_Theo_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Να πω και κατι σχετικο/ασχετο . Η nvidia συνηθως αν οχι σε καθε γενια καρτων εχει υψηλοτερα ρολογια σε πυρηνα ( που δεν εχει καμια σημασια προφανως καθως μιλαμε για διαφορετικες αρχιτεκτονικες ) . Ελα ντε ομως που ο χρηστης που δεν τον πολυ νοιαζει να ψαχτει απλα θα δει '' α η 1060 εχει 1700 mhz ενω η 480 1300 mhz σιγουρα η πρωτη ειναι πολυ καλυτερη '' Απλα καντε μια βολτα απο τον οδηγο αγορας και θα καταλαβετε για τι μιλαω. Και εδω προφανως αυτοι που ρωτανε εχουν την αναλογη σωστη απαντηση . Σκεφτειτε ποσοι πανε και αγοραζουν χωρις να ρωτησουν κανεναν . Κατι σαν τα hz στις τηλεορασεις. Παίζει ρόλο ναι, αλλά κυρίως σημαντικό είναι το brand name. Εκεί είναι καλύτερη η πράσινη. 1
AnonymousHD Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Καλά τα λέμε...το πρόβλημα της AMD είναι το μάρκετινγκ...σε όλα τα άλλα είναι 3-4 χρόνια μπροστά... Να πάρει 5-6 άτομα από το τμήμα μάρκετινγκ της Apple Δανεικά να της μάθουν τα κόλπα... 1
_Theo_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Καλά τα λέμε...το πρόβλημα της AMD είναι το μάρκετινγκ...σε όλα τα άλλα είναι 3-4 χρόνια μπροστά... Να πάρει 5-6 άτομα από το τμήμα μάρκετινγκ της Apple Δανεικά να της μάθουν τα κόλπα... Τι εννοείς; Ουσιαστικά μόνο στο Single Core performance υστερεί.
AnonymousHD Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Τι εννοείς; Ουσιαστικά μόνο στο Single Core performance υστερεί.Δε λέμε για cpu εδώ..
_Theo_ Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δε λέμε για cpu εδώ.. Ε και πάλι στις κάρτες γραφικών δεν έχει τίποτα να ζηλέψει. Απλώς η nVidia έχει $ και καλό Marketing.
noFEARgr Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 αν η amd ειχε το budget και το μαρκετινκ της nvdia τα ποσοστα θα ηταν 90-10 Για να μεινουνε on topic performance improvements με τους νεους ετησιους drivers καθως και διαφορα νεα features ερχονται σε μερικες μερες. https://www.techpowerup.com/228451/amd-radeon-software-crimson-relive-drivers-information-leaked 2
Super Moderators Thresh Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Super Moderators Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Oh ffs, σύμφωνα με το ύψος της μπάρας του 100%, η μπάρα του 8% θα έπρεπε να γράφει 200+%... 1
AnonymousHD Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Αν και η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήτανε πατινι... Μάλλον βρήκαμε την εύκολη λύση ότι για όλα φταίει το μάρκετινγκ και ότι η πράσινη έχει μαρούλια... Αλλά μήπως τα τελευταία χρόνια η κυρία κόκκινη δε δουλεύει όσο πρέπει? Ή δουλεύει και ξοδεύει χωρίς αποτέλεσμα? Σαφώς και το μάρκετινγκ παίζει ρόλο Και ειδικά στη σημερινή κοινωνία...αλλά όσο μάρκετινγκ και να έχεις δε πουλάς παξιμαδι για παντεσπανι. Να κάνω μια γενικέυση... Ας πούμε ότι όλες οι κάρτες είναι το ίδιο σε θόρυβο θερμοκρασίες κτλ Πάνε αυτά... Drivers επίσης τέλειοι και στις 2 μεριές..πάει και αυτό Και μας μένουν 3 πράγματα Επιδόσεις Κατανάλωση Τιμή Με οποία σειρά θέλετε... Από αυτά προκύπτουν και τα perf/watt και perf/ $ ευρώ ότι θέλετε... Από αυτά τα 3 τα 2 αλλάζουν με πολυ δουλειά...η τιμή αλλάζει με ένα κλικ Η amd οπως δειχνει επιλέγει-αναγκαζεται να κερδίζει στη τιμή.. Μάλλον γιατί είναι δύσκολο οι επιδόσεις και η κατανάλωση... Γενικά υπάρχει μια δυσμενης ατμόσφαιρα για την AMD να το πω έτσι... Και η ζημιά γίνεται σιγά σιγά κομμάτι κομμάτι.. Και καλύτερα να σου βγει το μάτι πάρα το όνομα.. Και δεν είναι ανάγκη να υπάρχει χαοτικη διαφορά ανάμεσα σε ίδιας κατηγορίας κάρτα για να γινει ζημιά Και το ότι οι 1070 1080 6 μήνες σχεδόν... παίζουν μόνες τους ζημιά είναι... Και οι φήμες απο τους προφητες πριν την κυκλοφορία της 480 ότι θα πατάει 1070 με ένα απλό oc στα 1500 ζημιά ειναι Και και και τόσα άλλα... Μάλλον φενεται έχει πολλά να ζηλέψει... και μακάρι να μη ζηλέψει τη τιμη Υγ σορρυ για το σεντόνι και το ψιλό οφτοπικ
RangerOfDark Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2016 Αν και η γιαγιά μου είχε ρόδες θα ήτανε πατινι... Μάλλον βρήκαμε την εύκολη λύση ότι για όλα φταίει το μάρκετινγκ και ότι η πράσινη έχει μαρούλια... Αλλά μήπως τα τελευταία χρόνια η κυρία κόκκινη δε δουλεύει όσο πρέπει? Ή δουλεύει και ξοδεύει χωρίς αποτέλεσμα? Σαφώς και το μάρκετινγκ παίζει ρόλο Και ειδικά στη σημερινή κοινωνία...αλλά όσο μάρκετινγκ και να έχεις δε πουλάς παξιμαδι για παντεσπανι. Να κάνω μια γενικέυση... Ας πούμε ότι όλες οι κάρτες είναι το ίδιο σε θόρυβο θερμοκρασίες κτλ Πάνε αυτά... Drivers επίσης τέλειοι και στις 2 μεριές..πάει και αυτό Και μας μένουν 3 πράγματα Επιδόσεις Κατανάλωση Τιμή Με οποία σειρά θέλετε... Από αυτά προκύπτουν και τα perf/watt και perf/ $ ευρώ ότι θέλετε... Από αυτά τα 3 τα 2 αλλάζουν με πολυ δουλειά...η τιμή αλλάζει με ένα κλικ Η amd οπως δειχνει επιλέγει-αναγκαζεται να κερδίζει στη τιμή.. Μάλλον γιατί είναι δύσκολο οι επιδόσεις και η κατανάλωση... Γενικά υπάρχει μια δυσμενης ατμόσφαιρα για την AMD να το πω έτσι... Και η ζημιά γίνεται σιγά σιγά κομμάτι κομμάτι.. Και καλύτερα να σου βγει το μάτι πάρα το όνομα.. Και δεν είναι ανάγκη να υπάρχει χαοτικη διαφορά ανάμεσα σε ίδιας κατηγορίας κάρτα για να γινει ζημιά Και το ότι οι 1070 1080 6 μήνες σχεδόν... παίζουν μόνες τους ζημιά είναι... Και οι φήμες απο τους προφητες πριν την κυκλοφορία της 480 ότι θα πατάει 1070 με ένα απλό oc στα 1500 ζημιά ειναι Και και και τόσα άλλα... Μάλλον φενεται έχει πολλά να ζηλέψει... και μακάρι να μη ζηλέψει τη τιμη Υγ σορρυ για το σεντόνι και το ψιλό οφτοπικ Η 480 είναι τόσο ζέστη όσο μια 1060. Μια 1060 είναι καλύτερη σε DX11. ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ επεσε τρομερά. Η 390Χ επινε οσο δύο RX 480, οπότε δεν υπάρχει argument εκεί.
jimex Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Καλά τα λέμε...το πρόβλημα της AMD είναι το μάρκετινγκ...σε όλα τα άλλα είναι 3-4 χρόνια μπροστά... Πάντως και στην υπογραφή σου από κάτω GTX 970 γράφει, όχι R9 κάτι... Επίσης η nvidia εδώ και 6 μήνες σε οτιδήποτε πάνω από 300€ παίζει μπάλα μόνη της. Σε 3-4 χρόνια να φανταστώ θα πέσει μετεωρίτης στα εργοστάσια και θα γυρίσουμε σε ότι ξέμεινε από Maxwell και πίσω...
logistoulis Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Εγώ δηλαδή που δεν έχω κάνει ποτέ steam account αλλά στον ελεύθερό μου χρόνο θα παίξω κάθε λογής παιχνίδι δεν ανήκω στους gamers; Ή η GTX 1070 μου δεν είναι αρκετή για να μπει στη λίστα του steam; Τόσες άλλες πλατφόρμες υπάρχουν με ισάξιο ή και καλύτερο περιεχόμενο και τιμές για να λέμε ότι το user base του steam είναι το στατιστικό ευαγγέλιο αυτών που παίζουν παιχνίδια... δε γίνεται να παίζεις παιχνίδια και να μην έχεις steam, έστω και απλά να έχεις λογαριασμό αν η amd ειχε το budget και το μαρκετινκ της nvdia τα ποσοστα θα ηταν 90-10 Για να μεινουνε on topic performance improvements με τους νεους ετησιους drivers καθως και διαφορα νεα features ερχονται σε μερικες μερες. https://www.techpowerup.com/228451/amd-radeon-software-crimson-relive-drivers-information-leaked μια χαρούλα, για να δούμε και στη πράξη JPR μεταξύ πολλών άλλων. Οι στατιστικές εταιρείες δηλαδή που την κάνουν επαγγελματικά αυτή την δουλειά και έχουν έγκυρα αποτελέσματα είναι διακοσμητικά στοιχεία; σύμφωνα με την amd η οποία με τη σειρά της επικαλείται την jpr στο παραπάνω link για τον ετήσιο driver ο gamers που παίζουν σε radeon είναι περισσότεροι από αυτούς της nvidia και της intel μαζί
Ailuros Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Γελάμε γιατί όταν δεν σε συμφέρει ένα μέτρο σύγκρισης (τιμή αγοράς) το γυρνάς στο TDP και στην κατανάλωση προσπερνώντας ότι η μια κάρτα στην ίδια τιμή αγοράς φτάνει να είναι μέχρι και 50% πιο γρήγορη από την άλλη. Όπως είπες και εσύ, δημοκρατία έχουμε ο κάθε πικραμένος/ανίδεος θα πάει να πάρει την πιο αργή κάρτα γιατί είναι NVIDIA και όχι γιατι είναι 75W TDP. Και 200W TDP να ήταν πάλι την κάρτα της NVIDIA θα έπαιρνε και ας κόστιζε παραπάνω και ας ήταν πιο αργή και ας είχε διπλάσιο TDP από τον ανταγωνισμό. Το πρόβλημα της AMD δεν είναι η τεχνολογία, στις πωλήσεις χάνει. Πάρε τον Jensen της NVIDIA και τον Raja της AMD. Ο πρώτος είναι Salesman, πουλάει το προϊόν που έχει (ότι και προϊόν να είναι καλό η κακό) όταν μιλάει, ο άλλος είναι ένας γαμάτος μηχανικός αλλά μέχρι εκεί. Όλα ξεκινάνε στο πως θα πουλήσεις το προϊόν που έχεις στα χέρια σου καλό η κακό, δεν πουλάει πάντα περισσότερο το καλύτερο προϊόν. Αν δεν το προωθήσεις όπως πρέπει και το καλύτερο προϊόν να έχεις θα πατώσει σε πωλήσεις. Αν άλλαζαν θέσεις αυτοί οι δυο αύριο, ο Jensen θα έφτανε να πουλάει η AMD παραπάνω από την NVIDIA μέσα σε 2-3 χρόνια. Aν ήταν τόσο καλός salesman o Jensen τότε γιατί απέτυχε παταγωδώς σε όλες πλην μία αγορές με το Tegra και το Denver αποδείχθηκε η μεγαλύτερη πατάτα στην ιστορία του R&D τηε εταιρείας; 3 ολοκληρωτικά re-designs πέρασε ο τελευταίος επεξεργαστής χάρη στην ξεροκεφαλιά του Jensen που πολύ απλά σημαίνει ότι όχι μόνο δεν είναι θέμα βολικής υπεραπλούστευσης εδώ, αλλά και ότι η εμπειρία δεν μπορεί αυτόματα να λειτουργήσει παντού και πάντοτε. Ευτυχώς δεν συμφώνησε ποτέ η ΑMD να αγοράσει τότε την NVIDIA γιατί η αγορά κόλλησε στον όρο του Jensen να γίνει CEO εκείνος. Το αφήνω στην φαντασία σου τι θα μπορούσε να είχε κάνει στην εταιρεία. Φυσικά κατάφερε και τα κουκούλωσε γιατί αν έπαιρναν χαμπάρι οι επενδυτές τα τελευταία χρόνια πόσα σπατάλησε για το Denver θα τον είχαν λυντσάρει. Για την πρώτη παράγραφο δεν θα σε αφήσω απλά να ερμηνεύεις τα λεγόμενά μου όπως σε βολεύει εσένα. Δεν ειπώθηκε ποτέ κάτω από αυτό το πρίσμα και εάν θέλεις μπορείς να επιστρέψεις στην αρχική συμμετοχή μου να το ξαναδιαβάσεις μπας και καταλάβεις την κατά πολύ σφαιρικότερη λογική κάτω από την οποία γράφτηκε. Πέραν τούτου ακόμα περιμένω πηγή τουλάχιστον για το διάγραμμα του R&D και μια λεπτομερή επεξήγηση σε τι ακριβώς αναφέρεται όπως μεταξύ άλλων και μια εξήγηση που είναι οι άμεσοι ανταγωνιστές των 1070/1080 και ΣΙΑ. Για του λόγου το αληθές σύντομα θα έχουμε τα "αποκαλυπτήρια" μιας 490 όπου θα έχουμε και σε κοντινή χρονική απόσταση την ανακοίνωση μιας "1080Τi". Η δεύτερη όπως θα μάντευε κάποιος θα είναι και ακριβότερη και θα πουλήσει καλύτερα και όχι χάρη στο marketing. δε γίνεται να παίζεις παιχνίδια και να μην έχεις steam, έστω και απλά να έχεις λογαριασμό μια χαρούλα, για να δούμε και στη πράξη σύμφωνα με την amd η οποία με τη σειρά της επικαλείται την jpr στο παραπάνω link για τον ετήσιο driver ο gamers που παίζουν σε radeon είναι περισσότεροι από αυτούς της nvidia και της intel μαζί Για το συγκεκριμένο κομμάτι που αντιπροσωπεύει τις Polaris δεν έχω και ιδιαίτερη αμφιβολία. Είναι που o κυριούλης με το kilt τα έλεγε "μια χαρά". Κομμάτι του άρθρου που έχω παραθέσει http://www.anandtech.com/show/10864/discrete-desktop-gpu-market-trends-q3-2016/3 Εφόσον σε αρκετούς λείπουν προφανώς παραδείγματα, ας μου εξηγήσει κάποιος που έχει αγοράσει μια Radeon για mining και μόνο γιατί θα πρέπει να έχει steam account. Εάν καθόταν κάποιος να αναλογιστεί τι θέλω να πω και δεν έβλεπε μόνο κόκκινο & πράσινο τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα. Αν παρατηρήσει κάποιος το γράφημα στην παραπάνω παραπομπή θα δει ότι η AMD αύξησε τις πωλήσεις της σε desktop standalone GPUs μέσα σε ένα χρόνο κατά 2.24x φορές. Με τους πόρους που διαθέτουν τα αποτελέσματα είναι πάνω από άριστα. Δεν διαθέτουν ιδιαίτερους πόρους πλέον παρά κρατιούνται στο απολύτως ελάχιστο και κάνουν αργά, σταθερά και σίγουρα βήματα. Τώρα αν κάποιος μελλοντικός τους επεξεργαστές κερδίσει και αυτός τις εντυπώσεις τα πράγματα θα πάνε ακόμα καλύτερα για την εταιρεία, αλλά ας μην το πλατειάζουμε άλλο. Ο Dave Baumann επιβεβαίωσε ο ίδιος στο B3D forum ότι για το προβλεπόμενο μέλλον θα κυκλοφορούν 2 νέους (GPU) πυρήνες μόνο ανά χρόνο. Το 2016 ήταν η χρονιά των Polaris 10, 11 και το 2017 θα είναι η χρονιά των Vega.
Aten-Ra Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 http://videocardz.com/64496/amd-preparing-crimson-relive-driver-update
liakjim Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Στη μετάβασή μου πάντως στην AMD, μετά από μόνο nvidia τόσα χρόνια, δύο πράγματα μου λείπουν πάρα πολύ και δεν ξέρω πως να τα αντικαταστήσω ή απλά να τα υποκαταστήσω: 1. Το Sparse Grid SSAA, το οποίο πραγματικά δουλεύει άριστα και ειδικά έκανε την εικόνα γυαλί. Στην AMD έχω δοκιμάσει τα πάντα από ΑΑ αλλά δεν... 2. Shadowplay δλδ εγγενή εγγραφή gameplay από την κάρτα. Τώρα με την AMD αναγκάζομαι να πηγαίνω σε 3rd party λύσεις με πολύ μέτρια αποτελέσματα. Θα επιθυμούσα κάποια βοήθεια σε αυτά τα θέματα.
artshadows Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 https://www.youtube.com/watch?v=BdwUsalwBJ8 https://www.youtube.com/watch?v=tNGi06cq_pQ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα