elkou Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα! Θέλω να κάνω μία ηχογράφηση κιθάρας και φωνής σε laptop. Χρησιμοποιώ το Audacity. Την φωνή την ηχογραφώ με μικρόφωνο. Την κιθάρα είχα προσπαθήσει να την ηχογραφήσω με μικρόφωνο αλλά δεν ήταν καλός ο ήχος. Αν αγόραζα ένα πυκνωτικό μικρόφωνο θα είχε καλό ήχο η ηχογράφηση? Επίσης στην κιθάρα μου έχω και μια κάψα..Θα μπορούσα να βάλω στο καλώδιο που συνδέεται με την κάψα έναν αντάπτορα και μετά να το συνδέσω στο laptop? Θα είχε αποτέλεσμα? Είμαι καινούρια όσο αφορά τις ηχογραφήσεις γι'αυτό κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη! ΒΟΗΘΕΙΑΑ!
warlock9_0 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 ναι μπορείς να συνδέσεις την κάψα και να γράψεις από εκεί η καλύτερη λυση θα ήταν βέβαια μια κάρτα ήχου και ένα μικρόφωνο 1
N3k21 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Αν σκοπεύεις όντως να χρησιμοποιήσεις πυκνωτικό, έχε στο νου σου πως χρειάζεται τροφοδοσία Phantom Power, εκτός κι αν πάρεις κάποιο που δέχεται μπαταρία. Επίσης δεν έχει νόημα να πάρεις κάποιο κυριλέ μικρόφωνο, εφόσον δεν χρησιμοποιείς κάποιο αξιοπρεπή προενισχυτή και balanced σήμα (δηλαδή καλώδιο XLR σε XLR). Μια εξωτερική USB καρτούλα ήχου με τέτοιο προενισχυτή, είσοδο XLR και Phantom Power μπορεί να βρεθεί με λιγότερα από 100 ευρώ.
elkou Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Αν σκοπεύεις όντως να χρησιμοποιήσεις πυκνωτικό, έχε στο νου σου πως χρειάζεται τροφοδοσία Phantom Power, εκτός κι αν πάρεις κάποιο που δέχεται μπαταρία. Επίσης δεν έχει νόημα να πάρεις κάποιο κυριλέ μικρόφωνο, εφόσον δεν χρησιμοποιείς κάποιο αξιοπρεπή προενισχυτή και balanced σήμα (δηλαδή καλώδιο XLR σε XLR). Μια εξωτερική USB καρτούλα ήχου με τέτοιο προενισχυτή, είσοδο XLR και Phantom Power μπορεί να βρεθεί με λιγότερα από 100 ευρώ. Μία σχετικά φτηνή αλλά καλή κάρτα ήχου θα μπορούσατε να μου προτείνετε? http://www.odes.gr/shop/epaggelmatika-dj/eksoplismos-studio/kartes-ixou/behringer-uca222-timi.html Αυτή είναι καλή?
GeoXrh Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Γεια σας. Χρησιμοποίησα ΑΥΤΟ το πρόγραμμα για ηχογράφηση φωνής. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις. Μόνο ευχρηστία και αξιοπρεπές αποτέλεσμα. Βασικά δεν είναι για μένα αλλά για πολύ πιο αρχάριο χρήστη που θέλει κάτι εξαιρετικά απλό και εύκολο. Παρότι το πρόγραμμα ήταν αυτό που ήθελα από πλευρά απλότητας - ευχρηστίας με απογοήτευσε στο ηχητικό αποτέλεσμα. Μέσα από τις ρυθμίσεις του driver της κάρτας ήχου (Windows 7) έβαλα Καταστολή θορύβου και Ακύρωση ακουστικής ηχούς, παρόλα αυτά ακούγεται σαν να έχει παράσιτα (ας δοκιμάσει κάποιος ακόμα αν έχει χρόνο ώστε να το επιβεβαιώσει). Με τις ίδιες ακριβώς ρυθμίσεις το Audacity παράγει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Απλά για τον φίλο που θα το χρησιμοποιήσει, το Audacity του φαίνεται πολύπλοκο. Υπάρχει κάτι άλλο παραπλήσιο σε απλότητα με καλύτερο αποτέλεσμα; Ευχαριστώ Επεξ/σία 6 Σεπτεμβρίου 2015 από GeoXrh
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα