Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εσυ εχεις καταλαβει οτι η 470 η οποια ειναι ολοκαινουρια και ειναι στα 14nm χανει απο την 2 ετων 970 των 28 nm??Απλα η τελευταια καιει 20w περιπου παραπανω αλλα ειναι και ποιο δυνατη αρα που καταληγουμε?

Οτι η amd εφτιαξε μια ας πουμε 970 με 0,5 gb παραπανω (για να ειμαστε δικαιοι) μετα απο 2 χρονια απο την nvidia και με τα μισα νανομετρα ετσι? Αρα σταματα καποια στιγμη αυτο με τους boost drivers γιατι κουραζει...η ουσια ειναι αυτη..οσο και αν δεν μου αρεσει αυτο η amd ειναι κατι χρονια πισω..

Επισης εσυ μου κοτσαρες αυτα τα 4 games και μετα τα λες οτι ειναι nvidia optimized γιατι δεν σε συμφερει..μα καλα μας κοροιδευεις? Αναιρεις τον εαυτο σου μεσα σε λιγα λεπτα και λες μετα πως εγω δεν καταλαβαινω? Αληθεια?

Να φανταστώ ότι λες το ίδιο για την GTX 1060 όταν την συγκρίνεις με την  GTX 980, η NVIDIA κατάφερε μετά από 2 χρόνια και τα μισά μανόμετρα να φτάσει την GTX 980 απλά με μικρότερη κατανάλωση. :rolleyes:

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Να φανταστώ ότι λες το ίδιο για την GTX 1060 όταν την συγκρίνεις με την  GTX 980, η NVIDIA κατάφερε μετά από 2 χρόνια και τα μισά μανόμετρα να φτάσει την GTX 980 απλά με μικρότερη κατανάλωση. :rolleyes:

Αυτο που λεω εγω ομως ειναι πως η 1060 καιει 134 watt και η 980 175 watt και ειναι ισοδυναμες...αρα καταφερε τις ιδιες επιδοσεις αλλα με 50 watt λιγοτερα..αλλα αυτος ειναι εσωτερικος ανταγωνισμος της nvidia που απο την στιγμη που η amd δεν εχει τους πορους να την χτυπησει κανει οτι γουσταρει και κοπαναει και τιμες...

Απο την αλλη η amd παρα την τρομερη μειωση των nm σε σχεση με το αμεσο ανταγωνιστη τι καταφερε? Να βγαλει την 470 ( που στην καταλληλη τιμη ΞΑΝΑΛΕΩ ειναι μια τιμια καρτα) αλλα σε perf/watt ειναι μια απο τα ιδια με την 2 χρονων 970..διαφωνεις σε αυτο?

Εδω η 470 καιει τα ιδια με την τρομερα δυνατοτερη 1060..αυτο θελω να περασω πως σε perf/watt η αρχιτεκτονικη της amd χανει κατακρατος απο τον ανταγωνισμο..διαφωνεις και σε αυτο?

Πάντως από το αγγλικό amazon η 470  4gb βγαίνει 220 με τα μεταφορικά...

Και από το Ιταλικό βλέπω 214 αλλά για ένα περίεργο λόγο το συγκεκριμένο item δεν το στέλνει Ελλάδα!

Υπομονή να στρώσει η κατάσταση, το ξαναέγραψα ότι είναι και το PS4 NEO στη μέση.

Πάντως από το αγγλικό amazon η 470  4gb βγαίνει 220 με τα μεταφορικά...

Και από το Ιταλικό βλέπω 214 αλλά για ένα περίεργο λόγο το συγκεκριμένο item δεν το στέλνει Ελλάδα!

Υπομονή να στρώσει η κατάσταση, το ξαναέγραψα ότι είναι και το PS4 NEO στη μέση.

Αντε να στρωσει η κατασταση με τις διαθεσημοτητες για να παιξουν οι τιμες εκει που πρεπει..Απο Σεπτεμβρη θα ειναι ολα καλυτερα..

Απο την αλλη η 480 σε σχεση με την 290x που ειχες τι πλεονεκτηματα ή μειονεκτηματα εχεις ξεχωρισει μετα απο ολο αυτο το διαστημα?

Αυτο που λεω εγω ομως ειναι πως η 1060 καιει 134 watt και η 980 175 watt και ειναι ισοδυναμες...αρα καταφερε τις ιδιες επιδοσεις αλλα με 50 watt λιγοτερα..αλλα αυτος ειναι εσωτερικος ανταγωνισμος της nvidia που απο την στιγμη που η amd δεν εχει τους πορους να την χτυπησει κανει οτι γουσταρει και κοπαναει και τιμες...

Απο την αλλη η amd παρα την τρομερη μειωση των nm σε σχεση με το αμεσο ανταγωνιστη τι καταφερε? Να βγαλει την 470 ( που στην καταλληλη τιμη ΞΑΝΑΛΕΩ ειναι μια τιμια καρτα) αλλα σε perf/watt ειναι μια απο τα ιδια με την 2 χρονων 970..διαφωνεις σε αυτο?

Εδω η 470 καιει τα ιδια με την τρομερα δυνατοτερη 1060..αυτο θελω να περασω πως σε perf/watt η αρχιτεκτονικη της amd χανει κατακρατος απο τον ανταγωνισμο..διαφωνεις και σε αυτο?

Μόνο αν την συγκρίνεις σε DX-11 παιχνίδια, αν πάμε σε DX-12/Vulkan παιχνίδια το perf/watt είναι στα ίδια επίπεδα της GTX 1060.

Μόνο αν την συγκρίνεις σε DX-11 παιχνίδια, αν πάμε σε DX-12/Vulkan παιχνίδια το perf/watt είναι στα ίδια επίπεδα της GTX 1060.

Κατσε να βγουν αυτα τα παιχνιδια στο αμεσο μελλον και ο πρωτος που θα δωσει τα ευσημα στην amd ειμαι εγω γιατι με αυτα που εχουμε τωρα δε βγαινει συμπερασμα εκτος απο το vulcan στο doom...γιατι απο αποψη perf/watt η διαφορα ειναι χαοδης..διαφωνεις με το τελευταιο?? Απο την αλλη εδω και καιρο εχω τονισει την ποιο σταθερη αντοχη στον χρονο των amd gpu αλλα μονο οταν υπαρχουν στοιχεια..και αυτο Γουσταρω να δω και με το dx12-vulcan για να υπαρξει αυτος ο ατιμος ο ανταγωνισμος για να πεσουν οι τιμες..Θελω να βλεπω αντικειμενικα τα πραγματα και οχι μονοπλευρα..το συχαινομαι..γιατι δεν χρωσταω σε καμμια εταιρεια απολυτως τιποτα..

Δεν μπορει να βγαινει ο αλλος μεσα σε ελαχιστες μερες που βγηκε η 480 και να λεει πως η τελευταια ηταν ιση στην αρχη με την 970 μετα εφτασε την 390 και μετα εφτασε και τις 390x- 980 και κανενας να μην του λεει τιποτα.. και οτι η 480 θα φτασει την 1070 με ΝΕΟΥΣ υπερδιαστημικους? drivers και oc..ελεος..

• Like 1

Μαλωστε λιγο ακομα, ειναι παρα πολυ ενδιαφερον...

Fatality-Brutality έχει πάει, αλλά δεν λέει να το καταλάβει.. Εκεί συνεχίζει τα τραγούδια του. :P

Fatality-Brutality έχει πάει, αλλά δεν λέει να το καταλάβει.. Εκεί συνεχίζει τα τραγούδια του. :P

Και με το σβήσιμο της προηγούμενής σου συμμετοχής έχει πέσει και το σφύριγμα της λήξης. Επιστροφή στο θέμα και αυτό για όλους παρακαλώ.

• Like 1

Αντε να στρωσει η κατασταση με τις διαθεσημοτητες για να παιξουν οι τιμες εκει που πρεπει..Απο Σεπτεμβρη θα ειναι ολα καλυτερα..

Απο την αλλη η 480 σε σχεση με την 290x που ειχες τι πλεονεκτηματα ή μειονεκτηματα εχεις ξεχωρισει μετα απο ολο αυτο το διαστημα?

Εγω δε δεχομαι ομως το λογο της διαθεσiμοτητας ως δικαολογια για να μας <<κλεβουν>> τα καταστηματα.. .Καποιος μπορει να πει <<αν δε θες μη παρεις>> αλλα δε θα επρεπε να υπαρχει και προστασια για αισχροκερδεια?  με msrp 375 για παραδειγμα για την 1070 ποσο πρεπει να περιμενω νατη παρω σε αυτη τη τιμη? Την gtx 970 την αγορασα 339 ευρω 3μηνες μετα τη κυκλοφορια με msrp 329

• Like 2

Δηλαδή κάποιοι αγοράζετε mainstream κάρτα με βάση το performance per vatt? Έλεος πια. Σε αυτά τα watt ποιος καταλαβαίνει διαφορά στο λογαριασμό της ΔΕΗ; είπαμε να είναι ένα μέτρο σύγκρισης αλλά όχι ότι θα ψωνίσει κανείς με βάση αυτό, ειδικά σε αυτή την κατηγορία καρτών που λέτε (470-460-1060 κλπ)

Δηλαδή κάποιοι αγοράζετε mainstream κάρτα με βάση το performance per vatt? Έλεος πια. Σε αυτά τα watt ποιος καταλαβαίνει διαφορά στο λογαριασμό της ΔΕΗ; είπαμε να είναι ένα μέτρο σύγκρισης αλλά όχι ότι θα ψωνίσει κανείς με βάση αυτό, ειδικά σε αυτή την κατηγορία καρτών που λέτε (470-460-1060 κλπ)

Φυσικα και ειναι ενα κριτηριο. Καποιος με περιορισμενο butget θα κοιταξει να αγορασει και φτηνοτερο τροφοδοτικο παραλληλα

• Like 1

Φυσικα και ειναι ενα κριτηριο. Καποιος με περιορισμενο butget θα κοιταξει να αγορασει και φτηνοτερο τροφοδοτικο παραλληλα

Με αντίστοιχο τροφοδοτικό δουλεύουν αυτού του είδους οι κάρτες, πες μου ένα τροφοδοτικό που αντέχει την 1060 και δεν αντέχει πχ την 460 η την 470 η και οποιαδήποτε άλλη πχ 970 κλπ. Μιλάμε για 10-20-50 watt διαφορές. Όλα τα entry level επώνυμα psus σηκώνουν άνετα όλες αυτές τις κάρτες. Εγώ δεν είπα να μην είναι κριτήριο, αλλά προσωπικά δεν ξέρω κανέναν να αγοράζει με αυτό, κάρτα mainstream, αυτό είπα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...