MSSB Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα σε όλους, Λοιπόν, τη προηγούμενη εβδομάδα, είχα ρωτήσει για κλοκάρισμα του i7-3770k. Αυτή τη βδομάδα, πάμε για τη κάρτα. Έχω μια 980 G1 και θα χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα της Gigabyte, OC Guru ii. Επειδή δεν έχω πολύ εμπειρία με το OC, θέλω να ρωτήσω. Ξεκίνησα και ανέβασα μέχρι να είναι σταθερή η κάρτα το clock ως 1517 (από 1336) και το memory ως 8110 (από 7010). Τάση δεν δίνω παραπάνω και έχω ανεβάσει επίσης και το power target από 100% στο 122% (το μέγιστο που με αφήνει). Η ερώτησή μου είναι, η κάρτα με τέρμα φορτίο και μετά από ώρες σε παιχνίδι και με 3dmark, πιάνει 80 βαθμούς. Είναι πολύ; Να ρίξω τα ρολόγια για να πέσει η θερμοκρασία; Στο δωμάτιο μέσα έχω 30 ίσως 30+. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jimmakos91 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα σε όλους, Λοιπόν, τη προηγούμενη εβδομάδα, είχα ρωτήσει για κλοκάρισμα του i7-3770k. Αυτή τη βδομάδα, πάμε για τη κάρτα. Έχω μια 980 G1 και θα χρησιμοποιήσω το πρόγραμμα της Gigabyte, OC Guru ii. Επειδή δεν έχω πολύ εμπειρία με το OC, θέλω να ρωτήσω. Ξεκίνησα και ανέβασα μέχρι να είναι σταθερή η κάρτα το clock ως 1517 (από 1336) και το memory ως 8110 (από 7010). Τάση δεν δίνω παραπάνω και έχω ανεβάσει επίσης και το power target από 100% στο 122% (το μέγιστο που με αφήνει). Η ερώτησή μου είναι, η κάρτα με τέρμα φορτίο και μετά από ώρες σε παιχνίδι και με 3dmark, πιάνει 80 βαθμούς. Είναι πολύ; Να ρίξω τα ρολόγια για να πέσει η θερμοκρασία; Στο δωμάτιο μέσα έχω 30 ίσως 30+. Οταν κανεις overclock στην gpu σου συνίσταται custom curve στα φανακια της,δεν πρεπει να αφηνεις την καρτα να πιανει 80c ξεραίνεται η παστα της,δεν πρεπει να την αφηνεις να πιανει 80 βαθμους γιαυτό και κανεις ενα custom curve στα ανεμιστηρακια της ώστε να δουλευει μεχρι 73-75 βαθμους σε heavy gaming,(idle λιγοτερο απο 30) Ουτε να αφηνεις την καρτα να δουλευουν οι ανεμιστηρες οταν πιασει 60c αυτα ειναι κολπα τον εταιριών να σε κανουν να αλαζεις καρτα καθε 2 χρονια, Τι χρησιμοποιώ εγω: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MSSB Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Είχα σκοπό να το φτιάξω όταν βρω τα σωστά νούμερα. Απλά ρωτάω, αν εξαιρέσουμε τη πάστα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, έτσι; Πάστα αλλάζω κάθε φορά που αλλάζω και στη cpu οπότε, δεν με απασχολεί και πολύ αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Jimmakos91 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Είχα σκοπό να το φτιάξω όταν βρω τα σωστά νούμερα. Απλά ρωτάω, αν εξαιρέσουμε τη πάστα, δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, έτσι; Πάστα αλλάζω κάθε φορά που αλλάζω και στη cpu οπότε, δεν με απασχολεί και πολύ αυτό. Οταν φτανεις τους 70+ βαθμους κελσιου και μενεις συνεχως σε υψηλες θερμοκρασιες το pcb και η σιλικονη της καρτας επεκτηνεται και παραμορφονεται και απο την εκτενομενη ζεστη μπορουν να δημιουργηθουν μικρορωγμες και κινδυνοι να καουν τα μικροεξαρτηματα της σε βαθος χρονου,η παστα ειναι το λιγοτερο καθος μπορεις να την αλλαξεις τακτικα οπως και ανεφερες. Μπορει η καρτα σου να κανει throttle στους 80 βαθμους για λογους προστασιας αλλα θεοριτικα η Νvidia σου δινει την δυνατότητα τον 95c,παρολα αυτα οπως προειπα σκοπος καθε εταιριας ειναι να σου πουλησει το νεο της προιον οσο πιο γρηγορα μπορει,ενας λογος που μια εταιρια κυκλοφορει πανω απο 3 gpu τον χρονο... To fan curve μου που βλεπεις διατηρει και λογικες θερμοκρασιες και χαμηλα επιπεδα θορυβου οποτε στο συστήνω ανεπιφύλακτα, 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
seithan Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Για το καλοκαίρι, λόγω οτι η κάρτα μου είναι χρονισμένη υψηλά χρησιμοποιώ "επιθετική" ταχύτητα ανεμιστήρα: Ξεκινάει από τους 50 βαθμούς να δίνει στροφές και στους 58 περίπου είναι στο μάξιμουμ. Παρόλο ταύτα, η θερμοκρασίες πολλές φορές φτάνουν τους 70. Επίσης κατέβασε λίγο τα ρολόγια σου, και της μνήμης και του επεξεργαστή της κάρτας, και επανέφερε τα σε κανα 2μηνο που θα είναι πιο νορμάλ η θερμοκρασία περιβάλλοντος. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα