Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Να πω το δικο μου μικρο στορυ ίσως βοηθήσει

Είχα σύνδεση στην κοσμοτε, όλα καλά μέχρι που έμεινα χωρίς δουλειά και δεν μπορουσα να πληρώσω αρκετούς μήνες.

χρώσταγα 150ε και δεν πλήρωσα πάνω απο 3 χρονιά και μου έστειλαν μια μαλάκια από ένα δικηγορικό γραφείο, είχα "τρομάξει" και πλήρωσα τα 75ε, και μετά ξέχασα το υπόλοιπα, εε πάνω απο 3 χρονιά τώρα δεν με ενόχλησε κανένας

πως γίνεται να ξεχάσεις τα υπόλοιπα;

αν σου χρώσταγαν θα ξέχναγες το ίδιο εύκολα;

δεν είναι προσωπικό, απλά βλέπω πολλούς να λένε πως ξεχνανε να πληρώσουν και μου φαίνεται περίεργο.

• Like 1
  • Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν είναι προσωπικό, απλά βλέπω πολλούς να λένε πως ξεχνανε να πληρώσουν και μου φαίνεται περίεργο.

Αντίθετα κανείς δεν άνοιξε θέμα γιατί "ξέχασε" να πληρωθεί.

Τί σου είναι αυτή η μνήμη. Άτιμο πράγμα ;)

• Like 2
Δημοσ.

να σου πω,

Γενικά ήμουν χάλια οικονομικά και έπρεπε να πληρώνω πολλά άλλα κενά, και με το καιρό ναι το ξέχασα , όπως ξέχασα κάποια ποσά που μου χρωστούσαν φίλοι μου.

Δημοσ.

ρε μη γράφετε αρλούμπες.

μια διαταγή πληρωμής χρειάζεται να βγάλουν, και να σου τραβήξουν λεφτά και έξοδα ακόμα και από τραπεζικό λογαριασμό, ή εις χείρας τρίτων (λεφτά που είναι να παίρνεις πχ. από ενοίκια κλπ.) ...

Αν το κάνουν δεν γνωρίζω, ούτε αν τους τη σβουρήξει και το κάνουν μαζικά.

Και γι'αυτό υπάρχουν άμυνες.Τραβάς μια ανακοπή κατα της διαταγής πληρωμής κάνεις και μια αίτηση αναστολής και τουλάχιστον άμεσα δεν κινδυνεύεις.Αρκεί να υπάρχουν λόγοι μη εξόφλησης του χρέους.

Δημοσ.

να σου πω,

Γενικά ήμουν χάλια οικονομικά και έπρεπε να πληρώνω πολλά άλλα κενά, και με το καιρό ναι το ξέχασα , όπως ξέχασα κάποια ποσά που μου χρωστούσαν φίλοι μου.

Οι φίλοι δεν πιάνονται γιατί μπορεί να τα "ξέχασες" γιατί ντράπηκες να τα ζητήσεις, ή δεν ήθελες, ή, ή.....αλλά κυρίως γιατί μιλάμε για άλλο πράγμα αφού η όποια εταιρία δεν είναι φίλη σου. Φιλική μπορεί (που λέει ο λόγος) να είναι αλλά όχι φίλη.

Αν τώρα μου πεις ότι ξέχασες τα λεφτα που σου χρωστούσε το αφεντικό σου, η εφορία από τη δήλωση ή ένα κατάστημα από κάτι που επέστρεψες αυτό είναι άλλο θέμα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Και γι'αυτό υπάρχουν άμυνες.Τραβάς μια ανακοπή κατα της διαταγής πληρωμής κάνεις και μια αίτηση αναστολής και τουλάχιστον άμεσα δεν κινδυνεύεις.Αρκεί να υπάρχουν λόγοι μη εξόφλησης του χρέους.

στα λόγια όλα καλά.

το κόστος της κάθε ενέργειας (πχ. ανακοπής) το γνωρίζεις;

αν αρχίσεις και πληρώνεις δικηγόρους και κλητήρες, καλύτερα να πληρώσεις την οφειλή εξαρχής (στις περιπτώσεις μικροποσών).

• Like 1
  • 3 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα, ξανασηκώνω το θέμα μετά από τόσα χρόνια καθώς με πήραν από ένα δικηγορικό γραφείο.

Έχω 110€ χρέος στην κοσμοτέ από την εποχή που πλήρωνες για 500mb και 100' προς όλους 24€ το μήνα. 4 πάγια είναι αν θυμάμαι καλά εδώ και 3-4 χρόνια.

Αν θυμάμαι, επίσης, καλά είναι το 3ο δικηγορικό γραφείο που με παίρνει.

Προφανώς και δεν ασχολούνται με ποσά κάτω από ένα ορισμένο όριο και απλά όταν μαζεύεται ένα πόσο τα δίνουν όλα σε δικηγορικό γραφείο μήπως από τα ανείσπρακτα μαζέψουν ένα 5-10%.

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GoMaR είπε

Δε καταλαβα..υπαρχει οντως το χρεος αυτο;

Ναι κανονικά, μετά διέκοψα.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GoMaR είπε

ωραια. γιατι δε το πληρωνεις;

Γιατί τότε θεώρησα ότι υπερχρέωνε μετά από απανωτές αυξήσεις, οπότε άφησα τον τελικό απλήρωτο.

Να συμπληρώσω πως στο προηγούμενο δικηγορικό που είχα μιλήσει τους είχα πει πως δεν θυμάμαι καθόλου την οφειλή και θα ήθελα να μου την στείλουν. Μου απάντησε πως για αυτό πρέπει να μιλήσω με την κοσμοτέ και έπειτα δεν ασχολήθηκε κανείς ποτέ. Κοινώς στα @@ τους.

• Confused 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Nauths είπε

Παιδιά καλησπέρα, ξανασηκώνω το θέμα μετά από τόσα χρόνια καθώς με πήραν από ένα δικηγορικό γραφείο.

Έχω 110€ χρέος στην κοσμοτέ από την εποχή που πλήρωνες για 500mb και 100' προς όλους 24€ το μήνα. 4 πάγια είναι αν θυμάμαι καλά εδώ και 3-4 χρόνια.

Αν θυμάμαι, επίσης, καλά είναι το 3ο δικηγορικό γραφείο που με παίρνει.

Προφανώς και δεν ασχολούνται με ποσά κάτω από ένα ορισμένο όριο και απλά όταν μαζεύεται ένα πόσο τα δίνουν όλα σε δικηγορικό γραφείο μήπως από τα ανείσπρακτα μαζέψουν ένα 5-10%.

Θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας.

Θα φανώ πολύ κακός αν "διαβάσω" το υπογραμμισμένο σαν "τί λέτε; με παίρνει να τους πιστολιάσω; ή έχει αλλάξει κάτι και πρέπει να ανησυχώ;"

Δεν θέλω να στο παίξω ηθικός ή σωστός, αλλά φόρουμ είμαστε και μάλιστα ανώνυμο. Πες ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι. Και που ξέρεις, μπορεί να πάρεις και απάντηση πάνω ακριβώς στο ερώτημά σου, όταν αυτό είναι ξεκάθαρο

Δημοσ.
Μόλις τώρα, haris_216 είπε

Θα φανώ πολύ κακός αν "διαβάσω" το υπογραμμισμένο σαν "τί λέτε; με παίρνει να τους πιστολιάσω; ή έχει αλλάξει κάτι και πρέπει να ανησυχώ;"

Δεν θέλω να στο παίξω ηθικός ή σωστός, αλλά φόρουμ είμαστε και μάλιστα ανώνυμο. Πες ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι. Και που ξέρεις, μπορεί να πάρεις και απάντηση πάνω ακριβώς στο ερώτημά σου, όταν αυτό είναι ξεκάθαρο

Καλά πιστόλι είναι, δεν το συζητάω, απλά θέλω να δω τι σκέφτονται και οι άλλοι ή αν συμφωνούν στο πως δουλεύουν οι εταιρείες.

Δημοσ.

Προσωπικα αν το χρεος οφειλεται απο λανθασμενη δικη μου χρηση, θα το πληρωνα. Δε ξερω ομως τι εχει γινει και για αυτο σε ρωτησα αν οντως υπαρχει το χρεος αυτο και δεν ειναι απλα φουσκωμα εταιριων η καποια απατεωνια απο πισω.
Τωρα αν θες να το αφησεις και να ζεις με αυτο, το ξερεις εσυ.
Αν εχει κυρωσεις, δε το γνωριζω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Nauths είπε

Καλά πιστόλι είναι, δεν το συζητάω, απλά θέλω να δω τι σκέφτονται και οι άλλοι ή αν συμφωνούν στο πως δουλεύουν οι εταιρείες.

"Πώς δουλεύουν οι εταιρίες;"

Λοιπόν δουλεύουν καλά όσο τις έχω ανάγκη ή δεν έχω εναλλακτική. Όταν βρω κάτι καλύτερο (ή αν με χρεώσουν κάτι που όντως χρησιμοποίησα αλλά ήρθε η ώρα να το πληρώσω) τότε είναι αιμορουφήχτρες και έχουν καταχρηστικούς όρους. Άσε που θα έπρεπε να δείχνουν μεγαλύτερο κατανόηση αλλιώς ακυρώνουν τον φιλανθρωπικό:unsure: τους σκοπό.

Ελπίζω να σε κάλυψα και να έγραψα περίπου αυτά που ήθελες να ακούσεις.

ΥΓ Ειλικρινά μιλώντας, αν είχες πραγματικά διαφωνία για τον τρόπο λειτουργίας τους τις χρεώσεις ή ότι άλλο, τότε απλά θα τους έστελνες στον γεροδιάβολο κανονικά και δεν θα περίμενες να "αποφασίσεις" ότι είναι κακοί μόλις σου ζητούσαν τα "δεδουλευμένα". Και ούτε είναι επιχείρημα σύγκρισης το " από την εποχή που πλήρωνες για 500mb και 100' προς όλους 24€ το μήνα " επειδή τώρα άλλαξαν οι χρεώσεις και φαντάζει υπέρογκη η χρέωση.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...