Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ίδια κατηγορία είναι, άρα θα κρατήσουν το ίδιο. Όταν δεν θα την παλεύει ο πυρήνας GP106(1060), δεν θα την παλεύει ούτε το Ellesmere(480). Πάντα έτσι γινόταν και δεν άλλαξε κάτι τώρα.

Αυτό δεν ισχύει πάντα.

π.χ. οι 7950/7970 ανταποκρίνονται εξαιρετικά καλύτερα  από τις 670/680 & 770 στα νεότερα games DX11 και κυρίως σε dx 12 & Vulkan.

Σε σημείο που σε αρκετά παιχνίδια οι πρώτες να δίνουν playable FPS σε πολύ καλύτερα settings από ότι οι δεύτερες.

Οι λόγοι πολλοί από διαφορές αρχιτεκτονικής μέχρι και το εκούσιο(;) σαμποτάρισμα των παλαιότερων nv καρτών στους νέους driver.

Επιπλέον το mix παιχνιδιών που χρησιμοποιούν τα περισσότερα site και στο οποίο προηγείται η 1060 είναι σχεδόν αυστηρά DX11.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aμφιβαλλω με την λογικη οτι 1ον η μια θα εχει 8gb vram ενω η αλλη 6gb και 2ον γιατι η amd συνιθιζει να βγαζει στο μεσοδιαστημα καλυτερους drivers σε αντιθεση με την nv που ψιλοπαραταει τις καρτες της!
Επισης ειμαι ασχετος αλλα αυτο το bus 192 δεν ειναι θεμα στην nv?? ή δεν εχει τοσο σημασια?

εχω την εντυπωση πως οσο περνανε τα χρονια και με το κακο optimization απο τους devs στα pc games αυτα τα 8gv vram θα ειναι κατι καλυτερο....ολα αυτα εξαρτωνται και απο ποσο κατα μεσο ορο κραταει κανεις μια καρτα γραφικων....ενας που τις αλλαζει ανα 2 χρονια προφανως επιβαλλεται να παρει την 1060 δεν το συζητω...αν ομως πας παραπανω στα 3-4 ή και στα 5+?
επισης αυτα τα dx12 games...γιατι πιστευω πως δεν ειναι τοσο μακρυα οσο φανταζει? και πως και η ΑΜD και η Μ$ θα κυνηγησουν να βγουν παιχνιδια με dx 12 και vulkan στο οποιο η amd ειναι καλυτερη?

απο την αλλη ισως απλα να θελω να "νικησει" η amd γιατι ειμαι παντα με το underdog

Aμφιβαλλω με την λογικη οτι 1ον η μια θα εχει 8gb vram ενω η αλλη 6gb και 2ον γιατι η amd συνιθιζει να βγαζει στο μεσοδιαστημα καλυτερους drivers σε αντιθεση με την nv που ψιλοπαραταει τις καρτες της!

Επισης ειμαι ασχετος αλλα αυτο το bus 192 δεν ειναι θεμα στην nv?? ή δεν εχει τοσο σημασια?

εχω την εντυπωση πως οσο περνανε τα χρονια και με το κακο optimization απο τους devs στα pc games αυτα τα 8gv vram θα ειναι κατι καλυτερο....ολα αυτα εξαρτωνται και απο ποσο κατα μεσο ορο κραταει κανεις μια καρτα γραφικων....ενας που τις αλλαζει ανα 2 χρονια προφανως επιβαλλεται να παρει την 1060 δεν το συζητω...αν ομως πας παραπανω στα 3-4 ή και στα 5+?

επισης αυτα τα dx12 games...γιατι πιστευω πως δεν ειναι τοσο μακρυα οσο φανταζει? και πως και η ΑΜD και η Μ$ θα κυνηγησουν να βγουν παιχνιδια με dx 12 και vulkan στο οποιο η amd ειναι καλυτερη?

απο την αλλη ισως απλα να θελω να "νικησει" η amd γιατι ειμαι παντα με το underdog

Μα η MS έχει ήδη στα σκαριά παιχνίδια αποκλειστικά για dx 12

π.χ

Forza Horizon 3

Gears of War 4

Halo Wars 2

Crackdown 3

Dead Rising 4

Sea of Thieves

State of Decay 2

ReCore

Απλα ειδα το review του hwbox και η 1060 ριχνει αρκετο ξυλο στη 480 στα παντα. Σε 1-2 dx12 μονο φτανει και ισως περναει λιγο μπροστα αλλα στα υπολοιπα το 10% και βαλε ειναι η ελαχιστη διαφορα. Τωρα εαν η διαφορα ειναι πανω απο 40-50ε ,ναι η 480 ισως να συμφερει. Μιλαω παντα για custom υλοποιησεις.

Στο ΒΟΧ η RX 480 είναι με τους παλιούς drivers 16.6.2.

Όσο για το αν θα είναι ίδιες οι επιδόσεις απλά να θυμίσω ότι το ίδιο έγινε και με τις GTX 960 vs R9 285/380, ίδια κατηγορία κάρτες πριν έναν χρόνο αλλά σήμερα είναι σε άλλη κατηγορία.

index.php?ct=articles&action=file&id=239

index.php?ct=articles&action=file&id=235

index.php?ct=articles&action=file&id=235

• Like 2

Μα η MS έχει ήδη στα σκαριά παιχνίδια αποκλειστικά για dx 12

π.χ

Forza Horizon 3

Gears of War 4

Halo Wars 2

Crackdown 3

Dead Rising 4

Sea of Thieves

State of Decay 2

ReCore

αυτο...σε αυτα τα games θεωτηρικα η amd δεν θα εχει ενα πανω χερι συγκριτικα? ή μονο σε vulkan θα ειναι καλυτερη? αν και στα dx12 και η ψαλιδα κλεινει....η 1060 αξιζει για οποιον παιζει χθεσινα και τωρινα παιχνιδια....στα μελλοντικα ομως μηπως συμφερει πιο πολυ η 480?

Ξαναρωταω επισης αυτο το bus 192 δεν ειναι θεμα στην 1060??

Επίσης το οτι η 1060 δεν κάνει SLI είναι πολύ σημαντικό.Και μην αρχίσετε τα "δεν ειναι καλό το sli/cf ,καλύτερα να έχεις μία κλπ" .Όλοι το ξέρουμε αυτό ,αλλά έστω και ψυχολογικά παίζει ρόλο.Οι περισσότεροι από εμάς πιστευω ,όταν αγοράζουμε μια κάρτα και εφόσον έχουμε και το ανάλογο hardware ,στην άκρη του μυαλού μας έχουμε και αυτό το "αργότερα αν μου κάτσει καμιά φτηνή ,απο κανένα φίλο ή αν μου τη βαρέσει χτυπάω και μια δεύτερη να δω τι ψάρια θα πιάνει" και ας μην το κάνεις ποτέ.Απλά να ξέρεις οτι μπορείς να το κάνεις.Εμένα προσωπικά μου τη δίνει και σαν καταναλωτης.Δεν μπορεις ρε nv να μου στερείς μια τεχνολογία που υπάρχει και έχω πληρώσει και εγώ ,οπως όλοι μας για αυτην την τεχνολογία.Είναι σαν να παίρνεις αυτοκίνητο και να σου απαγορεύει πχ να το βελτιώσεις.Τα καλά της apple μου φαίνεται άρχισε η nvidia ,με το iphone και τους περιορισμους.

Review απο σοβαρο site χωρις τις βλακειες του reddit.

Oσοι περιμενουν να κερδισουν τρελα frames σε πραγματικο gaming απο ενα μικρο οβερκλοκ(που φαινεται να ειναι το συνηθες στην 480) θα απογοητευτουν.Για firestrike κτλ δε με ενδιαφερει προσωπικα.

Πιο biased review, πεθαίνεις...

Ούτε καν τους οδηγούς με το fix για το "έγκλημα της 10ετίας" δεν έκαναν τον κόπο να περάσουν.

Στο Hitman, είναι προβληματικός ο κώδικας του DX12 (μάλλον επειδή σκίζει τις πράσινες), οπότε πάρτε μόνο DX11.

Τα υπόλοιπα DX12 άφαντα, με εξαίρεση το RoTR.

Άιντα...

Παιδες φαινεται οτι οι 480 ειναι κοντα στο ιδανικο clock/voltage απο μονες τους.

Τωρα με καλη ψυξη και οπωσδηποτε παραπανω voltage θα πιαδουν ενα 1400.

Ετσι οπως το βλεπω η reference θα αποδειχθει οτι ειναι μια πολυ καλη λυση. 50-100 mhz πιο κατω και ο θερμος αερας εξω απο το κουτι.

Για μενα και τα 4 GB ειναι καλυτερη λυση. Περιμενουμε και την 470 η οποια περιμενω να ειναι πολυ κοντα με την 480

http://sapphirenitro.sapphiretech.com/en/480-8.html

Όχι κάτι τρελό από μαμά o/c, αλλά ελπίζουμε στους χρήστες και κυρίως στην ποιότητα-αγαπάμε-εμπιστευόμαστε Sapphire.

Θυμίζω, πάλι:

Η κάρτα ήρθε να αντικαταστήσει την 7850/7870/285, κι αν...και αυτό το κάνει περίφημα.

Για αρχικές τιμές και διαθεσιμότητες: http://geizhals.de/?fs=480+nitro&in=

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...