GreekMonkey Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα. Πήρα από το plaisio έναν αντάπτορα για το πληκτρολόγιο από ps2 σε usb και για την οθόνη από dvi σε vga. Ε λοιπόν δεν δουλεύει κανένα. Έχει πάρει το αυτί μου ότι η μετατροπή αυτή είναι δύσκολη επειδή είναι από αναλογικό σε ψηφιακό και οι αντάπτορες είναι ακριβοί (2 και 4 ευρώ τους πήρα εγώ). Ισχύει όντως ή απλά το plaisio έκανε πάλι τα μαγικά του;
zio10 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα. Πήρα από το plaisio έναν αντάπτορα για το πληκτρολόγιο από ps2 σε usb και για την οθόνη από dvi σε vga. Ε λοιπόν δεν δουλεύει κανένα. Έχει πάρει το αυτί μου ότι η μετατροπή αυτή είναι δύσκολη επειδή είναι από αναλογικό σε ψηφιακό και οι αντάπτορες είναι ακριβοί (2 και 4 ευρώ τους πήρα εγώ). Ισχύει όντως ή απλά το plaisio έκανε πάλι τα μαγικά του; Εγώ όσους έχω δοκιμάσει δουλεύουν πάντως...πήγαινέ τους πίσω καλύτερα
GreekMonkey Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Το ότι στα παλιού τύπου πληκτρολόγια/ποντίκια με συνδεσμολογία ps/2 πρέπει να είναι συνδεδεμένα πρωτού bootάρει το σύστημα για να τα αναγνωρίσει ενώ αν τα συνδέσεις ενώ το σύστημα δουλεύει δεν θα στα αναγνωρίσει, ισχύει έτσι; Στην περίπτωση με το αντάπτορα αυτόν, τι παίζει; (στην περίπτωση μου δοκίμασα όλες τις περιπτώσεις για να βεβαιωθώ αν είναι χαλασμένο το προιόν)
Xristaras12 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 ναι ισχύει. Πρέπει να το συνδέσεις πριν καν ανάψεις το σύστημα αλλιώς δεν θα δει την συσκευή. όσο για το VGA καλώδιο, το DVI είναι DVI-I(dual η single link) ; αλλιώς το vga δεν θα δουλέψει αν είναι κάτι αλλο μιας και δεν περνάει το αναλογικό σήμα απο μέσα του στα υπόλοιπά https://el.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface
GreekMonkey Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 DVI-D (Dual Link) είναι η έξοδος από το καλώδιο. Υπάρχει θέμα;
Xristaras12 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Ναι δεν υπάρχουν οι επαφές για την αναλογική σύνδεση. Συνεπώς απ το καλώδιο το μόνο που βγαίνει ειναι ΜΟΝΟ ψηφιακό σήμα.
GreekMonkey Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Πεεεεε, άρα η μόνη λύση είναι αλλαγή καλωδίου έτσι; Να πάρω καλώδιο HDMI/VGA και αν ναι θα πρέπει να κοιτάξω πάλι κάποια λεπτομέρεια;
Xristaras12 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο,ασε που θα είναι ακριβότερα. Περίμενε να στο επιβεβαιώσει και κάποιος αλλος τα περι DVI αλλα δε νομίζω οι πληροφορίες στο wiki να ειναι λάθος.
GreekMonkey Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δεν υπάρχει λόγος να πάρω το καλώδιο HDMI/VGA; Μα υπάρχει, πως θα συνδέσω το raspberry στην vga οθόνη; Όσο για το άλλο, όσα άλλα καλώδια dvi έχω όλα ανήκουν σε εκείνη την κατηγορία. Δεν μπορώ να το τσεκάρω αλλά λογικά για αυτό που λέει το wiki δεν θα δουλεύει.
Fubar.gr Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Οι φτηνοί μετατροπείς PS2 σε USB που πουλάει το Πλαίσιο λειτουργούν μόνο σε συγκεκριμένα mouse και πληκτρολόγια, πχ κάποια παλιότερα της Microsoft, τα οποία μάλιστα συμπεριέλαμβαναν έναν παρόμοιο μετατροπέα στη συσκευασία.
GreekMonkey Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Συγκεκριμένα μόνο του Πλαίσιου δηλαδή; Ξέρει κανείς κάνα μαγαζί στην Θεσσαλονίκη που να πουλάει τέτοιους αντάπτορες γιατί στα μεγάλα (Public, Media Markt) δεν βρήκα κάτι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα