Προς το περιεχόμενο

AMD Arctic Islands, Greenland/Vega, Baffin-Ellesmere/Polaris

Ailuros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μην κρίνεις με τα σημερινά παιχνίδια. Ανεβαίνοντας το baseline, αυξάνονται τα objects/ textures που μένουν φορτωμένα στην VRAM, μειώνεται το pop-in κλπ. Οι developers μπορούν να φορτώσουν πολλά πράγματα τα οποία έχουν πολύ μικρό computing cost.

Ναι, αλλά συνήθως αυξάνεται και το computing cost μαζί με όλα τα υπόλοιπα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 11,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αυτό που λες συμβαίνει επειδή αύξηση VRAM στο midrange σχεδόν σίγουρα σημαίνει performance jump. Οι κάρτες πριν 10 χρόνια είχαν πολύ μεγαλύτερη αναλογία VRAM/ FLOPS. Ο λόγος που οι developers δεν πιέζουν την VRAM είναι το ίδιο το limitation. Μην ξεχνάμε ότι κονσόλες των 256MB μέχρι πριν 2 χρόνια ήταν το baseline στο game development.

Και να βγουν παιχνίδια να ζητάνε 8GB VRAM, ποιος σας είπε πως ένας πυρήνας σαν την 1060/480 θα μπορεί να τα αξιοποιήσει ? Θα έχουν μείνει σίγουρα από ιπποδύναμη.

ΑΥΤΌ ΑΚΡΙΒΏΣ. ΙΠΠΟΔΎΝΑΜΗ ΧΡΕΑΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ 8GB. Ακόμα να το χωνεψουν μερικοι. :P

Μπορεί τα 8Gb να φαίνονται κυριλέ, αλλά δεν μπορεί να τα φτάσουν οι μέχρι τώρα κάρτες που τα εχουν! Μια 980Τι/1070/1080/Fury/Fury X θα φορτωνε και τα 8gb,γιατι έχουν τούμπανο πυρήνα. Αλλά 290/290Χ/390/390Χ/480/970/980 δεν μπορούν απλά. Μέχρι τα 6-6.5Gb, μετά τα "παίζει" το gpu και το perfomance πεφτειιιιι!

Ας βάλουν 8Gb στην 460. Μπορεί να φτάσει μέχρι τα 6Gb? Σαφώς και όχι! Γιατί? Τι να λείπει άραγε? Μήπως να λείπει ανεμηστηρακι? Μήπως να λείπει κάποια βίδα?

Α ναι, ΙΠΠΟΔΎΝΑΜΗ λείπει :P!

πολυς κοσμος παντως επιλεγει την 480 νομιζω, δεν πρεπει να ειμαι μονο εγω, με την λογικη οτι λογω vram ειναι πιο future proof. σε συνδιασμο με το async compute και φυσικα την τιμη! αν ειναι ετσι αλλαζουν τα πραγματα...

Ξεκολλάτε από το ''θα είναι πιο future proof'', ίδιο gaming θα κάνεις όποια και αν πάρεις από τις δύο. Μόλις αρχίσει να ιδρώνει η μία, θα ιδρώσει και η άλλη.

• Like 1

Crossfire με mid-range κάρτες ; Meh..

Ναι οκ,μπορεί να μην την πάρει κάποιος γι αυτό ,αλλά καλύτερα να μπορείς.Για αυτό είναι πιο future proof,και η amd έτσι την προμόταρε.Αυτό το "με midrange δεν αξίζει να κάνεις cf/sli "είναι μύθος και καραμέλα όπως έχει γίνει και το bottleneck εδω μέσα :P Νομίζεις οτι όλοι όσοι έχουν κάνει cf/sli στο παρελθόν ,κάνανε με 980ti ? ΟΧΙ .Πιό εύκολα κάνεις με midrange ,για να πλησιάσεις επιδόσεις high end,λόγω budget καταρχάς.Συνήθως σου κάθεται μια δευτερη αργότερα φτηνά και το δοκιμάζεις.

Δες και ένα review με reference.

https://www.techpowerup.com/reviews/AMD/RX_480_CrossFire/

Ναι αυτό λέμε, ότι δεν έχει νόημα να κάνεις CF/SLI με mid-range για να πιάσεις μια δυνατή Single, χίλιες φορές να πάρεις τη δυνατή Single για να μην έχεις και τους πονοκεφάλους των διπλών λύσεων με drivers, patches, game engine restrictions κλπ κλπ. Διπλή λύση μόνο όταν παίζεις σε 4Κ και δεν φτάνει ούτε μια ισχυρή Single.

Για να μην ξεχνιόμαστε:

CF/SLI/mGPU = Plug and Pray

SingleGPU = Plug and Play

Ναι αυτό λέμε, ότι δεν έχει νόημα να κάνεις CF/SLI με mid-range για να πιάσεις μια δυνατή Single, χίλιες φορές να πάρεις τη δυνατή Single για να μην έχεις και τους πονοκεφάλους των διπλών λύσεων με drivers, patches, game engine restrictions κλπ κλπ.

Για να μην ξεχνιόμαστε:

CF/SLI/mGPU = Plug and Pray

SingleGPU = Plug and Play

Έτσι είναι,αλλά στο σενάριο που έχεις ήδη μια midrange βάζεις μια δευτερη πολύ πιο εύκολα από το να αναβαθμίσεις σε high end.Και εκεί είναι που κερδίζει η 480 την 1060.Και να πώ οτι δεν είμαι fan boy κανενός,ειδικότερα amd,ιστορικά μια ζωη nvidia είχα και καναδυο ξεπέτες amd,απλά μου την έσπασε η nv με την 1060 που περιορίζει το sli.To πιθανότερο αν πχ έπαιρνα 1060 θα ήταν να μην κάνω ποτέ sli,αλλά γιατί ρε φίλε(nvidia) να μην μπορώ???

Εντάξει ο καθένας κάνει αυτό που γουστάρει, εγώ προσωπικά είμαι κατά του να μπεις στα αίματα με μεσαίες κάρτες. Στο 4Κ είναι αναγκαίο κακό ακόμα ας το πούμε, μέχρι να βγει sGPU που θα μασάει την πλειοψηφία των παιχνιδιών και σ' αυτή την ανάλυση. Η NVIDIA λογικά το έκοψε επίτηδες, για να μην έχεις επιδόσεις(Όπου θα δούλευε σωστά το SLI τέλος πάντων) 1080 με λιγότερα χρήματα :P

Έτσι είναι,αλλά στο σενάριο που έχεις ήδη μια midrange βάζεις μια δευτερη πολύ πιο εύκολα από το να αναβαθμίσεις σε high end.Και εκεί είναι που κερδίζει η 480 την 1060.Και να πώ οτι δεν είμαι fan boy κανενός,ειδικότερα amd,ιστορικά μια ζωη nvidia είχα και καναδυο ξεπέτες amd,απλά μου την έσπασε η nv με την 1060 που περιορίζει το sli.To πιθανότερο αν πχ έπαιρνα 1060 θα ήταν να μην κάνω ποτέ sli,αλλά γιατί ρε φίλε(nvidia) να μην μπορώ???

Γιατί όσο υπάρχουν επαρκέστερες εναλλακτικές λύσεις είναι περιττό. Εάν σήμερα είμαι π.χ. κάτοχος μια Radeon380 4GB πείσε με γιατί ΔΕΝ είναι προτιμότερο να πάρω μια δεύτερη 380 για CrossFire έναντι μιας RX480 8GB, όπου αν μη τι άλλο θα έχω πάντα 8 γίγα ανά καρέ; 

Εντάξει ο καθένας κάνει αυτό που γουστάρει, εγώ προσωπικά είμαι κατά του να μπεις στα αίματα με μεσαίες κάρτες. Στο 4Κ είναι αναγκαίο κακό ακόμα ας το πούμε, μέχρι να βγει sGPU που θα μασάει την πλειοψηφία των παιχνιδιών και σ' αυτή την ανάλυση. Η NVIDIA λογικά το έκοψε επίτηδες, για να μην έχεις επιδόσεις(Όπου θα δούλευε σωστά το SLI τέλος πάντων) 1080 με λιγότερα χρήματα :P

Είναι κυρίως λόγοι κόστους υποστήριξης. 

Aπο Ελληνικό κατάστημα

Sapphire Radeon RX 480 NITRO+ OC 4GB---270Ευρω
http://www.gamerland.gr/index.php?route=product/product&path=168_107_332&product_id=5087

Sapphire Radeon RX 480 NITRO+ OC 8GB---344Ευρω
http://www.gamerland.gr/index.php?route=product/product&path=168_107_332&product_id=5086

• Like 1

Ξεκολλάτε από το ''θα είναι πιο future proof'', ίδιο gaming θα κάνεις όποια και αν πάρεις από τις δύο. Μόλις αρχίσει να ιδρώνει η μία, θα ιδρώσει και η άλλη.

Δεν το βλέπω να γίνεται έτσι. Σε 2 χρόνια με full Dx12 η 1060 δεν θα μπορεί εύκολα να βγάλει 1080p με καλά settings. Η 480 από την άλλη είναι κάρτα μεγαλύτερης κατηγορίας στα νέα API.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...