Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια σύντομη ερώτηση σχετική με την κουλτούρα των Αμερικανών για τη βία. Ο μέσος πολίτης το πιστεύει ότι οι πόλεμοι που έχει κάνει κατά καιρούς η χώρα τους είναι όντως για απελευθέρωση από καθεστώτα, αφοπλισμους κτλ?

Σε μία μάζα 300.000.000 ανθρώπων δεν μπορείς να έχεις μια γνώμη η μια ισχυρά επικρατούσα. (και αυτό είναι και ενα απο τα πλεονεκτήματα δεν μπορείς να τους πείς εγκληματίες γιατι πχ τα 130.000.000 δεν αποδέχονται τις πράξεις αυτές κτλ :P )

To γενικό κλίμα έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ (γιατι ασχολούμαι με την κουλτούρα τους κτλ και εν μέρη συμμετέχω )ότι παρά τις λεπτομέρειες (το γιατι γίνονται οι πόλεμοι και το αν θα μπορούσαν να γίνουν αλλιώς κτλ) όλοι συμφωνούν ότι είναι υπερ του συμφέροντος της Αμερικής, αγαπούνε δηλαδή τον τρόπο ζωης τους και καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι ο τρόπος για να συνεχίσουν να έχουν το αμερικάνικο lifestyle απλά υπάρχουν και άλλοι που πιστεύουν ότι υπάρχουν και άλλες λύσεις για να πετύχουν τον ίδιο σκοπό και οι χωριάτες που πιστεύουν ότοι οι ιρακινοί θα κάνανε εισβολή στο αμέρικα :P

"όλοι" υποστηρίζουν την ίδια ομάδα πάντως

Και εγώ στην θέση τους αυτό θα έκανα.

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλά προσπαθώ και εγώ να βρω λογική όταν μια χώρα πάει και κάνει πολέμους με τις ευλογίες όλων και το μανδύα τη ειρήνης. Μας κάνει και εντύπωση η συμπεριφορά τους στο εσωτερικό..Προπερ αν έχεις κάτι σχετικό να διαβάσω και είναι εύκολο στείλε θα με ενδιέφερε να μην είμαι εκτός θέματος

Δημοσ.

Καλά προσπαθώ και εγώ να βρω λογική όταν μια χώρα πάει και κάνει πολέμους με τις ευλογίες όλων και το μανδύα τη ειρήνης. Μας κάνει και εντύπωση η συμπεριφορά τους στο εσωτερικό..Προπερ αν έχεις κάτι σχετικό να διαβάσω και είναι εύκολο στείλε θα με ενδιέφερε να μην είμαι εκτός θέματος

Μα εκεί ειναι το ωραίο δεν είναι με τις ευλογίες όλων το κλίμα είναι αρκετά θολό για να μην μπορεί κανείς να πεί πως "ο λαός αποφάσισε" αλλά και αρκετά ξεκάθαρο για να μην μπορείς να πεί ότι πρόκειται για πραξικόπημα....

Τhe art of doubt  εργαλείο που μαθαίνει κανείς στο μάθημα δημαγώγησης 101 :P

Οταν λες κάτι σχετικό; φάση άρθρα της εποχής; η βιβλία;

Δημοσ.

Φάση ιντερνετ αν και θα γκουγκλαρω για πιο έγκυρο αν έχεις δει κάτι για τις απόψεις των Αμερικανών

Δημοσ.

Φάση ιντερνετ αν και θα γκουγκλαρω για πιο έγκυρο αν έχεις δει κάτι για τις απόψεις των Αμερικανών

Ε internet ετσι γενικά είναι δύσκολο (τουλαχιστον για εμένα) να σου δώσω 1,2 link και να υπάρχει ολοκληρη η εικόνα.. με την έννοια ότι για να δεις μια τάση θα πρέπει να δείς τα πάντα γύρο της....

Τώρα απο εκει και πέρα αν βαριέσαι να κάνεις σοβαρή εύρυνα πάνω στο θέμα (το καταλαβαίνω και εγώ θα βαριόμουν απο το πουθενά να ξεκινήσω να τα ψάχνω ένα ένα απλά έχω μια ιδέα γιατι σταδιακά/προοδευτικά διάβαζα και ενημερωνόμουνα εν τη γενέσει των πραγμάτων δεν πήρα μεσα σε 3 μήνες σβάρνα να διαβάσω ειδήσεις άρθρα βιβλία το ένα πίσω απο το άλλο )

Για να πάρεις πάντως μια γενική ιδέα της αμερικανικής αριστεράς πάνω στο θέμα με εναν σχετικά εύπεπτο τρόπο παρακολούθησε τοThe daily show με τον Jon stewart (αριστερός εβραίος γιάνης με ενα ν κάτι μου θυμίζει :P ) και το The Colbert report show πιο συγκεκριμένα τις εκπομπές της εποχής (είναι κάτι σαν τον λαζόπουλο τον δικό μας ή καλύτερα ο λαζόπουλος ήθελε να κάνει κάτι σαν αυτούς ;) )

Για αμερικανική δεξιά εκπομπές του καναλιού fox news.

Για γενική ιδέα του πως δουλεύουν κάποια πράγματα στην Αμερική υπάρχουν αρκετά καλά ντοκιμαντέρ πχ

The true cost, merchant of doubt, Roger & Me,Dirty Wars,Inside Job κτλ (προσοχή επειδή ειναι ντοκιμαντέρ δεν σημαίνει ότι είναι 100% η αλήθεια για να διακρίνεις ακριβώς τι παίζεται και τις προθέσεις θέλει έρευνα αλλά θα αποκτήσεις καλή γενική αίσθηση. )

• Like 1
Δημοσ.

Στις συζητήσεις μεταξύ Ελλήνων δεν υπάρχουν επιχειρήματα, το επιχείρημα ειναι ενα εργαλείο διαλόγου που έχει ως σκοπό  την παραγωγική παράθεση απόψεων προκειμένω να βγεί ένα ωφέλιμο αποτέλεσμα ωφέλιμο με βάση την αλήθεια που κρύβεται στις θέσεις.

Στην Ελλάδα ο σκοπός είναι απλά να καταπολεμήσεις τον αντίλογο με σκοπό να αναδείξεις ότι εσύ γαμάς και ο άλλος όχι.

Πιο συγκεκριμένα δεν έχει σημασία το θέμα της συζήτησης αλλά στο πόσες απο αυτές μπορείς να βγεις "απο πάνω"

Υπάρχει αυτό απο το τελευταίο καφενείο μέχρι την βουλή των Ελλήνων....

Ακόμη δεν κατάφερα να βρώ λύση για το πως να αλλάξει αυτό, αν βρεις στείλε μου Pm

• Like 3
Δημοσ.

Γιατί να μην έχουμε δικαίωμα να έχουμε χειροβομβιδες? Ελεύθεροι υπεύθυνοι άνθρωποι είμαστε

Γιατί υπάρχουν όρια ταχύτητας? Ελεύθεροι υπεύθυνοι άνθρωποι είμαστε. Ας τρέξει κανείς όσο θέλει.

Γιατί παρανομη η ηρωινη? Ελεύθεροι υπεύθυνοι άνθρωποι είμαστε.

Αυτά περί της ευθύνης των ανθρώπων. Τι άλλο έμεινε?

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί να μην έχουμε δικαίωμα να έχουμε χειροβομβιδες? Ελεύθεροι υπεύθυνοι άνθρωποι είμαστε

Γιατί να μην έχεις δικαίωμα να αγοράζεις ό,τι κατασκευάζεται και πωλείται και να έχει δικαίωμα μόνο μια μικρή μερίδα;

Ποιος ορίζει το ποιος έχει τι δικαίωμα και μέχρι που; και ποιος τον έβαλε σε αυτή την θέση; είναι αυτό ελευθερία;

Φτάσαμε να μην έχουμε δικαίωμα να έχουμε ενα κινητό τηλέφωνο χωρίς δώσουμε ταυτότητα να μας καταγράψουν.

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπόν συμφωνούμε όλοι;

Να απαγορεύσουμε τα κουζινομάχαιρα γιατί κάθε τόσο κάποιος παίρνει το κεφάλι της γυναίκας του;

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι τελείως κατά της οπλοκατοχής και υπέρ της αυστηρότατης νομοθεσίας κατά της οπλοκατοχής.

Το παράδειγμα των ναρκωτικών που αναφέρθηκε πάντως δεν το καταλαβαίνω, ούτε την σύγκριση όπλων ναρκωτικών την καταλαβαίνω. 

Στα ναρκωτικά είμαι υπέρ της αποποινικοποίησης γιατί αντίθετα με τα όπλα ο καθένας κάνει κακό στον εαυτό του. Είναι δικαίωμα του καθενός από εμάς να ζήσει την ζωή όπως θέλει, εφόσον δεν βλάπτει τους γύρω του. Γελοίες καταστάσεις να περνάνε από τα δικαστήρια για λίγο μαύρο. (note: δεν είμαι χασικλής). Η Αμερική με εξέπληξε ευχάριστα σε αυτό το θέμα

Λοιπόν συμφωνούμε όλοι;

Να απαγορεύσουμε τα κουζινομάχαιρα γιατί κάθε τόσο κάποιος παίρνει το κεφάλι της γυναίκας του;

Ατυχής σύγκριση. Το όπλο είναι φτιαγμένο μόνο για να σκοτώνει, με την μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και ευκολία. 

• Like 4
Δημοσ.

Το παράδειγμα των ναρκωτικών που αναφέρθηκε πάντως δεν το καταλαβαίνω, ούτε την σύγκριση όπλων ναρκωτικών την καταλαβαίνω. 

Γελοίες καταστάσεις να περνάνε από τα δικαστήρια για λίγο μαύρο. (note: δεν είμαι χασικλής). Η Αμερική με εξέπληξε ευχάριστα σε αυτό το θέμα

Oπλα και ναρκωτικα ειναι αδερφια.Τα οπλα προστατευουν τα ναρκωτικα.

Το προβλημα ειναι οτι το "μαυρο" που λες,τις πιο πολλες φορες θα γινει κοκαινη και θα καταληξει στον απολυτο εθισμο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν εχεις αστυνομια η οποια ειναι εκπαιδευμενη και εξοπλισμενη σωστα, ειναι στελεχωμενη απο ανθρωπους που εχουν σωας τας φρενας και εχει το "ελευθερο" να αντιμετωπιζει τους οπλισμενους κακοποιους οπως πρεπει, τοτε δεν υπαρχει λογος να εχεις οπλο στο σπιτι.

οταν εχεις μια αστυνομια η οποια ειναι υποστελεχωμενη, οπου ενα μεγαλο μερος θα ετρωγε "ποδι" αν περνουσε απο ψυχιατρικη εξεταση, οταν ο εξοπλισμος τους ειναι "της πλακας" και ουτως η αλλως δε μπορουν να τον χρησιμοποιησουν χωρις μετα να τους τρεχουν στα δικαστηρια γιατι πυροβολησαν τον "καημενο ληστη με το καλαζνικοφ", τοτε χεσε μεσα. και οχι, παλι η οπλοκατοχη δεν ειναι η λυση, δε θα παρει ο κοσμος το νομο στα χερια του, επειδη ο νομος δε λειτουργει οπως πρεπει..

περαν οτι δεν εχουμε ουτε τη παιδεια και τη κουλτουρα για ασφαλη οπλοκατοχη.

με το που θα δινονταν το ελευθερο, μπορω να φανταστω:

βαζελους να ανταλασσουν πυροβολισμους με γαυρους

ο καθε ψυχακιας να βγαζει το οπλο στο αμαξι γιατι του εκανες "σφηνα"

ο γκομενος να πυροβολει την πρωην γιατι τον παρατησε

χρυσαυγητες να πυροβολουν αριστερους

αριστερους να πυροβολουν χρυσαυγητες

and so on

και για να μη το παω μακρια, παρτε παραδειγμα απο τους κρητικους, που σκοτωνονται μεταξυ τους για μαλακιες

Επεξ/σία από duende
  • Like 2
Δημοσ.

Oπλα και ναρκωτικα ειναι αδερφια.Τα οπλα προστατευουν τα ναρκωτικα.

Το προβλημα ειναι οτι το "μαυρο" που λες,τις πιο πολλες φορες θα γινει κοκαινη και θα καταληξει στον απολυτο εθισμο.

αδέρφια? Τα όπλα είναι συνδεδεμένα με κάθε παράνομη δραστηριότητα.Αν τα ναρκωτικά ήταν νόμιμα δεν θα υπήρχε σχέση. Άσχετο αυτό. 

Και γιατί αυτό είναι πρόβλημα για εσένα? Τι σε νοιάζει αν ο άλλος δεν μπορεί να ελέγξει τον εαυτό και και τους εθισμούς του? Τα ποτά ο τζόγος και το τσιγάρο γιατί δεν είναι παράνομα?

• Like 2
Δημοσ.

Μια σύντομη ερώτηση σχετική με την κουλτούρα των Αμερικανών για τη βία. Ο μέσος πολίτης το πιστεύει ότι οι πόλεμοι που έχει κάνει κατά καιρούς η χώρα τους είναι όντως για απελευθέρωση από καθεστώτα, αφοπλισμους κτλ?

Δηλαδή εσύ τώρα ρωτάς σε ελληνικό φορουμ για το τι πιστεύει ο μέσος πολίτης σε μια χώρα στην άλλη άκρη του κόσμου με πλυθησμό 300 εκατομμύρια;

Και μιας που είπες συγκεκριμένα κατά καιρούς γιατί δεν μας χρονολογείς τους πολέμους που έχει κάνει; (δεν θα αναφερθώ στο leading role που έχει και τι εστί αυτό, για να μην σου βάλω δύσκολα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...