Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

η amd ονομαζει τις μεγαλες καρτες με μικρο αριθμο και τις μικρες με μεγαλο 

p10->big polaris line

p11->small polaris line

v10->big line

v11->small line

στοχος ειναι το p10 να εχει ιδιες επιδοσεις με την fury x(τωρα αν λεει για dx12 η dx11 δεν ξερω υποθετω dx12 μιας που πανω απο 1080p η διαφορα μεταξυ fury και 1080 ειναι μηδαμινες ακομη και η Nano στα 4k ειναι 2% πισω με την fury και x να ειναι στα ισα)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι οτι δεν βλέπω να υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το Vega 11 στο διαδύκτιο. Υποθέτω για να το λέει ο Ailuros κατι θα ξέρει. Αν και αυτό που λές για την ονομασία έχει βάση. Γιατί να έχουν το Polaris 10 σαν το μεγάλο chip και στο Vega να κάνουν το αντίθετο ?

Όσο για την σύγκριση που κάνεις μεταξύ 1080 και fury και λες οτι σε αναλύσεις πάνω απο full hd είναι μηδαμινές δες λίγο τα παρακατω benchmark https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1080/1.html

Επίσης σε benchmark του firestrike που βγήκε για το Polaris 10 ακόμα και σε CF υπολείπεται της 1080

http://videocardz.com/60253/amd-radeon-r9-480-3dmark11-benchmarks

Όσο για την σύγκριση που κάνεις μεταξύ 1080 και fury και λες οτι σε αναλύσεις πάνω απο full hd είναι μηδαμινές δες λίγο τα παρακατω benchmark https://www.techpowerup.com/reviews/NVIDIA/GeForce_GTX_1080/1.html

Επίσης σε benchmark του firestrike που βγήκε για το Polaris 10 ακόμα και σε CF υπολείπεται της 1080

και η τιμη ομως θα υπολειπεται κατα το 1/3 . Μακαρι να εχει αυτες τις επειδοσεις στα 300 ευρω με καλυτερη καταναλωση . 

και η τιμη ομως θα υπολειπεται κατα το 1/3 . Μακαρι να εχει αυτες τις επειδοσεις στα 300 ευρω με καλυτερη καταναλωση . 

Εντάξει δεν θα κάνει και 1000 ευρώ η GTX 1080 οταν σταθεροποιηθούν οι τιμές θα μπορείς να την βρεις και με 650-700 €

Αν το Polaris 10 έχει επιδόσεις  GTX 980 / 390Χ (ή μία στάλα πιο πάνω) με χαμηλή κατανάλωση στα 300 ευρώ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Να κάνω μια παρένθεση παίδες. Πάντα δε φιλικά πλαίσια εννοείται.

Πόσοι από εσάς θα αγοράσετε τις κάρτες γραφικών επειδή πραγματικά τις χρειάζεστε και όχι απλά επειδή τις προωθεί το μάρκετινγκ?.

Παράδειγμα κάποιος ο οποίος έχει 1080Ρ/60hz μόνιτορ με την 390 δεν χρειάζεται να πάει σε 1070 γιατί πολύ απλά 60αρια βγάζει η 390 χαλαρά 1080Ρ. Το ίδιο και με 1440Ρ/60hz. Νομίζω πως οι νέες κάρτες της NVidia και οι VEGA της AMD απευθύνονται σε κοινό με 144-122hz monitors είτε 1080Ρ είτε 1440Ρ και σε 4K διότι 60fps βγάζουν και οι τωρινες maxwell-200-300(Amd) και θα βγάζουν για πολύ καιρό ακόμα σε οποιαδήποτε ανάλυση (1080Ρ-1440Ρ-ultrawide). Οι POLARIS ΑΠΕΥΘΎΝΟΝΤΑΙ και αυτές λογικά, σε κοινό με 60hz monitors. Οπότε μην μπερδευστε και μην πεφτετε θύματα του μάρκετινγκ, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο υπουλο είναι :).

Εγώ θέλω να πάρω high end μοντέλο γιατί έχω κλείσει 5,5 χρόνια με την 6950 που πλέον δεν βγάζει ούτε 30 frames με όλα στο low σε δυνατούς τίτλους και θέλω να με κρατήσει 3-4 χρόνια.

Απο την μια είναι επιτακτική η αλλαγή gpu κι απο την άλλη το vega αργεί. Ίσως πάω σε polaris γιατί προς το παρόν σε 1080/60 23αρα είμαι.

Εγώ θέλω να πάρω high end μοντέλο γιατί έχω κλείσει 5,5 χρόνια με την 6950 που πλέον δεν βγάζει ούτε 30 frames με όλα στο low σε δυνατούς τίτλους και θέλω να με κρατήσει 3-4 χρόνια.

Απο την μια είναι επιτακτική η αλλαγή gpu κι απο την άλλη το vega αργεί. Ίσως πάω σε polaris γιατί προς το παρόν σε 1080/60 23αρα είμαι.

Τσάμπα λεφτά παιδιά αυτό σου λέω. Τσάμπα τα 600€ θα σου φύγουν. Και με μια 970/980/390 είσαι μια χαρά.

Να κάνω μια παρένθεση παίδες. Πάντα δε φιλικά πλαίσια εννοείται.

Πόσοι από εσάς θα αγοράσετε τις κάρτες γραφικών επειδή πραγματικά τις χρειάζεστε και όχι απλά επειδή τις προωθεί το μάρκετινγκ?.

Παράδειγμα κάποιος ο οποίος έχει 1080Ρ/60hz μόνιτορ με την 390 δεν χρειάζεται να πάει σε 1070 γιατί πολύ απλά 60αρια βγάζει η 390 χαλαρά 1080Ρ. Το ίδιο και με 1440Ρ/60hz. Νομίζω πως οι νέες κάρτες της NVidia και οι VEGA της AMD απευθύνονται σε κοινό με 144-122hz monitors είτε 1080Ρ είτε 1440Ρ και σε 4K διότι 60fps βγάζουν και οι τωρινες maxwell-200-300(Amd) και θα βγάζουν για πολύ καιρό ακόμα σε οποιαδήποτε ανάλυση (1080Ρ-1440Ρ-ultrawide). Οι POLARIS ΑΠΕΥΘΎΝΟΝΤΑΙ και αυτές λογικά, σε κοινό με 60hz monitors. Οπότε μην μπερδευστε και μην πεφτετε θύματα του μάρκετινγκ, γιατί όλοι ξέρουμε πόσο υπουλο είναι :).

εγω προσωπικα θελω να πιανω οπωεσδηποτε 60fps. Για παραδειγμα με την gtx 970 σε 1080p το Witcher 3 επαιζα σε 45fps.   ολοι λενε οτι πανω απο 30fps δε βλεπει διαφορα το ματι...εγω παλι βλεπω . Θα ηθελα πολυ μια 980ti στα 370-400ευρω αλλα φαινεται οτι η 1070 θα ειναι καλυτερη λυση. εφοσον κιολας (δυστυχως)προβλεπω οτι η nvidia θα παψει παλι να υποστηριζει τις παλιες

εγω προσωπικα θελω να πιανω οπωεσδηποτε 60fps. Για παραδειγμα με την gtx 970 σε 1080p το Witcher 3 επαιζα σε 45fps. ολοι λενε οτι πανω απο 30fps δε βλεπει διαφορα το ματι...εγω παλι βλεπω . Θα ηθελα πολυ μια 980ti στα 370-400ευρω αλλα φαινεται οτι η 1070 θα ειναι καλυτερη λυση. εφοσον κιολας (δυστυχως)προβλεπω οτι η nvidia θα παψει παλι να υποστηριζει τις παλιες

Τώρα παίζει 60fps. Όταν βγήκε το WITCHer 3 ούτε η 980ΤΙ δεν πήγαινε 60fps maxed out, και αν πήγαινε είχε stutters λόγο του ότι το game ήταν βαρυ και ήθελε patchakia να στρώσει .

Επισης η nvidia δεν σταμάτησε να υποστιρίζει τις παλιες, καμία από αυτές. Είχε ανοιχθει αυτό το θέμα με το OBSOLETE αλλά το κλεισαν για κάποιους λόγους που δεν είπαν οι moderators. Το συμπέρασμα ήταν ότι το OBSOLETE δεν υπάρχει ούτε από μεριάς nvdia ούτε από μεριάς AMD. (Βγαίνουμε offtopic αλλά μην λέτε πράγματα τα οποία δεν ισχύουν παιδιά, γιατί μπερδεύεται ο κόσμος).

Ε ναι, αφού ξέρουν ότι στο DX12 το Vega θα τους έχει για πρωινό τους πράσινους.

Μην σου πω ότι το Polaris 10 μπορεί να είναι πολύ μα πολύ κοντά,

XxhXDJKP2x6Z9jPMP7XgjD-650-80.png

35ja70z.jpg

Μην σου πω ότι το Polaris 10 μπορεί να είναι πολύ μα πολύ κοντά,

XxhXDJKP2x6Z9jPMP7XgjD-650-80.png

35ja70z.jpg

Διακρίνω σωστά ότι στο DX12 οι διαφορές είναι πάνω κάτω 10 fps max μεταξύ τους οι καρτες του κάθε price range?

(R9 390>Gt970 γι 10 fps και πάει λέγοντας για όλες?)

Η αλήθεια είναι οτι δεν βλέπω να υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για το Vega 11 στο διαδύκτιο. Υποθέτω για να το λέει ο Ailuros κατι θα ξέρει. Αν και αυτό που λές για την ονομασία έχει βάση. Γιατί να έχουν το Polaris 10 σαν το μεγάλο chip και στο Vega να κάνουν το αντίθετο ?

το videocardz εχει τοση αξιοπιστια οσο και η nvidia οταν λεει οτι μπορει να κανει async πραγματικα πηραν ενα νουμερο απο ενα bench που δεν ξερει κανεις τι ρολογια ειχε το εβαλε εκει μετα κοτσαρε χ2 στο cf και σου λεει εδω ειμαστε

τα ιδια εκανε και με την 1080 που την εδειχνε κατι ετη φωτος μπροστα απο οτιδηποτε...οι ανθρωποι ειναι ο ορισμος του clickbait

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...