Προς το περιεχόμενο

fair play

Επισκέπτης

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επειδή τα βλέπω όλα κλειδωμένα και στεναχωριέμαι. 

Μια φορά κι έναν καιρό εμείς οι βάζελοι του Πειραιά ήμασταν στιγματισμένοι. Δεν έλεγαν ''ο Νίκος''. Έλεγαν ''ο Νίκος ο βάζελος''. Σαν να είσαι από τα Τίρανα ένα πράμα. Είχαμε κι έναν πολύ μάχιμο σύνδεσμο. Ακόμη κι αν τον κατεδάφιζαν αποκλείεται να αλλάζαμε ομάδα. Είναι σαν να αλλάζεις ομάδα αίματος. Αδύνατον! Όταν είχε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη κανένας δεν ήθελε να μπλέξει στην πορεία μας. Θα έπρεπε να ήταν ψυχοπαθής. Από τον Πειραιά αυτοί, αλλά από τον Πειραιά και εμείς. Ο πόλεμος δεν ωφελούσε κανέναν.
Αλλά ήταν φίλοι. Πρώην συμμαθητές. Γειτονόπουλα. Καμιά φορά δεν είχαμε τίποτε καλύτερο να κάνουμε τις Κυριακές. Τι να κάναμε; Pac-man; Βαρεμάρα! Πηγαίναμε μαζί τους στο Καραϊσκάκη. Στην θύρα 7 οι άρρωστοι. Δίπλα στον Ατίλιο. Τα πειράγματα έδιναν και έπαιρναν. Χοντρός χαβαλές. Μας την έλεγε κι ο Ατίλιο και κυλιόμασταν από τα γέλια.
Αλλά κι αυτοί όμως ειδικά στα ευρωπαϊκά του ΠΑΟ έρχονταν μαζί μας. Τους δίναμε στυγνά και γινόταν στην κερκίδα της μουρλής το πανηγύρι. ''Πως να κερδίσουμε με κωλόγαυρούς στην κερκίδα ρε γρουσουζλαμάδες;''. Μετά οι κατάρες έπεφταν σύννεφο. ''Με φέρετρο θα φύγετε μουνάκια!''. ''Εγώ γαύρος είμαι και αμάρτησα. Αλλά άμα ξαναπληρώσω εισιτήριο για τέτοιους άχρηστους καλύτερα να γίνω ΠΑΟΚ''. Πολύ γέλιο. Αλλά ο εχθρός ήταν η Γιουβέντους. Νιώθαμε Έλληνες. Όχι παναθηναϊκοί και ολυμπιακοί. Κανένας δεν έλεγε τίποτε στα σοβαρά. Χαβαλές και τίποτε άλλο. Κι αν έμπαινε γκολ, ΟΛΟΙ ΑΔΕΛΦΙΑ.
Και στην σκεπαστή πήγαινα με άλλους φίλους. Περνούσαν οι μπάφοι αεροπλανικοί και ποιος ήταν τι, ουδεμία σημασία είχε. Η Κυριακή να περνάει ρε. Μόνο αυτό είχε νόημα.
Το ποδόσφαιρο είναι ακριβώς ότι φαίνεται. 11 ηλίθιοι που κλωτσάνε μία μπάλα. Δεν είναι έθνος, δεν είναι θρησκεία. Είναι ψυχαγωγία να περνάει η ώρα. Παπαριές. Με πάθος. Αλλά παπαριές. Διασκέδαση.

Που έχουμε καταντήσει νέοι μου;
Oι μαφιόζοι να βγάζουν λεφτά με ουρά, αλλά εμείς καταλήξαμε πίθηκοι. 
Να δίνουμε κατάρες για καρκίνο ο ένας στον άλλον. Πιο τριτοκοσμικοί κι απ' τους Βραζιλιάνους...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...