Προς το περιεχόμενο

Οπλοκατοχή ..

Mau-Maus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για να μην χαλάτε τσάμπα bytes...

Ο Mr_Proper ή αλλιώς Uncle_Bens πάντα αρχίζει με ένα νέο nick, λέει μία μεγαλειώδη πατάτα και μετά αλλάζει nick. 

Το Uncle_Bens το είχε αλλάξει όταν είχε πετάξει μία τρελή πατάτα σχετικά με το τι πιθανότητες έχουν τα ζάρια για να φέρουν μία ζαριά. 

Συνηθισμένη η συμπεριφορά του... 

Aaaanyway... καλή συνέχεια σε αυτό το thread

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 180
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για να μην χαλάτε τσάμπα bytes...

Ο Mr_Proper ή αλλιώς Uncle_Bens πάντα αρχίζει με ένα νέο nick, λέει μία μεγαλειώδη πατάτα και μετά αλλάζει nick. 

Το Uncle_Bens το είχε αλλάξει όταν είχε πετάξει μία τρελή πατάτα σχετικά με το τι πιθανότητες έχουν τα ζάρια για να φέρουν μία ζαριά. 

Συνηθισμένη η συμπεριφορά του... 

Aaaanyway... καλή συνέχεια σε αυτό το thread

Το ad hominem δεν είναι επιχείρημα όμως

Κάτι που θέλω να επισημάνω. Στην Ελλάδα έχεις το δικαίωμα οπλοκατοχής. Πολύ απλά . Καραμπίνα κυνηγετική και αν δεν σου κάνει και θες κανα glock ή κάποιο άλλο πιστόλι  πήγαινε γράψου σε μια λέσχη σκοπευτική και μετά απο 2 χρόνια ενεργής συμμετοχής σε αγώνες έχεις δικαίωμα οπλοκατοχής για να συμμετέχεις με δικό σου πιστόλι σε αγώνες !

Να δειτε που θα περασει κανας νομος για περιορισμο της οπλοκατοχης εδω , και γω ακομα δεν θα εχω αξιωθει να παρω κανα κουμπουρι…..

:P  :-D

• Like 1

πήγαινε γράψου σε μια λέσχη σκοπευτική και μετά απο 2 χρόνια ενεργής συμμετοχής σε αγώνες έχεις δικαίωμα οπλοκατοχής για να συμμετέχεις με δικό σου πιστόλι σε αγώνες !

Δώσε μια διευκρίνιση σ' αυτό αν θέλεις: Το πιστόλι αυτό που είναι δικό σου μετά από τα δύο χρόνια που λες, και μ' αυτό συμμετέχεις σε αγώνες, μπορείς νόμιμα να το παίρνεις στο σπίτι σου, ή απλώς είναι ιδιοκτησία σου αλλά πρέπει να το αφήνεις στη λέσχη; Διότι αν μπορείς να το έχεις στο σπίτι, τίποτα δε σ' εμποδίζει να το βγάλεις και βόλτα όποτε και οπουδήποτε σού καπνίσει (δεδομένου ότι κρύβεται εύκολα, ακόμα και σε μια τσέπη, όπως είπα πριν), οπότε ας μη χαρακτηρίσω το νομοθέτη που το ψήφισε αυτό το πράμα...

Δώσε μια διευκρίνιση σ' αυτό αν θέλεις: Το πιστόλι αυτό που είναι δικό σου μετά από τα δύο χρόνια που λες, και μ' αυτό συμμετέχεις σε αγώνες, μπορείς νόμιμα να το παίρνεις στο σπίτι σου, ή απλώς είναι ιδιοκτησία σου αλλά πρέπει να το αφήνεις στη λέσχη; Διότι αν μπορείς να το έχεις στο σπίτι, τίποτα δε σ' εμποδίζει να το βγάλεις και βόλτα όποτε και οπουδήποτε σού καπνίσει (δεδομένου ότι κρύβεται εύκολα, ακόμα και σε μια τσέπη, όπως είπα πριν), οπότε ας μη χαρακτηρίσω το νομοθέτη που το ψήφισε αυτό το πράμα...

Ναι. Αλλά είναι 6 μήνες για 22άρι και 12 μήνες για τα υπόλοιπα.

Είσαι υποχρεωμένος βάση νόμου να το έχεις λυμένο και κλειδωμένο σε κάποιο χρηματοκιβώτιο. Επίσης, υποτίθεται ότι είσαι διαθέσιμος για απροειδοποίητους ελέγχους από την αστυνομία. Στην πράξη δεν ξέρω εάν γίνονται ποτέ.

Δεν έχεις φυσικά άδεια οπλοφορίας ούτε οπλοχρησίας. Το όπλο πρέπει να μετακινείται μόνο από και προς το σκοπευτήριο για τους αγώνες. Επίσης, πρέπει να συνεχίσεις τους αγώνες αλλιώς το χάνεις.

Ναι. Αλλά είναι 6 μήνες για 22άρι και 12 μήνες για τα υπόλοιπα.

Είσαι υποχρεωμένος βάση νόμου να το έχεις λυμένο και κλειδωμένο σε κάποιο χρηματοκιβώτιο. Επίσης, υποτίθεται ότι είσαι διαθέσιμος για απροειδοποίητους ελέγχους από την αστυνομία. Στην πράξη δεν ξέρω εάν γίνονται ποτέ.

Δεν έχεις φυσικά άδεια οπλοφορίας ούτε οπλοχρησίας. Το όπλο πρέπει να μετακινείται μόνο από και προς το σκοπευτήριο για τους αγώνες. Επίσης, πρέπει να συνεχίσεις τους αγώνες αλλιώς το χάνεις.

Η ένστασή μου εντοπίζεται στην ουσία τού γεγονότος ότι μπορείς να έχεις πιστόλι στο σπίτι σου, άρα μπορείς - παράνομα, αλλά αν πρόκειται να βασιζόμαστε στην γκαντεμιά σου να σού κάτσει έλεγχος... - να το βγάλεις και εκτός σπιτιού: το χρηματοκιβώτιο το ανοίγεις όποτε θες και το «λυμένο» γίνεται «δεμένο» πανεύκολα.

Παράλογος 100% κατά τη γνώμη μου ο νόμος αυτός, ασχέτως τού ότι δεν είναι ο μόνος: Διευκολύνει τον τυχαίο να οπλοφορήσει αν θέλει. Το λογικό θα ήταν να παραμένει φυλασσόμενο στη λέσχη. Γιατί όχι, αφού ούτως ή άλλως μόνο εκεί είναι νόμιμη η χρήση του; 

Δεν έχεις άδικο. Και εμένα μου είχε φανεί κάπως όταν το είχα πρωτομάθει και για αυτό κιόλας το έψαξα και ρώτησα τους αρμόδιους για αυτά που σου είπα.

Δηλαδή δε μου κολλάει με τα υπόλοιπα. 

Αλλά να μου πεις και τι κολλάει με τι σε αυτή τη χώρα; Η λογική αναζητάται παντού και πάντα.

Καλα στην αμερικη ο μπατσος παιζει κορωνα γραματα την ζωη του καθε φορα που σταματαει καποιον.Βλεπω σκηνικο σταματαει ενα τυπο λατινο και ο τυπος βγαζει επιτοπου καραμπινα και ξεφευγει ο μπατσος για εκατοστα πραγματικα ρισπεκτ για τους μπατσους της αμερικης.Αν δεν κανανε και τις μαλακιες που κανανε με τους μαυρους θα τους σεβομουν παρα πολυ

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Totally agree... αλλά επειδή φαίνεται ένα pattern είπα να ενημερώσω. 

Άλλος ********  και απο εδώ (τουλάχιστον σε αυτό το κομμάτι έχεις ταιριαστό avatar αν και ο groot ήταν καλόκαρδος εσύ είσαι κακός ****** τύπου ζηλιάρης τσομπάνης )

Ποιό είναι το pattern (που αν και μεταφράστηκε πριν λίγο η λέξη δεν έχεις ιδέα) που φαίνεται;  πες να γελάσουμε λιγο.

Κάτι που θέλω να επισημάνω. Στην Ελλάδα έχεις το δικαίωμα οπλοκατοχής. Πολύ απλά . Καραμπίνα κυνηγετική και αν δεν σου κάνει και θες κανα glock ή κάποιο άλλο πιστόλι  πήγαινε γράψου σε μια λέσχη σκοπευτική και μετά απο 2 χρόνια ενεργής συμμετοχής σε αγώνες έχεις δικαίωμα οπλοκατοχής για να συμμετέχεις με δικό σου πιστόλι σε αγώνες !

Ναι αλλά νομίζω είναι απο αυτά τα ειδικά για σκοποβολή που είτε είναι αεροβόλα είτε έχουν μια θαλάμη για ενα ειδικό σφαιρίδιο ή ειναι λάθος αυτό; και επίσης όντως μπορείς να οπλοφορείς μετα απο 2 χρόνια τέτοια άδειας; ή εννοείς ότι μπορείς να έχεις μαζί σου αυτό το ειδικό όπλο για την σκοποβολή;

Τώρα ανεξαρτήτως των απο πάνω που σε ρωτάω ξέρω ότι υπάρχει κάποιο παραθυράκι για να μπορείς να οπλοφορείς αλλά επίσης ξέρω ότι στην πράξη δεν παίζει να εγκρίνουν κάτι τέτοιο εκτός και αν είσαι πολύ ειδική περίπτωση (αυτά τα έχω ακουστά απο κάτι συζητήσεις που είχαι με άτομα που ενδιαφέρονταν είτε απο χόμπι είτε λόγω επαγγέλματος -πχ security- σε άλλο forum)

Το ad hominem δεν είναι επιχείρημα όμως

Ναι τώρα κάτι του είπες (έπρεπε να googlάρει για να δεί τι σημαίνει) και πάλι δεν κατάλαβε γιατι βλέπει και patterns όπως απάντησε... (που ουσιαστικά είναι το ίδιο πράμα γιατι το μοτίβο που λέει πως βλέπει ειναι απλά αυτό που λέει ότι είμαι ο uncle_bens -λες και είναι κάτι κακό αυτό το προδικάσαμε αλλά τεσπα έστω ότι ειναι κακο- πάλι είναι επίθεση στο ήθος του αντιπάλου...)

Του λες δηλαδή..

-Η επίθεση στο ήθος του αντιπαλου δεν είναι επιχείρημα

και σου απαντάει

-Ε ναι οκ... αλλά βλέπω το πάτερν που ειναι το επιχείρημα για να κάνω επίθεση στο ήθος του αντιπάλου..

βγάλε άκρη δηλαδή groooooooooooooooot

(όλα τα δικά μου επιχειρήματα φυσικά και στατιστικές απλά παραβλέπονται γιατι να υποθέσω ήμουν ο uncle bens και κάτι κακο σημαίνει αυτό κατα τον "κύριο")

βρήκε κάτι και στο εγωπαθές "μυαλό" του πρέπει να το διαλαλεί πάντα και να του δώσουμε μπισκοτάκι.... έρε μαύρα σκοτάδια...

btw στο άλλο post που είχε την ίδια "συμπεριφορά" βασισμένος στην απο πάνω "λογικη" άρεσε στον TS ή πλάκα μου (και σε μερικού άλλους ) πάτησε και like ο TS αλλά δεν την άφησε να γίνει γιατι είδε το πλαστικό εκφοβιστικό έντομο που έβαλα για φωτογραφία με λεζάντα camel spider (που δεν μοιάζει καθόλου με την αληθινή camel spider) και μου είπε ότι αυτό είναι camel spider και εγώ (επειδή δεν ήξερα σε αυτό το χρονικό σημείο ότι ειναι groooooot αν το ήξερα μπορούσα άνετα να τον δουλέψω και θα το έκανα)  απλα του είπα οτι έτσι είναι αλλά του ζήτησα να σβήσει το post για να του κάνουμε πλάκα να φοβηθεί ο TS... αλλά πέρα βρέχει κάτι ειρωνείες εξαπέλυσε σε εμένα και στους θεσσαλονικιούς (υποθέτω γιατι νόμιζε οτι ειμαι απο εκει) και έδειξε ποσο grooooooooooooot είναι.

η έρευνα δεν είναι του harvard που ούτε φυσικά την ανέθεσε κάπου  αλλά απλώς εκδόθηκε από νομική επιθεώρηση που εκδίδουν φοιτητές του πανεπιστημίου στην οποία ο οποιοσδήποτε μπορεί να στείλει μια έρευνα και αν γίνει δεκτή από την συντακτική επιτροπή τότε εκδίδεται αλλά δεν απηχεί υποχρεωτικά τις απόψεις της επιτροπής ούτε του πανεπιστημίου αλλά μόνο των συγγραφέων που με μια απλή αναζήτηση μπορεί κάποιος να μάθει το ποιόν τους

Όχι δεν είναι έτσι η συγκεκριμένη έρευνα έγινε με ανάθεση, αλλά θα συμφωνήσω σε αυτό το κομμάτι απλά χάριν επιχειρήματος και θα σου πω πως ακόμη και έτσι να είναι όπως τα λες δεν έχει σημασία

1) γιατι το CV τους φαίνεται στην 1η σελίδα της εύρευνας

2) γιατι το harvard journal δεν δημοσιεύει εργασίες φοιτητών (εκτός αν είναι όντως αξιόλογες) ή του καθένα που λέει  το μακρί και το κοντό του

3) Η αλήθεια παραμένει αλήθεια δεν πα να την λέει και ο τελευταίος πένητας! ή εργασια είναι βασισμένη σε σκληρά νουμερα και τα σκληρά νούμερα (αριθμός θανάτων απο όπλο ανα έθνος και πολιτική οπλοφορίας ανα έθνος)  είναι αυτά που είναι ανεξάρτητα του ποιός τα δείχνει. (η εξέταση του ήθους αυτού που παρουσιάζει τα νούμερα ειναι λαϊκισμός )

4) Εγώ απλά (άσχετα με το αν συμφωνώ και με το υπόλοιπο περιεχόμενο δεν το δήλωσα εως τώρα βέβαια) χρησιμοποίησα την εργασία απλά για να επικαλεστώ απο που πήρα τα νούμερα στο post μου( υπ'αριθμό 153 απατώντας στον deesnider) οπότε δεν έχει σημασία καν τι λένε στην εργασία θα μπορούσαν απλά να μιλάνε για περιστατικά θανάτων ας πουμε τό ότι το θέμα της εργασίας ήταν και σχετικό με το topic αποτελεί απλά σύμπτωση...

εγώ απλά και μόνο τα συγκεκριμένα νούμερα πήρα απο εκει τελος  και έβαλα δικά μου επιχειρήματα και απόψεις και απλά χρησιμοποίησα νούμερα για να τα στηρίξω...  (όπως πχ τα νούμερα θανάτων απο όπλο και αυτά των θανάτων αυτοκινητιστικών που δεν ειναι μέρος της εργασίας που θίγουμε τώρα... Απλά αναλύσαμε λίγο και το περιεχόμενο της εργασίας πιο πάνω όχι επειδή είχε σημασία αλλά επειδή κάποιο troll πήγε να βρεί γωνία στο δεκάρικο με το ζόρι...

Αυτό που κάνεις είναι επίκληση στο συναίσθημα πιο συγκεκριμένα και επίθεση στο ήθος των καθηγητών (μιλώντας για ποιόν )

Συμπτωματικά (στα σχετικά βίντεο απο δίπλα) βρήκα και αυτό

:D (στο τελος που λέει a lot of them is context και στους υπότιτλους λέει "πολλά απο αυτά ειναι πλαίσια"  εννοούσε ότι δεν ξέρει αν ειναι καλός άνθρωπος γιατι εξαρτάται απο τις εκάστοτε συνθήκες)

Επεξ/σία από Mr_Proper

Ναι αλλά νομίζω είναι απο αυτά τα ειδικά για σκοποβολή που είτε είναι αεροβόλα είτε έχουν μια θαλάμη για ενα ειδικό σφαιρίδιο ή ειναι λάθος αυτό; και επίσης όντως μπορείς να οπλοφορείς μετα απο 2 χρόνια τέτοια άδειας; ή εννοείς ότι μπορείς να έχεις μαζί σου αυτό το ειδικό όπλο για την σκοποβολή;

Δεν είναι κανένα ειδικό όπλο . Κανονικό πιστόλι . Αυτό που έχουν οι αστυνομικοί . Παράδειγμα κάποιο μοντέλο glock . Σφαιρες κανονικότατες. Το μόνο που ίσως αλλάζει είναι ο τύπος σφαίρας . Αμυντικού τύπου ή επιθετικού τύπου  αλλα και οι 2 σκοτώνουν . 

Μίλησα για οπλοκατοχή μετά τα 2 χρόνια καθαρά για σκοποβολή και μόνο.Απλά έχεις το δικαίωμα να χεις το δικό σου πιστόλι για το άθλημα. Το ανάλυσε πιο πάνω o sargus για το τι ισχύει . To χα ψάξει πριν 2 χρόνια γιατί σκεφτόμουν να αρχίσω σκοποβολή χωρίς να με ενδιαφέρει να έχω το δικό μου πιστόλι . Απλά να γραφτώ σ εμια λέσχη και να πάω να ρίχνω στο σκοπευτήριο της καισαριανής με όπλο της λέσχης . Αλλά λόγο αριχκού κόστους για να γίνει ο φάκελος σου στην αστυνομία ,λόγο συνδρομής λέσχης και κόστους σφαιρών το ξανασκέφτηκα !  :P 

Απλά αυτό που θέλω να τονίσω έιναι ότι η οπλοκατοχή με την οπλοφορία δεν διαφέρουν πολύ. Παει όποιος θέλει με καθαρό ποινικό μητρώο και βγάζει άδεια για κυνηγετική καραμπίνα . Το όπλο το έχεις .Το αν θα το χρησιμοποιήσεις εναντίον ανθρωπινης ζωής λίγο θα σε επηρρεάσει έως καθόλου ότι δεν εχεις δικαίωμα οπλοφορίας αν έχεις σκοπό να αφαιρέσεις κάποια ζωή . 

Παει όποιος θέλει με καθαρό ποινικό μητρώο και βγάζει άδεια για κυνηγετική καραμπίνα . Το όπλο το έχεις .Το αν θα το χρησιμοποιήσεις εναντίον ανθρωπινης ζωής λίγο θα σε επηρρεάσει έως καθόλου ότι δεν εχεις δικαίωμα οπλοφορίας αν έχεις σκοπό να αφαιρέσεις κάποια ζωή .

Η διαφορά όμως, η οποία έχει άμεση σχέση με τη δυνατότητα οπλοφορίας, είναι ότι την καραμπίνα δε μπορείς να την κουβαλάς επάνω σου όπως το πιστόλι, χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι μέχρι και οι πέτρες. Το πιστόλι το ρίχνεις σε μια τσέπη και ξεμπέρδεψες. Πρέπει να σού κάνουν σωματική έρευνα για να το βρουν.

• Like 1

Παράλογος 100% κατά τη γνώμη μου ο νόμος αυτός, ασχέτως τού ότι δεν είναι ο μόνος: Διευκολύνει τον τυχαίο να οπλοφορήσει αν θέλει. Το λογικό θα ήταν να παραμένει φυλασσόμενο στη λέσχη. Γιατί όχι, αφού ούτως ή άλλως μόνο εκεί είναι νόμιμη η χρήση του;

Δεν ξέρω πολλά από λέσχες, αλλά φαντάζομαι πως είναι αρκετά επικίνδυνο να φυλάσσονται εκεί. Διότι φαντάσου να έχει οκτώ άτομα αυτή η Λέσχη, με δικαίωμα οπλοκατοχής, αμέσως αμέσως έχεις οκτώ όπλα (στη καλύτερη) αποθηκευμένα μαζί. Σχετικά εύκολος στόχος.

Εκτός και αν εννοείται το ότι θα είναι πολύ καλά φυλαγμένα, όπου σ αυτή τη περίπτωση πρέπει να αλλάξουν οι λέσχες "συθέμελα".

Πάντως και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου ( ότι είναι πολύ επικίνδυνο να παίρνει κάποιος το όπλο σπίτι του) και συμφωνώ μ αυτό.

• Like 2

Δεν ξέρω πολλά από λέσχες, αλλά φαντάζομαι πως είναι αρκετά επικίνδυνο να φυλάσσονται εκεί. Διότι φαντάσου να έχει οκτώ άτομα αυτή η Λέσχη, με δικαίωμα οπλοκατοχής, αμέσως αμέσως έχεις οκτώ όπλα (στη καλύτερη) αποθηκευμένα μαζί. Σχετικά εύκολος στόχος.

Εκτός και αν εννοείται το ότι θα είναι πολύ καλά φυλαγμένα, όπου σ αυτή τη περίπτωση πρέπει να αλλάξουν οι λέσχες "συθέμελα".

Πάντως και καταλαβαίνω το σκεπτικό σου ( ότι είναι πολύ επικίνδυνο να παίρνει κάποιος το όπλο σπίτι του) και συμφωνώ μ αυτό.

Ούτε εγώ έχω ιδέα για τις συνθήκες φύλαξης στις λέσχες. Εννοείται ότι, εφόσον παραμένουν εντός λέσχης, πρέπει να φυλάσσονται αυστηρά (και δεν εννοώ απλά να αποθηκεύονται σ' ένα φοριαμό, αλλά να φυλάσσονται από προσωπικό).

Ό,τι έγραψα, αναφέρεται σ' αυτό με το οποίο συμφωνούμε: Την κάθετη αντίθεσή μου στην πιθανότητα να παίρνει κάποιος το πιστόλι μαζί του στο σπίτι, ακριβώς διότι κανείς δε μπορεί να ξέρει το αν και πού θ' αποφασίσει να το «βγάλει βόλτα».

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...