Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω έναν υπολογιστή (μονάδα, όχι λάπτοπ)...Τον ανοίγω, δουλεύει κανονικά σχεδον και μετά απο λίγα λεπτά μου πετάει μια μπλέ οθόνη και κάτι κινέζικα στην κυριολεξία. Απο ποιά σειρά πρέπει να αρχίσω για να δω τι φταίει;; Υπάρχει καμία περίπτωση να είναι σφάλμα των windows και με ένα φορμάτ να είναι κομπλέ;

Δημοσ.

Ίσως να είναι αυτό που λες.

Ίσως να είναι θέμα hardware.

Πρέπει να διαβάσεις τον κωδικό σφάλματος που γράφει στη μπλε οθόνη για να δεις τι φταίει.

Άλλος τρόπος είναι, την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το PC, να κατεβάσεις και να τρέξεις το WhoCrashed.

Θα σου πει σε τι οφείλεται η μπλε οθόνη, διαβάζοντας τα Crash Dumps των Windows.

Δημοσ.

Ίσως να είναι αυτό που λες.

Ίσως να είναι θέμα hardware.

Πρέπει να διαβάσεις τον κωδικό σφάλματος που γράφει στη μπλε οθόνη για να δεις τι φταίει.

Άλλος τρόπος είναι, την επόμενη φορά που θα ανοίξεις το PC, να κατεβάσεις και να τρέξεις το WhoCrashed.

Θα σου πει σε τι οφείλεται η μπλε οθόνη, διαβάζοντας τα Crash Dumps των Windows.

Μακάρι να είναι αυτό να την βγάλουμε τζαμπέ.

Δυστυχώς δεν είναι δικός μου ο υπολογιστής, τον έχει κοπέλα και όπως καταλαβαίνεις αυτό είναι ψιλο-ανέφικτο...Πάντως μου είπεοτι είναι κινέζικα στην κυριολεξία αυτά τα γράμματα που βγάζει..Θα τον πάρω σπίτι μου και βλέπουμε...

Δεν νομίζω πως θα προλάβω να τρέξω κάποιο πρόγραμμα...

Δημοσ.

Καταρχήν την επόμενη φορά που θα τον εκκινήσεις, πάτα παρατεταμένα το F8. 

Αυτό θα σου βγάλει τις επιλογές των Windows.

Εκεί θα πατήσεις την Απενεργοποίηση Επανεκκίνησης σε περίπτωση αποτυχίας.

Αγγλιστί Disable restart in case of failure.

Αυτό θα σου δώσει το δυνατότητα να μπορέσεις να δεις ολόκληρη τη μπλε οθόνη που βγαίνει, και κυρίως, να διαβάσεις τον κωδικό σφάλματος. Συνήθως έχει τη μορφή 0x00000098 ή κάτι παρόμοιο.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν νομίζω πως θα προλάβω να τρέξω κάποιο πρόγραμμα...

Κανε ενα κοπο να διαβασεις αυτο που σου εδωσα, δεν αναφερεται απλα σε "τρεχω ενα προγραμμα".

Πχ το memtest μπορεις μια χαρα να το τρεξεις.

Σε βοηθαει να εντοπισεις το προβλημα απο την hardware και την software μερια του. Πχ η συμβουλη που σου δοθηκε για απενεργοποιηση του αυτοματου restart υπαρχει μεσα, μαζι με μπολικες αλλες.

Αλλα θα πρεπει να το διαβασεις. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...