satafaka Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Καλημέρα παιδιά. Έχω το μόνιτορ της υπογραφής μου (Asus VS248H 24''), περίπου 5 μήνες όλο το setup. Καθώς δουλεύω αρκετές ώρες στο PC λόγω δουλειάς, έχω παρατηρήσει πώς τα μάτια μου τώρα τελευταία κουράζονται αρκετά... οπότε πρώτη μου σκέψη είναι πως ίσως να φταίει το μόνιτορ. Βέβαια μπορεί να φταίνε άλλοι παράγοντες αλλά ποιος ξέρει... Η απόσταση που κάθομαι είναι κοντά στο 1 μέτρο. Γενικά κάθομαι χρόνια μπροστά σε PC για αρκετές ώρες, αλλά από τότε που πήρα το καινούργιο PC, βλέπω πως χειροτερεύει η κατάσταση (εντάξει δεν με πήραν και τόοοοοσο τα χρόνια ακόμα) Anyway, επικεντρώθηκα στο μόνιτορ γιατί δεν ήμουν τόσο σίγουρος όταν το αγόρασα και έχω ακόμα τις αμφιβολίες μου.. Έχει κανείς το ίδιο μόνιτορ να πει εντυπώσεις/παρατηρήσεις? Γνωρίζει κανείς αν είναι "εντάξει" μόνιτορ ή πατάτα? Τα αποθηκευμένα mode που έχει το μόνιτορ είναι χάλια σε φωτισμό και αντίθεση και τα ρύθμισα να είναι αρκετά χαμηλότερα για να είναι πιο ξεκούραστο. Ευχαριστώ,
GBorb Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Εγω χρησιμοποιω το F.Lux application και με εχει σωσει.
satafaka Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Καλό μου φαίνεται... το έβαλα τώρα στη δουλειά αλλά θα το βάλω και στο σπίτι να το ψάξω καλύτερα. Όσον αφορά το μόνιτορ έχει κανείς καμία άποψη? Σκέφτομαι σοβαρά την αγορά νέου...
satafaka Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Ξεθάβω το post μήπως και έχει κανείς καμία πρόταση για νέο μόνιτορ.
Millennium Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Χρήση και budget; Γενικά για να πεις οτι αναβαθμίζεις πρέπει να πας σε κάτι ποιοτικότερο και μεγαλύτερο από την asus.
satafaka Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2015 Το budget νομίζω θα είναι γύρω στα 200-250 ευρώ. Αν υπάρχει και κάποιο μόνιτορ με τρελές διαφορές σε λίγα παραπάνω από 250 το κοιτάω και αυτό. Η χρήση είναι πολλές ώρες browsing, πάρα πολλές ώρες coding, πολύς χρόνος Dota 2 και πολύ ξενύχτι. Ταινίες δεν πολύ βλέπω, όπως και fps games παίζω σπάνια αν και θα ήθελα. Κάθομαι σε απόσταση περί του ενός μέτρου και κάτι προς το παρόν, αλλά και γενικά το μόνιτορ το βάζω μακρυά γιατί με βολεύει. Προς το παρόν στο γραφείο που έχω, δεν χωράνε 2 μόνιτορ για να κρατήσω και το Asus να έχω dual. Οπότε σκέφτομαι να το πουλήσω και να πάρω κάποιο άλλο, εκτός αν μπορέσει να "δέσει" με το νέο μόνιτορ για κάποιον λόγο οπότε το κρατάω στην άκρη μέχρι να πάρω άλλο γραφείο.
satafaka Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Καμία άποψη για νέο μόνιτορ σύμφωνα με το τελευταίο post?
XMorsX Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 H VS248 εχει PWM dimming, οποτε μαλλον για αυτο κουραζεσαι και καλο ειναι να την αλλαξεις. Στα 250 ευρω βρισκεις την glossy Dell S2415H, 24" 1080p. Δεδομενου οτι καθεσαι σε αποσταση πανω του μετρου, τοτε θα σε βολεψει μια 27" 1080p, η καλυτερη αυτη τη στιγμη ειναι η νεα HP 27CW με 1% haze coating (αναμεσα σε glossy και semi-glossy). https://www.skroutz.gr/s/5614660/Dell-S2415H.html?keyphrase=Dell+S2415H https://www.skroutz.gr/s/7437054/HP-Pavilion-27cw.html?keyphrase=HP+27CW Aν ανεβασεις το budget σου, μπορεις να δεις και μια 29" 21:9, η οποια ομως ειναι καλυτερη για ταινιες και gaming και οχι για εργασια λογω της μικρης κατακορυφης διαστασης. Aλλη επιλογη ειναι 24" 1200p. Τελος υπαρχουν και 25" 1440p, αλλα αυτες θελουν αποστασεις <= του μισου μετρου λογω του μεγαλου ppi. Δες τις παρακατω. https://www.skroutz.gr/s/6683011/LG-29UM57-P.html https://www.skroutz.gr/s/3908388/Asus-VS24AHL.html?keyphrase=asus+vs24ahl https://www.skroutz.gr/s/6233928/Dell-UltraSharp-U2515H.html?from=most-popular&keyphrase=u2515H
satafaka Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μου άρεσε η 29'' LG να σου πω την αλήθεια αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα τη αντέξει η κάρτα γραφικών. Τώρα τελευταία άρχισα να παίζω λίγο battlefield αλλά μιλάμε πάντα για ερασιτεχνικό/fun επίπεδο. Με το budget δεν έχω τόσο μεγάλο περιορισμό, καθώς είμαι άτομο που αν κάτι αξίζει (όχι μόνο σαν κομμάτι, αλλά σαν σύνολο με το υπόλοιπο σύστημα) θα το πάρει. Κοινώς, αν θέλω να έχω ισορροπημένο το σύστημα της υπογραφής μου με την οθόνη, ποια οθόνη θα έπαιρνες?
XMorsX Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μου άρεσε η 29'' LG να σου πω την αλήθεια αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα τη αντέξει η κάρτα γραφικών. Τώρα τελευταία άρχισα να παίζω λίγο battlefield αλλά μιλάμε πάντα για ερασιτεχνικό/fun επίπεδο. Με το budget δεν έχω τόσο μεγάλο περιορισμό, καθώς είμαι άτομο που αν κάτι αξίζει (όχι μόνο σαν κομμάτι, αλλά σαν σύνολο με το υπόλοιπο σύστημα) θα το πάρει. Κοινώς, αν θέλω να έχω ισορροπημένο το σύστημα της υπογραφής μου με την οθόνη, ποια οθόνη θα έπαιρνες? Οχι 1440p. Η 29" 1080p ειναι σχετικα οριακη, αλλα με λιγες υποχωρησεις παραπανω στα settings θα την αντεξει.. Μαλλον θα επερνα την HP, διοτι εχει το καλυτερο IPS 1080p panel μετα την Eizo EV2336W και καθεσαι αρκετα μακρια απο την οθονη ωστε το μικροτερο ppi να μην ειναι προβλημα. Σε σχεση με τις υπολοιπες επισης εχει ελαφρυτερο coating και καλυτερο overdrive. Τελος η μικροτερη αναλυση δινει περισσοτερα fps. Αν ξεχασουμε το budget δες κια μαι οθονη με G-Sync. https://www.skroutz.gr/s/5349061/AOC-G2460PG.html?keyphrase=AOC+G2460PG Πολυ φθηνοτερη απο εξωτερικο, απο το γερμανικο amazon ας πουμε.
satafaka Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Η AOC φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλά θα ήθελα σίγουρα παραπάνω ίντσες. Γι αυτό μου έκανε και κλικ η 29'' LG. Τώρα με την 24'' και λόγω της απόστασης που έχω από το μόνιτορ με ζορίζει κάποιες στιγμές και χρειάζεται να κάνω zoom in για να καταφέρω να δω. Σκέφτομαι να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου άλλωστε (πήραμε πτυχίο ) οπότε ένα καλό μόνιτορ θα ήταν ότι πρέπει.
XMorsX Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Η AOC φαίνεται ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλά θα ήθελα σίγουρα παραπάνω ίντσες. Γι αυτό μου έκανε και κλικ η 29'' LG. Τώρα με την 24'' και λόγω της απόστασης που έχω από το μόνιτορ με ζορίζει κάποιες στιγμές και χρειάζεται να κάνω zoom in για να καταφέρω να δω. Σκέφτομαι να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου άλλωστε (πήραμε πτυχίο ) οπότε ένα καλό μόνιτορ θα ήταν ότι πρέπει. Ναι. Και η LG και η ΗP ειναι πολυ καλες οθονες. Υποψιν, επειδη η LG 29" ειναι μικροτερη και εχει μεγαλυτερο ppi απο την HP 27" πρεπει να καθεσαι πιο κοντα της απο οσο καθεσαι τωρα. Αν σε ζοριζει η 24αρα, ισως να ηταν καλυτερα να πας στην 27αρα HP. Να το χαιρεσαι το πτυχιο και καλη σταδιοδρομια! Ελπιζω και εγω συντομα...
satafaka Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2015 Ναι. Και η LG και η ΗP ειναι πολυ καλες οθονες. Υποψιν, επειδη η LG 29" ειναι μικροτερη και εχει μεγαλυτερο ppi απο την HP 27" πρεπει να καθεσαι πιο κοντα της απο οσο καθεσαι τωρα. Αν σε ζοριζει η 24αρα, ισως να ηταν καλυτερα να πας στην 27αρα HP. Μπήκαμε στο δίλημμα τώρα... Θα το σκεφτώ και αναλόγως, αν και η LG βλέπω πως μου κλείνει το μάτι! Αυτό με την απόσταση πάντως είναι ένα θέμα... Να το χαιρεσαι το πτυχιο και καλη σταδιοδρομια! Ελπιζω και εγω συντομα... Σε ευχαριστώ πολύ, άντε και εσύ με το καλό σύντομα. Για το θεαθίναι ήταν το μεταπτυχιακό μου. Οπότε το δώρο πρέπει να είναι κάτι αντάξιο της π..τσας που έφαγα 1
Millennium Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2015 Καλή είναι η 29αρα και υπάρχει και άλλο ακριβότερο μοντέλο με freesync @75Hz (LG 29UM67-P) αν και έχεις nvidia αλλά αξίζει περισσότερο αν αργότερα άλλαζες σε amd.Μη σε προβληματίζει τόσο το θέμα των απαιτήσεων μιας και η οθόνη θα ξεπεράσει σε ζωή τη κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα