Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Οι enthusiasts που αγοράζουν τόσο ακριβές κάρτες ανήκουν στο 1% ή και λιγότερο, γι' αυτό δυστυχώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε στο PC κάτι ανάλογο με το πρώτο Crysis. Τώρα 8 πράσινα για GPU στην Ελλάδα της κρίσης το 2016, είναι υπερβολικά πολλά και είναι για ελάχιστες τσέπες καθώς ο κατώτατος μισθός είναι σχεδόν στα μισά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι enthusiasts που αγοράζουν τόσο ακριβές κάρτες ανήκουν στο 1% ή και λιγότερο, γι' αυτό δυστυχώς δεν πρόκειται να ξαναδούμε στο PC κάτι ανάλογο με το πρώτο Crysis. Τώρα 8 πράσινα για GPU στην Ελλάδα της κρίσης το 2016, είναι υπερβολικά πολλά και είναι για ελάχιστες τσέπες καθώς ο κατώτατος μισθός είναι σχεδόν στα μισά.

Τα ίδια πράγματα είπες ακριβώς με το προηγούμενο μου σχόλιο. Το point είναι πως για μεγάλες αναλύσεις θες μεγάλες κάρτες(2.5K/3K/4K). Και οι τιμές των οθονών αυτών είναι πολύ ψηλες. Αλλά μεχρι ultrawide(2K) μια 470/480/1060 είναι κομπλέ.

Επεξ/σία από RangerOfDark
  • Like 2

και το περιεργο ειναι οτι τα launch price των κορυφαιων παλιων καρτων( 680 580) δε ξεπερνουσαν τα 499δολαρια(για μονες καρτες μιλαω) τωρα η η κορυφαια κοστιζει πανω απο 1200!!! ευρω

Εξαρτάται με τι περνάει το χρόνο του καθένας. Εγώ προτιμώ να πάρω GPU με τα μισά κάθε 2-3 χρόνια, και τα υπόλοιπα να τα δώσω σε καφέδες. Άλλος αντίστοιχα προτιμά να παίζει παιχνίδια και καφέ απ' το μασούτη. Πάντως 800€ το χρόνο για κάποιον που έχει τα παιχνίδια ως κύριο χόμπυ δεν είναι πολλά, όπως δεν είναι πολλά και γι' αυτόν που τα δίνει για ορειβασία, για το αμάξι κλπ. Απ' την άλλη με βάση τα λεφτά που σπαταλά η βιομηχανία για διαφήμιση, θεωρώ αποτυχία πως μόνο ένα τόσο μικρό ποσοστό έχουν ως κύριο χόμπι τα παιχνίδια. Και το παραδέχονται και οι ίδιες εταιρείες, όταν η AMD προτίμησε να βγάλει πρώτα τη mid range κατηγορία, παίζοντας ουσιαστικά για μήνες δίχως κάτι ακριβότερο. Και αν πχ. η Nike έχει κάνει τον κόσμο να θεωρεί λογικά τα 150€ για παππούτσια προφανώς κάτι γίνεται λάθος...

• Like 1

Το πας με βάση τους μισθούς της Ελλάδας, οπότε τα 800 ευρώ είναι πολλά. Από την άλλη ο Έλληνας θα βρει τρόπο για να αγοράσει αυτό που θέλει, ακόμα και αν παίρνει 3-4 πράσινα το μήνα(Τρανό παράδειγμα όσοι έχουν iPhone και δεν έχουν λεφτά να βάλουν κάρτα).

• Like 3

Τελικά βγαίνουν στην επιφάνεια πληροφορίες για την Vega αρχιτεκτονική όπου φαίνεται να ''φοράει'' η Rx490 η οποία μάλιστα θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο( μαζί με το Battlefield 1 ίσως; )  όπως είχα υποθέσει .

http://www.guru3d.com/news-story/amd-vega-launch-imminent.html 

Τελικά βγαίνουν στην επιφάνεια πληροφορίες για την Vega αρχιτεκτονική όπου φαίνεται να ''φοράει'' η Rx490 η οποία μάλιστα θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο( μαζί με το Battlefield 1 ίσως; )  όπως είχα υποθέσει .

Ενδιαφέρουσα φήμη. ϊσως είναι το μικρό Vega;

Πολύ τρώγλη η εικόνα για να είναι "launch site" ;)

Ενδιαφέρουσα φήμη. ϊσως είναι το μικρό Vega;

Όντως ενδιαφέρουσα.Ειδικά σε μια χρονιά που η amd φαίνεται να κρατάει το κοινό της με φήμες αντί για πραγματικά προιόντα.

• Like 1

Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να κάνω quote το ανωτέρω.

Flamebait του χειριστου είδους. Μου φαίνεται ότι χρειάζονται μερικά permaban για να ησυχασουμε.

Flamebait απο που και ως που.Απο την ώρα που περιμένουμε μπάς και δούμε ποτέ στοκ στα καταστήματα σε όλο το πλανήτη.

Υπάρχει το κουμπί αναφορά,αν πιστεύεις πως χρειάζεται και permaban όπως λές επικοινώνησε με αρμόδιο συντονιστή να κρίνει ή όχι αν είναι απαραίτητο.

Μέσα Αυγούστου ξεκινάνε το στήσιμο, 1ο 10ημερο Σεπτέμβρη paper launch, να "μπλοκάρουν" τον αντίπαλο στη σχολική έναρξη, κάπου Οκτώβρη στα καταστήματα σε περιορισμένη λογικά διαθεσιμότητα να γίνει και ο σχετικός ντόρος (καλή ώρα 1070/80) και ανάλογα τη μνήμη που τελικά θα φοράει (να είναι το "μικρό" με GDDR(X) και το "μεγάλο" με ΗΒΜ2?) θα υπάρχει και η ανάλογη ποσότητα.

Πιθανό? ΄Ισως δικαιολογεί και την κwλοπιλάλα της πράσινης να βγάλει τιτάνα ούτε 3 μήνες μετά την "ναυαρχίδα" της και μάλιστα στη μέση του κατακαλόκαιρου.

Ας ελπίσουμε να υπάρξει μόνο λίγη ρέγουλα με τις φήμες και τις εκτιμήσεις.

Όχι τίποτε άλλο, μην λέμε πάλι ότι 480=1070 και μετά κράζουν κάποιοι την AMD επειδή τελικά προσέφερε ακριβώς ότι υποσχέθηκε.

Γιατί βρε παίδες δεν ανοίγεται κανά topic,τύπου versus,για να βγάζεται τα απωθημένα σας!!

Δεν είναι θέμα versus.Εδώ και σελίδες έχω τονίσει πως θα πάω σε amd και απο το προφίλ μου μπορεί να δεί κανείς πως απο τις 5 gpu που είχα οι 4 ήταν amd.Αυτά περί εμού και vs.

Στο θέμα που ο φίλος βρίσκει flamebait τώρα.Δεν ξέρω γιατί με το να εκφράζω την απογοήτευση μου προς την εταιρία θίγεται κάποιος.

Τι να τις κάνω τις φήμες πλέον για κυκλοφορία νέας κάρτας όταν οι υπάρχουσες δεν έχουν φτάσει στα ράφια...

Επίσης ναι αυτή τη χρονια αρέσει ή όχι σε μερικούς η AMD το έχει λούσει.

Ακούγαμε για crossfire που πατάει 1080.

Aκούσαμε για 2.8 performance per watt.

Ακούσαμε για τρελή διαθεσημότητα και στόκ.

Ακούσαμε για τρελό overclock και επιδόσεις 980.

Εαν όλα αυτά δεν έχουν σημασία και μερικοί θέλουν και άλλες φήμες για την 490 τότε κομπλέ.Αλλά εγώ το δικαίωμα μου να πω την γνώμη μου το έχω και δεν δέχομαι να πετάγεται ο καθένας να λέει flamebait και να πέρνουν και πρωτοβουλίες συντονιστών για ban κιόλας.

Όποιος θεωρεί πως τον θίγω , αναφορά και κρίνει ο αρμόδιος την συνέχεια.

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά να διαγραφεί ένα σχόλιο κλπ.Αλλά αυτό είναι δουλειά τον συντονιστών και όχι τον μελών.

Tώρα στο θέμα μας,αν έχει την καλοσύνη το παιδί που αγόρασε την 480 απο caseking ας μας ρίξει λίγο φώς ως πρός την χρήση της vram γιατί πολλά ακούγονται πάλι για το αν φτάνουν ή όχι τα 4gb.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...