Jvamvakaris Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα. Παρακολουθώ το forum του site για αρκετό καιρό και μου έχει λύσει πολλές απορίες. Εδώ και καιρό προσπαθώ να βρούμε λύση σε ένα θέμα που έχω με το δίκτυο μου και δεν μπορώ για το λόγο αυτό θέλω και τη βοήθεια σας. Έχω ένα δυκτιο που περιλαμβάνει μία ασύρματη διασύνδεση. Βασικά στέλνω ιντερνετ στο σπίτι μου από το πατρικό μου. Συνεπώς έχουμε στο πατρικο από την γραμμή του ΟΤΕ ένα μόντεμ-ρουτερ που δίνει ασύρματο και συνδέεται με καλωδιο με μια κεραια της ubiquiti. Από την άλλη στο σπίτι μου έχουμε την κεραία που συνδέεται με ένα καλώδιο με ένα access point της tplink. Το πρόβλημα μου τώρα είναι το εξής έχω αλλάξει 3 μόντεμ ρουτερ στο πατρικό. Και τα 3 ανεβάζουν θερμοκρασία και κλείνουν τις lan το ασύρματο δουλεύει. Το ρουτερ αυτό δίνει όλες τις ip συνεπώς όταν πέφτει το δίκτυο δεν μπορώ να δω το δυκτιο στο σπίτι μου ( tv, synology, tablet). Δεν γνωρίζω πολλά από δικτυα και εδώ που μένω δεν υπάρχει κάποιος που να μπορώ να βασιστω. Την κεραία την αγόρασα σεταρισμενη. Καμιά πρόταση για κάποιο καλό ρουτερ?
jkoukos Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μπορείς να βάλεις το ΑΡ της TP-Link να δουλεύει ως Router ή τουλάχιστον να μοιράζει και αυτό διευθύνσεις μέσω DHCP (προσοχή σε διαφορετικό εύρος από το αρχικό modem/router του πατρικού σπιτιού). Με τον τρόπο αυτό οι δικές σου συσκευές θα παίρνουν πάντα διεύθυνση, ακόμη και αν δεν έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο, ώστε να δουλεύει τουλάχιστον το εσωτερικό σου δίκτυο. Ποιο μοντέλο είναι το Modem/router που έχει το πρόβλημα;
Jvamvakaris Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Όταν το έκανα αυτό δεν μπορούσα να δω το σκληρό δίσκο μου εκτός δυκτιου. Τα πρώτα ρουτερ που έκαψα ήταν ένα ZTE προσφορά της forthnet και ένα tplink w8970. Α και ένα tomson κάποιου παροχου.
jkoukos Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Όταν λες "εκτός δικτύου" τι εννοείς; Δεν έχεις πρόσβαση στον δίσκο από το πατρικό σπίτι ή απ' έξω; Πως είναι συνδεδεμένος στο δίκτυο και τι ρυθμίσεις έχεις κάνει; Πολλές συσκευές υπερθερμαίνονται, αλλά να παρουσιάζουν τόσες το ίδιο θέμα είναι παράξενο. Μήπως είναι τοποθετημένες σε δυσπρόσιτο σημείο και δεν αερίζονται επαρκώς ή υπάρχει πάνω-κάτω από αυτές κι άλλη συσκευή;
Jvamvakaris Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δεν μπορώ να δω το δίσκο από το ίντερνετ. Από το πατρικό τον βλέπω. Ο δύσκολο είναι συνδεδεμένος πάνω στο AP απευθείας και έχω κάνει port forwarding τις πόρτες. Το ουτερ είναι πάνω σε ένα ράφι μεγάλο με άπλετο χώρο γύρο γύρο. Δεν έχει κάτι άλλο πω η κοντά του.
jkoukos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2015 Αν έχεις βάλει το ΑΡ να δουλεύει και αυτό ως router, τότε πρέπει να ανοίξεις και σε αυτό την ίδια πόρτα, αφού τώρα έχεις διπλό ΝΑΤ και τα δύο δίκτυα έχουν διαφορετικό εύρος διευθύνσεων. Π.χ. αν έχεις ανοίξει στον router του πατρικού σπιτιού την πόρτα 8080, θα πρέπει να αλλάξεις την διεύθυνση που θα καταλήγει σε αυτήν του ΑΡ. Μετά θα ορίσεις παρόμοιο κανόνα port forward και στο ΑΡ, με την ίδια πόρτα που θα καταλήγει στην νέα διεύθυνση του NAS.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα