Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λύστε μου μια απορία ρε παίδες.

Στο σύστημα της υπογραφής πριν την 480 είχα την 970 G1. Σε όλα τα παιχνίδια το gpu usage ήταν καρφωμένο 99%.

Τώρα με την 480, παρότι βλέπω και περισσότερα fps, σε αρκετά παιχνίδια το gpu usage ανεβοκατεβαίνει από 60 μέχρι 99. Τι φταίει? Δεν έχω vsync ανοικτό ούτε κάποιο frame limiter. Δεν της φτάνει ο i5? 

Παιχνίδια που το είδα έντονα ήταν το gta v, το watch dogs (και το witcher 3 αν δεν κάνω λάθος).

Τα φώτα σας!!

Δεν νομίζω να σε κόβει ο i5 μάλλον από τον driver θα είναι . Απεγκατέστησες τους drivers της nvidia με το ddu ;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δεν νομίζω να σε κόβει ο i5 μάλλον από τον driver θα είναι . Απεγκατέστησες τους drivers της nvidia με το ddu ;

Ναι εννοείται. Έχω αλλάξει 3 φορές μέχρι τώρα drivers της AMD. (16.9.2 , 16.10.1 και 16.10.2)

Λύστε μου μια απορία ρε παίδες.

Στο σύστημα της υπογραφής πριν την 480 είχα την 970 G1. Σε όλα τα παιχνίδια το gpu usage ήταν καρφωμένο 99%.

Τώρα με την 480, παρότι βλέπω και περισσότερα fps, σε αρκετά παιχνίδια το gpu usage ανεβοκατεβαίνει από 60 μέχρι 99. Τι φταίει? Δεν έχω vsync ανοικτό ούτε κάποιο frame limiter. Δεν της φτάνει ο i5?

Παιχνίδια που το είδα έντονα ήταν το gta v, το watch dogs (και το witcher 3 αν δεν κάνω λάθος).

Τα φώτα σας!!

Ο i5 την φτάνει, να είσαι σίγουρος για αυτό. (Από i5 2500K και άνω είσαι μια χαρά 100%).

• Like 1

Good for you, τότε δε σου έχει κάτσει τέτοιο παιχνίδι ή/και παίζεις max στα 60fps. Σε κάποια παιχνίδια θα σου δώσει 144hz πχ cs go, overwatch (με κάποια tweaks), έτσι κι αλλιώς κυρίως σε τέτοιου είδους παιχνίδια σε νοιάζει. Πάνε ψάξε για csgo/144hz/i7. Εγώ σε κάποια παιχνίδια έχω συναντήσει 100% usage όπως στο division και το νέο deus ex, σε πολλά περισσότερα κυμαίνεται συχνά στο 70/80+. Άμα είναι να είμαστε τώρα σε τέτοια επίπεδα , τι θα γίνει σε 1-2-3 χρόνια που τα παιχνίδια θα είναι πιο απαιτητικά, που θα πάρεις καλύτερη κάρτα γραφικών κτλ. Υποτίθεται με το cpu θες να σαι πιο άπλας λόγω των πιο αργών εξελίξεων , να σε πάει καμιά 4-5 χρόνια. Ή πχ έβλεπα ένα ρώσικο βίντεο που σύγκρινε 6600k στα 4.6 με i7 6700 τον απλό στο gta v. Όταν το cpu usage ήταν οκ και στα δύο ήταν όλα καλά και ο i5 έδινε παραπάνω fps, σε αρκετά σημεία όμως έπιανε 100%, η gpu έπεφτε και υπήρχε stuttering ενώ ο 6700 ήταν στο 70-80% και όλα ήταν smooth. Τέλος πάντων πολλά είπα ας κάνει ο καθένας ότι νομίζει, αν και δε γράφω συχνά τόσο πάντα το μετανιώνω λίγο σε τέτοιες "αντιπαραθέσεις", σε φάση τι κάθομαι τώρα και ξοδεύω τζάμπα το χρόνο μου λες και με νοιάζει τι νομίζει και τι θα κάνει ο κάθε άγνωστος. All in all εγώ λέω όταν δίνεις 500 ευρώ για gpu να μη τσιγγουνευτείς τα 100 παραπάνω για το cpu που θα τον κρατήσεις και περισσότερο ή μη μου την κάνεις pair με το cpu των 180 ευρώ του 11. Mε κάποιο σκεπτικό πας κι εσύ στον 7700k και δεν κάθεσαι με αυτόν που έχεις.

Σιγά μη θέλει το CS i7 για να βγάλεις 144FPS. Έχω G-Sync 144Hz monitor άρα όχι, δεν περιορίζομαι στα 60Hz. Παίζω Overwatch με 144FPS σταθερά σε 1440P με 2-3 ρυθμίσεις απενεργοποιημένες οι οποίες έχουν βάρος στην GPU και όχι στη CPU. Το GTA V το έβαλα πάλι πρόσφατα και ήταν εντελώς βούτυρο, μόνο σε περιοχές με έντονο γρασίδι είχε κάποιες πτώσεις που πάλι ήταν θέμα GPU. Το ότι φτάνει 100% η CPU δεν είναι πάντα πρόβλημα, και στο BF1 τόσο πάει αλλά από τη στιγμή που δεν δημιουργεί stuttering και η κάρτα είναι μόνιμα στο 99% είσαι κομπλέ. Τώρα στον 7700Κ ίσως πάω για να μην ασχοληθώ με CPU για 3-4 χρονάκια, από την άλλη σκέφτομαι ότι η Intel είπε ότι το 2018 θα βγάλει 6-core στην mainstream πλατφόρμα και ίσως περιμένω.

Σιγά μη θέλει το CS i7 για να βγάλεις 144FPS. Έχω G-Sync 144Hz monitor άρα όχι, δεν περιορίζομαι στα 60Hz. Παίζω Overwatch με 144FPS σταθερά σε 1440P με 2-3 ρυθμίσεις απενεργοποιημένες οι οποίες έχουν βάρος στην GPU και όχι στη CPU. Το GTA V το έβαλα πάλι πρόσφατα και ήταν εντελώς βούτυρο, μόνο σε περιοχές με έντονο γρασίδι είχε κάποιες πτώσεις που πάλι ήταν θέμα GPU. Το ότι φτάνει 100% η CPU δεν είναι πάντα πρόβλημα, και στο BF1 τόσο πάει αλλά από τη στιγμή που δεν δημιουργεί stuttering και η κάρτα είναι μόνιμα στο 99% είσαι κομπλέ. Τώρα στον 7700Κ ίσως πάω για να μην ασχοληθώ με CPU για 3-4 χρονάκια, από την άλλη σκέφτομαι ότι η Intel είπε ότι το 2018 θα βγάλει 6-core στην mainstream πλατφόρμα και ίσως περιμένω.

Ένας από τους σημαντικότερους λόγους που το θεωρώ κι εγώ ορθότερη κίνηση όπως έγραψα ,εφόσον θες να έχεις μια άνεση. Στα λόγια μου έρχεσαι εν μέρει. More power to you αν σε εσένα τα πράγματα είναι όπως στα λες, υπάρχουν όμως πολλά άτομα που υποστηρίζουν άλλα, και με αποδείξεις, όχι στον αέρα. Μερικά παραδείγματα που βρήκα στα γρήγορα:

https://www.youtube.com/watch?v=W_0vVmXk8E0

https://www.youtube.com/watch?v=s42gvVS77dU

https://www.youtube.com/watch?v=ARH2qXbxTDk (το βίντεο που έλεγα και μάλιστα με 390χ, φαντάσου με 1070)

Καλά τα λες τις περισσότερες φορές αλλά προσπάθησε να είσαι λίγο πιο δεκτικός και να μην έχεις αυτοσκοπό να βγεις από πάνω ή να φανείς edgy.

Καλά τα λες τις περισσότερες φορές αλλά προσπάθησε να είσαι λίγο πιο δεκτικός και να μην έχεις αυτοσκοπό να βγεις από πάνω ή να φανείς edgy.

Τι σημαίνει αυτό;;

Αυτό με το GTA V ενδιαφέρον, αν και παίζει σε 1080P. Όπως και να 'χει, είναι όντως bottleneck. Noisy εγώ μιλάω σύμφωνα με το τι βλέπω στο δικό μου PC που παίζω σε 1440P/144Hz.

Τώρα καθόμαστε και συζητάμε κόντρα στα κοινώς εδώ και χρόνια αποδεκτά ως ισχύοντα στα του gaming.Επειδή υπάρχει ένα gta που και 200mhz στις μνήμες να ανεβάσεις θα δεις διαφορά στα fps να πάμε να πάρουμε όλοι i7 να είμαστε ψυχολογικά εντάξει ότι παίζουμε όπως πρέπει.

Τέλος πάντων, εγώ λέω να πούμε τίποτα για τις κάρτες γραφικών που είναι αυτές που παίζουν τα παιχνίδια και όχι οι επεξεργαστές.Τι λέτε κι εσείς;

Για 'κείνες τις ρημάδες τις 490 έχουμε κάτι νεότερο από το αρχές του 17 ή να πέσουμε σε χειμερία νάρκη να τελειώνουμε;

• Like 1

Τώρα καθόμαστε και συζητάμε κόντρα στα κοινώς εδώ και χρόνια αποδεκτά ως ισχύοντα στα του gaming.Επειδή υπάρχει ένα gta που και 200mhz στις μνήμες να ανεβάσεις θα δεις διαφορά στα fps να πάμε να πάρουμε όλοι i7 να είμαστε ψυχολογικά εντάξει ότι παίζουμε όπως πρέπει.

Τέλος πάντων, εγώ λέω να πούμε τίποτα για τις κάρτες γραφικών που είναι αυτές που παίζουν τα παιχνίδια και όχι οι επεξεργαστές.Τι λέτε κι εσείς;

Για 'κείνες τις ρημάδες τις 490 έχουμε κάτι νεότερο από το αρχές του 17 ή να πέσουμε σε χειμερία νάρκη να τελειώνουμε;

Πανω κατω ξες τι θα γίνει. RX 490=GTX 1070 perfomance και στις ίδιες τιμές με την 1070. Ότι γίνεται πάντα.

Δε σταματάω να ελπίζω ότι θα είναι πιο δυνατές από τις 1070 λέμε! :P

Έ αντε να είναι όπως R9 390 vs gtx 970. Όπου η 390 είναι τεχνικά πολύ ανώτερη καρτα αλλά στην πραγματικότητα έχει προβάδισμα 10%.

Έ αντε να είναι όπως R9 390 vs gtx 970. Όπου η 390 είναι τεχνικά πολύ ανώτερη καρτα αλλά στην πραγματικότητα έχει προβάδισμα 10%.

Είσαι οπαδός των οξύμωρων σχημάτων; ΄Οταν η υποτιθέμενη "τεχνική ανωτερότητα" δεν εμφανίζεται σε πραγματικό χρόνο και μάλιστα με αρκετά υψηλότερη κατανάλωση από μόνο 10%, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.

Σε έναν τέλειο κόσμο θα βάζαμε τους engineers της AMD να σχεδιάζουν αρχιτεκτονικές για να τις δίνουμε στην NV να τις υλοποιεί, αν και δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι δεν θα χρειαζόταν μικρο-επεμβάσεις και σε αρχιτεκτονικό επίπεδο. 

΄Οσων αφορά το Vega για να εξακολουθούν να χρειάζονται mGPU το μόνο σίγουρο είναι ότι τον Τιτάνα δεν τον πλησιάζει το μεγαλύτερο SKU. Αλίμονό τους αν το τελευταίο δεν μπορέσει να ανταγωνιστεί μια GTX1080. 

• Like 1

DX-12 Multi-GPU στο Dues EX MD και ερχεται στο Linux

http://steamcommunity.com/games/337000/announcements/detail/925880073960616938

PCper.com review και Video

https://www.pcper.com/news/Graphics-Cards/DX12-Multi-GPU-scaling-and-running-Deus-Ex-Mankind-Divided

30tjwhg.jpg

RX 470D tested

http://videocardz.com/64047/amd-radeon-rx-470d-gets-its-first-full-review

Sapphire-RX470D-NITRO-1.jpg

Και εδω για frame pacing

http://radeon.com/en-us/deus-ex-directx-12-mgpu/

DXMD-DX12-Frame-Pacing.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...