Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μα αφου το vega ειναι μια χαρα... why?

Αποτυχία αντάξια του 2900XT είναι το Vega64, που το είδες το μια χαρά ; Με τέτοιο perf/w είναι να γελάνε και οι πέτρες.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν φταιει για το mining απλα ηταν ατυχος που το λανσαρισμα των vega εγινε με την ακμη του mining και οτι αυτο συνεπαγεται.

Βασικά είναι τυχεροί γιατί λόγω του mining πουλάνε Vega, αλλιώς θα έμεναν στα ράφια.

Και δε σε κατηγορώ, κι εγώ περίμενα πως και πως τα VEGA, έφαγα μια φόλα μέχρι απέναντι και πλέον θα πάρω Volta, αλλά τουλάχιστον το παραδέχομαι. :P :-)

Πάντως το σίγουρο είναι ότι θα παίζουν μπάλα μόνα τους, για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα δεν είδαμε καλά καλά το Vega άλλωστε...

Εγώ αγοράζω από όποιον μου δίνει το ισχυρότερο HW στα λεφτά που θέλω να δώσω. Αν κάποια στιγμή η AMD βγάλει δυνατότερες GPU από την NV θα γίνει τράμπα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το Vega σαν κάρτα, και σαν "καλη" επιστροφή της AMD στις gpu χαντακωθηκε από την υπερβολική κατανάλωση σε συνάρτηση των επιδόσεων, το overhype, τις διαφημίσεις poor volta -ψευτομαγκια-, το παιχνίδι των τιμών (399-499 κλπ), διαθεσιμότητα/ετοιμότητα custom υλοποιήσεων ανύπαρκτη + η τρέλα του mining. Έτσι έχουν τα πράγματα, αυτή τη στιγμή. Χωρίς custom υλοποιήσεις και χωρίς ξεκαθαρα πράγματα στο θέμα τιμής και διαθεσιμότητας που πας ..

Αν η κατανάλωση ήταν αρκετά μικρότερη και οι τιμές ήταν σωστές + custom ναι ίσως τα κατάφερνε καλύτερα. Τώρα είναι απλά μια Killed.in.action καρτα. Next

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ.

Λογικά πολύ γρήγορα θα βγάλουν νέο Rev. της κάρτας . Δεν ξέρω αν θα είναι στα 12nm αλλά θα βγάλουν.

Το APU που ανακοίνωσαν (2700U) γράφει VEGA Rev. 1,5, οπότε μάλλον κοιτάνε να το στρώσουν.

Δημοσ.

Άντε αυτά τα άτιμα τα apus να τα φέρουν στα laptop να τα φέρουν και στα desktop όμως σύντομα... Όσο για την vega σχετική η αποτυχία ως τώρα... Αν ήταν τόσο χάλια όσο λέτε δεν θα έβγαζε η nvidia την ανεκδιήγητη 1070ti...

Δημοσ.

Η 1070Ti βγήκε να καλύψει το κενό μεταξύ 1070 και 1080 που για πρώτη φορά είναι μεγάλο. Στις προηγούμενες γενιές η διαφορά X70 με X80 ήταν αντίστοιχες με την διαφορά 1070Ti και 1080. Σε αυτό το κενό βρισκόταν μόνο η Vega56, τώρα υπάρχει και η 1070Ti.

Δημοσ.

Η 1070Ti βγήκε να καλύψει το κενό μεταξύ 1070 και 1080 που για πρώτη φορά είναι μεγάλο. Στις προηγούμενες γενιές η διαφορά X70 με X80 ήταν αντίστοιχες με την διαφορά 1070Ti και 1080. Σε αυτό το κενό βρισκόταν μόνο η Vega56, τώρα υπάρχει και η 1070Ti.

Και διαπίστωσαν το κενό μετά από ενάμιση χρόνο; Και όταν βγήκε η vega56; Καλό είναι να μην κλείνουμε τα μάτια σε τέτοιες ανούσιες κινήσεις και να μην κάνουμε το άσπρο μαύρο για να δικαιολογήσουμε τις εταιρείες... Μην λέμε ότι να ναι... Δηλαδή το κενό ανάμεσα στην 1080ti και την 1080 είναι μικρότερο;;; Δεν είδα να βγάλουν κάρτα εκεί... Γιατί απλά δεν προσπέρασε η vega64 την 1080...

Δημοσ.

Ναι μια χαρά. Και με 500ρι καλό, μη σου πω και με 450ρι είσαι ΟΚ.

Τσίμπησες τον i5-6500;; Με γεια και καλοδούλευτος!!

• Moderators
Δημοσ.

Τσίμπησες τον i5-6500;; Με γεια και καλοδούλευτος!!

"Ενοικιασμένος" είναι... Την καρτούλα μου τσίμπησα (από μέρα σε μέρα θα έρθει) και ανυπομονώ να δω πως τα πάει. :-)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...