Dare-Devil Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Επειδή το δίπλωμα το έχω κάτι 10ετίες και δεν μπορώ να πω ότι παρακολουθώ και τις "εξελίξεις" του ΚΟΚ, ισχύει το θέμα με τις πίσω ζώνες; Δηλαδή πρέπει όποιος κάθεται πίσω να φοράει ζώνη; Ναι υποχρεώτικα απο τον νόμο όλοι οι επιβάτες πρέπει να φοράνε ζώνη . Δες το και απο την αλλη οπτική . Σε σφοδρή σύγκρουση ο μπροστινός κινδυνεύει με υψηλά ποσοστά να τραυματιστεί σοβαρα ακόμα και να πεθάνει απο τον πίσω που δεν φοράει ζώνη . 1
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Για παλια αυτοκινητα που πιθανον δεν εχουν πισω ζωνες τι ισχυει ?
haris_216 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι υποχρεώτικα απο τον νόμο όλοι οι επιβάτες πρέπει να φοράνε ζώνη . Δες το και απο την αλλη οπτική . Σε σφοδρή σύγκρουση ο μπροστινός κινδυνεύει με υψηλά ποσοστά να τραυματιστεί σοβαρα ακόμα και να πεθάνει απο τον πίσω που δεν φοράει ζώνη . Δεν διαφωνώ. Μάλιστα ένα παρόμοιο σκεπτικό (με την απλή λογική μου) παρέθεσα παραπάνω. Απλά δεν ήξερα ότι συμπεριλαμβάνεται στον ΚΟΚ. Και μάλιστα σε σχετικό googlάρισμα που έκανα χθες (ακόμα και στον ΚΟΚ του 2007, νομίζω, που κοιτούσα) δεν βρήκα κάποια ξεκάθαρη αναφορά. Μήπως κάποιος έχει σχετικό link;
gamanos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θυμάστε μια περίοδο που στα ταξί ζητούσαν να βάζεις ζώνη, νομίζω σε εκείνη τη διάταξη - ή όπως αλλιώς έιναι ο ορθός όρος, επικαιροποιήθηκε και έγινε πιο αυστηρός ο νόμος για τις πίσω ζώνες και είχε έλθει στο προσκήνιο ( τόσο όσο και το κάπνισμα στους δημοσίους χώρους) .
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θυμάστε μια περίοδο που στα ταξί ζητούσαν να βάζεις ζώνη, νομίζω σε εκείνη τη διάταξη - ή όπως αλλιώς έιναι ο ορθός όρος, επικαιροποιήθηκε και έγινε πιο αυστηρός ο νόμος για τις πίσω ζώνες και είχε έλθει στο προσκήνιο ( τόσο όσο και το κάπνισμα στους δημοσίους χώρους) . Οι ταξιτζηδες ομως ακομα δεν φορανε και νομιζω "καταφαραν" να εξαιραθουν απο τον νομο .
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Για παλια αυτοκινητα που πιθανον δεν εχουν πισω ζωνες τι ισχυει ? αν εχει βγαλει 1η αδεια σε EU εδαφος πριν εφαρμοστει ο νομος, δεν υπαρχει θεμα Οι ταξιτζηδες ομως ακομα δεν φορανε και νομιζω "καταφαραν" να εξαιραθουν απο τον νομο . νομιζω οχι, γιατι εχουν βαλει ταμπελακια στο ταμπλο "φορατε ζωνη", ασχετα αν δεν τους λενε τιποτα (αν θελαν οι Τροχαιοι να τους κανουνε ζημια, θα φωναζανε Rambo του ΣΔΟΕ) 1
evoracing Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 της ιδίας άποψης... Ειδικά οταν είχα το σαξό, που όπως και να'χει τραβάει τα βλέμματα (και τα αυτιά) κυρίως των μπάτσων, πάντα παραδεχόμουν τη παράβαση, με βλέπαν και λίγο σοβαροφανή και συνήθως την γλύτωνα και χωρίς κλήση. Εάν τους την "πεις" με οποιοδήποτε τρόπο, τότε εξαντλουν το νόμο. Εχω κάμποσους φίλους σε τοπική τροχαία και μου τα λένε και οι ίδιοι. Κι αυτοί άνθρωποι ειναι και καταλαβαίνουν πως δύσκολα βγαίνουν τα χρήματα απ'τη τσέπη σήμερα, ειδικά για τέτοιες λαλακίες. Ναι και αυτοί την δουλειά τους κάνουν και θέλουν να βγάλουν λεφτά, δεν αντιλέγω. Αλλά ρε φίλε όταν ζητάς από τον άλλον να είναι σωστό και στην ουσία "επιβάλεις" τον νόμο, κοίτα και εσύ να είσαι σωστός. Βάση νόμου όταν υπάρχει "μπλόκο" με κάμερα το αμάξι πρέπει να είναι σε εμφανές σημείο με αναμένω φάρο και οι αστυνόμοι να φοράνε την στολή τους και γιλέκα. Μια φορά που με σταμάτησε τροχαία for no reason και όταν ήρθε στο τζάμι μου είπε πως θα μου κόψει κλήση επειδή μου είχε καεί η αριστερή λάμπα του φρένου (λες και έχω μάτια στον κώλο..) και ο οποίος δεν φορούσε ούτε καπέλο ούτε κάποιο σήμα. Ήταν απλά με το πουκαμισάκι του (καλοκαίρι, ζέστες...). Με τα πολλά του είπα να φωνάξει κάποιο ανώτερο για να βγάλουμε άκρη. Ο ανώτερος μου ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία και τον άλλον στα πίσω καθίσματα και στο τμήμα. @giannakhc με ελληνικές πινακίδες ήσουν ή αλβανικές? πολλές φορές με έχουν σταματήσει στην Βουλγαρία (μπάτσοι που μίλαγαν ελληνικά btw...) για υπερβολική ταχύτητα που το όριο όταν 80, πήγαινα με 80 και την ίδια στιγμή με πέρασε βούλγαρος με 100+ και μου έλεγαν πως άμα δεν δώσω φακελάκια θα μου πάρουν τα χαρτιά. Εκεί όμως δεν μπορείς να κάνεις και πολλά όταν δεν μιλάς ούτε την γλώσσα και δεν έχεις χαρτιά σε ξένη χώρα. ......και προστασίας του πολίτη. ναι...
Γιάννης Platano Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 νομιζω οχι, γιατι εχουν βαλει ταμπελακια στο ταμπλο "φορατε ζωνη", ασχετα αν δεν τους λενε τιποτα (αν θελαν οι Τροχαιοι να τους κανουνε ζημια, θα φωναζανε Rambo του ΣΔΟΕ) Αρα για ζωνη συνεπιβατη ποτε δεν σταματαει ..Τροχαιος ταξιτζη γιατι δεν μπορει να πει γιατι μονο ο συνεπιβατης δεν φοραγε ζωνη... Μιας και για μπλοκα τροαχαιας οι πινακιδες οτι η ταχυτητα ελεγχεται με ρανταρ τι νοημα εχουν ???
Lucifer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Μιας και για μπλοκα τροαχαιας οι πινακιδες οτι η ταχυτητα ελεγχεται με ρανταρ τι νοημα εχουν ??? Να κόβεις ταχύτητα από φόβο. Ειδικά όταν ΔΕΝ υπάρχει ραντάρ. 2
The_Judas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Τόσο κουραστική είναι η ζώνη; Εμένα ποτέ δεν με ενόχλησε, αντιθέτως νιώθω άβολα όταν δεν την φοράω... με κρατάει πιο σταθερό! 2
liopyr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2015 ^Σε μερικά παλιά αυτοκίνητα που ιμάντας της από την πολυκαιρία έχει γίνει "πέτρα", μπορεί πράγματι να είναι ενοχλητική (να σε κόβει στο λαιμό) κλπ. Αν κάποιος είναι λίγο παχουλός ή και κοντός, τον καταλαβαίνω νομίζω, έστω μέσα στην πόλη που χρειάζεται να κάνεις περισσότερες κινήσεις (μανούβρες) με τα χέρια, το κεφάλι κλπ. 1
BritGreek Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2015 Παντως εχει γινει κανονας το μπλοκο με φακους, συμβατικά αυτοκίνητα ή κρυμένα περιπολικά και οργανα χωρις γιλεκο κιτρινο. Ειδικά στην παραλιακή μετα τη Βαρκιζα. Εγω δεν σταματάω αν δω σκετο φακο, για λογους ααφαλειας. Τουλαχιστον στην Κυπρο που ζουσα ήξερα οτι ο νομος υποχρεωνει τα περιπολικα σε υπηρεσια να εχουν αναμενο το φαρο. Και στα μπλοκα. Αυτο που πεταγεται απο το πουθενα οργανο με φακο, νομιζω οτι δεν προβλεπεται.
Avon Pro Xtreme Rain Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2015 ^Σε μερικά παλιά αυτοκίνητα που ιμάντας της από την πολυκαιρία έχει γίνει "πέτρα", μπορεί πράγματι να είναι ενοχλητική (να σε κόβει στο λαιμό) κλπ. Αν κάποιος είναι λίγο παχουλός ή και κοντός, τον καταλαβαίνω νομίζω, έστω μέσα στην πόλη που χρειάζεται να κάνεις περισσότερες κινήσεις (μανούβρες) με τα χέρια, το κεφάλι κλπ. θεμα συντηρησης, υγειας και μυαλου ειναι μονο Παντως εχει γινει κανονας το μπλοκο με φακους, συμβατικά αυτοκίνητα ή κρυμένα περιπολικά και οργανα χωρις γιλεκο κιτρινο. Ειδικά στην παραλιακή μετα τη Βαρκιζα. Εγω δεν σταματάω αν δω σκετο φακο, για λογους ααφαλειας. Τουλαχιστον στην Κυπρο που ζουσα ήξερα οτι ο νομος υποχρεωνει τα περιπολικα σε υπηρεσια να εχουν αναμενο το φαρο. Και στα μπλοκα. Αυτο που πεταγεται απο το πουθενα οργανο με φακο, νομιζω οτι δεν προβλεπεται. σε ελεγχο απο Αστυνομια, ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ να κοιτατε και να θυμαστε (χωρις να χαμπαριασουν αυτοι) τους αριθμους απο αυτοκινητα-στολες-"ταυτοτητες"... Υπαρχει μια μικρη πιθανοτητα να χρειαστει να αναφερετε μια αγενη συμπεριφορα στο forum του Συλλογου Φιλων Της Αστυνομιας... Σε περιπτωση με ασφαλιτες που αρχισουν τα μα-μου, και δειχνουν το Magnum αντι για ταυτοτητα, αρχιζετε και χτυπιεστε και φωναζετε δυνατα ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΕ ΚΛΕΒΟΥΝΕ ΒΟΗΘΕΙΑ λυσεις σχετικα με τα ρανταρ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα