Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση νέου PC για μέτρια-απαιτητική χρήση!

toketog

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φίλε tokedog η οθόνη είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει έυκολα αν δεν σου κάνει. Ο 8320 όμως δύσκολα αλλάζει για να γίνει κάτι καλύτερο μιας και η AMD δεν νομιζω να βγάλει κάτι που να αξίζει σε αυτό το socket. Γνώμη μου είναι να πας σε i7 με τόσα χρήματα. Ωστόσσο δεν υπάρχει κάτι να σε "φοβίζει" στους AMD επεξεργαστές. Ειδικά ο 8320 αξίζει και το τελευταίο ευρώ. 

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ρε παιδια αφου το παλικαρι θελει i7 γιατι να μην παρει? γιατι με το ζορι να παει σε amd? να μπλεξει με oc. και aio υδροψυξεις για να εχει μικροτερη αποδοση απο i7?

Για εμενα amd θελει καλη μητρηκη ,καλη ψυχτρα, ωστε να τον ανεβασεις στα 4.5 με 4.7 και να ειναι πολυ δυνατος. αλλα αν του κατσει μαπα τσιπ?

φιλε μου εγω θα σου προτεινα να πας οπως λες σε intel.

http://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-h97-performance-retail-p-PER.528746

http://www.e-shop.gr/cpu-intel-core-i7-4790-360ghz-lga1150-box-p-PER.558462

αυτα ειναι συνολο 460

παιρνεις 2χ8 gb ram οποιες θελεις.

και καρτα γραφικων αναλογα το αν θελεις gaming ή οχι.

και μια ψυχτρα 212.

απλα μην τσιγκουνευτεις στο τροφοδοτικο σου να παρεις gold. ειμαι σιγουρος οτι θα σου βγαλει πολυ παραπανω απο τα χρονια σπουδων σου.

αν θελεις

• Like 1

δεν του είπε κανείς να μην πάρει i7. Αυτό που λέμε είναι πως και ο fx θα τον καλύψει με πολύ μικρότερο κόστος.

Αν θέλεις κάνε μια σύνθεση με τον i7 για να μπορεί να έχει μια πιο ολοκληρωμένη άποψη το παιδί. (από ένα κατάστημα για να βάλει και δόσεις).

• Like 1

το θεμα ειναι οτι δεν ξερω απο οθονες. δηλαδη μπορω να του κανω ενα πολυ καλο συστημα με ι7 και να βγει στο 1000αρι. για οθονη ποσα πρεπει να δωσει? αν εχει bugdet 1300 τοτε του μενει ενα 300αρι για οθονη. φτανει?

αν μπορείς κοίταξε το σύστημα σου να βγεί λίγο κάτω απο τα 1000 και θα είναι κομπλέ και για οθόνη. γύρω στα 950.

Υ.Γ. toketog, ηχεία-πληκτρολόγιο-ποντικι δε χρειάζεσαι?

θελει cuda cores για το premiere αλλά ως εκει, οχι gaming. Είπαμε για την 750ti που την έχει στα 155 ευρώ (newsletter).

αυτό είναι κυρίως ο οδηγός για την σύνθεση: (βρίσκεται στη πρώτη σελίδα)

Να έχω δηλαδή 20 tab ανοιχτά στο firefox, να κάνω render στο premiere και ταυτόχρονα να δουλέυω στο Photoshop. Άρα δηλαδή χρειάζομαι αρκετή RAM και βαρβάτο CPU, πράγματα που θα βρώ στην δικιά μου σύνθεση (ή σε ένα ακριβό Macbook). Απο την άλλη με εντυπωσιάζει η Retina οθόνη του Macbook Pro, μιάς και ψιλοασχολούμε με την φωτογραφία και το βίντεο, και οθόνη όμοια δεν έχω ξαναδεί. Τώρα αν όλα αυτά μπορώ να τα συνδιάσω σε μια σύνθηση των 1200€ πολύ καλώς. Αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ στην σύνθεση είναι να έχω και μία καλή οθόνη, αλλα επειδή απο οθόνες δεν ξέρω περιμένω τις προτάσεις σας.

+ αυτό

Δεν με ενδιαφέρει να κάνει και το πιο γρήγορο render στον κόσμο απλά καμιά φορά χρειάζεται να κάνω edit videos και δεν θέλω να μου παίρνει ένα αιώνα!

αυτο θα επαιρνα εγω. το ξαναλεω δεν ειμαι κολλημενος με Intel. αλλωστε το κυριο συστημα μου ειναι amd.

post-122185-0-92032000-1440771286_thumb.jpg

υπαρχει δυνατοτητα να μειωθει και αλλο. με μικροτερο τροφοδοτικο bronze ,φτηνοτερη μητρηκη και σαν τελευταιο να βγει τελειως ο ssd.

οπότε βγαίνει +100 ευρώ χωρίς ψύκτρα (που πίσω βάλαμε ψύκτρα των 50 ευρώ) και με μικρό (και κακό) ssd. (η 750 αλλαζει με 750ti στην ίδια τιμή).

δεν είναι κακή πρόταση, ας το σκεφτεί ο φίλος και ας πει την γνωμη του. Απλά δε ξέρω αν αξίζει η υποβάθμιση σε άλλα κομμάτια (και κυρίως στην οθόνη) για να χωρέσει ο i7. Αλλά αυτό το αποφασίζει ο φίλος, όχι εγώ.

• Like 1

εχω 3 τετοιους ssd. και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος.δεν ειναι κακος απλα υπαρχουν καλυτερες λυσεις. αν θελει I7 τοτε πρεπει να γινουν καποιες υποχωρησεις. αλλα αν δεν τον εμποδιζουν στις δουλειες του τοτε μικρο το κακο.αν παρει μικροτερο τροφοδοτικο και λιγο χειροτερη μητρηκη ανετα παει σε ψυχτρα +  καλυτερο ssd στα ιδια χρηματα. αν μπορεσει καποιος που ξερει να του προτεινει το ιδανικο τοτε θα βελτιωθει αρκετα.

επισης τα 16gb μπορουν να γινουν 8 αφου τα 16 ειναι overkill και να προστεθουν αργοτερα οταν θα χρειαστουν.

ιδανικό δεν υπάρχει, την καλύτερη λύση ψάχνουμε :P

Για τον ssd το αναφέρω γιατί στην πίσω σύνθεση χώρεσε ssd 240gb και αρκετά καλός. (αν αλλάξουμε τον ssd πίσω και την ψύκτρα βγαίνει στα 800 η πίσω σύνθεση)
Και γω προσπαθώ να σκεφτώ πως μπορει να χωρέσει ο i7 στο σύστημα αλλά αν δεν κόψει είτε λίγο απο παντού είτε πολύ από την οθόνη δε βλέπω να χωράει εύκολα.

όπως και να έχει, όσες περισσότερες προτάσεις γίνονται τόσο το καλύτερο.

• Like 1

θελουμε 250 για οθονη?

ολα εχουν τα αρνητικα τους.

στην θεση του θα εβαζα εναν καλο ssd 240 χωρις hdd με ελαφρως φτηνοτερη μητρηκη και πιο vfm τροφοδοτικο. ψυχτρα μια 212 ειναι υπεραρκετη μιας και δεν θα γινει Oc. και δεν θα εβαζα απο την αρχη 2χ8 ραμ. θα εβαζα ενα στικ 8αρι. στο μελλον μπορει με μικρες κινησεις να φτασει το συστημα πιο πανω. (με ενα ακομη στικ 8αρι και hdd.)

για οθόνη, επειδή είπε για καλή κοιτάει και προς 1440p (και παραπάνω), οπότε φτάνει και τα 350 το κόστος.
δεν την έχει την 212 το eshop, και γω αυτή έψαξα στην αρχή αλλά δεν την έχει. 

παιδιά οσον αφορά την οθόνη μάλλον θα καταλήξω σε μια η οποία κάνει 250€ αλλα γενικα επειδη γυρω στα 160€ θα μου βγουν οι τόκοι λογω δωσεων το προηγούμενο συστημα στα 900-950 € είναι οτι πρέπει...τώρα αν μπορούμε να κόψουμε τίποτα και να πάμε σε i7 δεν ξερω..δηλαδη i7 μεχρι 950 €

Επιπλέον, των SSD είναι κρίμα να το αλλάξω. Άρα τon SSD τον αφήνουμε. Τώρα για την ram και το τροφοδοτικό δεν ξέρω...Μια χαρά δεν θα πάει το σύστημ με τον AMD βρε παιδιά? Με τον συγκεκριμμένο επεξεργαστή και την  μητρική θα μπορέσω να κάνω oc ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...