blackm76 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 γεια σας. θα ηθελα να με ενημερωσετε παρακαλω πολυ οποιος μπορει... ποιο ειναι το επιτρεπομενο οριο θερμοκρασιας σε επεξεργαστες amd kai intel αντιστοιχα;;;;(δηλαδη απο ποσους μεχρι ποσους βαθμους πρεπει να φτανει;;;; και επισεις το ιδιο ερωτημα για καρτες γραφικων amd ati kai nvidia.ρωταω γιατι ακουω διαφορα και δεν ξερω ποιο ειναι το σωστο.παραδειγμα ο επεξεργαστης μου ειναι ο AMD Athlon X2 QL-66 με μεγιστη επιτρεπομενη θερμοκρασια τους 100 βαθμους κελσιου.εμενα το πολυ να πεσει στους 58-60 βαθμους.οταν βλεπω βιντεο ποιανει 78-80 μεχρι 90-91 βαθμους.ρωταω για να δω αν ειναι φυσιολογικες οι θερμοκρασιες στο λαπτοπ μου.δεν σβηνει αλλα ειναι κοντα στο 100. πληροφοριακα τον εχω καθαρισει και αλλαξει και παστες.μονο τα ορια πειτε μου κα εγω θα δω τι θα κανω ευχαριστω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
voldemort Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Ολα κατα γενικο κανονα εχουν να κανουν με την λιθογραφια ενος επεξεργαστη την δυναμη του(τι του βαζεις να κανει)και την πληροτητα σε ψυξη. Οτιδηποτε απο αυτα βρισκεται σε κακο balance δημιουργει θεματα θερμοκρασιας. Π.χ η cpu που αναφερεις ειναι 65nm μικρη σε ισχυ και ΑΝ εχεις και τιποτε λαπτοπ κακης μαρκας και ψυξης...τοτε ολα πανε περιπατο και εχεις 90 και 91 βαθμους. Εαν εχεις κανει ολα αυτα που ειπες το μονο που απομενει ειναι μια βαση ψυξης και οτι σου δωσει σου εδωσε.(εαν δεν εχεις φυσικα καποιο θεμα με ιους). Στην θεση σου θα το ειχα μονο για browsing και με το μαλακο. Δεν υπαρχουν ορια αυτο μεχρι αυτο με απολυτο τροπο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 εχω και βαση ψυξης και οχι δεν εχω ιους.απλα το εχω χρονια και το εχω βγαλει τα ματια....χαχαχαχειναι compaq.αλλα δεν χαλασε ποτε.εν ολιγης για να ανακεφαλαιοσω......ολα ειναι σχετικα;;;;δεν εχει στανταρ κανονα ουτε στανταρ οριο θερμοκρασιας;;;αφου δεν εχω προβλημα και δεν σβηνει να μην το ψαχνω κα πολυ;;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
voldemort Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 εν ολιγης για να ανακεφαλαιοσω...... ολα ειναι σχετικα;;;;δεν εχει στανταρ κανονα ουτε στανταρ οριο θερμοκρασιας;;; αφου δεν εχω προβλημα και δεν σβηνει να μην το ψαχνω κα πολυ;;; Δεν υπαρχει κανονας. Καποτε αυτη η cpu για τα δεδομενα της μπορει να ηταν τρελo choice...με xp να ανοιγες browser 15 καρτελες και να ηταν οκ. Πριν χρονια ομως οι ιστοσελιδες ειχαν μονο γραμματοσειρες και καποιες που και που εικονες. Σημερα το browsing ειναι αρκετα απαιτητικο(και τι δεν εχουν οι ιστοσελιδες) γι'αυτη την cpu αλλα και τα βιντεο που καλειται να αναπαραγει ειναι κωδικοποιημενα σε απαιτητικους αλγοριθμους κ.ο.κ. Οποτε αν καποτε ανεβαζε 65-70 βαθμους με οτι εχει αλλαξει τα 90 εγω τα βλεπω Νορμαλ. Μια cpu κοιταει να κανει κατι οσο το δυνατον γρηγορα και αποδοτικα. Και οταν βαζεις π.χ ενα καρο(σχημα λογου) να τρεξει με 120 χλμ/ωρα λογικο ειναι ή τα ρουλεμαν να παρουν φωτια ή το καρο να διαλυθει. Σημερα π.χ για να δεις βιντεο στο Youtube σε 720P και με αξιοπρεπεια θελεις μια καλη cpu. Εαν βαλεις cpu 7ετιας στο τελος θα αγανακτισεις. Παιζει φυσικα ρολο και λιγο το λειτουργικο αλλα καποια πραγματα δεν αλλαζουν. Τωρα στο διαταυτα ή κρατας το λαπτοπ μεχρι να αντεξει το ιδιο καθ'εαυτου(διοτι εαν εχεις συνεχεια 90 βαθμους ειλικρινα δεν γνωριζω ποτε θα "εκραγει") ή το αλλαζεις εαν οι απαιτησεις σου εχουν αυξηθει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 καταλαβαινω απολυτα τι λες.εχω εγκατεστημενα windows 8.1.εδω και 20 λεπτα βλεπω ενα βιντεο στο youtube με 1080p και η θερμοκρασια εχει ανεβει στους 90 βαθμους.συμφωνα με αυτα που μου λες ειναι φυσιολογικο γιατι οταν πρωτοπηρα το λαπτοιπ ειχε σβηστα.χαχαχτωρα αν δεν ειχε windows αλλα linux θα ειχε διαφορα στην θερμοκρασια η οχι;;;ναι οι απαιτησεις μου εχουν αυξηθει και καποια στιγμη σκοπευω να παρω σταθερο αλλα δεν μπορω ακομα.δεν νομιζω παντως να εκραγει....χαχαχαχ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
voldemort Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 τωρα αν δεν ειχε windows αλλα linux θα ειχε διαφορα στην θερμοκρασια η οχι;;; Δεν το πιστευω. Η απαιτησεις σε θεματα βιντεο κλπ παραμενουν. Επειδη θα πας σε Linux δεν σημαινει οτι το 1080p και H264 θα γινει 320p και MPEG2. Θα κερδισεις σε μνημη λιγο(και αναλογως αν υπαρχει καποια ελαφρια διανομη και λειτουργικη)και λιγη αποσυμφορηση στην cpu σε idle κατασταση. Οταν θα τρεξεις κατι απαιτητικο η cpu θα τσιταρει και παλι. δεν νομιζω παντως να εκραγει....χαχαχαχ Ε ναι...προφανως αστειευομαι. Απλα ή θα μυρισεις κατι καμενο ή παπαλα τελειως. Διοτι εαν δουλευει 90 ακατεβατα και amd παλαιας τεχνολογιας δυσκολο το βλεπω να το εχεις για "χρονια". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
blackm76 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 καταλαβα.εκλεισα επιτειδες το βιντεο για δοκιμη μολις τωρα και αμεσως η θερμοκρασια επεσε στους 62 βαθμους.ε ενταξει ας μην βλεπω βιντεο με hd.xaxaxaxτελος παντων ευχαριστω παντως για τις πληροφοριες να ειστε καλα.με την πρωτη ευκαιρια πρεπει να παρω υπολογιστη.καλο απογευμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Millennium Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 εν ολιγης για να ανακεφαλαιοσω...... ολα ειναι σχετικα;;;;δεν εχει στανταρ κανονα ουτε στανταρ οριο θερμοκρασιας;;; αφου δεν εχω προβλημα και δεν σβηνει να μην το ψαχνω κα πολυ;;; Φυσιολογικές θερμοκρασίες έχεις σχετικά για τέτοιο chip. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα