RangerOfDark Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Αρχάριος εδώ! Το 6πινο δεν είναι dangerous? Πάντα δεν πρέπει να συνδεεις την gpu στο 8πινο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Psycho_Warhead Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Ο μετατροπέας είναι 2*6 -> 8 και όχι απλά ένα 6pin. Το 8pin είναι μια κοροϊδία, αν είναι καλό το PSU άνετα δίνει 150W+ από το 6pin. Θυμάμαι στην GTX295 που ήθελε 8 + 6pin και είχα βάλει 2*6pin τότε συν την παρακάτω πατέντα που είχα κάνει και δούλευε κανονικά. 6pin PCI-E to 8pin PCI-E Modification Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Ο μετατροπέας είναι 2*6 -> 8 και όχι απλά ένα 6pin. Το 8pin είναι μια κοροϊδία, αν είναι καλό το PSU άνετα δίνει 150W+ από το 6pin. Θυμάμαι στην GTX295 που ήθελε 8 + 6pin και είχα βάλει 2*6pin τότε συν την παρακάτω πατέντα που είχα κάνει και δούλευε κανονικά. 6pin PCI-E to 8pin PCI-E Modification Για μια RX 470/RX 480 τι χρειάζεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 6pin οι reference, 8pin οι άλλες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RangerOfDark Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 6pin οι reference, 8pin οι άλλες. Αυτό λέω. Για τις 6pinες refernce δεν είχε βγει φήμη ότι ανεβάζουν ρεύματα λόγο σύνδεσης και ότι μόλις βγουν οι 8πινες custom, θα είναι όλα καλά(?) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jimakos234 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Αν βάλεις μετατροπέα 6 --> 8 ξεγελάς την κάρτα και βάσει των sense pins, νομίζοντας ότι είναι 8πινο --και αν είναι απαιτητική σε ρεύμα-- θα τραβήξει τα 150W τα οποία μπορεί να δώσει το 8πινο. Όμως, έχεις συνδέσει 6πινο. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Το μόλεξ από την άλλη είναι ακριβής ρέπλικα του 8-pin βάσει των pinouts και είναι απολύτως επαρκές και σωστό εφόσον το τροφοδοτικό μπορεί να δώσει το απαραίτητο ρεύμα. Έλα όμως που δεν είναι 3 τα καλώδια. Το μεσαίο συνήθως δεν είναι συνδεδεμένο -- ανεξάρτητα αν το τροφοδοτικό δίνει ή όχι ρεύμα. Άρα έχεις 2x12 και δύο grounds. Στο 8-pin έχει 3x12 και τρία grounds. Το μόλεξ μπορεί να το αναπαράξει, ο μετατροπέας 6-->8 απλώς το ξεγελάει και επιβαρύνει τα καλώδια και μπορεί να δημιουργήσει προβλημα. Επίσης υπάρχει η επιλογή του να βάλεις το 6-pin σου στην κάρτα που έχει 8άρα υποδοχή. Η κάρτα μέσω του sense-pin καταλαβαίνει τι της έχεις συνδέσει πάνω, άρα το σύστημα θα ξεκινήσει. Βάσει του ότι η 470 δεν είναι βατοφάγα κάρτα και τα 75W+75W είναι επαρκή θα είσαι εντάξει. Άρα ή μολεξ-->8πινα ή τον μετατροπέα που σου έστειλα πιο πάνω. Εννοείται ότι προτιμάται να πάρεις/βρεις ένα καλώδιο για το τροφοδοτικό σου. Τα Molex εχουν 1 γειωση. Τωρα αν το ξεγελανε κλπ οκ, μπορει να λειτουργει. Επισης τα molex δεν θα ειναι στην ιδια εξοδο της 12αρα (12V1 του cpu θα ειναι λογικα, η στην 12V2 της μητρικης, οχι του pci-e) που μπορει να υπερφορτώσει την αντιστοιχη εξοδο. Το 6 pin εχει 2 γειώσεις και το 8 pin 3. To 6πιν ειναι πιο ασφαλες πρακτικα απο το Molex. Τωρα κολπα και τεχνασματα για να δουλεψει στα ορια του επιτρεπτου και με ενδεχομενα κινδυνου δεν μου αρεσαν ποτε, οποτε δεν τα προτεινω. Το τροφοδοτικο του εχει 8pin detachable, που σημαινει οτι μπορει να παρει καποιο extension σε 8pin (ακομα και sleeved) με 7-8 ευρω και να τελειωσει η ιστορια. Το ολο θεμα γινεται για να παρει αμφιβολου ποιοτητας 2-3 ευρω 6pin to 8pin/molex to 8pin ανταπτορες, απο το να παρει κατι ασφαλες και λογικο με 5-6 ευρω παραπανω. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
khr1s Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Επεσε η απλη XFX Rx 480 στα 278 στο σκρουτζ. Αξιζει λετε η GTR 18Ε παραπανω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glazos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Επεσε η απλη XFX Rx 480 στα 278 στο σκρουτζ. Αξιζει λετε η GTR 18Ε παραπανω? Δεν αξίζει ή απλή πάρε την gtr είναι πολύ πολύ ανώτερη σε όλους τους τομείς. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Δεν αξίζει ή απλή πάρε την gtr είναι πολύ πολύ ανώτερη σε όλους τους τομείς. παρέλαβες; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
glazos Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) παρέλαβες; http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/page-1157 Οοοο ναι!!!! μπουκάλι από τόν 8350 ... Επεξ/σία 11 Νοεμβρίου 2016 από glazos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The__Blade Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/215678-benchmarking-lets-see-how-good-we-are/page-1157 Οοοο ναι!!!! μπουκάλι από τόν 8350 ... αν βάλω τον 2600 στοκ και εσυ μείνεις full o/c στον 8350 νομίζω ότι θα είμαστε μια η άλλη... Οπότε να κάνουμε καμμιά μέτρηση για αυτούς που σκέφτονται τι να αγοράσουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.::NikoS::. Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Hello, έχω εδώ και καμια βδομάδα την XFX RX480 συγκεκριμένα την GTR 8GB XXX (RX-480P8DFA6) και έχω 2 απορίες. 1) Τι διαφορά έχει από τις άλλες 480 ? Δηλαδή σε σχέση με τις: RX-480P8LFB6 RX-480M8BFA6 RX-480P8DBA6 RX-480M8BBA6 Στην τιμή η δική μου βρίσκεται 2η από το τέλος, άρα υποθέτω ότι θα πρέπει να είναι καλύτερη και από τις άλλες 3; 2) Σε idle βαράει και 50 βαθμούς γιατί δε δουλεύουν οι ανεμιστήρες της. Γύρω στους 52-54 ανοίγουν για λίγα δευτερόλεπτα τα φανακια και γενικώς κρατιέται γύρω τους 50. Είναι φυσιολογικό; Μου φαίνεται αρκετά μεγάλη θερμοκρασία για μόνιμα idle. Τωρα λίγο που βλέπω βιντεο στο youtube δε ξερω αν χρησομοποιει την κάρτα, αλλά ξεπερνάει τους 55 Φτάνει και 58 και τα φανακια κοιμούνται... Έχω περάσει το stealth BIOS που δίνει η XFX βεβαια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Hello, έχω εδώ και καμια βδομάδα την XFX RX480 συγκεκριμένα την GTR 8GB XXX (RX-480P8DFA6) και έχω 2 απορίες. 1) Τι διαφορά έχει από τις άλλες 480 ? Δηλαδή σε σχέση με τις: RX-480P8LFB6 RX-480M8BFA6 RX-480P8DBA6 RX-480M8BBA6 Στην τιμή η δική μου βρίσκεται 2η από το τέλος, άρα υποθέτω ότι θα πρέπει να είναι καλύτερη και από τις άλλες 3; 2) Σε idle βαράει και 50 βαθμούς γιατί δε δουλεύουν οι ανεμιστήρες της. Γύρω στους 52-54 ανοίγουν για λίγα δευτερόλεπτα τα φανακια και γενικώς κρατιέται γύρω τους 50. Είναι φυσιολογικό; Μου φαίνεται αρκετά μεγάλη θερμοκρασία για μόνιμα idle. Τωρα λίγο που βλέπω βιντεο στο youtube δε ξερω αν χρησομοποιει την κάρτα, αλλά ξεπερνάει τους 55 Φτάνει και 58 και τα φανακια κοιμούνται... Έχω περάσει το stealth BIOS που δίνει η XFX βεβαια. Ε τώρα δε θα κάτσω να τις κοιτάξω μια μια αλλά ναι έχουν άλλο κωδικό ανάλογα με την υλοποίηση, τη vram κτλ, εσύ αφού έχεις τη gtr καλά είσαι. Όσο για τη θερμοκρασία μη φοβάσαι, έτσι είναι σχεδιασμένες. Μ'αρέσει που πέρασες και το stealth bios αλλά κατά τα άλλα ανησύχησες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
.::NikoS::. Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 η πλάκα είναι ότι δεν ήξερα το bios φόραγε από μόνη της, αλλά δοκίμασα και το performance και δεν είδα διαφορά ούτε στην ψύξη (για λίγη ώρα που το ειχα τουλάχιστον) Δε πρέπει να φόραγε ούτε το stealth ούτε το performance παντως γιατί στο current bios πριν το πειραξω έγραφε κάτι άλλο. Τυχαία την πήρα την GTR... Πάλι καλά δηλαδή πήρα από τις καλές μάλλον Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NoiSy MaN Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2016 η πλάκα είναι ότι δεν ήξερα το bios φόραγε από μόνη της, αλλά δοκίμασα και το performance και δεν είδα διαφορά ούτε στην ψύξη (για λίγη ώρα που το ειχα τουλάχιστον) Δε πρέπει να φόραγε ούτε το stealth ούτε το performance παντως γιατί στο current bios πριν το πειραξω έγραφε κάτι άλλο. Τυχαία την πήρα την GTR... Πάλι καλά δηλαδή πήρα από τις καλές μάλλον Nαι είναι η top 480 και δεν είναι και overpriced. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα