Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου εμφάνισε το γνωστό μήνυμα και δεν μπορούσε να μπουτάρει το λαπτοπ (3 μέρες μετά από φορματ).

Έκανα reset bios defaults, τίποτα. Άλλαξα την ρύθμιση του σκληρού από AHCI σε combatible και bootαρε κανονικά...

Στο ενδιάμεσο μέχρι να μου έρθει η ιδέα είδα 2 λύσεις.

Η 1η είναι η γνωστή με repair μέσω των windows.

Η 2η που είδα στο ιντερνετ είναι η εξής:

Get the bootable CD of this program "partition wizard". Then boot from this CD and set your C to inactive and the little 100MB partition to active - it may even still be active ( in the Partition tab > Modify).

και στην συνέχεια εξηγεί:

I guess you were not aware of the fact that in Windows7, the C partition is not neccessarily your active partition. They introduced that seperate 100MB partition (for a few good reasons) as the active partition. But for the "newcomer" to Windows7, that can be a trap - in several instances.

Τώρα που κατέβασα το partition wizard έχω αυτή την εικόνα

post-188110-0-23589600-1440985460_thumb.jpg

Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να κάνω τον C inactive; Εάν ναι μετά πως το 100άρι Unlocated θα το πειράξω;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Μου εμφάνισε το γνωστό μήνυμα και δεν μπορούσε να μπουτάρει το λαπτοπ (3 μέρες μετά από φορματ).

Έκανα reset bios defaults, τίποτα. Άλλαξα την ρύθμιση του σκληρού από AHCI σε combatible και bootαρε κανονικά...

Στο ενδιάμεσο μέχρι να μου έρθει η ιδέα είδα 2 λύσεις.

Η 1η είναι η γνωστή με repair μέσω των windows.

Η 2η που είδα στο ιντερνετ είναι η εξής:

και στην συνέχεια εξηγεί:

Τώρα που κατέβασα το partition wizard έχω αυτή την εικόνα

attachicon.gifΕικόνα1.jpg

Κατά τη γνώμη σας θα πρέπει να κάνω τον C inactive; Εάν ναι μετά πως το 100άρι Unlocated θα το πειράξω;

Ευχαριστώ

Δοκίμασε και με κάποιον άλλο σκληρό, μήπως έχει κάποιο πρόβλημα ο σκληρός. Δεν νομίζω οτι το προβλημα λυνεται με software....

Δημοσ.

Κανε το 100αρι active και μετα κανε και ενα repair καλου κακου με το δισκακι των windows. Οπως τα λεει ο οδηγος ειναι, το 100αρι γινεται active απο τον installer των windows και ο c: παιρνει την ιδιοτητα του bootable.

Και εννοειται πως δεν αλλαζεις οποτε να ναι απο ahci σε compatibility mode, μιας και μετα ο σκληρος δεν κουμπωνει στον ιδιο ακριβως controller, οποτε μετα τα windows τον βλεπουν διαφορετικα και δεν μπορουν να εκκινησουν απο αυτον. Και τοτε κανεις repair :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλλαγή από ahci σε compability έγινε με την ελπίδα να μπουτάρει έτσι το μηχάνημα. Το είχα στην επιλογή ahci πάνω από 3 χρόνια δεν το έχω αλλάξει.

Οπότε να κάνω ένα ρεσταρτ, να μπω να το ξαναβάλω ahci, να μπουταρω με το partition wizard να κάνω active το 100αρι, ρεσταρτ και ενα repair;

Θα θελα να μου πει καποιος ακριβώς τι να κάνω με το partition wizard, μην γινει κανα ατύχημα.

Δύσκολο προς το παρον να δοκιμάσω με άλλο σκληρό...

Το hard disk sentinel τον βγάζει χωρίς πρόβλημα 100%

Έκανα ρεσταρτ το γυρισα σε ahci έκανα repair αλλά τίποτα....

Επεξ/σία από santana99
Δημοσ.

Στα windows 10 μου το εβγαλε αυτο το προβλημα. Εβαλα το cd της εγκαταστασης, πηγα στην επιδιορθωση, ανοιξα την γραμμη εντολων και πατησα αυτο

"bootrec". Εβγαλε 3-4 επιλογες, εκανα τις δυο-τρεις και εφτιαξε.

Δημοσ.

πως θα κανω το 100αρι απο unallocated -> active?

Τέτοια επιλογή μέσα στο πρόγραμμα δεν υπάρχει, μόνο create και wipe partition

Δημοσ.

Βρε κανε αυτο που σου λεω.

Για καποιο λογο οι εντολες δεν δουλευαν αλλα εκανα επιοδορθωση με την εκκινηση και σε 5 λεπτα ημουν στην επιφανεια εργασιας.

Σε windows 7 και 10 υπαρχει αυτη η δυνανοτητα. Αντε και σε vista αλλα ελπιζω να μην εχεις vista

Δημοσ.

Windows 7 έχω. Γυρνώντας την επιλογή από ahci σε combatible πλέον μπουτάρει κανονικά το σύστημα.

Το πρόβλημα μου είναι το πως θα κάνω active το 100αρι.

Δημοσ.

@rfc από όσο βλέπω το diskpart μπορεί μόνο να πάρει ένα partition και να το κάνει active ή να φτιάξει ένα partition και να το κάνει active.

αυτό μπορώ να το κάνω με το partition wizard, να επιλέγω δλδ το unallocated 100mb και να επιλέξω create partition, όμως θα κάνει wipe στο 100άρι και επιπλέον θα φαίνεται σαν σκληρός στο my computer. Είναι σωστό αυτό;

Δημοσ.

Αν στο κανει wipe..... γεια σας το λειτουργικο μετα, με το diskpart γινεται και υπαρχουν και οδηγοι.

Δημοσ.

φιλαράκι τέτοιες αναζητήσεις έκανα πολλές και σε καμία δεν βρήκα πως θα κάνω ένα unallocated space -> active.

όπως είπα και ποιο πάνω ο μόνος τρόπος που βρήκα να γίνεται με το diskpart είναι να γίνει wipe και create partition, που δεν το θέλουμε.

αν λοιπόν ξέρεις το συγκεκριμένο πράγμα πως γίνεται και θες να βοηθήσεις, το κάνεις. άσε τις εξυπνάδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...