noFEARgr Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Στη μετάβασή μου πάντως στην AMD, μετά από μόνο nvidia τόσα χρόνια, δύο πράγματα μου λείπουν πάρα πολύ και δεν ξέρω πως να τα αντικαταστήσω ή απλά να τα υποκαταστήσω: 1. Το Sparse Grid SSAA, το οποίο πραγματικά δουλεύει άριστα και ειδικά έκανε την εικόνα γυαλί. Στην AMD έχω δοκιμάσει τα πάντα από ΑΑ αλλά δεν... 2. Shadowplay δλδ εγγενή εγγραφή gameplay από την κάρτα. Τώρα με την AMD αναγκάζομαι να πηγαίνω σε 3rd party λύσεις με πολύ μέτρια αποτελέσματα. Θα επιθυμούσα κάποια βοήθεια σε αυτά τα θέματα. Για το δευτερο δες τα λινκ που βαλαμε πιο πριν για τους νεους drivers 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 αυτό όντως θα είναι πολύ καλό αν γίνει γιατί κι εγώ ποτέ δεν έμεινα ικανοποιημένος με τις εφαρμογές τρίτων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AnonymousHD Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Πάντως και στην υπογραφή σου από κάτω GTX 970 γράφει, όχι R9 κάτι... Επίσης η nvidia εδώ και 6 μήνες σε οτιδήποτε πάνω από 300€ παίζει μπάλα μόνη της. Σε 3-4 χρόνια να φανταστώ θα πέσει μετεωρίτης στα εργοστάσια και θα γυρίσουμε σε ότι ξέμεινε από Maxwell και πίσω... ειρωνικα το ειπα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Να πω και κατι σχετικο/ασχετο . Η nvidia συνηθως αν οχι σε καθε γενια καρτων εχει υψηλοτερα ρολογια σε πυρηνα ( που δεν εχει καμια σημασια προφανως καθως μιλαμε για διαφορετικες αρχιτεκτονικες ) . Ελα ντε ομως που ο χρηστης που δεν τον πολυ νοιαζει να ψαχτει απλα θα δει '' α η 1060 εχει 1700 mhz ενω η 480 1300 mhz σιγουρα η πρωτη ειναι πολυ καλυτερη '' Απλα καντε μια βολτα απο τον οδηγο αγορας και θα καταλαβετε για τι μιλαω. Και εδω προφανως αυτοι που ρωτανε εχουν την αναλογη σωστη απαντηση . Σκεφτειτε ποσοι πανε και αγοραζουν χωρις να ρωτησουν κανεναν . Κατι σαν τα hz στις τηλεορασεις. Nαι αλλά η 470 έχει 2048 κουρκουμπίνια με 4-άρα μνήμη, ενώ η 1060 μόνο 1152 με 3-άρα μνήμη! Εάν θέλει οποιαδήποτε να στριφογυρίσει μέσω marketing είναι πανεύκολο και οι αριθμοί γενικά στις Radeon υπερτερούν και σήμερα. Φυσικά και υπάρχουν και οι αδαής χρήστες, αλλά οι περισσότεροι πλέον αν είναι να την πατήσουν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες τους συμβαίνει μόνο μια φορά. Μετά ρωτάνε και για αυτό μερικοί nerds σαν και του λόγου μας, πασχίζουμε αφιλοκερδώς όσο μπορούμε να βοηθάνε όσους χρειάζονται βοήθεια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
EddieObscurant Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 .... κανα σχόλιο για το licensing deal μεταξύ AMD και Intel του kyle bennett ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 κανα σχόλιο για το licensing deal μεταξύ AMD και Intel του kyle bennett ? Aπομένει να δούμε αν είναι απλό cross licensing και ο Monsieur Kyle έπιασε πάλι μεγάλη μπουκιά. Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι η Intel εδώ και καιρό αντιμετώπιζε σοβαρές γκρίνιες από πλευράς Microsoft & Apple για το σεβαστό μεγαλύτερο χώρο που καταναλώνουν οι μονάδες γραφικών τους. Ο μπλε γίγαντας έχει γύρω στα 2000 υπαλλήλους στο τμήμα γραφικών αν θυμάμαι καλά και ξοδεύουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για αυτό ετησίως χωρίς να μπορεί τόσα χρόνια να εντυπωσιάσει με κάτι. ΄Οπως και να' χει τα έσοδα για την κόκκινη θα είναι σταθερά και σίγουρα μεν αλλά στο σύνολο μηδαμινά. On topic αν θυμάμαι καλά το Polaris 12 είναι ο <100mm2 αντίποδας του επίσης επερχόμενου GP108@14FF που είναι σχετικότατο με την Αpple. Intel has been in trouble with Nvidia for infringing some of its GPU patents, which ended with a settlement in 2011 where Nvidia got US $1.5 billion over six years and access to some Intel microprocessors patents but also left it without a DMI/QPI bus and x86 license. A deal with AMD could probably solve Intel problems in that part of the market too. http://www.fudzilla.com/news/graphics/42322-future-intel-cpus-might-come-with-amd-graphics-chip Πάντως σίγουρα κάτι δεν πάει καλά στον μπιγκ μπλου: *https://twitter.com/AndrewLauritzen/status/806222972318949376*για όσους παρακολουθούν B3D forum o Andrew είναι ένα πολύ ταλαντούχο παλικάρι που μέχρι το Γενάρη θα είναι ακόμα στην Intel. Mετά μετακομίζει στην DICE όπου ελπίζω επιτέλους να αξιοποιηθεί το ταλέντο του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Nαι αλλά η 470 έχει 2048 κουρκουμπίνια με 4-άρα μνήμη, ενώ η 1060 μόνο 1152 με 3-άρα μνήμη! Εάν θέλει οποιαδήποτε να στριφογυρίσει μέσω marketing είναι πανεύκολο και οι αριθμοί γενικά στις Radeon υπερτερούν και σήμερα. Φυσικά και υπάρχουν και οι αδαής χρήστες, αλλά οι περισσότεροι πλέον αν είναι να την πατήσουν κάτω από φυσιολογικές συνθήκες τους συμβαίνει μόνο μια φορά. Μετά ρωτάνε και για αυτό μερικοί nerds σαν και του λόγου μας, πασχίζουμε αφιλοκερδώς όσο μπορούμε να βοηθάνε όσους χρειάζονται βοήθεια. Τα κουρκουμπινια δεν τα βλέπει κανείς, είναι σαν την φάση με τα κινητά που σε ρωτάει πόσους πυρήνες έχει; Και άντε εσύ να εξηγεις. Σου λέει ο άλλος στα πόσα τρέχει; Τέλος έκλεισε!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Πέτρος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Side note: Να υποθέσω πως έχουν ξεκινήσει από ανατολάς τα απανωτά F5 στη σελίδα της AMD για τους νέους οδηγούς? Υποθέτω πως το όποιο NDA έχει μείνει λήγει με την επίσημη κυκλοφορία-παρουσία τους εκεί και μόνο εκεί, έτσι? Λογικά μεσημεροαπόγευμα Αμερικής να τους περιμένουμε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Τα κουρκουμπινια δεν τα βλέπει κανείς, είναι σαν την φάση με τα κινητά που σε ρωτάει πόσους πυρήνες έχει; Και άντε εσύ να εξηγεις. Σου λέει ο άλλος στα πόσα τρέχει; Τέλος έκλεισε!!!! Πάμε στοίχημα ότι και αντίστροφα να ήταν οι συχνότητες πάλι θα πούλαγε παραπάνω η πράσινη (αρκεί να είχε προβάδισμα στην επάρκεια); Σε πληροφορώ ότι ακόμα και ο αδαής τις βλέπει τις λεπτομέρειες όπως τον αριθμό των μονάδων ή την ποσότητα της μνήμης, απλά δεν είναι τόσο εύκολη η εξίσωση όσο θέλετε να την κάνετε. Ο Dave B ήταν όταν ξεκίνησε στο marketing της AMD που πίεσε να ανεβάσουν τις ποσότητες της μνήμης και για αυτό έκτοτε βγαίνουν σταθερά οι Radeon με περισσότερη μνήμη στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Βοηθάει μεν δεν λύνει ωστόσο την καρδιά του προβλήματος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
logistoulis Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Δεν είναι επιλογή μηχανικών η ποσότητα μνήμης αλλά επιλογή marketing; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μαζι δουλευουν αυτα, το μαρκετινγ λεει τι πουλαει και οι μηχανικοι προσπαθουν να ακολουθησουν. Παντα και σε ολα ετσι γινεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fallen4ngel Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Πάμε στοίχημα ότι και αντίστροφα να ήταν οι συχνότητες πάλι θα πούλαγε παραπάνω η πράσινη (αρκεί να είχε προβάδισμα στην επάρκεια); Σε πληροφορώ ότι ακόμα και ο αδαής τις βλέπει τις λεπτομέρειες όπως τον αριθμό των μονάδων ή την ποσότητα της μνήμης, απλά δεν είναι τόσο εύκολη η εξίσωση όσο θέλετε να την κάνετε. Ο Dave B ήταν όταν ξεκίνησε στο marketing της AMD που πίεσε να ανεβάσουν τις ποσότητες της μνήμης και για αυτό έκτοτε βγαίνουν σταθερά οι Radeon με περισσότερη μνήμη στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Βοηθάει μεν δεν λύνει ωστόσο την καρδιά του προβλήματος. Μπορεί τι να σου πω. Εγώ αναφέρω αυτό που βλέπω γύρω μου. Επάρκεια μονάδες κουρκουμπινια είναι άγνωστες λέξεις στο σύνολο Σε ζηλεύω εάν έχεις στον κύκλο σου άτομα που γνωρίζουν, εγώ δεν μιλάω γιατί κινέζικα δεν ξέρουν οι δικοί μου!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Εχει ενα point ο Ailuros, στη κοινοτα του Warthunder που ειμαι (καπου στα 100+ ατομα με μεση ηληκια τα 40+), κανω αμαν να τους πεισω οτι η 480 ειναι καλυτερη επιλογη απο τη 1060. Απο αυτους δεν υπαρχει ουτε ενα στο δικο μου "γνωστικο" επιπεδο. Ολοι ειναι απλα αυτο που λεμε καθημερινοι χρηστες. Η πλειοψηφια παιζει μονο warthunder και επειδη διαφημιζει το gameworks (που δεν εκμεταλευεται ετσι κι αλλιως) οσοι θελουν να αναβαθμιστουν προτιμουν να παρουν τη 1060 3gb. Απο Σεμπτεβρη και μετα εχουν αγοραστει πανω απο 10 1060, μολις προσφατα 2 1050 (οταν εκλαιγα να παρουν τη 470) και μολις 3 480 η μια απο το πλαισιο με τη προσφορα αφου τον κυνηγησα και οι αλλες 2 xfx gtr απο το crazysundays με 290. Για να καταλαβετε μιλαμε για επι το πλειοστον συστηματα τυπου Pentium G3240/i3 κωτσοβολος/πλαισιο κλπ με intel hd η καμια 730/740 στο τσακιρ κεφι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ailuros Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Μαζι δουλευουν αυτα, το μαρκετινγ λεει τι πουλαει και οι μηχανικοι προσπαθουν να ακολουθησουν. Παντα και σε ολα ετσι γινεται. Την τελική λέξη σε τέτοιες λεπτομέρειες την έχει το marketing και η διοίκηση. Ο μηχανικός θα σου πει μόνο πόσο μνήμη χρειάζεται Χ λύση, όταν αυτή η λύση καταλήξει με την διπλάσια μνήμη στα ράφια ποιανού απόφαση λες να ήταν/είναι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panoc Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2016 Το τραγικο δε ειναι οτι οταν με ρωτανε τι καρτα εχω και τους λεω τη 1080 μου απαντανε γιατι εγω να παρω amd ? Δε καταλαβαινουν οτι αλλη δουλεια κανω εγω αλλη αυτοι... Απλα δε νοιωθουν. Την τελική λέξη σε τέτοιες λεπτομέρειες την έχει το marketing και η διοίκηση. Ο μηχανικός θα σου πει μόνο πόσο μνήμη χρειάζεται Χ λύση, όταν αυτή η λύση καταλήξει με την διπλάσια μνήμη στα ράφια ποιανού απόφαση λες να ήταν/είναι; Εμενα ρωτας ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα