perachoritis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 καλησπερα , καθως εψαχνα στο ιντερνετ για κεραιες χειροποιητες και αλλα διαφορα ειδα εναν μαστορα να φτιαχνει κεραια ιντερνετ σε ενα κουτι και μεσα σε αυτο να βαζει κι ενα ρουτερ της tp-link ,εκεινο που με εκανε και τρελαθηκα ειναι οτι πηρε ρευμα για το ρουτερ μεσω του καλωδιου ethernet και στην ουσια στην ταρατσα που εχει την κεραια παιρνει ρευμα και ιντερνετ μεσω ενός καλωδιου, για να διευκρυνισω εκοψε το καλωδιο του φορτιστη και την μια μερια που παει στο ρουτερ την συνδεσε στην μια μερια του ethernet και την μερια του φορτιστη στην μερια που παει το ethernet στον υπολογιστη , ρευμα παιρνει κανονικα απο μπριζα , αυτο ειναι το βιντεο αν ξερει καποιος κατι να μου πει γιατι με ενδιαφερει παρα πολυ
giampoul Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δεν είδα το βίντεο, αλλά απο την περιγραφή σου φαντάζομαι ότι έδωσε ρεύμα με PoE. 1
ice25 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Πατέντα για μικρά ρεύματα...το καφέ καφέ-ασπρο δεν χρησιμοποιείται απο το utp όποτε μπορείς να περάσεις μικρο ρεύμα από εκεί μέσα. 1
jkoukos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Όλα σχεδόν τα ΑΡ χρησιμοποιούν Fast Ethernet (100Mbps) οπότε από τα 4 ζεύγη του UTP καλωδίου κάνουν χρήση μόνο των 2. Στα άλλα 2 μπορούμε να περάσουμε τάση τροφοδοσίας για την λειτουργία εξωτερικών συσκευών. Προσοχή όμως μιλάμε για μικρές τάσεις συνεχόμενου ρεύματος (DC) από τους μετασχηματιστές των συσκευών και όχι για 230VAC. Υπάρχουν έτοιμοι αντάπτορες (Injectors) που κάνουν αυτή τη δουλειά, ενώ όλα τα εξωτερικά ΑΡ κάνουν χρήση αυτής της τεχνικής, που όπως αναφέρει ο giampoul πρόκειται για το Power over Ethernet (PoE). 1
perachoritis Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 το θεμα μου ειναι οτι εχω φτιαξει ειδη την κεραια και αυτη η συνδεσμολογια μου ερχεται κουτι η ερωτηση μου ειναι αν οντως γινεται αυτο που κανει ο μαστορας ,αν υπαρχουν επιπτωσεις σε υπολογιστη και σε ρουτερ κι αν καποιος μπορει να μου αναλυσει την διαδικασια της συνδεσμολογιας
perachoritis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Πατέντα για μικρά ρεύματα...το καφέ καφέ-ασπρο δεν χρησιμοποιείται απο το utp όποτε μπορείς να περάσεις μικρο ρεύμα από εκεί μέσα. οταν λες μικρα ρευματα τι εννοεις; εχω την εντυπωση απο την στιγμη που το poeδουλευει με 230v τοτε και αυτη η πατεντα πρεπει να δουλευει το ιδιο Όλα σχεδόν τα ΑΡ χρησιμοποιούν Fast Ethernet (100Mbps) οπότε από τα 4 ζεύγη του UTP καλωδίου κάνουν χρήση μόνο των 2. Στα άλλα 2 μπορούμε να περάσουμε τάση τροφοδοσίας για την λειτουργία εξωτερικών συσκευών. Προσοχή όμως μιλάμε για μικρές τάσεις συνεχόμενου ρεύματος (DC) από τους μετασχηματιστές των συσκευών και όχι για 230VAC. Υπάρχουν έτοιμοι αντάπτορες (Injectors) που κάνουν αυτή τη δουλειά, ενώ όλα τα εξωτερικά ΑΡ κάνουν χρήση αυτής της τεχνικής, που όπως αναφέρει ο giampoul πρόκειται για το Power over Ethernet (PoE). ποια ειναι αυτα τα ζευγη και πως θα μπορεσω να κανω την συνδεσμολογια
veteranos123 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 οταν λες μικρα ρευματα τι εννοεις; εχω την εντυπωση απο την στιγμη που το poeδουλευει με 230v τοτε και αυτη η πατεντα πρεπει να δουλευει το ίδιο Αυτές οι συσκευές δουλεύουν με πάνω κάτω 12volt και όχι 220 1
perachoritis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Αυτές οι συσκευές δουλεύουν με πάνω κάτω 12volt και όχι 220 ποιες συσκευες γιατι εχω μπερδευτει, αρα το ρουτερ που εχει ο μαστορας εχει μετασχηματιστη ο οποιος δουλευει στα 12v αλλιως πως το κανει?
11demian111 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 το ρουτερ δουλευει με 12 βολτ. δεν το νοιαζει πως θα του τα δωσεις, μπορεις να παρεις ρευμα και από το τροφοδοτικο του pc, αρκει να εχεις τα απαιτούμενα ampere. η συνδεσμολογια είναι πανευκολη, ουσιαστικα παιρνεις τα καλωδια 4,5,7,8 και πας 4-5 θετικό και 7-8 αρνητικο. είναι επίσης πιθανο το ρουτερ να εχει τα pads για τα καλωδια αυτά, και να μπορέσεις να βαλεις καλωδια από εκει στο βυσμα που παιρνει ρευμα. για να παιρνεις ρευμα θες εναν απλο ανταπτορα poe, όχι με δικο του τροφοδοτικο, διοτι θα βαλεις δικο σου με πιο πολλα ampere. 2
perachoritis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 το ρουτερ δουλευει με 12 βολτ. δεν το νοιαζει πως θα του τα δωσεις, μπορεις να παρεις ρευμα και από το τροφοδοτικο του pc, αρκει να εχεις τα απαιτούμενα ampere. η συνδεσμολογια είναι πανευκολη, ουσιαστικα παιρνεις τα καλωδια 4,5,7,8 και πας 4-5 θετικό και 7-8 αρνητικο. είναι επίσης πιθανο το ρουτερ να εχει τα pads για τα καλωδια αυτά, και να μπορέσεις να βαλεις καλωδια από εκει στο βυσμα που παιρνει ρευμα. για να παιρνεις ρευμα θες εναν απλο ανταπτορα poe, όχι με δικο του τροφοδοτικο, διοτι θα βαλεις δικο σου με πιο πολλα ampere. δεν θελω να βαλω poe θελω να κανω την ιδια πατεντα με αυτη στο βιντεο αλλα δεν ξερω ποια καλωδια να βαλω,θελω να κανω το ιδιο γιατι εχω φτιαξει μονος μου κεραια και εχω ρουτερ και καλωδιο για να κανω το ιδιο οπως το βιντεο και δεν χρειαζεται να χρεωθω για να αγορασω κατι αλλο ,συν οτι με συμφερει γιατι ανεβαινει ενα μονο καλωδιο και δεν θα ψαχνω να ανεβασω και καλωδιο τροφοδοσιας......τα καλωδια 4,5,7,8 ποια ειναι σε χρωμματα;
perachoritis Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 παιδια βρηκα κατι βιντεο και κατα τυχη βρηκα κι ενα θεμα εδω στο ινσομνια και καταλαβα τι πρεπει να κανω , σας ευχαριστω ολους για τον χρονο σας και τις συμβουλες σας
rfc Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Εγω δεν εχω καταλαβει ποιος ειναι ο "μαστορας"......... 1
perachoritis Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2015 χαχαχαχαχαχα αυτος που κανει την πατεντα στο βιντεο που εβαλα 1
poulinos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2015 α,αυτο ειναι πατεντα poe. β.to poe βγαινει σε 3 εκδοσεις αναλογως voltage και watts 802.3af 802.3at και για μικρες συσκευες passive poe
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα