

Το ''Με ενδιαφέρει η τσέπη'' ενώ πήγες από GTX1080 σε Vega64 δεν κολλάει βέβαια. Παρ' όλα αυτά καλορίζικη.

Φυσικα με ενδιαφερει η τσεπη και τι μπορω να παρω σαν συνολο, με τα χρηματα που διαθετω και ενδεχομενως με εκαστοτε "deals" Που μπορει να υπαρξουν. Σε ευχαριστω την εχω αρχισει σε τεσταριζματα. :D 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...