Donalhioy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Μου λεει, ότι ένα άλλο παιδι του ειπε να βαλει πανω έναν FX 8350, μια GTX 740 2GB (που συμφωνα με αυτόν, γυρω στα 130-160, οι καρτες αυτές παιζουν τα απιτητικα παιχνίδια...)... Μου εστιλε μια φωτο σημερα, που δειχνει πως ηταν το κουτι του πριν... και ειχε μεσα στο κουτι μια μικροσκοπκη μητρικη (κυριολεκτικα)... οποτε μαλλον για ΑΤΧ το κοβω... Οτι να'ναι του ειπε ο αλλος.. η 740 δεν κανει για games και ο 8350 δεν ειναι η καλυτερη επιλογη για παιχνιδια αν ειναι μικροσκοπικη τοτε ειναι MicroATX ή miniAΤΧ αποψη μου.. με μερικες αλλαγες.. περα απο μνημες και τροοδοτικο υπολογισα και για τα δυο 92 ευρο Έχετε επιλέξει να αγοράσετε τα παρακάτω προϊόντα: Προϊόν Περιγραφή Κωδικός Αρχική Τιμή Τιμή Ποσότητα AMD Athlon X4 860K, CPU ( AD860KXBJABOX )032330 79,56€ 79,56€ Spin UpSpin Down Corsair CSSD-F120GBLSB 120 GB ( CSSD-F120GBLSB )032413 61,50€ 61,50€ Spin UpSpin Down GIGABYTE GV-R938WF2OC-2GD, ( GV-R938WF2OC-2GD )032890 214,23€ 214,23€ Spin UpSpin Down GIGABYTE GA-F2A88X-D3H ( GA-F2A88X-D3H )021444 84,16€ 84,16€ Spin UpSpin Down Γενικό Σύνολο: 439,45€ ή πας σε ενα κλασης ανωτερο κουτι, να του μεινει κιολας.. "δεν ξερω τα γουστα του.. και αν γουσταρει με λαμπακια και τετοια" http://www.skroutz.gr/s/4174726/Thermaltake-Chaser-A21.html http://www.skroutz.gr/s/7028037/Aerocool-Battlehawk.html http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=47218&cat=1 Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2015 από Donalhioy 1
cpttony Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Σε Intel δεν υπαρχει κατι αντίστοιχο? Καρτα μου λεει τωρα ότι μπορει να βαλει και Nvidia (ασχέτως επεξεργαστη)... Mπορεις να φτιαξεις καποια νεα συνθεση με Intel/Nvidia και Intel/AMD? Σκοπος είναι να του δωσω εναλακτικες και να καταληξει σ'αυτή που νομιζει ότι είναι καλυτερη γι'αυτον. Θα προετιμουσε με μαγαζι χωρις μεταφορικα! Για νέο κουτι δεν ενδιαφέρεται... Εκτος απο παιχνιδια, θα τον χρηισιμοποιει για προγραμματισμο (Visula Studio κλπ)
Donalhioy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 το digital master δεν νομιζω να εχει μεταφορικα... και ειναι και στα Χανια κραταω την μνημη και το τροφοδοτικο στα 92 ευρο budget το τροφοδοτικο απο e-shop οσο για τους συνδυασμους εδω βλεπεις και τιμες οποτε ας διαλεξει οτι του καθεται καλα και ας πραξει αναλογα ειτε θελει την AMD 380 ή NVIDIA 960 "προσωπικη αποψη, πανε με την 380" Έχετε επιλέξει να αγοράσετε τα παρακάτω προϊόντα: Προϊόν Περιγραφή Κωδικός Αρχική Τιμή Τιμή Ποσότητα Corsair CSSD-F120GBLSB 120 GB ( CSSD-F120GBLSB ) 032413 61,50€ 61,50€ Spin UpSpin Down Intel® Core i3-4170 CPU ( BX80646I34170 ) 032253 120,95€ 120,95€ Spin UpSpin Down MotherBoard Intel 1150 ASRock H97 Anniversary( H97 ANNIVERSARY ) 029552 76,33€ 76,33€ Spin UpSpin Down MSI GTX960 2GB T OC( V320-006R ) 030445 202,85€ 202,85€ Spin UpSpin Down Γενικό Σύνολο: 461,63€ 1
cpttony Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 o i3 θα σηκωσει multi-tasing? Παιχνιδι και ταυτοχρονα να κανει αλλες διεργασιες πισω? Ειναι ή φτανει τις αποδοσεις του 860κ? Ευχαριστω.. θα τα μεταφερω και αν υπαρχουν διαφωνιες/αντιπροτασεις θα τα γραψω εδω..
Donalhioy Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 αναλογα το παιχνιδι και τις διεργασιες... αλλα σε νορμαλ χρηση δεν θα εχει κανενα προβλημα
cpttony Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Φτιαξαμε απο Digital Master (μας βολευει λογω Κρητης).. το build της εικονας...χωρις GPU.. Ειμαστε αναμεσα στις 750 Τι, r7 370, 950 ή οποια αλλη προτεινετε... Τι νομιζεται... ειναι καλο το build, χρειαζεται αλλαγες? Ποια καρτα λετε εσεις? Μενουν ~115 Ευρω... Ευχαριστω! EDIT: μου λεει οτι δεν βγαινει και θα παρει μια 740 να κανει την δουλεια του... Λοιπον πειτε μου εμενα, αν αλλαξει γνωμη να ξερω ποια απο τις παραπανω αξιζει (950, 750 Τι, r7 370) ή αν δεν αλλαξει γνωμη ποια απο τις entry-level καρτες!
kougi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Φτιαξαμε απο Digital Master (μας βολευει λογω Κρητης).. το build της εικονας...χωρις GPU.. Ειμαστε αναμεσα στις 750 Τι, r7 370, 950 ή οποια αλλη προτεινετε... Τι νομιζεται... ειναι καλο το build, χρειαζεται αλλαγες? Ποια καρτα λετε εσεις? Ευχαριστω! Μια χαρα ειναι το build, επειδη δε θυμαμαι τι εχει γραφτει στις προηγουμενες σελιδες με την μνημη τι παιζει? Εχεις ηδη ενα στικακι 4GB και θα τα κανεις 8? Για καρτα λεω την 370 αν και δεν εχω δει επιδοσεις της 950..
Sheogorath Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θες να κόψεις κανα 50άρικο, πάρε αυτό, είναι σχετικά καλό και αν δεν θες να βάλεις τρομερή κάρτα γραφικών σε καλύπτει απόλυτα. http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementName=EVGA%20430W-%20(%20100-W1-0430-KR%20) 2
cpttony Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Μια χαρα ειναι το build, επειδη δε θυμαμαι τι εχει γραφτει στις προηγουμενες σελιδες με την μνημη τι παιζει? Εχεις ηδη ενα στικακι 4GB και θα τα κανεις 8? Για καρτα λεω την 370 αν και δεν εχω δει επιδοσεις της 950.. Eγινε Edit στο post μου... Ναι, το παιδι εχει 4 GB απο παλια (και αυτα 4GB, 1333). Επισης, του λεω την ιδεα για κανεα ι3 (οπως προταθηκε) και με την διαφορα με τον 4460 να παρει μια 950... Πως φαινεται αυτη η ιδεα? Αν θες να κόψεις κανα 50άρικο, πάρε αυτό, είναι σχετικά καλό και αν δεν θες να βάλεις τρομερή κάρτα γραφικών σε καλύπτει απόλυτα. http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementName=EVGA%20430W-%20(%20100-W1-0430-KR%20) Και η 950 να μπει με τον ι5 δεν θα εχει προβλημα... Του ειπα για superClocked 950
kougi Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Σαφως κατωτερος επεξεργαστης, με 2 πυρηνες εναντι 4 του i5. Θα τα πηγαινει μια χαρα παντως με την 950, δεν υπαρχει περιπτωση bottleneck τουλαχιστον μεχρι 970. 1
cabdik Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 αν δεν βαλεις καμια καρτα τερας, μπορεις να βαλεις και ενα φθηνοτερο τροφοδοτικο, ωστε να βρεις χρηματα για καλυτερη καρτα γραφικων....! Π.Χ αυτο ---> http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/500%20Watt%7CLEPA%20MX-F1%20500W-%20(%20N500-SB-EU%20)
benign Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 αν δεν βαλεις καμια καρτα τερας, μπορεις να βαλεις και ενα φθηνοτερο τροφοδοτικο, ωστε να βρεις χρηματα για καλυτερη καρτα γραφικων....! Π.Χ αυτο ---> http://www.digital-master.gr/el-gr/Products/500%20Watt%7CLEPA%20MX-F1%20500W-%20(%20N500-SB-EU%20) Για αυτο το τροφοδοτικο, εχει ακουστει οτι ειναι κακιστο. Προς τον φιλο που ξεκινησε το θεμα.Εχεις μπλεξει με εναν φιλο που απο την μια ειναι ημιμαθης σχετικα με υπολογιστες,απο την αλλη εχει απαιτησεις που δεν καλυπτονται απο τα χρηματα που διαθετει . Σου εχει πει πολλα ακυρα,κοιταξε στο τελος μην σου ζηταει και τα ρεστα αν δεν μεινει ικανοποιημενος με το τελικο αποτελεσμα. Εγω οταν μου ζητανε φιλοι να τους στησω μηχανημα επειδη γνωριζουν οτι ξερω,πρωτα τους ρωταω ποσα χρηματα διαθετουν.Αν αυτα ειναι λιγα ,απλα τους λεω οτι δεν μπορω να τους βοηθησω. Αν ειναι ενα λογικο ποσο για τις απαιτησεις τους,τους ξεκαθαριζω οτι ο μονος που αποφασιζει ειμαι εγω και κανενας αλλος,αλλιως να πανε να το φτιαξουν μονοι τους και να αναλαβουν και τις ευθυνες των πραξεων τους. Η γνωμη μου ειναι οτι για να φτιαξει ο φιλος σου αυτο που θελει,οπως μας το ειπες εσυ και το αποτελεσμα να ειναι αξιοπρεπες το ποσο που δινει δεν φτανει,θελει καλυτερο κουτι,γιατι αυτο που εχει ειναι για πεταμα και για κλωτσιες και μια καλουτσικη TFT. Γνωμη μου ειναι αστον να παρει οτι θελει και αλλη φορα να μην ξανασχοληθεις με ημιμαθεις που ενω ζητανε βοηθεια απο ατομα που ξερουν,θελουν να εχουν και γνωμη. Οπως πλεον δεν ασχολουμαι και εγω με πολλα γραφικα ατομα που εχουν απαιτησεις περισσοτερο απο οτι τους παιρνει οικονομικα και θελουν να εχουν και αποψη. 2
cpttony Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Για αυτο το τροφοδοτικο, εχει ακουστει οτι ειναι κακιστο. Προς τον φιλο που ξεκινησε το θεμα.Εχεις μπλεξει με εναν φιλο που απο την μια ειναι ημιμαθης σχετικα με υπολογιστες,απο την αλλη εχει απαιτησεις που δεν καλυπτονται απο τα χρηματα που διαθετει . Σου εχει πει πολλα ακυρα,κοιταξε στο τελος μην σου ζηταει και τα ρεστα αν δεν μεινει ικανοποιημενος με το τελικο αποτελεσμα. Εγω οταν μου ζητανε φιλοι να τους στησω μηχανημα επειδη γνωριζουν οτι ξερω,πρωτα τους ρωταω ποσα χρηματα διαθετουν.Αν αυτα ειναι λιγα ,απλα τους λεω οτι δεν μπορω να τους βοηθησω. Αν ειναι ενα λογικο ποσο για τις απαιτησεις τους,τους ξεκαθαριζω οτι ο μονος που αποφασιζει ειμαι εγω και κανενας αλλος,αλλιως να πανε να το φτιαξουν μονοι τους και να αναλαβουν και τις ευθυνες των πραξεων τους. Η γνωμη μου ειναι οτι για να φτιαξει ο φιλος σου αυτο που θελει,οπως μας το ειπες εσυ και το αποτελεσμα να ειναι αξιοπρεπες το ποσο που δινει δεν φτανει,θελει καλυτερο κουτι,γιατι αυτο που εχει ειναι για πεταμα και για κλωτσιες και μια καλουτσικη TFT. Γνωμη μου ειναι αστον να παρει οτι θελει και αλλη φορα να μην ξανασχοληθεις με ημιμαθεις που ενω ζητανε βοηθεια απο ατομα που ξερουν,θελουν να εχουν και γνωμη. Οπως πλεον δεν ασχολουμαι και εγω με πολλα γραφικα ατομα που εχουν απαιτησεις περισσοτερο απο οτι τους παιρνει οικονομικα και θελουν να εχουν και αποψη. Ποσο σωστος, ρε φιλε! Μπραβο... ακριβως αυτό! Ο συγκερκιμενος εχει ρωτησει εμενα και άλλο ένα ή 2 ατομα, να του χτισουμε ένα PC που αρχικα ηταν στα 400-450 και τωρα πηγε max στα 550. Η αληθεια είναι ότι δεν ξρει και πολλα από PC.. Oυτε εγω γενικα, αλλα ψαχνωντας εδώ ή γενικα στο Internet ή ρωτώντας γωστους μου που ξερουν, τα τελευταια 2,5 χρονια, μπορω να πω ότι τα καταφερνω. Εκεινος απ'ότι φαινεται εμπιστευεται περισσοτερο έναν που "εχει δωσει τονους λεφτα σε PC" και όχι 5,6,7 νοματαίους (εσας + εμενα) που εχουν ασχοληθεί και ξερουν (οι περισσοτεροι-δεν περιλμβανομαι-). Ο πλουραλισμος εινα μεν καλως αλλα εχει και τα αρνητικα του... +αλλαζει γνωμη οπως αλλαζει ο Μανθος Φουστανος τις γυναικες ( ), μια AMD μια Intel, μια Νvidia την άλλη ΑΜD. Ειχα την διαθεση να του βρω κατι αξιοπρεπες στα λεφτα του (450), αλλα μετα αρχισε τα πισωγυρίσματα! Οσον αφορα την οθονη, μου ειπε ότι πηρε μια 24" LG... Oσο για το κουτι, του πρεοτεινα ένα CoolerMaster, αλλα λεει καλυτέρα να τα μοιρασει σε SSD ή σε καποιον καλυτερο CPU ή/και GPU και κοιταει για κουτι αργοτερα. Επειδή είμαι ανθρωπος που θελει να βοηθαει.. θα του φτιαξω 2 build με την βοηθεια σας (αλλαζουν GPU, CPU και ισως PSU-?-), και θα του προτείνω αυτα, αν θελει τα δεχεται, αλλιως ας παρει το κριμα στο λαιμο του (@benign) Λοιπον, εκανα καποιες τροποποιήσεις στο build... Και θελω (ξανα) την γνωμη σας! Και μενουν 178,41 (ή 180) για καρτα γραφικων, ποια προτείνετε? Σε ιδιο build αλλα με ι5 4460... μενουν για GPU γυρω στα ~147... Υπαρχει κατι? Σκεφτομουν για καμια 750 Τι ή στην καλυτερη μια 950 από πλευρας Nvidia, από AMD ισως μια r7 370 ή R9 260? Τι νομιζετε? Το συγκεκριμενο PSU το θεωρείτε αξιοπιστο (λογω της κριτικης στο skoutz)... Αναλογα την καρτα μπορουμε να το αλλαξω.. Από Digital Master... Eυχαριστω, ξανα! Επεξ/σία 7 Σεπτεμβρίου 2015 από cpttony 1
Sheogorath Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Oπως λέει και εδώ είναι ένα αξιόπιστο επώνυμο τροφοδοτικό. Για 35 ευρώ δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο. Βασικά μέχρι και τα 50 δεν βρίσκεις κάτι πολύ καλύτερο! http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=431 1
cpttony Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου 2015 Oπως λέει και εδώ είναι ένα αξιόπιστο επώνυμο τροφοδοτικό. Για 35 ευρώ δεν μπορείς να βρεις κάτι καλύτερο. Βασικά μέχρι και τα 50 δεν βρίσκεις κάτι πολύ καλύτερο! http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=431 Για το Corsair που είναι στο build, Τι γνωμη εχεις? Θεωρεις καλυτερο, αξιοπιστο (μην καει και τιποτα) το Corsair ή το EVGA?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα