Πέτρος Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Εγώ περιμένω τον 1ο που θα σετάρει και τεστάρει τη "FE" σε gaming, για να αρχίσουν μετά οι υποθέσεις για πόσο καλά ή άσχημα θα πηγαίνει η RX.
Chaos KinG Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Πηγή: GamingAMD Radeon RX Vega Cards Are Faster & Cheaper Than The Frontier Edition Consumer RX will be much better optimized for all the top gaming titles and flavors of RX Vega will actually be faster than Frontier version! Πηγή: RajaKoduri We’ll be showing Radeon RX Vega off at Computex, but it won’t be on store shelves that week. We know how eager you are to get your hands on Radeon RX Vega, and we’re working extremely hard to bring you a graphics card that you’ll be incredibly proud to own. Developing products with billions of transistors and forward-thinking architecture is extremely difficult — but extremely rewarding — work. And some of Vega’s features, like our High Bandwidth Cache Controller, HBM2, Rapid-Packed Math, or the new geometry pipeline, have the potential to really break new ground and fundamentally improve game development. These aren’t things that can be mastered overnight. It takes time for developers to adapt and adopt new techniques that make your gaming experience better than ever. We believe those experiences are worth waiting for and shouldn’t be rushed out the door. We’re working as hard as we can to bring you Radeon RX Vega. On HBM2, we’re effectively putting a technology that’s been limited to super expensive, out-of-reach GPUs into a consumer product. Right now only insanely priced graphics cards from our competitors that aren’t within reach of any gamer or consumer make use of it. We want to bring all of that goodness to you. And that’s not easy! It’s not like you can run down to the corner store to get HBM2. The good news is that unlike HBM1, HBM2 is offered from multiple memory vendors – including Samsung and Hynix – and production is ramping to meet the level of demand that we believe Radeon Vega products will see in the market. Πηγή: RajaKoduri Αντε θα δουμε την gaming vega σε 2 εβδομαδες. Τωρα ποτε θα τις πιασουμε απο οτι φαινεται Q3 και αν.
jimex Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Ακόμα με τα ''σαπάκια'' ασχολούμαστε.. Βασικά κομψοτέχνημα είναι το Vega, απλά δεν είναι για παιχνίδια. Αν αυτή τη στιγμή η καθημερινή μου δουλειά αφορούσε την ανάπτυξη/δοκιμή/training νευρωνικών δικτύων, θα ήθελα να είχα μερικές Vega FE από χθες. Συνολικά φαίνεται πως είναι ένας πάρα πολύ καλός για τα σημερινά δεδομένα παράλληλος επεξεργαστής και μπορείς να τον εκμεταλευτείς πραγματικά για οτιδήποτε βαρύ μπορεί να παραλληλιστεί. Τώρα όσοι θέλουν GPU για παιχνίδια και μόνο, δεν υπάρχει περίπτωση να μην τρώει ξύλο από την αντίστοιχη σε τιμή της Nvidia. Επειδή έχει πάνω τόσα επιπλέον πράγματα από αυτά που χρησιμοποιεί ένα σημερινό παιχνίδι, η τιμή του πυρήνα αναγκαστικά δε μπορεί να κατέβει, η κατανάλωση θα είναι ανάλογη ενός τόσο μεγάλου πυρήνα και λογικό είναι οι επιδόσεις να είναι χαμηλότερες από τους αντίστοιχου μεγέθους πυρήνες της Nvidia, που έχουν αξιοποιήσει το σύνολο των transistor για μονάδες που αξιοποιούν τα παιχνίδια.
thor777 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Πάντως εγώ δεν βλέπω τιμολιγιακά να προσφέρει πίεση η AMD στην NVidia ουτε το περίφημο vfm που κάποιοι λένε. Η strix rx 470 έκανε 210-220 ευρώ και τώρα βλέπω την αντίστοιχη 570 να ξεκινάει απο τα 270€ και να φθάνει στα 1372€ https://www.skroutz.gr/s/11721977/Asus-Radeon-RX-570-4GB-90YV0AJ0-M0NA00.html και υποτίθεται οτι μιλάμε για κάρτα και καλά με 169$ msrp. Τέτοιες κάρτες έπρεπε να πουλιούνται κάτα απο 200. 1
Millennium Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 H RX 570 εχει 169$ MSRP στις ΗΠΑ (διχως φπα),μετα ανεβαινουν αναλογως την υλοποιηση.Ακομα και ετσι στην ευρωπη βλεπω να ξεκινανε απο τα 175€.Και απο ASUS που συνηθως ειναι ακριβες τη ROG Strix 570 τη βρισκω απο 207.Μια χαρα λοιπον.
thor777 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δεν παρακολουθώ τιμές απο εξωτερικό άλλα όσο αφορά το σκρουτζ εγώ ξέρω οτι η r9 270X με 199$ msrp την έβρησκες χαλαρά κατω απο 200 και την απλή 270 με 179$ msrp ακόμα πιο κάτω γυρω στα 150-160. Εδώ ακόμα και η 280 είχε πέσει η τιμή της κάτω απο 200 αν και αρκετά αργοτερα απο την κυκλοφορία η οποία είχε 279$ msrp. H rx 470 με 169$/179$ δεν έπεσε ποτέ κάτω απο 200 ευρώ , σταθερά στα 210 - 220 μέχρι τέλους. Επίσης μιλάμε για προτεινόμενη τιμή κανένας δεν σου λέει οτι αφορά την πιο φτηνιάρικη έκδοση ενώ με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει οι τιμές να πέφτουν σε όλλες τις εκδόσεις. Η αίσθηση που έχω είναι οτι οι τιμες που βλέπω στο σκρουτζ δεν ανταποκρίνονται στα msrp των καρτών το τελευταίο διάστημα. 2
7nisiotis Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δεν παρακολουθώ τιμές απο εξωτερικό άλλα όσο αφορά το σκρουτζ εγώ ξέρω οτι η r9 270X με 199$ msrp την έβρησκες χαλαρά κατω απο 200 και την απλή 270 με 179$ msrp ακόμα πιο κάτω γυρω στα 150-160. Εδώ ακόμα και η 280 είχε πέσει η τιμή της κάτω απο 200 αν και αρκετά αργοτερα απο την κυκλοφορία η οποία είχε 279$ msrp. H rx 470 με 169$/179$ δεν έπεσε ποτέ κάτω απο 200 ευρώ , σταθερά στα 210 - 220 μέχρι τέλους. Επίσης μιλάμε για προτεινόμενη τιμή κανένας δεν σου λέει οτι αφορά την πιο φτηνιάρικη έκδοση ενώ με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει οι τιμές να πέφτουν σε όλλες τις εκδόσεις. Η αίσθηση που έχω είναι οτι οι τιμες που βλέπω στο σκρουτζ δεν ανταποκρίνονται στα msrp των καρτών το τελευταίο διάστημα. Άλλες οι εποχές επί 270Χ ,άλλοι φόροι,ΦΠΑ κλπ. Η ελληνική αγορά όσον αφορά στις gpu είναι νεκρή εδώ και χρόνια.Ειδικα με κάτι παρακμιακά skroutzoμαγαζα που αύριο δε ξέρεις αν θα είναι ακόμη ανοιχτά 3
Millennium Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δεν παρακολουθώ τιμές απο εξωτερικό άλλα όσο αφορά το σκρουτζ εγώ ξέρω οτι η r9 270X με 199$ msrp την έβρησκες χαλαρά κατω απο 200 και την απλή 270 με 179$ msrp ακόμα πιο κάτω γυρω στα 150-160. Εδώ ακόμα και η 280 είχε πέσει η τιμή της κάτω απο 200 αν και αρκετά αργοτερα απο την κυκλοφορία η οποία είχε 279$ msrp. H rx 470 με 169$/179$ δεν έπεσε ποτέ κάτω απο 200 ευρώ , σταθερά στα 210 - 220 μέχρι τέλους. Επίσης μιλάμε για προτεινόμενη τιμή κανένας δεν σου λέει οτι αφορά την πιο φτηνιάρικη έκδοση ενώ με το πέρασμα του χρόνου θα πρέπει οι τιμές να πέφτουν σε όλλες τις εκδόσεις. Η αίσθηση που έχω είναι οτι οι τιμες που βλέπω στο σκρουτζ δεν ανταποκρίνονται στα msrp των καρτών το τελευταίο διάστημα. Νομιζω πως κανεις κανεις λαθος συγκρισεις,σε αγορες/τιμες αλλα και σε εποχες.Συγκρινεις MSRP ηπα με τελικες τιμες...στην Ελλαδα και ενω δεν εχει και πολυ καιρο που κυκλοφορησαν οι 570.RX 470 εβρισκες αρκετες φορες στα 175-185ε απο Ελλαδα.Επισης τα 169$ της RX 570 αφορουν τις reference,περα απο τα αλλα. 1
thor777 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δεν νομίζω να έβρισκες αρκετές φορές την RX 470 στα 175-185 στην Ελλάδα. Η πιο φθηνή και χειρότερη υλοποίηση ήταν της gigabyte και έπεσε μόνο για μια μέρα στα 185 από mustshop που θέλει κατάθεση και θα στην φέρει μετά από ένα μήνα http://www.skroutz.gr/s/9592322/Gigabyte-Radeon-RX-470-4GB-GV-RX470G1GAMING-4GD.html ,κατά τα άλλα οι τιμες ήταν 215+ . Καμία σχέση με τις τιμές της r9 270 με το ίδιο msrp +10$ , μιλάμε για τουλάχιστον ένα 50αρι διαφορά σε μέσο όρο τιμών για μεγάλο χρονικό δια΄στημα και για διάφορες υλοποιήσεις. Σίγουρα άλλη εποχή πριν από 3 χρόνια , όπως είπε και ο φίλος @7nisiotis. Βέβαια όχι λογο φπα διοτι μιλάμε για 1% διαφορά αλλά μάλλον η αγορά έχει νεκρώσει και πάνε να βγάλουνε όσο περισσότερο κέρδος από τα 2-3 κομμάτια που θα πουλήσουν. Αντίστοιχα βέβαια ισχύουν και για την NVidia π.χ. με το παράδειγμα της gtx 760 σε σχέση με την gtx 1060 6gb πάλι με το ίδιο msrp. Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά πέρα από τα msrp η αίσθηση μου είναι το VFM που λέγαν για την ΑΤΙ σε σχέση με την nvidia τείνει να εξαφανιστεί. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Μπηχτή για το Volta της πράσινης είναι αυτό ;P 3
Chaos KinG Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) χαχαχαχα, αντε χρονια ειχαμε να δουμε κατι τετοιο με τα ''σκουπιδια'' που εβγαζαν στην ''Ati''-AMD (no offence) Επεξ/σία 20 Μαΐου 2017 από Chaos KinG
HyperionX Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 εδω δεν εχουνε φτασει το pascal ακομη...το volta τους μαρανε Μπηχτή για το Volta της πράσινης είναι αυτό ;P 2
Chaos KinG Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 εδω δεν εχουνε φτασει το pascal ακομη...το volta τους μαρανε Μην βγαζεις απο τα rumors συμπερασματα. Αλλα ναι δεν θα ειναι πιο γρηγορες απο volta προφανος. Μονο η AMD επαιζε safe 2 χρονια η nVIDIA παντα παιζει στην high-end platform οποτε προφανος αφου θα βγουν μετα απο vega θα ειναι πιο γρηγορες οι Volta.
adtakhs Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 εδω δεν εχουνε φτασει το pascal ακομη...το volta τους μαρανε Κάτι τέτοια έλεγαν και για τους RYZEN . Ίσως η αργοπορία να σημαίνει και δραστικές αλλαγές σε όλους τους τομείς για ένα πολλά υποσχόμενο προιόν με μέλλον. Θα φανεί στο χειροκρότημα βέβαια. Η τακτική τους πάντως μου φαίνεται παρόμοια με αυτή των CPU . Δεν έβγαζαν για 5 χρόνια τίποτα το εντελώς νέο. Εβγαζαν ανανεωμένες εκδόσεις της BULDOZER αρχιτεκτονικής μόνο στα μικρά APUs , και έφεραν τα πάνω κάτω από εκεί που ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές mobo δεν το περίμεναν. Ετσι και εδώ. Είχαμε GCN τόσα χρόνια με 7970/7950 να την τρώμε στην μάπα με μικροαλλαγές (280/380/380χ/ polaris ...) και τώρα φέρνουν τα νέα . To polaris θυμίζει excavator core (Α12 9800). Το VEGA θυμίζει ZEN .
Chaos KinG Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Fiji ηταν το πειραμα οπως λεω. Μετα απο ''τοσα χρονια'' (2?) δουλευωντας πανω σε HBM και για τις vega το αποτελεσμα αναμενεται να ειναι πολυ καλο ασε που με αυτα που ειπε ο Raja και ειδαμε στο Financial Analyst Day θα ειναι πιο γρηγορες απο pascal αλλα οκ μεχρι να βγουνε μικρο καλαθι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα