panosgrav36 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 γεια σας... μια απορια για οποιον γνωριζει η εχει βρεθει με το ιδιο προβλημα .. εχω γεννηθει εδω ειμαι μονιμος κατοικος ελλαδος αλλα εχω την κυπριακη υπηκοοτητα και κυπριακη ταυτοτητα ευρωπαικης ενωσης... επισης ειμαι και σπουδαστης εδω τα τελευταια 5 χρονια.. πηγα χθες σε μια σχολη οδηγησης για να ξεκινησω επιτελους μαθηματα και μου ειπαν οτι θελουν καρτα ευρωπαιου πολιτη για να ξεκινησω.. επειδη πρωτη φορα μου ζητανε κατι τετοιο μηπως ξερει κανεις αν πρεπει απαραιτητα να εργαζομαι για να βγαλω την εν λογω καρτα? και επισης αφου ειμαι σπουδαστης γιατι μου ζηταν και αυτο το χαρτι? το γεγονος οτι ειμαι μονιμος κατοικος ελλαδος δεν αρκει? ευχαριστω πολυ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kyriakh Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 το ίδιο πρόβλημα βλέπω εδώ αλλά λύση καμία, μόνο πάράπονα. Θα επικοινωνήσει λέει με πρεσβία. Σωστά. επικοινώνησε με πρεσβία http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=68915 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dreamercon Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Αλλοδαποί, πολίτες της ΕΕ που δεν έχουν την ελληνική ιθαγένεια, πρέπει να έχουν βεβαίωση εγγραφής/άδεια παραμονής στην ελλάδα όταν η παραμονή τους υπερβαίνει τις 90 μέρες. Μπορείς να δεις τον σχετικό πίνακα στο http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1086&Itemid=133... Το ότι είσαι μόνιμος κάτοικος ελλάδας αποδεικνύεται από την βεβαίωση εγγραφής/άδεια παραμονής. Σημείωση ότι αν έχεις πατέρα έλληνα πολίτη ή μητέρα έλληνίδα και γεννήθηκες μετά το 1984 τότε είσαι ήδη έλληνας πολίτης, είτε το θέλεις είτε όχι και δεν δικαιούσαι άδεια παραμονής/βεβαίωση εγγραφής - απλά γράφεσαι στο δημοτολόγιο και αποκτάς ελληνική ταυτότητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Πως μπορει να βγαλει κανεις καρτα ευρωπαιου πολιτη; Υπαρχει καμια ηλεκτρονικη φορμα για αιτηση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Mr_Proper Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 κάρτα Ευρωπαίου πολίτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosgrav36 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 ευχαριστω για τις απαντησεις.. και η δικη μου απορια ειναι τι χρειαζεται για να βγαλεις αυτο το χαρτι... δυστυχως πρεπει να πας στην πετρου ραλη για να το βγαλεις και εκει γινετε της ποπης στην κυριολεξια... ελπιζω μονο να μην χρειαζετε καποιος να εργαζετε για να την βγαλει γιατι ειμαι φοιτητης και δεν μπορω να περιμενω και αλλο για ενα διπλωμα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mentoras99 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Παντως αν εξαιρεσει κανεις το ενα και μοναδικο θεμα στο moto.gr, στο google δεν φερνει καθολου αποτελεσματα για το θεμα 'καρτα ευρωπαιου πολιτη' https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B1+%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%85+%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B7 Δεν ξερω αν υπαρχει καν δηλαδη... Φαινεται να την ειχε εξαγγειλει η κυβερνηση επι ΓΑΠ, αλλα δεν φαινεται να υλοποιηθηκε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Ενώ στην Αγγλία όταν χρειάστηκα να μπω στην διαδικασία για Βρετανικό δίπλωμα οδήγησης (από την αρχή) το μόνο που ζητήθηκε ήταν που μένω και απλά στοιχεία (με το ΝΙ number που είναι αντίστοιχο του ΑΦΜ). Και ας ήμουν εδώ μόνο ένα μήνα!!!! Έβγαλα την provisional, έκανα τα μαθήματα, πέρασα τα τεστ και τέλος. Ούτε καν διαβατήριο δεν χρειάστηκε. Ελλάδα του λέει μετά. Που βρίζουν τον άλλον ως προδότη όταν είπε να συνδεθούν όλα με το ΑΦΜ όπως στις άλλες χώρες...... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosgrav36 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 δυστυχως το θελουν οι σχολες αυτο το χαρτι.. και ας εχω γεννηθει εδω και ας ειμαι μονιμος κατοικος και ας εχω σπουδασει εδω,,οποτε αυριο πρεπει να κατεβω στην πετρου ραλλη απο τις 4 τα ξημερωματα να δω τι θα καταφερω γιατι γινετε της μουρλης εκει εξω..παλιοτερα το τμημα αλλοδαπων ηταν στην λεωφορος αλεξανδρας οπου εμπαινες στο κτιριο μεσα και εκανες τη δουλεια σου.. τωρα εκει εισαι εξω και πρεπει να εισαι τυχερος σε δεκα λεπτα διαδικασιας (που ορμανε ολοι σε ενα κιοσκι για να ρωτησουν ο καθεις για την περιπτωση του) να φερεις καποιο αποτελεσμα.. ειδαλως το κιοσκι μετα απο δεκα λεπτα κλεινει και σου λενε ελα αυριο παλι.... τελος παντων Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Apoll Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Share Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Όλη αυτή η χαρτούρα είναι που δείχνει πόσο οπισθοδρομικό είναι το σύστημα στην Ελλάδα Γιατί να μην μπορείς να κάνεις την δουλειά σου ηλεκτρονικά; Γιατί να μην μπορεί η σχολή οδήγησης να πάρει τα στοιχεία από τις αρμόδιες υπηρεσίες; Στο 2015 και ακόμα να δουλεύουν όλα όπως πριν από δεκαετίες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα