Προς το περιεχόμενο

Οπλοκατοχή ..

Mau-Maus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Απάντησες μόνος σου γιατί στην Αμερική θεωρείται ένα επιπλέον σοβαρό κριτήριο στα υπόψιν για το αν θα πρέπει να υπάρχουν αγοραπωλησίες όπλων (και σε τι βαθμό) ή όχι.

Μ΄ αρέσει που συνεχίζεις ν' αναφέρεις την Αμερική, την ώρα που κράζεις εμάς που αναφερόμαστε στην Αμερική.

Το ότι παιδάκια είναι εύκολο να προμηθευτούν όπλο είναι όντως ένα θέμα. Αλλά εδώ προσπαθείς να τεκμηριώσεις κατά της οπλοκατοχής με παραδείγματα από Αμερική και από Κίνα, την ίδια ώρα που σκοτώνονται άνθρωποι με όπλο στην ίδια σου την χώρα (αλλά όπως είπε και ο άλλος, δεν κατοικεί στη Κρήτη οπότε δεν τον ενδιαφέρει)

Ακριβώς. Άνθρωποι σκοτώνονται με όπλο στην ίδια μου τη χώρα, παρόλο που είναι παράνομα τα όπλα. Η λογική σου είναι ποια; Αφού, γίνεται που γίνεται, γιατί να μην βγάλει κάνα ευρώ το κράτος; 

Για τις κυλιόμενες προφανώς και δεν κατάλαβες περί τίνος μιλάω γιατί δεν θα απαντούσες με επιχειρήματα βγαλμένα από τα σερβιρισμένα της τηλεόρασης

Το ότι το παράδειγμα σου δεν έχει καμία λογική βάση, σημαίνει ότι δεν κατάλαβα για τι μιλάς και απάντησα με επιχείρημα σερβιρισμένο από την ΤV. Μάλιστα.

Είπες, σκότωσαν οι κυλιόμενες, σκότωσε το όπλο, άρα είναι το ίδιο πράγμα, άρα με τη λογική σας να τις απαγορεύσουμε κι αυτές.

Λέω, ο βιασμός και το συναινετικό σεξ έχουν σαν αποτέλεσμα την σεξουαλική ικανοποίηση τουλάχιστον του ενός εκ των δύο, άρα με την λογική σου ν' απαγορεύσουμε το σεξ. Και μη μας πεις άλλο το ένα άλλο το άλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

αν ανοίξει εργοστάσιο που παράγει στρατιωτικό εξοπλισμό για την άμυνα της χώρας και για εξαγωγές σε χώρες (όχι ιδιώτες) φυσικά και θα το υποδεχτούμε.

το να ανοίξει εργοστάσιο που να παράγει καλάζνικοφ για ιδιώτες και τρομοκρατικές οργανώσεις ειναι άλλο πράγμα, και φυσικά δεν είναι ευπρόσδεκτο.

βέβαια το πως εφτασες σε αυτό το συμπέρασμα ειναι απορίας άξιο, καθώς και το κομμάτι της υποκρισίας.

Μέση ανατολή ξέρω γω;

Σταματάω εδώ γιατί δεν έχει άλλο νόημα. Η θέση μου είναι ότι στην Αμερική το όπλο χρειάζεται περισσότερο από ότι στην Ελλάδα. Έχουν κι ένα καρτελ ναρκωτικών εκεί στο Μεξικό

Για τα της Ελλάδας θα με ενδιέφερε περισσότερο λύσεις να σταματήσουν οι δολοφονίες με όπλα, αλλά δεν διαβάζω τίποτα περί αυτού (μόνο πολύχρωμα ευχολόγια)

Ναι εγώ σου λέω όμως ότι δεν έχεις λογική σε αυτά που λές... παρουσιάζεις με το παραπάνω την ιδιότητα του όπλού που πυροβολεί ως κακή γιατι προκαλεί τον θάνατο... αλλα παραβλέπεις ότι το παπάκι που κάνεις βόλτα προκαλεί ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ περισσότερο θάνατο ενώ ειναι πολύ λιγότερα οχήματα στην Αμερική (όπου έχω τα νούμερα) απότι τα όπλα... και στους θανάτους απο όπλο μετράνε και αυτοί των εγκλημάτων και όχι μόνο τα ατυχήματα που ειναι κατα πολύ λιγότερα. (και τα εγκλήματα δεν μετράνε τόσο γιατι θα υπάρχουν είτε είναι νόμιμο είτε παράνομο το όπλο.... εκτός αν έχεις αποφασίσει να σκοτώσεις τον αντίπαλο έμπορα ναρκωτικών αλλά κολλάς γιατι δεν μπορείς να βγάλεις νόμιμη άδεια οπλοκατοχής... )

Άρα γιατι είναι κακό που πυροβολεί το όπλο απο την στιγμή που σκοτώνει λιγότερο απο το τσιγάρο ή το αυτοκίνητο; λαϊκισμός απλά... το πυροβολεί ειναι κακό επειδή η ιδέα της εκπυρσοκρότησης μας φέρνει αρνητικά συναισθήματα...

Γιατί το να κάνεις κακή χρήση ενός αντικειμένου δεν κάνει το αντικείμενο κακό. Σκοπός του αυτοκινήτου ή του μηχανακιού είναι να σε μεταφέρει απ΄το σημείο Α στο σημείο Β πιο γρήγορα απ' ότι θα πήγαινες με τα πόδια. 

Σκοπός του όπλου είναι να προκαλεί σωματικές βλάβες ή/και θάνατο. 

Όποιος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά είναι σαν να μου λέει ότι δεν καταλαβαίνει τη διαφορά του αρσενικού και του αντιψυκτικού.

Ακριβώς. Άνθρωποι σκοτώνονται με όπλο στην ίδια μου τη χώρα, παρόλο που είναι παράνομα τα όπλα. Η λογική σου είναι ποια; Αφού, γίνεται που γίνεται, γιατί να μην βγάλει κάνα ευρώ το κράτος; 

Εφ'όσον αναφερόμαστε σε μια προβληματική οικονομία, τότε ναι. Μαλάκες ήταν στην Ουρουγουάη που νομιμοποίησαν την κάνναβη;

Αντιθέτως η άλλη άκρη του κόσμου αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση των όπλων σε σουπερ μαρκετ. Αυτό ονομάζεται πρόοδος

Σορρυ απάντησα κι άλλο επειδή έγραψες 1-2 πιο σοβαρά επιχειρήματα

Μέση ανατολή ξέρω γω;

είπα εγώ ποτέ μέση ανατολή; εκτός και αν για σένα είναι ή ελλάδα ή μέση ανατολή.

Σταματάω εδώ γιατί δεν έχει άλλο νόημα. Η θέση μου είναι ότι στην Αμερική το όπλο χρειάζεται περισσότερο από ότι στην Ελλάδα. Έχουν κι ένα καρτελ ναρκωτικών εκεί στο Μεξικό

Για τα της Ελλάδας θα με ενδιέφερε περισσότερο λύσεις να σταματήσουν οι δολοφονίες με όπλα, αλλά δεν διαβάζω τίποτα περί αυτού (μόνο πολύχρωμα ευχολόγια)

λύσεις υπάρχουν, αλλά και πάλι κάποιοι θα γκρινιάξουν. μια κάμερα πάει να βάλει κάπου το κράτος και ουρλιάζουν σαν μαιμούδες απο κάτω οι άλλοι για προσωπικά δεδομένα, γκρινιάζουν επίσης γιατί με τις κάρτες ελέγχει το κράτος τι αγοράζει ο καθένας κτλ. λες και το κράτος ενδιαφέρεται αν αγορασες γάλα ή δονητή με τα χρήματα σου. Σε αυτή τη χώρα δε θέλουμε να κάνουμε κάτι, όχι οτι δε μπορούμε.

Εφ'όσον αναφερόμαστε σε μια προβληματική οικονομία, τότε ναι. Μαλάκες ήταν στην Ουρουγουάη που νομιμοποίησαν την κάνναβη;

Αντιθέτως η άλλη άκρη του κόσμου αποφάσισε να απαγορεύσει την πώληση των όπλων σε σουπερ μαρκετ. Αυτό ονομάζεται πρόοδος

Έχεις δίκιο το ίδιο πράγμα είναι η κάνναβη και τα όπλα. Ένα και το αυτό. Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι που λένε.

Τεράστια πρόοδος. Πήγε μια εκατοστή χρόνια μπροστά ο παγκόσμιος πολιτισμός επειδή μια εταιρία πήρε μια απόφαση.

Γιατί το να κάνεις κακή χρήση ενός αντικειμένου δεν κάνει το αντικείμενο κακό. Σκοπός του αυτοκινήτου ή του μηχανακιού είναι να σε μεταφέρει απ΄το σημείο Α στο σημείο Β πιο γρήγορα απ' ότι θα πήγαινες με τα πόδια. 

Σκοπός του όπλου είναι να προκαλεί σωματικές βλάβες ή/και θάνατο. 

Όποιος δεν καταλαβαίνει τη διαφορά είναι σαν να μου λέει ότι δεν καταλαβαίνει τη διαφορά του αρσενικού και του αντιψυκτικού.

Σκοπός του όπλου είναι να προστατεύει. και ακριβώς επειδή το να κάνεις κακή χρήση ενός αντικειμένου δεν κάνει το αντικείμενο κακό δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρείς ότι το όπλο είναι κακό (μόνος σου τα λές αλλά δεν  θες να καταλάβεις τι λές :P )

Μπορεί να θες να πάρεις όπλο απλά για σκοποβολή ή για να κάνεις συλλογή μπορεί να το θες για ασφάλεια.. γιατι δηλαδή σώνει και ντέ να το θες για να σκοτώσεις;

Σκοπός του όπλου είναι να προστατεύει. και ακριβώς επειδή το να κάνεις κακή χρήση ενός αντικείμενο δεν κάνει το αντικείμενο κακό δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρείς ότι το όπλο είναι κακό

Μπορεί να θες να πάρεις όπλο απλά για σκοποβολή ή για να κάνεις συλλογή μπορεί να το θες για ασφάλεια.. γιατι δηλαδή σώνει και ντέ να το θες για να σκοτώσεις;

Πάμε πάλι. Η σωστή φύλαξη του όπλου είναι λυμένο και κλειδωμένο. Αν νομίζεις πως όταν το χρειαστείς θα έχεις τον χρόνο να το ξεκλειδώσεις και να το δέσεις, συν την ψυχραιμία να στοχεύσεις και να μην διστάσεις, είσαι γελασμένος.

Δικαιολογητικά για κατοχή και οπλοφορία όπλου σκοποβολής:

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1177&Itemid=131&lang=

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1178&Itemid=131&lang=

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1179&Itemid=131&lang=

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1180&Itemid=131&lang=

Δικαιολογητικά για γενική άδεια οπλοφορίας:

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1176&Itemid=131&lang=

• Moderators

ναι αλλά όταν χρησιμοποιείς για επιχείρημα το να μην είναι νόμιμη η οπλοκατοχή επειδή ο ταρίφας που είδες χθές πλακώθηκε με εναν άλλο ταρίφα ε τότε τι λες; να κόψουμε το δικαίωμα οπλοκατοχής ΟΛΩΝ των πολιτών επειδή υπάρχουν κάποιοι σαν τον μπάμπη τον σουγιά... αυτό λες...

και εγώ σου λέω ότι αυτό δεν ειναι λογικό έχει να κάνει με το θυμικό και ειναι χαζό

και το έκανα αυτό εφαρμόζοντας ακριβώς την ίδια λογική αλλά για άλλο θέμα όχι την οπλοκατοχή δηλαδή αλλα την ψήφο...

Ο ταρίφας αυτός ειναι χαζός ηλίθιος κτλ και πολλοί άλλοι εδώ είναι σαν αυτών άρα να κόψουμε το δικαίωμα στην ψήφο.

Έγινε.

Δεν ξερω πως αλλιώς να το πω. Θεωρω πως η πλειοψηφια των ανθρώπων ειναι ανικανη να εχει την ευθύνη ενος οπλου. Αν σου φερω παράδειγμα την αναγκη υπαρξης νομου που επιβάλλει πχ. στους οδηγους μηχανης να φοράνε κρανος για την ασφαλεια τους (για να προστατευουν το κεφαλι, φαση το πιο σημαντικο οργανο, αλλα και παλι δεν το κάνουν), θα μου πεις παλι πως ο νομος αυτος βγηκε λογω του θυμικου του νομοθετη?

.

Δεν ξερω πως αλλιώς να το πω. Θεωρω πως η πλειοψηφια των ανθρώπων ειναι ανικανη να εχει την ευθύνη ενος οπλου.

Κανεις λαθος.Στην Ελλαδα αυτοι που εχουν αδεια για κυνηγι(και εγω),οποτε και οπλο,τα περιστατικα φονων με κυνηγετικα οπλα σε σχεση με τον αριθμο τους ειναι ελαχιστα.Ποιο πολλες μπορω να πω ειναι οι αυτοκτονιες.(οχι πριν,τωρα με την κριση).

Έγινε.

Δεν ξερω πως αλλιώς να το πω. Θεωρω πως η πλειοψηφια των ανθρώπων ειναι ανικανη να εχει την ευθύνη ενος οπλου. Αν σου φερω παράδειγμα την αναγκη υπαρξης νομου που επιβάλλει πχ. στους οδηγους μηχανης να φοράνε κρανος για την ασφαλεια τους (για να προστατευουν το κεφαλι, φαση το πιο σημαντικο οργανο, αλλα και παλι δεν το κάνουν), θα μου πεις παλι πως ο νομος αυτος βγηκε λογω του θυμικου του νομοθετη?

όχι φυσικά ο νομοθέτης είναι ο ορισμός της λογικής, αυτό που σου λέω είναι ότι σίγουρα την απόφαση δεν την πήρε επειδή ο τάκης ο τσατσάρας έκανε σούζες και έφαγε το κεφάλι του την απόφαση την πήρε γιατι πολύ απλά είναι μέτρο ασφάλειας και στόχος κάθε νόμου ειναι να προφυλάσσει την ανθρώπινη ασφάλεια,αξιοπρέπεια και τα ένωμα δικαιώματα του.

πχ ακόμη και 0 ατυχήματα να είχαμε με μηχανή ο νόμος θα υπήρχε και θα εφαρμοζότανε.... όπως έχουμε νόμο ας πούμε για το να σταματάμε 5 μέτρα πριν απο διάβαση πεζών ... δεν νομίζω να σκοτώνονται αρκετοί επειδή αυτοκίνητα δεν σταματάνε 5 μέτρα απο την διάβαση... απλά είναι κανόνας που ακολουθούμε λόγου ασφάλειας και όχι θυμικού...

Το ότι σκοτώνονται αρκετοί με την μηχανή (όσο αφορά τον νόμο) ειναι απλά σύμπτωση. με την έννοια ότι δεν θα άλλαζε κάτι στον νόμο για τα κράνη και ας μην σκοτώνονταν τόσο συχνά

Έχεις δίκιο το ίδιο πράγμα είναι η κάνναβη και τα όπλα. Ένα και το αυτό. Κύλισε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι που λένε.

Τεράστια πρόοδος. Πήγε μια εκατοστή χρόνια μπροστά ο παγκόσμιος πολιτισμός επειδή μια εταιρία πήρε μια απόφαση.

Καλές οι ειρωνίες αλλά χωρίς ουσία

Ο αντικαπνιστικός νόμος στην Ελλάδα αντιμετωπίστηκε σαν σκουπίδι. Για να σε προλάβω, τα τσιγάρα έχουν περισσότερο σχέση με τη κάνναβη παρά με τα όπλα

Αυτό που είπα είναι ότι αν οι άνθρωποι αγοράζουν όπλα παράνομα, τότε προτιμότερο είναι να νομιμοποιηθούν ώστε να βοηθήσει στην οικονομία και να υπάρχει ένα license code σε ποιον ανήκει το όπλο

Περισσότερο θέμα έχω με τα παράνομα καλαζνικοφ (ή άλλου είδους όπλα) που διακινούνται, παρά με το αν νομιμοποιηθεί η οπλοκατοχή

Πάμε πάλι. Η σωστή φύλαξη του όπλου είναι λυμένο και κλειδωμένο. Αν νομίζεις πως όταν το χρειαστείς θα έχεις τον χρόνο να το ξεκλειδώσεις και να το δέσεις, συν την ψυχραιμία να στοχεύσεις και να μην διστάσεις, είσαι γελασμένος.

Δικαιολογητικά για κατοχή και οπλοφορία όπλου σκοποβολής:

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1177&Itemid=131&lang=

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1178&Itemid=131&lang=

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1179&Itemid=131&lang=

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1180&Itemid=131&lang=

Δικαιολογητικά για γενική άδεια οπλοφορίας:

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=1176&Itemid=131&lang=

Μου φαίνεται απλά θες να βγείς πάνω στην κουβέντα και δεν σε νοιάζει τόσο το γιατι...

Τι μου λες τώρα... ότι συμφωνείς με αυτά που λέω και θεωρείς ότι απλα πως οι κανόνες σωστής φύλαξης ειναι για τον πούτσο; ή μου λες ότι επειδή δεν θα σε βοηθήσουν οι κανόνες σωστής φύλαξης να  αμυνθείς (όχι πως συμφωνώ σε αυτό αλλά χάριν παραδείγματος ας το κάνω) το όπλο ειναι απλά για να σκοτώνει;;

και τα link με τα δικαιολογητικά τι τα αράδιασες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...