Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εχει τυχει σε μενα.ταχυθερμαντηρα των 90 ευρω,στον χρονο πανω,ελιωσε πλαστικο στην διαδρομη του νερου,και απο την πιεση,ελουσε ολα τα ηλεκτρικα και επεσε η ασφαλεια.το ειχα στην κουζινα.βαλε φαντασια,οχι πολυ,και δες τι γλυτωσα.

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

εχει τυχει σε μενα.ταχυθερμαντηρα των 90 ευρω,στον χρονο πανω,ελιωσε πλαστικο στην διαδρομη του νερου,και απο την πιεση,ελουσε ολα τα ηλεκτρικα και επεσε η ασφαλεια.το ειχα στην κουζινα.βαλε φαντασια,οχι πολυ,και δες τι γλυτωσα.

Προστασία ηλεκτροπληξίας είχες να φανταστώ κ αυτό σε εσώσε;

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εγώ έχω ταχυθερμαντήρα ρεύματος και μπαίνω για μπάνιο όποτε θέλω. Δεν έχω ανοίξει θερμοσίφωνα ποτέ μου. 

Ταχυθερμαντηρα ενοεις αυτο που λεω εγω ταχυθερμοσυφωνα ?Μονοφασικος ή τριφασικος ? Στο σπιτι εχω 1 Χ 63 ασφαλεια

Εγώ έχω βάλει τριφασικό ταχυθερμοσιφωνα σε σειρά με τον ηλιακό. Ο τ/θ έχει 2 σκάλες λειτουργίας, την μεγάλη την έχω ανοίξει ελάχιστες φορές, πέρυσι πχ δεν την άνοιξα καθόλου.

Βλέπω λοιπόν την θερμοκρασία του ηλιακού και ανάλογα ανοίγω τον τ/θ, όταν το νερό είναι μεταξύ 24 και 30 ανοίγω την μια φάση. Όταν είναι από 19 έως 24 τις 2 και από εκεί και κάτω τις 3.

Απλά προσέχω μην γίνει πατάτα και μείνει ανοιχτός ο τ/θ με ήδη ζεστό νερό γιατί φτάνει η θερμοκρασία στο Θεό και ρίχνει το θερμικό και θέλει επέμβαση.

Ο ηλιακός μου είναι 200 λίτρα και δεν έχω καν συνδέσει ρεύμα σε αυτόν. Του έχω βάλει μόνο ένα ψηφιακό θερμόμετρο δίπλα από τον διακόπτη του τ/θ.

Απο παροχη νερου πως ειναι ??? Τρεχει κανονικα σαν του ντους ή με το ...σταγονομετρο ?

Ειδα κατι που λεγεται ηλεκτρομποιλερ στο google . Τι κανει αυτος ?

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Ταχυθερμαντηρα ενοεις αυτο που λεω εγω ταχυθερμοσυφωνα ?Μονοφασικος ή τριφασικος ? 

Αυτό εδώ έχω

clubelectrocosmos1401.jpg 

Είναι συνδεδεμένος με τον πίνακα ελέγχου. Είχε γίνει από την εγκατάσταση του σπιτιού. Μονοφασικός είναι. 

Με το ζεστό δεν έχω ποτέ θέμα, 1 από τις 3 σκάλες -ανάλογα με τον καιρό- θα είναι ικανοποιητική. Η πίεση βέβαια δεν είναι όπως το κανονικό, αλλά ντάξει. Είναι μεγάλη ευκολία να μπαίνεις για μπάνιο όποτε θες.

• Like 1
Δημοσ.

αναλογως τι αντισταση εχει.με 4κ,στα 15 λεπτα εισαι ετοιμος στους 45-50 βαθμους.στα 20 λεπτα παει 65-70.στο παταρι,αν δεν χρησιμοποιησεις το ζεστο,κραταει μεχρι και την επομενη μερα με μικρη απωλια,3-5 βαθμων.

• Like 1
Δημοσ.

αναλογως τι αντισταση εχει.με 4κ,στα 15 λεπτα εισαι ετοιμος στους 45-50 βαθμους.στα 20 λεπτα παει 65-70.στο παταρι,αν δεν χρησιμοποιησεις το ζεστο,κραταει μεχρι και την επομενη μερα με μικρη απωλια,3-5 βαθμων.

Σε ευχαριστω.

Δημοσ.

Τελικα θα κρατησω το 80αρι μποιλερ για απλο θερμοσιφωνα με χρηση ηλεκτρικου ρευματος αφου ηδη υπαρχει και θα τον χρησιμοποιω τον χειμωνα για ζεστο νερο με βανα βεβαια που θα ανοιγει το νερο σε αυτον και αλλη που θα κοβει το νερο που θα ειναι παγωμενο απο τον ηλιακο.

Δημοσ.

Μου το ειπαν ότι το ειπε στην tv αλλα δεν το πιστευα μεχρι που το διαβασα ...

Παρανομη η χρηση μποιλερ για ζεστο νερο με πετρελαιο θερμανσης αλλα και φυσικο αεριο αν δεν εχει ξεχωριστο λεβητα και καυστηρα για το φυσικο αεριο  !!!

http://www.news.gr/ellada/nomika-themata/article/233195/paranomh-h-hrhsh-petrelaioy-thermanshs-gia-hrhsh-pl.html

• Like 1
Δημοσ.

η χρήση πετρελαίου θέρμανσης εκτός από την θέρμανση χώρων είναι παράνομη πριν από το 2000, απλώς οι χρήστες δεν γνωρίζουν το νόμο και οι κατασκευαστές/μελετητές κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν

Δημοσ.

η χρήση πετρελαίου θέρμανσης εκτός από την θέρμανση χώρων είναι παράνομη πριν από το 2000, απλώς οι χρήστες δεν γνωρίζουν το νόμο και οι κατασκευαστές/μελετητές κάνουν ότι δεν τον γνωρίζουν

Μαλιστα...Και του φυσικου αεριου για ζεστο νερο ?

Δημοσ.

το φυσικό αέριο έχει κοινή χρέωση και χρήση για θέρμανση χώρων μέσω λέβητα,ΖΝΧ και μαγείρεμα αλλά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα για ψύξη/θέρμανση με αντλίες θερμότητας

Δημοσ.

το φυσικό αέριο έχει κοινή χρέωση και χρήση για θέρμανση χώρων μέσω λέβητα,ΖΝΧ και μαγείρεμα αλλά δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ταυτόχρονα για ψύξη/θέρμανση με αντλίες θερμότητας

Αν καταλαβε καλα η γυναικα μου που μου το ειπε ότι το ειδε σημερα σε πρωινη εκπομπή μου ειπε ότι για το φυσικο αεριο αν είναι να χρησιμοποιηθεί και για μποιλερ για ζεστο νερο θελει άλλο καυστηρα ή κατι τετοιο.

Δημοσ.

ένα είναι το τιμολόγιο για θέρμανση και ΖΝΧ, αφού υπάρχουν λέβητες που βγάζουν ταυτόχρονα νερό για θέρμανση και ΖΝΧ. Πριν άπω 10 χρόνια νομίζω υπήρχε ξεχωριστό τιμολόγιο θέρμανσης και μαγειρέματος/ΖΝΧ οπότε τότε θα έπρεπε να έχεις διαφορετικό λέβητα αλλά και εσωτερικά δίκτυα/μετρητές

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...