Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δηλαδή το Vega απο αρχές του 2017 θα το πάνε τον Οκτώβριο? Μέχρι τότε η nvidia θα έχει ξεπουλήσει τις 1080 /1070. Υποψιάζομαι οτι το Polaris (το οποίο χαρακτηρίζεται πλεον ως mainstream) θα δυσκολευτεί να κοντράρει ακόμα και την 1070. Εδώ υποτίθεται οτι η amd ήταν μπροστά απο nvidia όσο αναφορά την κυκλοφορία των νέων καρτών αλλά η nvidia ως προς "έκπληξη" όλων ανακοίνωσε και πάλι πρώτη τις νέες κάρτες και τώρα περιμένει να δει τις επιδόσεις και της τιμές του Polaris για να ρίξει στην αγορά τις 1060ti / 1060. Μπορεί να κάνω λάθος αλλά βλέπω οτι η AMD είναι συνέχεια ένα βήμα πίσω. Μακάρι η AMD να μας εκπλήξει ευχάριστα το επόμενο διάστημα.

Αυτή την φορά μάλλον είναι πολλά βήματα μπροστά. Έχει καλύτερη αρχιτεκτονική για DX12.

Καλά κάνει και ποντάρει στο mainstream. Αν τα polaris είναι όπως πχ (5850,5870) 220-350Ε δεν θα προλαβαίνει να πουλάει.

Χώρια που έχει πάρει και θερμά το θέμα opensource linux drivers (amdgpu). 

Δημοσ.

Τα πολλά βήματα να τα δούμε πρώτα και μετά το ξανασυζητάμε. Τώρα όσο και να το τραβήξει μπροστά το πρώτο Vega δώρο/άδωρον γιατί η διαθεσιμότητα μνήμης HBM2 θα είναι των οπισθίων για το 2016. Kάπου κάτι δεν πάει καλά με τα διάφορα παπαγαλάκια που υποτίθεται ότι έμαθαν κάτι. ΄Αλλος λέει ότι βγαίνει το Vega τον Oκτώβρη και άλλος ότι λόγω προβλημάτων ακόμα και Polaris τον Οκτώβρη....κοντός ψαλμός αλληλούια: μήπως να βλέπαμε πρώτα μια ανακοίνωση για το αν και πότε θα δούμε έστω και κάτι;

• Like 2
Δημοσ.

Σαφώς απλά η αρχική "πηγή" ισχυρίστηκε αρχικά ότι θα έρθει το Vega νωρίτερα τον Οκτώβριο, το οποίο μετά μεταφορφώθηκε σε Polaris τον Οκτώβριο. Για την AMD όπως και για οποιονδήποτε άλλο IHV στην θέση τους ισχύει put up or shut up, οπότε περιμένουμε την Computex για νεότερα.

Δημοσ.

Νομίζω ότι όταν πλέον μιλάμε για high end gpu πρέπει να εστιαζομε σε  επιδοσεις VR...Προσωπικα ειναι κατηγορια απο μονη της αυτη καθως και η sony σωστα χωρισε το market στη κονσολα της.

To VR or NOT to VR... This the question...

Το 1080p είναι πλέον το middle section market και εκεί εστιάζει το polaris με 8gb...και επιδοσεις περιπου σε επιπεδο r9 390 αλλα με 150 watt tsp και τιμη 250 ευρω!!!

Δηλαδη εσεις για r9 480 και gtx 1060 σε αυτό  το επιπεδο τιμων τι προσδοκιες εχετε δηλαδη?????

Είδα τη gtx 1080 να παιζει smooth το tomb raider, to mirrors edge και ένα άλλο παιχνίδι σε οθόνη και θα κοστίζει μόνο η κάρτα 750 ευρώ!!!Τον Οκτωβρη θα ερθει η sony και με 1000ευρω θα μου παρουσιασει full VR με 1000 ευρω

Πραγματικα το high πρεπει να ειναι και VR πλεον κατα την ταπεινη μου αποψη και να παιζει αξιοπρεπως 4Κ σε 45 με 60 frames με freesync gsync. Αλλα πανω απο ολα πρεπει να ειναι VR.

Δημοσ.

Νομίζω ότι όταν πλέον μιλάμε για high end gpu πρέπει να εστιαζομε σε επιδοσεις VR...Προσωπικα ειναι κατηγορια απο μονη της αυτη καθως και η sony σωστα χωρισε το market στη κονσολα της.

To VR or NOT to VR... This the question...

Το 1080p είναι πλέον το middle section market και εκεί εστιάζει το polaris με 8gb...και επιδοσεις περιπου σε επιπεδο r9 390 αλλα με 150 watt tsp και τιμη 250 ευρω!!!

Δηλαδη εσεις για r9 480 και gtx 1060 σε αυτό το επιπεδο τιμων τι προσδοκιες εχετε δηλαδη?????

Είδα τη gtx 1080 να παιζει smooth το tomb raider, to mirrors edge και ένα άλλο παιχνίδι σε οθόνη και θα κοστίζει μόνο η κάρτα 750 ευρώ!!!Τον Οκτωβρη θα ερθει η sony και με 1000ευρω θα μου παρουσιασει full VR με 1000 ευρω

Πραγματικα το high πρεπει να ειναι και VR πλεον κατα την ταπεινη μου αποψη και να παιζει αξιοπρεπως 4Κ σε 45 με 60 frames με freesync gsync. Αλλα πανω απο ολα πρεπει να ειναι VR.

Που την είδες να παιζει η 1080?

Δημοσ.

Που την είδες να παιζει η 1080?

Μιλαω για το event της NVidia που παρουσιαζε την αρχιτεκτονικη της Pascal και συγκεκριμένα έλεγαν ότι τα παιχνίδια που παρουσίασαν έπαιζαν σε gtx 1080...Εσυ youtube δε βλεπεις????

Δημοσ.

Μιλαω για το event της NVidia που παρουσιαζε την αρχιτεκτονικη της Pascal και συγκεκριμένα έλεγαν ότι τα παιχνίδια που παρουσίασαν έπαιζαν σε gtx 1080...Εσυ youtube δε βλεπεις????

Ναι αλλα δεν υπάρχουν ακριβές fps για αυτά τα games.

Δημοσ.

Δεν ειναι το point μου αυτο!

Το να λες "παίζει smooth Tomb raider, mirrors Edge" δεν λέει τίποτα εφόσον δεν είπαν ανάλυση/fps. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο perfomance ΑΚΌΜΑ για ΜΗ VR games.
Δημοσ.

Το να λες "παίζει smooth Tomb raider, mirrors Edge" δεν λέει τίποτα εφόσον δεν είπαν ανάλυση/fps. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο perfomance ΑΚΌΜΑ για ΜΗ VR games.

Αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ...σιγα τα αυγα! Δεν αποτελουν αυτες οι επιδοσεις πχ 180 fps σε doom κριτηριο πλεον για επενδυση τετιοων χρηματων σε καρτα γραφικων εκτος και αν ειναι 4κ με μια μονη καρτα γραφικων...πραγμα το οποιο δε νομιζω να ισχυει. Τον Οκτωβριο ερχεται το playstation neo το οποιο θα προσπαθησει να κανει mainstream το vr με 1000 ευρω συνολικο κοστος. Ειναι καινουργια εμπειρια και καινουριο market segment απο μονο του! Αν ήταν να δώσω 600 με 700 ευρω για καρτα γραφικων θα ηταν ενα κομματι το οποιο θα εξεταζα σοβαρα το VR! Περιμενω το polaris στα 250 ευρω με αξιοπρεπεις επιδοσεις σε 1080p και απο οτι λενε θα ειναι VR optomized για το μεσο καταναλωτη. Ειναι καιρος για αναβαθμιση για εμενα προσωπικα σε καρτα γραφικων και απλα δεν προχωρησα φετος στη r9 380 4gb.

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς εννοώ και εγώ...σιγα τα αυγα! Δεν αποτελουν αυτες οι επιδοσεις πχ 180 fps σε doom κριτηριο πλεον για επενδυση τετιοων χρηματων σε καρτα γραφικων εκτος και αν ειναι 4κ με μια μονη καρτα γραφικων...πραγμα το οποιο δε νομιζω να ισχυει. Τον Οκτωβριο ερχεται το playstation neo το οποιο θα προσπαθησει να κανει mainstream το vr με 1000 ευρω συνολικο κοστος. Ειναι καινουργια εμπειρια και καινουριο market segment απο μονο του! Αν ήταν να δώσω 600 με 700 ευρω για καρτα γραφικων θα ηταν ενα κομματι το οποιο θα εξεταζα σοβαρα το VR! Περιμενω το polaris στα 250 ευρω με αξιοπρεπεις επιδοσεις σε 1080p και απο οτι λενε θα ειναι VR optomized για το μεσο καταναλωτη. Ειναι καιρος για αναβαθμιση για εμενα προσωπικα σε καρτα γραφικων και απλα δεν προχωρησα φετος στη r9 380 4gb.

Ναι φίλε ανάλογα. Η 390/390X είναι επενδυσαρες για 1440P ΣΕ OPTIMIZED GAMES ΠΆΝΤΑ!! όπως λες οι 4Κ σε τιμές είναι πολύ μακριά για τον μέσο χρήστη. Το 1440Ρ είναι πολύ τζετ, και οι τωρινες κάρτες μια χαρά τα πάνε ΚΑΙ ΕΚΕΊ!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...