Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τα Molex εχουν 1 γειωση. Τωρα αν το ξεγελανε κλπ οκ, μπορει να λειτουργει. Επισης  τα molex δεν θα ειναι στην ιδια εξοδο της 12αρα (12V1 του cpu θα ειναι λογικα, η στην 12V2 της μητρικης, οχι του pci-e) που μπορει να υπερφορτώσει την αντιστοιχη εξοδο. Το 6 pin εχει 2 γειώσεις και το 8 pin 3. To 6πιν ειναι πιο ασφαλες πρακτικα απο το Molex. Τωρα κολπα και τεχνασματα για να δουλεψει στα ορια του επιτρεπτου και με ενδεχομενα κινδυνου δεν μου αρεσαν ποτε, οποτε δεν τα προτεινω. Το τροφοδοτικο του εχει 8pin detachable, που σημαινει οτι μπορει να παρει καποιο extension σε 8pin (ακομα και sleeved) με 7-8 ευρω και να τελειωσει η ιστορια. Το ολο θεμα γινεται για να παρει αμφιβολου ποιοτητας 2-3 ευρω 6pin to 8pin/molex to 8pin ανταπτορες, απο το να παρει κατι ασφαλες και λογικο με 5-6 ευρω παραπανω.

Φίλτατε, ένα μόλεξ έχει δύο γειώσεις και ο μετατροπέας έχει δύο μόλεξ. Ο μετατροπέας που έδειξα παραπάνω βάσει των pinouts είναι πανομοιότυπη ρέπλικα του 8-pinου. Τέχνασμα χρησιμοποιει το 6-pin --> 8-pin.

Η 12V3 του συγκεκριμένου τροφοδοτικού που αφορά τα μόλεξ είναι εξίσου ικανή με τις 12V2 + 12V4 που είναι για το PCI Express. Περίπτωση υπερφόρτωσης δεν υφίσταται, εκτός και αν μία χούφτα peltiers είναι συνδεδεμένα.

Συμφωνούμε στο ότι είναι προτιμότερο να προμηθευτει το καλώδιο που έρχεται με το τροφοδοτικό.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αύριο θα έχω την RX 470 G1 Gaming 4G  .

Θα μπει στη θέση της 660GTX . 

Πρώτη φορά που βάζω κόκκινη και έχω αγχωθεί κάπως. 

Η 660GTX έχει ήδη αφαιρεθεί από μέσα και δεν την έχω πια. 

Τί πρέπει να προσέξω από drivers?

Θα έχω όλα τα καλούδια που είχα στη πράσινη? 

Σε sim racing tiltles που ασχολούμαι, είχα βάλει 

Antialiasing transparency supersampling 

Sparse Grid Supersampling Anti-aliasing

και κάτι τέτοια και βοηθούσαν πάρα πολύ , ειδικά σε rF2 και AMS που τα έκαναν όλα πολύ smooth. 

Υπάρχουν παρόμοιες τεχνολογίες στην AMD?

Γενικά , εργαλεία σαν το inspector?

Κάτι σαν το ShadowPlay?

κτλ 

Ευχαριστώ

Αυτά δε θα πρεπε να τα ρωτήσεις ΠΡΙΝ κάνεις την παραγγελία? Όχι δεν έχει κάτι αντίστοιχο με το shadowplay και νομίζω ούτε με το inspector, έχει κι αυτή ωραίο software πλέον πάντως.

Αύριο θα έχω την RX 470 G1 Gaming 4G  .

Θα μπει στη θέση της 660GTX . 

Πρώτη φορά που βάζω κόκκινη και έχω αγχωθεί κάπως. 

Η 660GTX έχει ήδη αφαιρεθεί από μέσα και δεν την έχω πια. 

Τί πρέπει να προσέξω από drivers?

Θα έχω όλα τα καλούδια που είχα στη πράσινη? 

Σε sim racing tiltles που ασχολούμαι, είχα βάλει 

Antialiasing transparency supersampling 

Sparse Grid Supersampling Anti-aliasing

και κάτι τέτοια και βοηθούσαν πάρα πολύ , ειδικά σε rF2 και AMS που τα έκαναν όλα πολύ smooth. 

Υπάρχουν παρόμοιες τεχνολογίες στην AMD?

Γενικά , εργαλεία σαν το inspector?

Κάτι σαν το ShadowPlay?

κτλ 

Ευχαριστώ

Έχει κάτι παρόμοιο με το Shadow Play , αν δεν κάνω λάθος λέγεται GVR ( raptr) . Έκανες πολύ καλή επιλογή ! 

Έχει κάτι παρόμοιο με το Shadow Play , αν δεν κάνω λάθος λέγεται GVR ( raptr) . Έκανες πολύ καλή επιλογή !

Το raptr, εκτός του ότι είναι χάλια, έχει σταματήσει να υποστηρίζεται από την AMD (μάλλον για τον παραπάνω λόγο). Δοκίμασε το obs.

• Like 1

Τα ρωτάω τώρα.Συγγνώμη που σε "αναστάτωση"...

Έχει πολλές ρυθμίσεις μέσα στο cpanel, αν και να σου πω πέρα από VSR και wattman δεν έχω ασχοληθεί.

Αυτό που θα διαπιστώσεις με τη μία είναι ότι έχει πολύ καλύτερη χρωματική απόδοση από την NV (10 έναντι 8 bit νομίζω) και ποιο θερμούς τόνους στο χρώμα. Αυτό από μόνο του βελτιώνει σημαντικά την εικόνα.

Έκανες καλή επιλογή, η 470 δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία της

Έχει πολλές ρυθμίσεις μέσα στο cpanel, αν και να σου πω πέρα από VSR και wattman δεν έχω ασχοληθεί.

Αυτό που θα διαπιστώσεις με τη μία είναι ότι έχει πολύ καλύτερη χρωματική απόδοση από την NV (10 έναντι 8 bit νομίζω) και ποιο θερμούς τόνους στο χρώμα. Αυτό από μόνο του βελτιώνει σημαντικά την εικόνα.

Έκανες καλή επιλογή, η 470 δεν έχει αντίπαλο στην κατηγορία της

Έχει η AMD καλύτερη ποιότητα εικόνας και καλύτερα χρώματα?? Είναι εμπεριστατομενο? Links?

Έχει η AMD καλύτερη ποιότητα εικόνας και καλύτερα χρώματα?? Είναι εμπεριστατομενο? Links?

Λοιπόν είναι μεγάλη ιστορία.

Εδώ και πολλά χρόνια (από εποχής 4850) κάποιοι υποστιρίζαμε ότι βλέπουμε καλύτερη εικόνα με ATI/AMD.

Φυσικά μας έβγαζαν τρελούς και η μόνη διαφορά που δέχονταν όλοι ήταν ότι η AMD έχει ποιο ζεστά χρώματα. Αυτό βέβαια αλλάζει και μέσα από το cp της NV αλλά θέλει ψάξιμο και ρύθμιση κάθε φορά που κάνεις clean driver install.

Πριν από περίπου δύοι χρόνια έσκασε ότι η NV χρησιμοποιεί χειρότερο color compression από ότι η AMD. Η ΝV είχε πει ότι θα το διορθώσει, δεν ξέρω τι έχει γίνει στις τελευταίες γενιες.

Googlarισε και θα βρεις. Δυστυχώς βγάζει πολλά flame threads με μάχες για το συγκεκριμένο θέμα οπότε θέλει σκάψιμο.

Λοιπόν είναι μεγάλη ιστορία.

Εδώ και πολλά χρόνια (από εποχής 4850) κάποιοι υποστιρίζαμε ότι βλέπουμε καλύτερη εικόνα με ATI/AMD.

Φυσικά μας έβγαζαν τρελούς και η μόνη διαφορά που δέχονταν όλοι ήταν ότι η AMD έχει ποιο ζεστά χρώματα. Αυτό βέβαια αλλάζει και μέσα από το cp της NV αλλά θέλει ψάξιμο και ρύθμιση κάθε φορά που κάνεις clean driver install.

Πριν από περίπου δύοι χρόνια έσκασε ότι η NV χρησιμοποιεί χειρότερο color compression από ότι η AMD. Η ΝV είχε πει ότι θα το διορθώσει, δεν ξέρω τι έχει γίνει στις τελευταίες γενιες.

Googlarισε και θα βρεις. Δυστυχώς βγάζει πολλά flame threads με μάχες για το συγκεκριμένο θέμα οπότε θέλει σκάψιμο.

Είναι official δηλαδή για το compresion? Μπράβο στην AMD.

Είναι official δηλαδή για το compresion? Μπράβο στην AMD.

Μπορεί να το έχει διορθώσει τώρα και η NV (σειρά 9 κ 10), θέλει ψάξιμο.

Δες εδώ σε συζήτηση στο "πράσινο" linustechtips 2015

https://linustechtips.com/main/topic/427669-nvidia-vs-amd-color-quality/?do=findComment&comment=5737249

Το raptr, εκτός του ότι είναι χάλια, έχει σταματήσει να υποστηρίζεται από την AMD (μάλλον για τον παραπάνω λόγο). Δοκίμασε το obs.

Να προσθεσω για ολους που χρησιμοποιειται obs με AMD Gpu ανεξαρτητως cpu, δειτε και obs με VCE, ειναι παραλλαγη του Obs στημενο πανω στο Obs με full υποστηριξη για amd gpu, κατι που δεν εχει εξ ολοκληρου το obs απο μονο του.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...