Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν μπορούμε να ακολουθούμε τυφλα τους νομους απλα επειδή εχουν εγκριθεί....θα πρεπει να ακολουθούμε μονο αυτους π διεπονται από λογικη και εξηγούνται...γτ να μην παιρνω το διπλωμα κατευθείαν αφου περασω τις εξετασεις? γιατι το ελληνικο δημοσιο με ολη την γραφειοκρατεια που υπαρχει καθυστερει χαρακτηριστικα για ένα τοσο απλο θεμα....και ενταξει θα οδηγησω παρανομα για λιγο(που παλι νομιμος θα είμαι) και αν με πιασουν θα δεχτω τις συνεπειες ενός παραλογου νομου...για αυτό είμαι αντιθέτως και με το στρατο....όχι για το γεγονος αν θα υπηρετησω την πατριδα αλλα για τον παραλογισμο του..ξερω βγηκα off topic αλλα πιστευω ότι στηριξα επαρκως την αποψη μου...

Υπάρχουν διαδικασίες για την αλλαγή ενός νόμου με τον οποίο διαφωνείς.

Από νομικές μέχρι επανάσταση.

Όλα τα υπόλοιπα που λες είναι δικαιολογίες γιατί έχεις κ....σει να οδηγήσεις. Το οποίο πίστεψέ το καταλαβαίνω απόλυτα αφού κι εγώ στον καιρό μου είχα τόση φαγούρα να πάρω το δίπλωμα που την ημέρα που έκλεινα τα 18 (ανήμερα στα γενέθλια) ήμουνα στους γιατρούς για τι βεβαιώσεις για να μην χάσω ούτε στιγμή.

Προσωπικά θα σε σεβόμουν περισσότερο (ίσως να μην σε ενδιαφέρει) αν άφηνες κατα μέρος την ορθότητα του νόμου σαν δικαιολογία και έλεγες "δεν κρατιέμαι, θα πάω μια τσάρκα και ας γίνουν όλα στάχτη".

• Like 1
  • Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ουσιαστικά δεν είναι παρανομία αυτό κακά τα ψέματα. Με την ασφάλεια δεν το ήξερα κ είναι όντως σημαντικό..Πρόβλημα δεν είναι που ο πιτσιρικας πέτυχε στις εξετάσεις κ από γραφειοκρατεία θέλει 2 μήνες να το πάρει στα χέρια. Το πιο απλό σας λέω, όλοι αυτοί οι καραγκιοζηδες που παίρνουν αμάξι (και στην πλειοψηφία ακριβό) και μου βάζουν Ν από ταινία αυτους δεν πρέπει να τους γράφουν?? Το Ν πρέπει να φωσφοριζει. Εκεί όντως και ουσιαστικά είναι παρανομία γτ είναι κίνδυνος..

Δημοσ.

Υπάρχουν διαδικασίες για την αλλαγή ενός νόμου με τον οποίο διαφωνείς.

Από νομικές μέχρι επανάσταση.

Όλα τα υπόλοιπα που λες είναι δικαιολογίες γιατί έχεις κ....σει να οδηγήσεις. Το οποίο πίστεψέ το καταλαβαίνω απόλυτα αφού κι εγώ στον καιρό μου είχα τόση φαγούρα να πάρω το δίπλωμα που την ημέρα που έκλεινα τα 18 (ανήμερα στα γενέθλια) ήμουνα στους γιατρούς για τι βεβαιώσεις για να μην χάσω ούτε στιγμή.

Προσωπικά θα σε σεβόμουν περισσότερο (ίσως να μην σε ενδιαφέρει) αν άφηνες κατα μέρος την ορθότητα του νόμου σαν δικαιολογία και έλεγες "δεν κρατιέμαι, θα πάω μια τσάρκα και ας γίνουν όλα στάχτη".

κοιτα πολιτισμενοι ανθρωποι ειμαστε και εχουμε ενα διαλογο..ναι θα σ πω..εχω κ...σει να οδηγησω...μου αρεσει πολυ και το περιμενα καιρο...απλα σχολιασα και το γεγονος οτι το κρατος μας οπως και να τ κανουμε παραδεξου το ειναι δυσλειτουργικο...αυτο και η νομοθεσια του επισης...δν ειμαι ενας τρελος να αψηφω τελειως τους νομους απλα αγανακτισμενος με ολο αυτο....

φιλικα :-D

Δημοσ.

Πολύ προσοχή φίλε και αυτό με την ασφάλεια που σου είπαν τα παιδιά πρόσεξε..

Έτσι κ αλλιώς βέβαια τον 1ο μήνα σαν κότες πάμε μετά την βλέπουμε ραλιστες..

Δημοσ.

Πολύ προσοχή φίλε και αυτό με την ασφάλεια που σου είπαν τα παιδιά πρόσεξε..

Έτσι κ αλλιώς βέβαια τον 1ο μήνα σαν κότες πάμε μετά την βλέπουμε ραλιστες..

ναι φιλε μου..με το π παρω ομως το διπλωμα θα μπορω να οδηγω το αμαξι του πατερα μου και να με καλυπτει κανονικα η ασφαλεια...ετσι?

Δημοσ.

Γεεεεες στο λέω εκ πείρας (τρακαρα κ εφταιγα και τον πρηρωσε τον άλλον) Βέβαια ρίξε μια ματιτσα μην τυχόν παίζει διαφορά από ασφάλεια σε ασφάλεια..

Δημοσ.

Mε τις απαντήσεις που δίνεις στις αιτιάσεις των παιδιών, συμπεραίνω ότι ίσως θα ήταν καλύτερα να μην οδηγήσεις ποτέ.

γτ ρε φιλε τι ειπα??

• Like 1
Δημοσ.

Απλά φοβάμαι μην με πιάσουν και μου πουν ότι πρέπει να πάει δικαστικώς αφού σε πιάσαμε χωρίς δίπλωμα....

Εδώ είπες ότι ο φόβος σου σα νέος οδηγός είναι ...να μη σε πιάσουν και να μην πας στο δικαστήριο

Ναι ρε σιγα μην περιμενα και το διπλωμα..χαχαχ εξαλλου αν με πιασουν δεν είμαι παράνομος στην ουσια....εν αναμονη νομιμος..αυτό είμαι χαχα :-D

Εδώ δείχνεις ότι δεν καταλαβαίνεις καν την αναγκαιότητα του να έχεις δίπλωμα.

Το ξερω...προσεχω και συνηθως πηγαινω με τον πατερα μου...απλα ρε παιδι μου αυτό το πραγμα σε αυτην την χωρα με τρελαινει..εχεις επιτυχει,ουσιαστικα το εχεις το διπλωμα(απλα όχι στα χερια σου) και παλι σε θεωρουν παρανομο...δλδ τωρα σε θεωρουν παρανομο και αν στο τελος της εβδομάδας σ ερθει το διπλωμα δεν εισαι..?! δλδ το χαρτι σαν χαρτι εχει σημασια η το ότι εχεις περασει τις εξετασεις...χαζομάρες...η χωρα μας παντα πισω θα είναι...

Εδώ δεν κατανοείς ότι το γεγονός ότι είναι ο πατέρας σου μέσα στο αυτοκίνητο, αν οδηγεις εσύ, είναι πλήρως αδιάφορο τόσο για την τροχαία όσο και για πιθανό ατύχημα.

κοιτα πολιτισμενοι ανθρωποι ειμαστε και εχουμε ενα διαλογο..ναι θα σ πω..εχω κ...σει να οδηγησω...μου αρεσει πολυ και το περιμενα καιρο...απλα σχολιασα και το γεγονος οτι το κρατος μας οπως και να τ κανουμε παραδεξου το ειναι δυσλειτουργικο...αυτο και η νομοθεσια του επισης...δν ειμαι ενας τρελος να αψηφω τελειως τους νομους απλα αγανακτισμενος με ολο αυτο....

φιλικα :-D

Εδώ παρομοιάζεις την οδήγηση περίπου με σεξ. κ@υλες, μ αρέσει και τέτοια. Δεν καταλαβαίνεις καν τι είναι ο δημόσιος δρόμος. Ασχολιάστο το γεγονός ότι έχουν περάσει τα μέτρα του αιώνα και η κριτική σου στο ελληνικό κράτος έγκειται στο πόσον καιρό κάνει να εκδώσει το δίπλωμα...

Και το καλύτερο: δλδ το χαρτι σαν χαρτι εχει σημασια η το ότι εχεις περασει τις εξετασεις...χαζομάρες. Σε ρωτάω: Και γιατί να έχω περάσει τις εξετάσεις αν ξέρω να οδηγάω; Ρητορική ερώτηση...

Συνολικά από τα μέχρι τώρα δείγματα των ποστ δείχνεις πλήρη περιφρόνηση της νομιμότητας όπως την αντιλαμβάνεσαι, πράγμα επικίνδυνο για τη μελλοντική σου συμβίωση με άλλους οδηγούς αλλά και ανυπομονησία και ανωριμότητα που θα σε θέσει αργά ή γρήγορα σε κίνδυνο.

Το να οδηγείς είναι σαν να ψηφίζεις. Το γεγονός ότι το κάνουν όλοι δεν το καθιστά απλή υπόθεση.

Τι αυτοκίνητο έχει ο πατέρας σου και πώς το κρίνεις; Πες μας δυο λόγια γι αυτό, όπως και για το τι αυτοκίνητο θα ήθελες να πάρεις εσύ. Βασικό ερώτημα.

Δημοσ.

Ε υπερβαλεις λίγο φίλε μου. Συμφωνώ με το παιδί έχει περάσει τις εξετάσεις τέλος. Είναι και μικρός μην πιανεσαι στα πάντα. Ότι και να πεις σε εναν πιτσιρικά αν την δει οδηγαρα τέλος θα κάνει ατύχημα μικρό ή μεγάλο. Εγώ του λέω το πιο απλό και αν μπορέσει να το κρατήσει οκ "όχι γκάζι". Αν ξεφύγει ο έλεγχος γ@ματα..

Δημοσ.

Το ξερω...προσεχω και συνηθως πηγαινω με τον πατερα μου...

να σταθώ λίγο σε αυτό γιατί όποτε το ακούω μου γυρίζει το κεφάλι.

δεν αρκεί μόνο να προσέχεις εσύ, αυτό είναι το 50% υπάρχουν και οι άλλοι.

2 παραδείγματα προσωπικά:

με τράκαρε άλλος ενώ ήμουν σταματημένος. πόσο να προσέξω δηλαδή;

σε απότομη στροφή, μπήκα με μεγάλη ταχύτητα και το αυτοκίνητο έφυγε ευθεία. αν αυτή τη στιγμή ερχόταν άλλος από το αντίθετο ρεύμα και ακόμα χειρότερα αν αυτός ο άλλος είχε κανένα μηχανάκι, τώρα ίσως να μη ζούσε, όσο και να πρόσεχε δε θα προλάβαινε να κάνει τίποτα, θα τον είχα πάρει παραμάζωμα χωρίς να καταλάβει τι έγινε.

ελπίζω να κατάλαβες ότι δεν αρκεί μόνο να προσέχεις εσύ.

επίσης το άλλο που ακούω: θα κάνω βόλτες εδώ κοντά στη γειτονιά μου μόνο

δηλαδή η γειτονιά του καθενός έχει υπογράψει συμφωνία με το Θεό; δεν γίνονται ατυχήματα; άρα να πάμε όλοι σε αυτή τη γειτονιά.

ποια είναι όμως αυτή η γειτονιά; η δικιά σου, η δικιά μου;

πριν κάτι χρόνια κάναμε ένα ταξίδι με κάτι φίλους, λίγο πριν επιστρέψουμε στουκάραμε με τον μπροστά. ότι δεν έγινε μακριά μας, έγινε στη γειτονιά μας.

όντως σπαστική η γραφειοκρατία σ αυτή τη χώρα, αλλά και έλεος με τον κάθε 18χρονο που ακριβώς στο λεπτό που θα κλείσει τα 18 θέλει να έχει το δίπλωμα στο ένα χέρι και το άλλο στη μίζα. δε θα πάθετε κάτι αν οδηγήσετε μερικές μέρες μετά.

τόσα θέματα έχουν ανοίξει σχετικά με αυτό.

θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί σου ότι δε μπορούμε να υπακούμε τυφλά τους νόμους αλλά τουλάχιστον κάντο σε κάποια περίπτωση που αξίζει. κι όχι απλά για να κάνεις τη βόλτα σου.

ο νόμος οκ είναι παράλογος, εσύ τι είσαι που δε μπορείς να περιμένεις λίγο; και μη μου πεις ότι έχεις δουλειά να κάνεις. γιατί κι εγώ όταν πήρα το δίπλωμα - αμάξι έκοβα βόλτες σαν το ρεμάλι.

σόρυ για το ύφος μου αλλά επειδή έχω αρκετές εμπειρίες στους δρόμους εξοργίζομαι με τέτοια θέματα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...