dompapa Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα, δυστυχώς έχω στην κατοχή μου τον παραπάνω υπολογιστή και επειδή από τη στιγμή που τον αγόρασα σερνόταν χωρίς να έχω βάλει ούτε ένα πρόγραμμα, αποφάσισα να βάλω linux μπας και δω άσπρη μέρα. Αλλά δεν μπορούσαν να εγκατασταθούν και για αυτό αποφάσισα να διαγράψω ότι κατάλοιπα είχε τυχόν αφήσει η αποτυχημένη εγκατάσταση. Δεν ξέρω όμως τι βλακεία έκανα και διέγραψα και τα windows 8 τα οποία είχε εγκατεστημένα. Έκανα προσπάθεια να περάσω τα 7, αλλά μου βγάζει το εξής μήνυμα "checking media presence no media present", χωρίς να με αφήνει να κάνω εγκατάσταση και ας έχω προσπαθήσει με cd, με usb κτλ. Έχω απογοητευτεί εντελώς, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε; Ευχαριστώ.
Jason 93 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου 2015 Στο bios εχεις μπει να ορισεις ως προεπιλεγμενο μεσο εκκινησης το dvd;
Jannis64 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Όπως λέει και ο Jason 93 θα πρέπει να μπεις στο Bios και να ορίσεις εκκίνηση από DVD. Σου προτείνω να εγκαταστήσεις Windows 8.1 (την ίδια έκδοση με αυτή που είχε το Laptop κατά την αγορά του) με καθαρή εγκατάσταση. Αν το Laptop δε διαθέτει συσκευή DVD τότε χρησιμοποίησε μία εξωτερική φορητή συσκευή DVD Writer. Επίσης καλό θα ήταν να προσθέσεις ακόμη μία μνήμη των 2GB. Τέλος να πούμε πως για να έχεις αποτέλεσμα σε όλα αυτά που θα κάνεις, απαραίτητη προϋπόθεση ο σκληρός σου δίσκος να μην έχει πρόβλημα.
Georgc Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2015 Στο bios κανε αυτες τις αλλαγες,στην καρτελα boot θα ορισεις πρωτη συσκευη το cd/dvd.
dompapa Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2015 Παιδιά αρχικά σας ευχαριστώ πολύ για τη βοήθειά σας. Ήθελα να σας πω ότι o υπολογιστής δεν έχει dvd και έκανα δύο προσπάθειες με εξωτερικό dvd και usb. Αλλά και στις δύο περιπτώσεις μου βγάζει το μήνυμα "checking media presence no media present". Όσον αφορά το bios έκανα τις ρυθμίσεις πχ να bootάρει από το usb ή το dvd, αλλά εξακολουθεί να μου βγάζει το ίδιο μήνυμα και να μην τ' αναγνωρίζει. Υπ' όψιν ότι το bios είναι uefi αν το λέω σωστά και την επιλογή CSM boot δεν την έχει να την επιλέξω, καθώς έχω την παλιά έκδοση του bios και λύνεται μόνο με αναβάθμιση του. Αν μπορείτε κάπως να μου δώσετε μια λύση, γιατί ο υπολογιστής μπορεί να μην έχει χρησιμοποιηθεί ούτε 5 ώρες συνολικά .
Georgc Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) απενεργοποιησες το secure boot και δεν υπαρχει η επιλογη csm boot?ο υπολογιστης αγοραστηκε με προεγκατεστημενα τα windows 8 ; δοκιμασες το στικακι που προοριζεται για εγκατασταση αν ειναι εκκινησιμο; δοκιμασε αλλη μια φορα να μπεις στο bios στην τελευταια καρτελα να κανεις τις ρυθμισεις default πατησε f10 και yes ξανα πηγαινε στο bios και απενεργ/σε το secure boot ,μετα κοιταξε ξανα αν υπαρχει η επιλογη csm Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2015 από Georgc
dompapa Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2015 Παιδιά ευχαριστώ, δεν υπήρχε η επιλογή csm boot λόγω ότι δεν είχα αναβαθμίσει το bios. Η λύση ήταν να κάνω ένα uefi usb με τα windows, το οποίο αναγνώρισε και λύθηκε το πρόβλημα. Ευχαριστώ όλους σας για το ενδιαφέρον.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα