AnonymousHD Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Δεν υπάρχει καν ως επιλογή για μένα sli/cf. Να μου λειπει το βυσινο Κανένα vega δε περιμένω 970 και 1070 για 2 μήνες ακομη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Μη μου το κουτσουρεύετε το καημένο το βύσσινο και χαμηλώστε λίγο τους τόνους για να επιστρέψουμε σε ένα πιο πολιτισμένο κλίμα συζήτησης. Στην ανάγκη κερνάμε βυσσινάδα μπας και χαλαρώσετε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AnonymousHD Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Μη μου το κουτσουρεύεται το καημένο το βύσσινο και χαμηλώστε λίγο τους τόνους για να επιστρέψουμε σε ένα πιο πολιτισμένο κλίμα συζήτησης. Στην ανάγκη κερνάμε βυσσινάδα μπας και χαλαρώσετε. οτοκορεκτορας γαρ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Οι άγγλοι το λένε γκράμμαρ νάτσι 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2017 Nαι, αλλά αυτό το "κουτσουρεύετ-αι" δεν χωνεύεται με τίποτα...ούτε κατεβαίνει με βυσσινάδα. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
CarbonFibre Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2017 Και πάλι δεν απαντάς στην εύλογη ερώτησή μου. Τσάμπα θα παράγει η κόκκινη τους πυρήνες ή έχει βγει σε τρελές εκπτώσεις το HBM2; Πώς να απαντήσω αφού ούτε εγώ ξέρω τις τιμές, ούτε και εσύ. Και η Fury X είχε πανάκριβο HBM με LC ψύξη πάνω και δεν είχε 1000$ αλλά 650$ και η Fury 550$. Αν έχουμε κάτι αντίστοιχο με VEGA όπου το μεγάλο θα έχει επιδόσεις Τitan Xp και το μικρό 1080 η Nvidia τί θα κάνει; Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις βασισμένες στο παρελθόν εκτός αν εχεις πληροφορίες για τις τιμές VEGA και τις επιδόσεις ώστε να έχουμε καλύτερη άποψη. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Πώς να απαντήσω αφού ούτε εγώ ξέρω τις τιμές, ούτε και εσύ. Και η Fury X είχε πανάκριβο HBM με LC ψύξη πάνω και δεν είχε 1000$ αλλά 650$ και η Fury 550$. Αν έχουμε κάτι αντίστοιχο με VEGA όπου το μεγάλο θα έχει επιδόσεις Τitan Xp και το μικρό 1080 η Nvidia τί θα κάνει; Όλα αυτά βέβαια είναι υποθέσεις βασισμένες στο παρελθόν εκτός αν εχεις πληροφορίες για τις τιμές VEGA και τις επιδόσεις ώστε να έχουμε καλύτερη άποψη. Ποιός ακριβώς σου είπε ότι δεν έχω ιδέα που κυμαίνονται οι τιμές κατασκευής πυρήνων; Εάν έκανα υποθέσεις θα το τόνιζα. Αυτή τη στιγμή ένα 16FF+ wafer στοιχίζει με καλά yields μέσο όρο δύο πορδές κάτω από $7000 και η πρόχειρη ματιά του αδαή θα σου ναι μωρέ καμιά 50% πιο ακριβό από 28ΗP TSMC και κάτι τρέχει στα γύφτικα.....αν όμως βάλεις όλο το κόστος συμπεριλαμβανομένων και των tools μεταξύ άλλων φτάνεις στο τριπλάσιο. Και όλα αυτά αφού έχω εξαιρέσει wafer yields, binning yields, capacities....γιατί αν κανείς σας θεωρεί ότι η Apple ή η Qualcomm κατασκευάζουν σε άλλα foundries θα πρέπει μάλλον να το ξανασκεφτείτε με τις ποσότητες που χρειάζονται. Τώρα για την ιστορική αξία των πραγμάτων τόσο η FuryX όσο η 980Ti είχαν το ίδιο MSRP από ότι θυμάμαι, με παρεμφερή μέγεθος πυρήνα και το δεύτερο να έχει λόγω πλάτος διαύλου και 50% παραπάνω μνήμη. Και για να έχεις εικόνα η τιμή κατασκευής κάθε πυρήνα σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν πάνω από τα $100 το κομμάτι. Το ζουμί εδώ είναι ότι δεν είναι ούτε για την ΑΜD φτηνή η κατασκευή στα 14FF ούτε ότι υπάρχουν λογικές ποσότητες HBM2 αυτή τη στιγμή για να την κάνουν φθηνότερη λύση από το GDDR5X. Σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το μεγαλύτερο V10 SKU θα κοστίσει χιλιάρικο με 8GB framebuffer, αλλά δεν σημαίνει και από την άλλη ότι η πράσινη θα τιμολογήσει κατά 4 κατοστάρικα ψηλότερα την 1080Ti. ΄Ολα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι αμφότερες όντως θα κυκλοφορήσουν σε σχετικά κοντινή χρονική απόσταση. Αν η Ti έρθει το Φλεβάρη και η V10 το φθινόπωρο και βάλε σαν απλό παράδειγμα είναι λογικό ούτε το κόστος κατασκευής και οι διαθεσιμότητες μέχρι τότε θα έχουν μειωθεί....η σημερινή πρόβλεψη για το τελευταίο είναι κάπου τέλη Μαίου/αρχές Ιουνίου. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Για το υπόλοιπο τσίρκο Medrano που έσβησα, όταν παρακαλώ ευγενικά να λήξει κάτι και δεν γίνεται πέφτουν και οι ανάλογες κυρώσεις. ΄Οποιος θέλει να πάει για μόνιμη απομάκρυνση δεν έχει παρά να το δηλώσει. Και όχι ΔΕΝ θα σχολιάζει κανείς συντονιστικές αποφάσεις δημόσια. Nαι, αλλά αυτό το "κουτσουρεύετ-αι" δεν χωνεύεται με τίποτα...ούτε κατεβαίνει με βυσσινάδα. Ευτυχώς δεν έχω το αλάνθαστο. Ο σκοπός ήταν να προειδοποιήσω τον παραπάνω καφενέ να βάλει τελεία, αλλά ακόμα και η χαλαρή δόση χιούμορ δεν απέδωσε. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
king_k Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι πορδη-πορδη θα φτασουμε να πληρωνουμε performance καρτες στο χιλιαρικο απο την επομενη γενια..... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Αυτο που καταλαβαινω εγω ειναι οτι πορδη-πορδη θα φτασουμε να πληρωνουμε performance καρτες στο χιλιαρικο απο την επομενη γενια..... Εάν όπως προείπα αποδειχτεί το triple patterning αναγκαιότητα για 7FF τότε ναι όντως κλαύτα Χαράλαμπε. ¨Οχι μόνο θα γίνουν ακόμα πιο ακριβές οι κάρτες γραφικών αλλά θα έχουμε και από την πράσινη πολύ λιγότερους πυρήνες ανά χρονιά από ότι μέχρι τώρα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aten-Ra Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Τώρα για την ιστορική αξία των πραγμάτων τόσο η FuryX όσο η 980Ti είχαν το ίδιο MSRP από ότι θυμάμαι, με παρεμφερή μέγεθος πυρήνα και το δεύτερο να έχει λόγω πλάτος διαύλου και 50% παραπάνω μνήμη. Και για να έχεις εικόνα η τιμή κατασκευής κάθε πυρήνα σε αυτές τις περιπτώσεις ήταν πάνω από τα $100 το κομμάτι. Το 2015 που βγήκαν οι Fiji (Fury) και GM200(GTX980Ti) ούτε $50 δεν κόστιζε το Chip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Το 2015 που βγήκαν οι Fiji (Fury) και GM200(GTX980Ti) ούτε $50 δεν κόστιζε το Chip. Πυρήνες ίση ή και ελάχιστα μικρότερη από 600mm2; Mπορείς να συνεχίσεις να αυτοπαραμυθιάζεσαι, αλλά το κόστος ήταν εκεί που το τοποθέτησα, εκτός αν θες και να με πείσεις ότι υπήρχε σε μία από τις 2 περιπτώσεις μεγαλύτερο από 50% wafer yield. Στη γειτονιά του πενηντάρικου ήταν οι GM206. https://hardforum.com/threads/manufacturing-costs-of-video-cards.1740275/#post-1039527295 Tαξίδι στο χρόνο GT200b@470mm2@55nm TSΜC - 2009 vs. GF110@520mm2@40G TSMC - 2011 με το τελευταίο να το υπολογίζει ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του το Mercury Research στα $120 με MSRP $499. To κόστος έκτοτε μεγαλώνει διαρκώς ανά πυρήνα και το τελευταίο μεγαλύτερο wafer yield που είχε η πράσινη ήταν Q2 2008 με το GT200@575mm2@65nm TSMC με μέσο όρο στα 52,50% ακριβώς και από τότε το συγκεκριμένο ποσοστό διαρκώς μικραίνει στις αρχές κάθε παραγωγής με νέα πρωτόκολλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
michael92 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Οι άγγλοι το λένε γκράμμαρ νάτσι Οι Μεξικάνοι γκράμαρ νάτσος. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Ένα χρόνο μετά την 1080 δηλαδή η κυκλοφορία του VEGA.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Ένα χρόνο μετά την 1080 δηλαδή η κυκλοφορία του VEGA.. Εδώ η νεότερη τους κάρτα, η rx480, έχει περίπου τις ίδιες αποδόσεις με κάρτα του 2013, τι να λέμε τώρα. Αλλά και την 1070+ που είναι το επόμενο σκάλι, ο πολύς κόσμος δεν μπορεί να την αγοράσει, οπότε δώρο-άδωρον. Εάν παίζουν τα χρήματα, δεν περιμένω ούτε 1180, ούτε Τι ούτε τίποτα. Φοράω 2χ Titan. Αλλά δεν παίζουν. Πια. Και να παίζανε δεν θα τα έδινε για.. gaming. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 2017 Πολλοί μπορούν να αγοράσουν 1070, απλά προτιμούν να τα δώσουν σε ένα iPhone 7 για να ποζάρουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα