Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μόνο που η 980 είναι 10-12% πάνω από την 780Ti στον μέσο όρο, ενώ η 1080 ρίχνει 30% στην Titan X. Βέβαια είναι και πολύ πιο ακριβή απ' ότι ήταν η 980 στο launch..Όπως και να 'χει, είναι μέχρι να βγει το Vega..Θα ρίξουν κλάμα οι πράσινοι μέχρι το Volta.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο που η 980 είναι 10-12% πάνω από την 780Ti στον μέσο όρο, ενώ η 1080 ρίχνει 30% στην Titan X. Βέβαια είναι και πολύ πιο ακριβή απ' ότι ήταν η 980 στο launch..Όπως και να 'χει, είναι μέχρι να βγει το Vega..Θα ρίξουν κλάμα οι πράσινοι μέχρι το Volta.

10-12%? Όταν η 970 είναι 5+ fps από την 780Τι και η 980 είναι 10-15 fps πάνω από την 970, μάλλον για 20-30% καλύτερη είναι η 980 από την 780Ti.

12% σε 1440P(Μέσος όρος). H 970 με την 780Ti, είναι ίσα βάρκα, ίσα πανιά. Αρκετά με το OT όμως, δείτε και κάνα performance summary, μην λέτε ότι σας κατεβαίνει στο κεφάλι..

perfrel_2560.gif

12% σε 1440P(Μέσος όρος). H 970 με την 780Ti, είναι ίσα βάρκα, ίσα πανιά. Αρκετά με το OT όμως, δείτε και κάνα performance summary, μην λέτε ότι σας κατεβαίνει στο κεφάλι..

perfrel_2560.gif

Γιατί εγώ τι είπα για την 970? 5+ fps η 970 από την 780Τι. Προσεκτικά διάβαζε. Μην βλέπετε απλές φώτο και τις πιστεύετε κιόλας. Λολ.

https://youtu.be/2XEZZXbhujY

Το +20-30%(Μιλάμε για μέσο όρο πάντα έτσι) που έγραψες είναι εντελώς εκτός πραγματικότητας. Τέσπα, υπάρχει ενότητα για τις GTX900. Εδώ θα φάμε κράξιμο και θα 'χουν και δίκιο.

Λοιπόν για να τα βάλουμε σε τάξη. :P Ανταγωνιστικές κάρτες με τις 1080 της nvidia θα είναι οι VEGA 10 που έρχονται Οκτώβρη και οι Polaris θα είναι lower end;

Λοιπόν για να τα βάλουμε σε τάξη. :P Ανταγωνιστικές κάρτες με τις 1080 της nvidia θα είναι οι VEGA 10 που έρχονται Οκτώβρη και οι Polaris θα είναι lower end;

Έχω χάσει την μπάλα ρε παιδιά.Οι vega θα βγούν Οκτώβρη..? Δηλαδή 1-1,5 μήνα μετά τις polaris.? Απόσο έχω διαβάσει εγώ οι vegas πάνε κοντά 17 ίσως τέλη 16 και οι polaris λίγο πρίν το Σεπτέμβρη

AMD_Next_Gen_Vega_GPU_and_Navi_GPU_2017_

ας το ξαναβαλουμε λιγο

AMD-Radeon-2016-2017-Polaris-Vega-Navi-R

αμα τα vega εναι ανταγωνιστικα των 1080 που εχουν τα μισα transistor την κατσαμε την βαρκα,,,,,τα vega ειναι τα τελευταια μεγαλα die chips που θα κανει η amd υποτιθεται οτι εχουν 3 billions transistors παραπανω απο την p100..

ας το ξαναβαλουμε λιγο

αμα τα vega εναι ανταγωνιστικα των 1080 που εχουν τα μισα transistor την κατσαμε την βαρκα,,,,,τα vega ειναι τα τελευταια μεγαλα die chips που θα κανει η amd υποτιθεται οτι εχουν 3 billions transistors παραπανω απο την p100..

Εάν χρειάζονται για 8 TFLOPs FP32 18 δις transistors καλημέρα για αύριο. To Vega που έχω εγώ υπόψιν μου τουλάχιστον τα δις είναι μια καλή στάλα πάνω από το διψήφιο. Για του λόγου το αληθές το P100 έχει ενεργά 15.3 δις και αν συνυπολογίσεις το redundancy είναι στα 17.8 δις. Ο δεύτερος αριθμός δεν αφορά κανένα εκτός από την NV, αυτό που πρέπει να ξέρουμε εμείς είναι τα 15.3.

Επειδή προφανώς η AMD & η ΝVIDIA διαμορφώνουν τα προιόντα ανάλογα με τις αγορές και στον τρόπο που απευθύνονται σε αυτές υπάρχει διαφορετική εξυπηρέτηση μεριδίου αγορών από διαφορετικούς πυρήνες. Στην NV πάντα ο αδύναμος κρίκος ήταν τα τελευταία χρόνια οι mainstream πυρήνες (GK106, GM206, GP106 κ.ο.κ.) για αυτό και ίσως υπάρχει αυτή τη φορά η πιθανότητα να εξυπηρετήσει το πάνω μέρος του mainstream με GP104-150 για να μην υπάρχει για άλλη μια φορά το ίδιο κενό όπως σήμερα μεταξύ 960 & 970. Σε ακριβώς αυτό το σημείο προτίθεται να χτυπήσει ΕΥΛΟΓΑ η AMD με το μεγαλύτερο Polaris. 

Tώρα επειδή ΔΕΝ μπορεί να τα έχει κανείς όλα δηλαδή μια σχεδιαστική απόφαση να έχει ΜΟΝΟ θετικά αποτελέσματα/παραμέτρους, εάν το μεγάλο Polaris δεν μπορεί να φτάσει στα επίπεδα GTX1080 (κατά πάσα πιθανότητα), τότε θα χρειαστούν ένα salvage part από Vega για να εξυπηρετήσουν το κομμάτι της αγοράς αυτό.

http://www.fudzilla.com/news/graphics/40708-amd-clawing-back-gpu-market-share

This suggests that what Nvidia has lost has been gained by AMD. If AMD manages to build momentum, it could pose a serious threat to Nvidia and expose the green goblin’s lack of GPU variety in the mid-tier.
  • Like 1

Γιατί να βιαστούνε; Υπάρχει διαθεσιμότητα από τον ανταγωνισμό και μου διέφυγε;

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...