Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!δεν ξερω αν πρεπει να γραψω εδω αλλά δεν ήξερα που αλλού.Είμαι χρηστης pc εδω και πολλά χρόνια αλλά επειδη κουραστηκα με τα windows ειπα να κάνω τη μετάβαση...σκεφτομαι να αγοράσω ενα macbook pro 13.3 128gb early 2015.Αυτά που θέλω να ρωτήσω ειναι τα εξής :

1.λόγω δουλειάς(μαθηματικος)εχω πολλά έγγραφα με μαθηματικους συμβολισμους στο word.θα μπορεσω να τα περασω στο mac και να τα διαβάσω ή επεξεργαστώ?

2.είναι μεγάλη η αλλαγη των os?δηλαδη μπορω να αλλάξω ταπετσαρια στην επιφανεια εργασιας ή να εχω αγαπημένα στον browser?

3. Θα μπορω να στειλω μεσω bluetooth αρχεια απο το κινητο μου samsung στον υπολογιστή?

4.το μενου και γενικά τα πάντα είναι στα ελληνικά στο mac?

5.τον chrome και το youtube το χρησιμοποιω κανονικά?

6.μπορω να τον συνδεσω με την samsung smart tv που εχω μεσω hdmi ευκολα?

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι παντελώς ασχετος με το mac os!

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους!δεν ξερω αν πρεπει να γραψω εδω αλλά δεν ήξερα που αλλού.Είμαι χρηστης pc εδω και πολλά χρόνια αλλά επειδη κουραστηκα με τα windows ειπα να κάνω τη μετάβαση...σκεφτομαι να αγοράσω ενα macbook pro 13.3 128gb early 2015.Αυτά που θέλω να ρωτήσω ειναι τα εξής :

1.λόγω δουλειάς(μαθηματικος)εχω πολλά έγγραφα με μαθηματικους συμβολισμους στο word.θα μπορεσω να τα περασω στο mac και να τα διαβάσω ή επεξεργαστώ?

2.είναι μεγάλη η αλλαγη των os?δηλαδη μπορω να αλλάξω ταπετσαρια στην επιφανεια εργασιας ή να εχω αγαπημένα στον browser?

3. Θα μπορω να στειλω μεσω bluetooth αρχεια απο το κινητο μου samsung στον υπολογιστή?

Ναι. Μπορεί να τα κάνει αυτά που ζητάς.

Δημοσ.

<p>Μια απο τα ίδια φίλε μου εχει 3μηνες που έκανα μετάβαση στο ιδιο μηχάνημα(είχα hackintosh αλλα καμία σχέση)...καμία δυσκολία προσαρμογής ...<br />

Ναι σε όλες τις ερωτήσεις σου!!! Θα σε κερδίσει το MacOS...</p>

Δημοσ.

Μακαρι!!!ειναι 2 μηνες τωρα που το ψαχνω το θεμα και εχω λιγο πανικοβληθει με boot camp ,parallel και τετοια αγνωστα για μενα γι'αυτο το φοβαμαι!αλλά το τελειωτικο χτυπημα ηταν τα windows 10 σε sony vaio...ηρθε μαλλον η ωρα του διαζυγίου!

Δημοσ.

<p>Έβαλα windows 10 στον σταθερό...μηχάνημα ακριβώς ίδιων δυνατότητων με το MacBook Pro late 2015(καλύτερη κάρτα γραφικών ο σταθερός μου δεν εχει όμως ssd)....Φίλε άλλος κόσμος στο θεμα ταχύτητα-απόκριση...<br />

Στο προτείνω ανεπιφύλακτα!!!</p>

Δημοσ.

Μακάρι!τελικά κατεληξα...θα τον αγορασω!επειδη ομως εδω που μενω(νησι)δεν μπορω να τον δω απο κοντα ελπιζω η μεταβαση απο 15.6 στις 13.3 ιντες να μην ξενισει!!!

Δημοσ.

Καλησπέρα. Δε θα σε ξενίσουν οι 13.3 ιντσες μια χαρα είναι. Το 2016 office ειδικά είναι σούπερ (και το προηγούμενο μια χαρά τα κάνεις αυτά που θες). Ταπετσαρία κλπ τα πάντα κανονικά τα έχεις, και αγαπημένα στον browser (δεν είναι ΤΟΣΟ διαφορετικό όσο νομίζεις). Τα μενού τα βάζεις σε ότι γλώσσα θελεις. Κανονικά χρησιμοποιείς όλους τους browser και τα πάντα (και youtube κλπ) και μπορείς να συνδέσεις αν έχει hdmi port (νομίζω έχει το pro) με την τηλεόραση. 

Γενικά θα το ευχαριστηθείς πολύ και θα το μάθεις αρκετά εύκολα μην ανησυχείς καθόλου. 

Δημοσ.

<p>Οι 13,3" ειναι το ιδανικό μέγεθος για φορητό!!!<br />

Προσωπικά το μονο μείον ειναι μερικές εφαρμογές-games των windows...που δεν υπάρχουν καν για MacOS....</p>

Δημοσ.

Αγαπητέ φίλε,

Δεν εχεις να φοβηθείς τίποτε αλλά να μου επιτρέψεις να μην συμφωνήσω για την επιλογή του μηχανήματος.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ η Apple αποφάσισε ότι τα MacBook Pro θα πρέπει να μοιάζουν στα Air δλδ ελαφρύτερα και λεπτότερα και έτσι η αλλαγή πλεύσης της εταιρίας είχε ώς αποτέλεσμα την απαγόρευση δυνατότητας αναβάθμισης από τον χρήστη !

Αυτο συνέβει από το μοντέλο MBPro late 2012 που είναι το πρώτο με κολλημένες μνήμες onboard και χωρίς DVD και πλέον ονομάσθηκε RETINA φυσικά με την καλύτερη οθόνη.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη η ακαδημαική κοινότητα, της Αμερικής, απαίτησε απο την Apple την συνέχιση παραγωγής του μοντέλου MID 2012 το οποίο έχει ακριβως το ίδιο Logic Board, ίδιο επεξεργαστή και φυσικά ίδιο BUS στα 1600.
Μιλάω για αυτό το μηχάνημα
http://www.skroutz.gr/s/2020459/Apple-Macbook-Pro-13-2-5GHz-i5-4GB-500GB.html

Τα πλεονεκτήματα σε αυτό το μοντέλο είναι ότι

α. Μπορείς να αυξήσεις μνήμη

β. Να αλλάξεις/αλλάζεις τον σκληρό σου δίσκο κατα το δοκούν η καναλόγως το project.

γ. Να αφαιρέσεις το DVD και με ενα tray να έχεις δεύτερο δίσκο.

Μειονεκτήματα για μένα είναι η κάρτα γραφικών !

Εγώ αυτήν την στιγμή λειτουργώ απο ενα ΜΒΡ pro mid 2012 με 8Gb RAM και HDD 1T αλλά απο την επόμενη εβδομάδα θα μου έρθει μνήμη και SSD. Δεν έχω την ανάγκη της ταχύτητας του SSD αλλά αφού θα το "εγχειρήσω" σκέφτηκα να τα αλλάξω όλα !

Ότι και εάν αποφασίσεις να αποκτήσεις είναι SUPER.
Καλή επιλογή !!!

Δημοσ.

Καλημέρα!ευχαριστώ πολύ για την κατατοπιστική απαντηση αλλά θελω να σε ρωτησω κατι...στο you.gr αναφερει για το macbook pro 2015 η ram ειναι 8gb και μετα λεει up to 16gb...αυτο δε σημαινει οτι μπορω να την μεγαλώσω σε 16 gb αν θελω?

Δημοσ.

<p>Μίλα με το μαγαζί που θα το αγοράσεις εκτος αν το πάρεις απο istorm που εχει build to order κ το επιλέγεις κατα την αγορά...<br />

Η μνήμη ειναι μια χαρα 8gb...σίγουρα τα 16 ειναι καλύτερα αλλα αν σκεφτείς οτι μοντέλα του 2009 τρέχουν Yosemite με 4gb ram τοτε για μια 5ετια εισαι οκ κ με τα 8gb...<br />

Επίσης να σου πω οτι η νέα έκδοση MacOS el capitan ειναι ακόμα πιο ελαφριά...<br />

Η τελική επιλογή ειναι δίκη σου!!!</p>

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...