Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , καμιά βδομάδα μετά την εγκατάσταση των windows 10 και ενώ ο υπολογιστής δούλευε φυσιολογικά αρχίσανε τα περίεργα . Και εξηγώ , πατάω το κουμπί να ανοίξει ένα όμορφο πρωινό και ενώ το κουτί άνοιξε κανονικά δηλαδή ανεμιστηράκια κτλ σε πλήρη λειτουργία η οθόνη παρέμενε κλειστή . Μετά από μερικά force shut down (πατώντας παρατεταμένα το κουμπί) ο υπολογιστής κατάφερε και άνοιξε , δουλεύοντας κανονικά 2-3 μέρες και μετά πάλι το ίδιο βιολί μέχρι που σήμερα πατάω το κουμπί και δεν κινείται φύλλο . Να υποθέσω πως είναι το τροφοδοτικό? Και εάν ναι ποιο μου προτείνετε να πάρω ?

Τα χαρακτηριστικά είναι τα εξής : fx6300 , r9 270 ,  8gb ram, 180ssd + 1tb hdd , silverpower 550w  και gigabyte 970a (δεν θυμάμαι ακριβώς πρέπει να ξαναδώ για την motherboard) εάν δεν είναι το τροφοδοτικό υπάρχει περίπτωση να είναι η μητρική?

Ευχαριστώ. 

Δημοσ.

Καλησπέρα , έβγαλα τα σάτα (hdd + optical drive) καθάρισα και λίγο τη σκόνη (είχε μαζέψει κάμποση αλλά θέλει εκτενή καθαρισμό) , πάτησα το κουμπί και άρχισαν να δουλεύουν πάλι όλα αλλά χωρίς να δίνει σήμα στην οθόνη . Πως προχωράω ?

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει onboard και εγώ δεν έχω άλλη κάρτα να δοκιμάσω προς το παρόν . 

Υ.Γ το τροφοδοτικό είναι 500ρι τελικά και είναι αγορασμένο το 2009 

Υ.Γ η κάρτα είναι καινούργια σχετικά (~6 μήνες αγορά) 

Υ.Γ η μητρική είναι από το 11

edit :  αυτή τη στιγμή δουλεύουν όλα η οθόνη σβηστή πατάω το κουμπί να κλείσει και δεν νιώθει . 

Δημοσ.

Για το τροφοδοτικο που διαθετεις, δεν γνωριζω πολλα. Τωρα απο τη στιγμη που ο υπολογιστης αναβει, νομιζω πως δεν υπαρχει θεμα με αυτο. Η δικη μου αποψη ειναι να προσπαθησεις ειτε να βρεις μια δανεικη gpu και να τη βαλεις επανω στο συστημα σου για να δεις αν θα βγαλει εικονα, η να βγαλεις τη δικη σου και να τη βαλεις σε καποιο αλλο συστημα για να δεις αν δουλευει σωστα. Το οτι ειναι καινουργια η καρτα δεν σημαινει απολυτως τιποτα.

Απο την αλλη, θα μπορουσαν να φταινε και οι ram, καμια φορα αν μπει σκονη μεσα στα slots μπλοκαρουν. Οποτε βγαλε τις μνημες απο μεσα, φυσηξε καλα μεσα στα slots και ξανακουμπωσε τα dimm μηπως φταιει αυτο.

Δημοσ.

Για το τροφοδοτικο που διαθετεις, δεν γνωριζω πολλα. Τωρα απο τη στιγμη που ο υπολογιστης αναβει, νομιζω πως δεν υπαρχει θεμα με αυτο. Η δικη μου αποψη ειναι να προσπαθησεις ειτε να βρεις μια δανεικη gpu και να τη βαλεις επανω στο συστημα σου για να δεις αν θα βγαλει εικονα, η να βγαλεις τη δικη σου και να τη βαλεις σε καποιο αλλο συστημα για να δεις αν δουλευει σωστα. Το οτι ειναι καινουργια η καρτα δεν σημαινει απολυτως τιποτα.

Ναι έχεις δίκιο οτί το έτος αγοράς δεν παίζει σημαντικό ρόλο . Απλά σκεφτόμουν μήπως έχει φθαρεί και ζορίζεται να τα σηκώσει γιατί αυτή τη στιγμή έχω βγάλει τα δύο σάτα που ανέφερε ο φίλος παραπάνω (hdd + optical drive) και πριν από αυτό ήμουν σε φάση που πατούσα το κουμπί και δεν άνοιγε καν . Υπάρχει περίπτωση να είναι σφάλμα μητρικής αυτό? 

Δημοσ.

Αν πατας και δεν αναβει τιποτα, φταιει το τροφοδοτικο, αν πατας και αναβει για λιγο και μετα σβηνει, ειναι παλι το τροφοδοτικο. Εσυ ομως εγραψες πως οταν πατας απλα δουλευει χωρις σημα στην οθονη. Δοκιμασε και το κολπο με τις μνημες που σου εγραψα. Εχεις ηχειο στο case για ακουσεις αν κανει post η μητρικη?

Δημοσ.

edit :  αυτή τη στιγμή δουλεύουν όλα η οθόνη σβηστή πατάω το κουμπί να κλείσει και δεν νιώθει . 

Οταν υπαρχει καποιο ειδους προβλημα, πρεπει να κρατας πατημενο το κουμπι (3-4 δευτ) για να κλεισει ο υπολογιστης

Δημοσ.

Αν πατας και δεν αναβει τιποτα, φταιει το τροφοδοτικο, αν πατας και αναβει για λιγο και μετα σβηνει, ειναι παλι το τροφοδοτικο. Εσυ ομως εγραψες πως οταν πατας απλα δουλευει χωρις σημα στην οθονη. Δοκιμασε και το κολπο με τις μνημες που σου εγραψα. Εχεις ηχειο στο case για ακουσεις αν κανει post η μητρικη?

ναι αυτό συνέβαινε απλά σήμερα συνάντησα και πρώτη φορά το φαινόμενο να πατάω και να μην ανάβει καν . τώρα ανάβει χωρίς σήμα στην οθόνη . αυτό με τις ραμ το δοκίμασα και τζίφος . 

Δημοσ.

Ο σκληρος σου δισκος ειναι ενταξει? τον εχεις τσεκαρει σε καποιο αλλο υπολογιστη? μου εχει τυχει οταν εχει "χτυπησει" δισκος να ανοιγει μεν ο υπολογιστης αλλα να μην δειχνει τιποτα. 

Δημοσ.

Ενταξει, αν δεν αναβει δεν εχεις αλλη επιλογη. Αν σου περισσευει κανενα τροφοδοτικο φορεσε το στο συστημα να δεις αν ανοιγει. Αλλιως, αγορασε ενα ποιοτικο. Περιμενε και αλλες γνωμες αν θελεις, ισως καποιος να ειναι πιο εμπειρος και να σε βοηθησει καλυτερα.

Δημοσ.

τώρα μόλις έφερα ηχεία για να ακούσω που μου είπες τα σύνδεσα πάτησα και ο υπολογιστής άνοιξε .... χριστός και η μάνα του . 

όσο για το δίσκο παραθέτω εικόνα από hdsentinel 

http://prntscr.com/8axacr

Δημοσ.

Οχι κανονικα ηχεια, χρειαζεσαι κατι τετοιο για να ακουσεις το post http://www.ebay.com/bhp/motherboard-speaker. Αλλα αφου ανοιξε εισαι ενταξει. Οσο ειναι αναμμενος καλο θα ηταν να του κανεις μερικα stress tests για να δεις αν αντεχει το τροφοδοτικο.

http://www.ocbase.com/index.php/software

Mπορεις να επιλεξεις το power supply test, το οποιο θα φτασει το συστημα σου στο maximum των δυνατοτητων του. Ομως αν το τροφοδοτικο σου ειναι στα τελευταια του, αυτο το τεστ ενδεχεται να το κανει να παραδωσει το πνευμα του.

Δημοσ.

Οχι κανονικα ηχεια, χρειαζεσαι κατι τετοιο για να ακουσεις το post http://www.ebay.com/bhp/motherboard-speaker. Αλλα αφου ανοιξε εισαι ενταξει. Οσο ειναι αναμμενος καλο θα ηταν να του κανεις μερικα stress tests για να δεις αν αντεχει το τροφοδοτικο.

http://www.ocbase.com/index.php/software

Mπορεις να επιλεξεις το power supply test, το οποιο θα φτασει το συστημα σου στο maximum των δυνατοτητων του. Ομως αν το τροφοδοτικο σου ειναι στα τελευταια του, αυτο το τεστ ενδεχεται να το κανει να παραδωσει το πνευμα του.

Οκ , το κατεβάζω το τρέχω και βλέπουμε . Αν είναι να παραδώσει να παραδώσει να τελειώνουμε να πάρω ένα της προκοπής να ηρεμήσω τουλάχιστον . Τίποτα που πρέπει να προσέξω?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...