Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ε για την γειτονιά που λέει ο φίλος έχει ένα δίκιο. Εγώ όσες φορές έχω πάρει αμάξι δεν έχω κάτι ούτε ακουμπημα. Βουλιαγμένης όμως την είδα ραλιστας κ μπαμ. Εχεις δίκιο όμως ότι το κακό μπορεί να γίνει παντού και αν έχει και ανθρώπους ή ιστορία είναι καταστροφή το θέμα. Εγώ το ξανα λέω "αν την δει ραλίστας τέλος θα κάνει ατύχημα" και βάζω στοίχημα :)

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

επίσης να αναφέρω κάτι που ξέχασα, το πρώτο ατύχημα που είχα με το αυτοκίνητο μου ήταν λίγα μέτρα από το σπίτι μου (~100).

όχι τίποτα σπουδαίο απλά έσπασα το φανάρι ενός άλλου. ψιλό αλλά ζημιά έγινε.

Δημοσ.

Να πω και εγω κατι....γτ με πυροβολείτε ολοι σας...εγω δεν το παιζω οδηγαρα γτ δεν είμαι..η ερωτηση μου εξαρχής ηταν απλη..μπορω να οδηγω χωρις να εχω το διπλωμα απλα με ένα χαρτι του υπουργείου που λεει ότι επετυχα η όχι? ουτε αδιαφορω για τους νομους ουτε τπτ άλλο...απλα την αποψη μ εγραψα για την χωρα π ζουμε και το κρατος με το οποιο συναναστρεφόμαστε και στο κατω κατω και με την νομοθεσια της η οποια είναι παραλογη...αυτό...στο σημειο π ειπα γτ μ εχει κ...σει το ειπα γτ το ανεφερε ενας άλλος φιλος πιο πανω...και του απαντησα...και ουτε τρεχω και ουτε τπτ...και να σ πω κατι αδερφε στους δρομους το ιδιο το κρατος π τοση ωρα καταδικαζω μ αδειοδοτει να βγω..δεν είμαι δημοσιος κίνδυνος ουτε αλαζονας...φοβισμένος και τρακ ναι εχω κάθε φορα π είμαι πισω από το τιμονι...πριν 5 μερες περασα...!!!!και η πρωτη μ βολτα ηταν να βγω εθνικη εξοδος στην κηφισια και μετα λεωφορου αλεξανδρας...χεσμενος ημουν αλλα ουτε πρόβλημα δημιουργησα ουτε τπτ

ένα BMW εχει ο πατερας μ..

παντα με τον πατερα μ διπλα...το αμαξι είναι πολυ καλο και ευκολο να το οδηγεις...

Δημοσ.

Ορίστε το τρελαναμε το παιδί και όχι μόνο θα οδηγησει αλλά θα πάρει και κάνα Jack Daniels μαζί χαχαχχα. Έλα καλοριζικος πρσεχτικος και γόης. Με την Μπέμπα πρόσεχε 2 φορές φίλε κανεις μούρη και πηγαίνοντας κανονικά ;)

• Like 1
Δημοσ.

Ορίστε το τρελαναμε το παιδί και όχι μόνο θα οδηγησει αλλά θα πάρει και κάνα Jack Daniels μαζί χαχαχχα. Έλα καλοριζικος πρσεχτικος και γόης. Με την Μπέμπα πρόσεχε 2 φορές φίλε κανεις μούρη και πηγαίνοντας κανονικά ;)

ευχαριστω :D

Δημοσ.

Να τονίσουμε κάτι που δεν απαντήθηκε σε ερώτηση του τσ. ΟΧΙ δεν καλυπτεσαι από την ασφάλεια του πατέρα σου γιατι είσαι νέος οδηγός. Θα πρέπει να βγάλεις επισφαλιστρο, πράγμα που απαιτεί και το δίπλωμα σου για να εκδοθει. Άρα να ξέρεις ότι σε περίπτωση που χτυπά ξύλο κάτι συμβεί εσύ δεν είσαι καλυμμένος.

• Like 1
Δημοσ.

Να τονίσουμε κάτι που δεν απαντήθηκε σε ερώτηση του τσ. ΟΧΙ δεν καλυπτεσαι από την ασφάλεια του πατέρα σου γιατι είσαι νέος οδηγός. Θα πρέπει να βγάλεις επισφαλιστρο, πράγμα που απαιτεί και το δίπλωμα σου για να εκδοθει. Άρα να ξέρεις ότι σε περίπτωση που χτυπά ξύλο κάτι συμβεί εσύ δεν είσαι καλυμμένος

μπαινω φυλακη?

Δημοσ.

Δεν νομιζω.. Απλα δεν σε καλύπτει η ασφάλεια.. Τρ αν σκοτώσεις κανέναν δεν ξέρω τι γινεται... Αν τρακάρεις με κάποιον πληρώνεις όλες τις ζημιές εσύ.. Πολύ χονδρικά πάντα..

Δημοσ.

Να τονίσουμε κάτι που δεν απαντήθηκε σε ερώτηση του τσ. ΟΧΙ δεν καλυπτεσαι από την ασφάλεια του πατέρα σου γιατι είσαι νέος οδηγός. Θα πρέπει να βγάλεις επισφαλιστρο, πράγμα που απαιτεί και το δίπλωμα σου για να εκδοθει. Άρα να ξέρεις ότι σε περίπτωση που χτυπά ξύλο κάτι συμβεί εσύ δεν είσαι καλυμμένος.

Αν δεν βαλεις επασφαλιστρο και συμβει κατι παλι σε καλυπτει η ασφαλεια αλλα επιβαλλει προστιμο νομιζω 60% στα ετησια ασφαλιστρα

Το επασφαλιστρο ειναι καπου 30% στην βασικη ασφαλεια μεχρι να συμπληρωσεις τα 23 ή αν εισαι παραπανω για δυο χρονια απο την κτηση αδειας οδηγησης.

• Like 2
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εδω δεν υπάρχει θέμα παρανομίας του νέου οδηγού αλλά κενό νόμου. Το κράτος θα όφειλε να το είχε λύσει και όχι να παιδεύεται ο πολίτης. Είναι σαν να ορκιστείς γιατρός και επειδή θεράπευσες κάποιον πριν έλθει το -καθυστερημένο- χαρτί να σε πάνε φυλακή για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος. Σίγουρα στο δικαστήριο ο νέος θα αθωονόταν βάσει της αρχής ΕΝ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ.

• 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 1/9/2015 στις 2:07 ΠΜ, akpe είπε

Οτιδήποτε σου δώσουν ως «βεβαίωση» μέχρι να έρθει το δίπλωμα δεν έχει νομική ισχύ αν τυχόν σε σταματήσουν και είναι στο χέρι του αστυνομικού το αν θα το δεχτεί ή το αν θα φας κλήση.

φίλε μου ειναι μόνο κλήση ή και τπτ αλλο γιατι για κλήση το διακινδυνευεις αλλα για τπτ χειρότερο οχι ! ( μιλάω πάντα να εισαι μαζί με το κάτοχο του οχήματος)

Δημοσ.
Στις 2/9/2015 στις 2:55 ΜΜ, GeorgeHellas είπε

Δεν έχει σημασία το ότι είσαι νέος οδηγός. Και 20 χρόνια οδηγός να είσαι δεν καλύπτεσαι από την ασφάλεια άλλου ατόμου. Στο θέμα της οδήγησης χωρίς να σου έχει έρθει ακόμη το δίπλωμα κανονικά απαγορεύεται, είναι στην ευχέρεια του αστυνομικού. Εντάξει εννοείται μεγάλη ηλιθιότητα που κάνει ένα μήνα να βγει. Κανονικά έπρεπε να βγαίνει στο μπαμ. Μια κάρτα είναι..

Δημοσ.

1 ώρα πριν, yiannis1991 είπε

Δεν έχει σημασία το ότι είσαι νέος οδηγός. Και 20 χρόνια οδηγός να είσαι δεν καλύπτεσαι από την ασφάλεια άλλου ατόμου.

Δε νομίζω ότι ισχύει αυτό. Η ασφάλεια στην ουσία καλύπτει το όχημα και κατ επέκταση όποιον το οδηγεί εκείνη τη στιγμή. Υπάρχουν εξαιρέσεις πχ για νέους οδηγούς ή οδηγούς μικρής ηλικίας, και επίσης δεν καλύπτει τυχόν κλέφτη που προκάλεσε ατύχημα με το όχημα. Οδηγοί οι οποίοι δεν εξαιρούνται  καλύπτονται κανονικά. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@angmar Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να βάλεις και δεύτερο οδηγό στο όχημα ώστε να τον καλύψει. Γι' αυτό πολλοί όταν τρακάρουν με το αυτοκίνητο του πατέρα τους τον φωνάζουν να έρθει ότι και καλά οδηγούσε αυτός. Ίσως ισχύει σε κάποιες ασφαλιστικές.

Επεξ/σία από Επισκέπτης

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...