logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 την πηρα εγω πριν κανα μηνα στα 310 . ποιος να ηξερε να περιμενα λιγο ειναι λιγο overkill για 1080p αλλα στα μελλοντικα παιχνιδια λογικα θα ερθει κουτι για 1080p για 1080p είναι μούρλια να πάς με άνεση για 2-2.5 χρόνια για 1440p θα έπαιρνα κάτι πιο δυνατό και ας σηκώνει πολλά παιχνίδια αν όχι τα περισσότερα άνετα αυτή τη στιγμή και σε αυτή την ανάλυση στα μάτια μου είναι για 1080 ειδικά σε όσους δεν είχαν πάρει 290/390 και ήταν σε πιο παλιές και αδύναμες σειρές
noFEARgr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Εγω ειμουν με την 280x και η διαφορα που ειδα ηταν πολυ μεγαλη. Για την 480 πηγαινα αλλα οταν εχεις στην ιδια τιμη την fury δεν μπορεις να την προσπερασεις. Παντως η 280χ καρταρα ουσιαστικα 5 χρονων καρτα(7970) και παιζει ακομα ολα τα παιχνιδια σε 1080p στα μετρια γραφικά. Ανετα πλησιαζει οτι ηταν η 8800 για την nvidia
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Η Fury έχει 4GB μόνο όμως, δεν θα την προτιμούσα γι' αυτό το λόγο.
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 AMD and NVIDIA AIB GPU Market Share from 2002 to 2016 '14 και '15 πολύ ξύλο οι κόκκινοι και η 390 αν και μια χαρά κάρτα δε μπόρεσε να κλείσει τη ψαλίδα, με τη 480 κααααπως πάει να κλείσει η ψαλίδα, αλλά για να δούμε τι πάει να πει η vega πιστεύω πάντως ότι πολύ μεγάλο ρόλο έχει παίξει η όποια καλή πορεία των tahiti και συναφών και θα εξηγηθώ γενικά η amd έχει κάποια πιστή πελατεία, όπως φυσικά (και σαφώς μεγαλύτερη) και η nvidia και υπάρχουν βέβαια και αυτοί που εναλλάσσουν εταιρείες, αλλά δε θα μιλήσω για αυτούς τώρα.. οι πιστοί πελάτες της amd επειδή γενικά είμαστε και πιο low budget τύποι δεν είναι ότι πήγαμε στους πράσινους, απλά δεν αλλάξαμε κάρτα για αρκετό καιρό (και αν.. περιμένoυν και vega πολλοί) οι της nvidia από την άλλη νιώθοντας (δε λέω ότι είναι έτσι απαραίτητα, δε θα πάρω δεσμευτική θέση επ'αυτού απλά πιο πολύ το αναφέρω ως αίσθηση) ότι οι κάρτες τους απαξιώνονται τις άλλαζαν με πιο γοργούς ρυθμούς , οι της amd από την άλλη δεν είχαν και σε αρκετές περιπτώσεις με τι να αλλάξουν κιόλας.. δηλαδή δεν πας από 7900 σε 280 όπως δεν πας και από 290 σε 390 , το μόνο που πας είναι από 7800/7900/280 σε 470/480 αυτό είναι όλο στο μεταξύ διάστημα οι σταθεροί πελάτες των πρασίνων άλλαζαν κάρτες σαν τα πουκάμισα και γιατί είχαν και επιλογές/βελτιώσεις ή απαξιώσεις αν κάποιος θέλει να το δει έτσι, αλλά και γιατί είναι διαφορετικής νοοτροπίας σε σχέση με τον αγοραστή των κόκκινων που θέλει γενικά η κάρτα του να του βγάλει τα λεφτά της. Ο ένας δηλαδή θα πειστεί ότι αξίζει η μετάβαση από 670 σε 970 και καπάκια σε 1070( άντε το πολύ να πηδήξει την 770) ο άλλος την 7970 (σύγχρονη της 670) δεν την άλλαξε με τίποτα, ή την πιο οικονομική 280 του μπορεί να μην έχει καν στο νου του να την αλλάξει όσο παίζει lol αέρα τώρα που έχουν γίνει mum-ra οι tahiti και θα αρχίσει να μην πάει άλλο θα παίξει αναβάθμιση μπόλικη πιστεύω και πολλοί βέβαια περιμένουν και vega ειδικά αν θέλουν μεγαλύτερη ανάλυση από 1080p φυσικά η ποσότητα αυτών των ανθρώπων που μιλάμε δεν είναι ικανή να ανατρέψει τη ψαλίδα και να περάσουν οι κόκκινοι μπροστά, για κανένα λόγο αλλά ίσως είναι αρκετή ώστε να πλησιάσουμε ξανά σε επίπεδα '12 να έκανα και την οικονομική μου ανάλυση της ημέρας από το στομάχι μου 1
Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Κυκλοφορεί ίωση γαστρεντερίτιδας να το προσέξεις (και όχι δεν το διάβασα καν.....χαχαχαχα).
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 το ξέρω είχα χτυπηθεί προ ημερών παρότι είμαι γενικά ανθεκτικός στις γαστρεντερίτιδες
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Λίγοι πελάτες είναι σταθεροί αν ο ανταγωνισμός έχει ξεκάθαρα καλύτερο προϊόν και αυτό φάνηκε με τον χαμό που έγινε με την 970. Αν η AMD μπορούσε να προσφέρει κάτι αντίστοιχο θα ξανακέρδιζε κόσμο. Τώρα και μόνο ότι κατάφερε να μη χάσει marketshare με 2-3 κάρτες στην αγορά, επιτυχία είναι.
Ailuros Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Ξαφνικά νιώθουμε λιγότερη μοναξιά (οικογενειακώς....)
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Λίγοι πελάτες είναι σταθεροί αν ο ανταγωνισμός έχει ξεκάθαρα καλύτερο προϊόν και αυτό φάνηκε με τον χαμό που έγινε με την 970. Αν η AMD μπορούσε να προσφέρει κάτι αντίστοιχο θα ξανακέρδιζε κόσμο. Τώρα και μόνο ότι κατάφερε να μη χάσει marketshare με 2-3 κάρτες στην αγορά, επιτυχία είναι. η 970 δεν είχε ξεκάθαρα καλύτερο προϊόν από την 390 ας πούμε, ίσως δεν είχε καν καλύτερο (ναι η 390 ήρθε πιο μετά αλλά και πάλι δεν άλλαξε καθόλου τη κατάσταση, ίσα ίσα συνέχισε να χειροτερεύει) παρόλα αυτά πούλησε το κώλο της και φυσικά η απαξίωση με τη λίγη vram έρχεται δυναμικά αυτός λοιπόν που έχει 970 ήδη μπορεί να έχει πάει σε 1070 και σίγουρα θα πάει σε 1170 , ο άλλος με τη 390 θα συνεχίσει κι άλλο, σίγουρα σε σχέση με την 970 για μένα θα έχει ενδιαφέρον το μέλλον των 480 και 1060 (και σε πωλήσεις και σε επιδόσεις φυσικά)
Psycho_Warhead Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Η 390 είναι καλύτερη από την 970 αλλά άργησε να βγει, η πλειοψηφία είχε ήδη μια 970 οπότε δεν πέτυχε τίποτα η AMD γιατί έφτασε δεύτερη και ιδρωμένη. 1
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 άρα το ίδιο θα πάθει τώρα και με τις vega, όσοι ήθελαν έχουν ήδη 1070, σωστά; το αν είναι λίγο ή πολύ καλύτερη ή και καθόλου ας μην το αναλύσουμε, σίγουρα δεν είναι σε άλλη κλάση πάντως είναι ένα πλήρως ανταγωνιστικό προϊόν (με δικά του θετικά όπως dx12 και vram) το οποίο πούλησε πολύ λιγότερο παρά τα γνωστά μειονεκτήματα της 970 και τη φασαρία που έγινε αυτό πολύ απλά όμως μπορεί να σημαίνει ότι η πλειοψηφία αγοράζει nvidia ο,τι και τους δίνει αυτή, καλύτερο ή χειρότερο (έστω και στα σημεία) σίγουρα πάντως δεν αγοράζει amd σαν πρώτη επιλογή
noFEARgr Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Εκει που ηταν καθαρα καλυτερη η nvidia ηταν στο marketing .Εκει εχασε το μισο παιχνιδι η amd και τωρα τον τελευταιο χρονο αρχισε να κανει κατι στον τομεα αυτον .
mcrae13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Έχει δώσει και μια ώθηση το freesync, που θέλει πιο χαμηλού κόστους οθόνη. Εγώ ένας λόγος που το γύρισα σε amd, είναι και αυτός. Από το 2003 περίπου που είχα δοκιμάσει μια ati, και απογοητεύτηκα με drivers κλπ, είπα ποτέ ξανά και από τότε μόνο nvidia μέχρι πρότινος. Τώρα εκτός των άλλων μου την έχει "δώσει " λίγο με την πράσινη με τους περιορισμούς σε sli (βλέπε 1060) και με την γρήγορη απαξίωση για υποστήριξη σε παλιότερα μοντέλα. 2
logistoulis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 ναι βέβαια και η amd δεν υποστηρίζει linux ξερωγώ ή σε πολύ παλιότερες σειρές win 10 (δε θυμάμαι ακριβώς είχε πει κάτι σχετικό ο phsyco) αλλά σε gaming τα μοντέλα που έχουν νόημα να συνεχίζει να υποστηρίζει τα υποστηρίζει μια χαρά
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 η 970 δεν είχε ξεκάθαρα καλύτερο προϊόν από την 390 ας πούμε, ίσως δεν είχε καν καλύτερο (ναι η 390 ήρθε πιο μετά αλλά και πάλι δεν άλλαξε καθόλου τη κατάσταση, ίσα ίσα συνέχισε να χειροτερεύει) Η AMD έχασε μεγάλο μέρος του marketshare όταν στην αγορά είχε τη σειρά 200 και η nvidia κυκλοφόρησε την 970 με μισή κατανάλωση, καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη τιμή από τις 290/290x. Με την 300 σειρά κατάφερε και ανέβηκε από το 20% στο 30%. Αν στο μέλλον βγάλει μια κάρτα που να προσφέρει καλύτερες επιδόσεις με τη μισή κατανάλωση και με χαμηλότερη τιμή από τον ανταγωνισμό δε νομίζω να έχει πρόβλημα να προσελκύσει κόσμο. Οι περισσότεροι κοιτάνε το vfm και όταν υπάρχει κάτι ξεκάθαρο θα το προτιμήσουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα