Προς το περιεχόμενο

Οπλοκατοχή ..

Mau-Maus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Πέρα από τη πλάκα όμως θυμάμαι κάτι στατιστικά που έλεγε ότι στην Αγγλία πχ κάθε χρόνο υπάρχουν 68 θάνατοι από όπλα ενώ στις ΗΠΑ 11 χιλιάδες κλπ... Σίγουρα οι ΗΠΑ έχουν πολλαπλάσιο πληθυσμό (5-6 φορές) αλλά σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τους θανάτους που είναι περίπου 160 φορές περισσότεροι... Κάτι δε πάει καλά στις ΗΠΑ και μάλλον έχει να κάνει με την οπλοκατοχή

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι να πω. Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι ο άνθρωπος και όχι η οπλοκατοχή. Πχ ο τύπος ήταν έτοιμος να κάνει αυτο που έκανε. Το εάν το όπλο ήταν νόμιμο ή παράνομο, λίγη σημασία έχει.

• Like 6

Κάτι δε πάει καλά στις ΗΠΑ και μάλλον έχει να κάνει με την οπλοκατοχή

κανενα οπλο δε σκοτώνει απο μονο του. Καποιος χρειάζεται να τραβήξει την σκανδάλη. Δεν θεωρώ πως ευθύνονται τα οπλα αυτα καθεαυτά... Παιζουν ρόλο φυσικά, οχι τοσο μεγάλο θεωρώ. Σίγουρα δημιουργούν πάντως μια κουλτούρα, ενα attitude  προς την λαθος κατευθυνση.

Απο εκει και πέρα, πολλοι αμερικανοι ειναι in denial γύρω απο το γεγονός οτι τα όπλα διευκολύνουν εναν φόνο. Τα συγκρίνουν πχ με την κατοχή ενος μαχαιριού. Δεν ειναι φυσικά το ιδιο πράγμα. Το οπλο σχεδιάστηκε εξαρχης και για ενα και μονο σκοπο. Να σκοτώνει.

Εχουν παρεξηγησει καποια πράγματα... Το τι ισχυε το 1700κατι, δεν μπορεί να αναφέρεται και στο σήμερα... δεν ειμαστε ακόμα στην άγρια δύση.

ps: το taser στα χέρια ελληνα μπάτσου ειναι αρκετά επικινδυνα. Ξεχάστε τα... 

Τι να πω. Πιστεύω πως το πρόβλημα είναι ο άνθρωπος και όχι η οπλοκατοχή. Πχ ο τύπος ήταν έτοιμος να κάνει αυτο που έκανε. Το εάν το όπλο ήταν νόμιμο ή παράνομο, λίγη σημασία έχει.

Ίσως έχει σημασία όμως η ευκολία που βρήκε το όπλο για να το κάνει..
  • Like 1

Το άκουσα στα κανάλια, δεν είδα το βίντεο και ούτε θέλω να το δω.

Λένε οτι σκότωσε και τον άνθρωπο στην κάμερα αυτός.

Μου θυμίζει ένα παλαιό περιστατικό με κάποιον που είχε απολυθεί από μια εταιρεία το 80-90 στην αμερική και ανατίναξε όλο το κτίριο με βόμβες και εκρηκτικά.

Καλά κάνεις και δεν το βλέπεις είναι από τα πλέον σοκαριστηκα βίντεο! Ναι και τους δυο τους έφαγε.

Ίσως έχει σημασία όμως η ευκολία που βρήκε το όπλο για να το κάνει..

Το άλλο το ναζί βρήκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Και εδώ γίνεται τις πουτανας από καλάσνικοφ.

Προσωπικά είμαι κατά, επειδή παίζουν ατυχήματα. Όχι επειδή υπάρχουν μουρλοι.

• Like 1

Βασικά δεν φαίνεται και κάτι σοκαριστικό στα βίντεο , μόνο φωνές και πυροβολισμοί που δείχνουν να αστοχούν εξεπαφής. (Προφανώς είναι σοκαριστικό το όλο σκηνικό απλά μην φοβάστε ότι θα δείτε αίματα ή σφαίρα να πετυχαίνει το στόχο της κλπ δε φαίνεται κάτι)

Εγώ αυτό που δεν κατάλαβα είναι πως γίνεται στο βίντεο που τραβήχτηκε από τον δράστη να τους έχει πλησιάσει τόσο κοντά και να φαίνεται ότι κρατάει όπλο παρατεταμένο και αυτοί να μην τον έχουν πάρει χαμπάρι καθόλου ότι είναι δίπλα τους για αρκετή ώρα, ούτε τα θύματα, ούτε η γυναικά που της έπαιρναν συνέντευξη.

Ως προς τις ΗΠΑ, ναι οκ και εγώ συμφωνώ ότι οι άνθρωποι σκοτώνουν και όχι τα όπλα, αλλά ότι και να πούμε οι αριθμοί είναι αμείλικτοι... ο αριθμός φόνων, ατυχημάτων κλπ γενικά θανάτων από όπλα είναι αστρονομικά υψηλός σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της δύσης και η ευρεία διάθεση και ευκολία απόκτησης όπλων σίγουρα παίζει το ρόλο της. 

Γενικά η ύπαρξη ενός όπλου εγκυμονεί κινδύνους, θες από ατύχημα (το βρήκε κάποιο παιδάκι) θες πάνω στα νεύρα κάποιος θόλωσε και για ασήμαντη αφορμή ή έναν ψιλο καυγά το χρησιμοποποίησε,(δείτε πχ και σε κάτι χωριά στην Ελλάδα που τσακώνονται γιατί μπήκε μια γίδα στο χωράφι του γείτονα κλπ) θες κάποιος σάλταρε και είπε να σκοτώσει όσους βρει μπροστά του κλπ. Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις αν δεν υπήρχε εξαρχής το όπλο θα είχε αποφευχθεί πιθανώς και η απώλεια ζωών

• Like 1

Είμαι της απόψεως οτι όταν έχεις πάνω σου ένα όπλο(είτε μαχαίρι είναι είτε πιστόλι} θα το χρησιμοποιήσεις..

Το κουβαλάς με σκοπό..αυτά περι προστασίας για μένα είναι παπ@ριές!

Εδώ στην Κρήτη έχουμε ιδιαίτερα αυξημένα κρούσματα και πολλά απο αυτά είναι απο άμυαλους πιτσιρικάδες που για μία φασαρία στον δρόμο η σε μία φασαρία σε ένα club καθώς και τύφλα απο ποτό τραβάνε το όπλο και όποιον πάρει ο χάρος..Επίσης στα γλέντια όπου πάνω στο τσακιρ κέφι αρχίζουν οι μπαλωτιές συμβαίνουν αρκετές φορές δυστυχήματα.

Οπότε διαφωνώ καθέτως στην οπλοκατοχή

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό... Εγώ προσωπικά δεν θα έπαιρνα όπλο (κυρίως γιατι τα βρίσκω πολύ ακριβά  :P )

Αλλά μου φαίνεται χαζό το επιχείρημα ότι αν έχεις όπλο κάποια στιγμή θα το κάνεις το κακό...

Αν όλοι είμαστε τέτοιοι ψυχάκιδες που αν είχαμε όπλο κάποια στιγμή θα κάναμε το κακό τότε καλύτερα να μας δώσουν όπλα να αλληλοφαγωθούμε γιατι δεν μας αξίζει να ζούμε...

Αν κάποιος είναι να κάνει το κακό θα το κάνει με κλεμμένο όπλο, αγορασμένο παράνομα,καραμπίνα,μαχαίρι οτιδήποτε γιατι έχει αποφασίσει ότι θα σκοτώσει ή έχει αρκετά ψυχολογικά να μπορεί να το κάνει και να ψάχνει αφορμή.

Εγώ ας πούμε (και ο κάθε φυσιολογικός άνθρωπος) και για 100 χρόνια να είχαμε όπλο δεν θα σκοτώναμε κανέναν ειδικά εγώ ούτε σπουργίτη (Αν και είχα άπειρες ευκαιρίες με αεροβόλα :P  απλά τα λυπόμουνα και παρίστανα στους φίλους μου πως απλά δεν σημάδεψα καλά)

Επίσης αν και επαναλαμβάνω (εγώ δεν θέλω όπλο προσωπικά ) προσβάλλεται η ελευθερία όσων ανθρώπων θέλουν να αποκτήσουν όπλο... ζούμε σε ελεύθερη κοινωνία ή είμαστε μερμήγκια στοιχισμένα στην σειρά που ακολουθούν τυφλά κανόνες;

Και τέλος το βρίσκω χρήσιμο σε εθνικό επίπεδο στο θέμα της άμυνας αν υπάρχει σε κάθε σπιτι απο 1 όπλο δύσκολα θα μπεί στην πόλη ή το χωριό ο κατακτητής ακόμη και αν κέρδισε την μάχη λιγο πριν φτάσει στην πόλη.

Επεξ/σία από Mr_Proper
  • Like 2

το θέμα είναι να είναι λίγο πιο δύσκολο να αγοράσεις τα όπλα  απ το να αγοράσεις στραγάλια ..

επισης για μενα , πιο σοκαριστικο απο τα αίματα και απο τα μπαπα μπουπα  , ειναι το να βλέπω μια κοπελα σαν τα κρύα τα νερα να γελάει και σε 10 δεύτερα να μην υπάρχει  !  και αυτο να το βλέπω απο τα μάτια του δολοφόνου της ...

Εννοειται πως οι ενστασεις για αυτοαμυνα, λογω ανθρωπων που βρεθηκαν θυματα ειναι πολλες αλλα ειναι αδυνατο να εμπιστεβεσαι σε οποιονδηποτε ενα οπλο,...εκτος αν πιστεβουμε πως ολοι μας ειναι ακινδυνοι και επισης ολοι οι ανθρωποι μοιαζουν και δεν υπαρχουν χιλλιαδες διαφορετικες προσωπικοτητες/χαρακτηρες απο μας 

Οι ανθρωποι δεν συμπεριφερονται "ανθρωπινα" μεταξυ τους σε μια απ τις κλασσικες ουρες που δημιουργουνται,ουτε στο δρομο στην οδηγηση (που ο καθενας ο παιρνει κ ενα διπλωμα οδηγησης) ποσοι θανατοι απο τροχαια,ασε την οδικη συμπεριφορα

Υ.Γ Επισης οπλοκατοχη σε μια χωρα την περιοδο που οι αυτοκτονιες αυξανονται διαρκως?Γιατι?Για να τις πολλαπλασιασεις? το κανεις πιο ευκολο..

Τεσπα δεν ειμαι καθολου καθετος,απλα πρωτα ας δουμε τον κινδυνο εκ των εσω(προς τον καθενα η σ αλλους)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...