toketog Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα καλησπέρα, ως νέος φοιτητής λοιπόν κι εγώ, είμαι σε ένα δίλημμα. Το κατάστημα "you" έχει μια έκπτωση 12% και 48 άτοκες δόσεις για φοιτητές στα mac. Δηλαδή το συγκεκριμμένο μοντέλο (Link) βγαίνει περίπου στα 1407€ με την έκπτωση. Το θέμα μου είναι το εξής. Macbook ή desktop στα ίδια χρήματα. Γνωρίζω οτι με 1400€ φτιάχνω dekstop που κάνει παπάδες, αλλά απο την άλλη χρειάζομαι ένα καλό λάπτοπ για την σχολή μου, μιας και έχει αμεση σχέση με το αντικείμενο...Βέβαια θα μου πείτε ότι με τόσα χρήματα παίρνω και laptop τούμπανο...αλλά...αλλά...αλλα.. Εσείς τι μου προτείνετε; EDIT! Τελικά καταλήξαμε στην Desktop λύση, οπότε αναζητώ συμβουλές για συνθέσεις. Κοιτάξτε τα τελευταια Post για πληροφορίες Ενδεικτικές απαιτήσεις Pc: Επεξεργαστής τύπου i7, αρκετή Ram (16GB), SSD (240GB), Καλή οθόνη Τιμή: Max 1300€ (με δυνατότητα πληρωμής σε δόσεις) Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2015 από toketog Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas93 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 σε ποια σχολή πέρασες και πιστεύεις ότι θα χρειαστείς καλό λάπτοπ; Σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια;το 12% νομίζω ισχύει σε όλα τα μεγάλα, public/mediamarkt κτλ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dinos_12345 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα καλησπέρα, ως νέος φοιτητής λοιπόν κι εγώ, είμαι σε ένα δίλημμα. Το κατάστημα "you" έχει μια έκπτωση 12% και 48 άτοκες δόσεις για φοιτητές στα mac. Δηλαδή το συγκεκριμμένο μοντέλο (Link) βγαίνει περίπου στα 1407€ με την έκπτωση. Το θέμα μου είναι το εξής. Macbook ή desktop στα ίδια χρήματα. Γνωρίζω οτι με 1400€ φτιάχνω dekstop που κάνει παπάδες, αλλά απο την άλλη χρειάζομαι ένα καλό λάπτοπ για την σχολή μου, μιας και έχει αμεση σχέση με το αντικείμενο...Βέβαια θα μου πείτε ότι με τόσα χρήματα παίρνω και laptop τούμπανο...αλλά...αλλά...αλλα.. Εσείς τι μου προτείνετε; Οχι σε αυτά τα λεφτά Macbook, κρίμα είναι, πάρε ένα σταθερό με 1000-1200 το πολύ και πάρε κανένα tablet ή chromebook για να σημειώνεις στο πανεπιστήμιο/ΤΕΙ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Koing Koing Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Αν πέρασες σε σχολή Μηχανικών Υπολογιστών(πχ CEID πατρας) τότε το mac δεν πρόκειται για καλή επιλογή.Θα σε κράζουν οι καθηγητές και την δουλεία σου θα δυσκολευτείς να την κάνεις! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ChaniaExpress Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 μπορεις να κανεις και αυτο με το ταμπλετ και τον σταθερο που λεει ο ντινος απο επανω.Εγω στην θεση σου θα επαιρνα ενα καλο laptop στο οποιο θα ειχα windows για την σχολη και αμα εχεις κολλημα με τα mac κανε dual boot δεν ειναι τιποτε για σενα πιστευω.Macbook με την καμια.Σπαταλη απλα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toketog Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Λοιπόν, ας τα πιάσουμε απο την αρχή. Εγώ πέρασα στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Δεν ξέρω εκεί τι παίζει με καθηγητές και τέτοια. Δεν με ενδιαφέρουν τα παιχνίδια στον υπολογιστή. Με ενδιαφέρει γενικά να είναι γρήγορος σε όλους τους τομείς. Να έχω δηλαδή 20 tab ανοιχτά στο firefox, να κάνω render στο premiere και ταυτόχρονα να δουλέυω στο Photoshop. Άρα δηλαδή χρειάζομαι αρκετή RAM και βαρβάτο CPU, πράγματα που θα βρώ στην δικιά μου σύνθεση (ή σε ένα ακριβό Macbook). Απο την άλλη με εντυπωσιάζει η Retina οθόνη του Macbook Pro, μιάς και ψιλοασχολούμε με την φωτογραφία και το βίντεο, και οθόνη όμοια δεν έχω ξαναδεί. Τώρα αν όλα αυτά μπορώ να τα συνδιάσω σε μια σύνθηση των 1200€ πολύ καλώς. Αυτό που ενδιαφέρει πιο πολύ στην σύνθεση είναι να έχω και μία καλή οθόνη, αλλα επειδή απο οθόνες δεν ξέρω περιμένω τις προτάσεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Μηχανικών Η/Υ? Δεν νομίζω να σου χρησιμεύσει το MacBook, μόνο αν του βάλεις Windows πάνω. Για το αν χρειάζεται laptop ή σταθερό πάει ανάλογα με τα γούστα, εγώ laptop+dock station+οθόνη θα διάλεγα edit για το τελευταίο σου post. Για τα προγράμματα της Adobe θα σου κάνει δουλειά το MacBook καθώς και για την συγγραφή εργασιών,ειδικά με το νέο MS Office που για πρώτη φορά πλησιάζει πολύ την Windows έκδοση. Θα υπάρχουν όμως προγράμματα της σχολής σου Windows only δυστυχώς Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toketog Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Ντάξει, το bootcamp τι το έχουμε τότε; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gnsX Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Έχεις και VMware και Parallels αν δεν είναι κάτι υπερβολικά απαιτητικό δε λέω,για σχολή σίγουρα θα ναι ΟΚ. Απλά θα πάρεις Mac και θα χρησιμοποιείς Windows? Με τα ίδια λεφτά θα έπαιρνες ανώτερο σε χαρακτηριστικά Windows pc. *Και με Windows θα σου χρειαστεί VM,για προγράμματα που χρησιμοποιούν οι καθηγητές και τρέχουν μόνο σε XP και πίστεψε με υπάρχουν Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toketog Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Έστω ότι πάμε σε desktop αυτή η σύνθεση πως σας φαίνεται; Το μόνο που με προβληματίζουν είναι οι δόσεις που δεν είναι άτοκες, και το γεγονός ότι είναι μόνο μέχρι 24. Οι φοιτητές έχουν έκπτωση μόνο στα Mac ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas93 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 κακή σύνθεση. πολύ κακή σύνθεση. περίμενε λίγο.δε ξέρω τι χρειάζεται το premiere, δεν ασχολούμε με τον τομέα, αλλά γενικά το render θέλει πυρήνες και δύναμη αν δε κάνω λάθος. Από ιντελ μεριά πας σε i7, αν πάρεις k τότε θα πάρεις και z97 μητρική (αλλιως δεν έχει νόημα-οι k επεξεργαστες ειναι για oc και μονο οι z μητρικές κάνουν oc, αν δεν σε ενδιαφέρει το oc δε παίρνεις k επεξεργαστή και παίρνεις h97 μητρική).Από μεριάς amd μπορείς να κοιτάξεις για κανέναν fx για να σου έρθει πολύ πιο φθηνά. κάτι τέτοιοhttps://www.skroutz.gr/s/6042100/Asrock-Fatal1ty-970-Performance.htmlhttps://www.skroutz.gr/s/2524847/AMD-FX-8320-Box.htmlόπως και να έχει και στις 2 συνθέσεις θα χρειαστείς ψύκτρα για τον επεξεργαστή, αυτή του fx είναι αθλια, αυτή του intel είναι πολύ λίγη αν θες oc, και γενικά καλό ειναι να πάρεις μια καλή ψύκτρα.ο ssd που διάλεξες δεν είναι καλός, υπάρχουν πολύ καλύτεροι. Επίσης αν πας σε fx μεριά μπορείς να πάρεις πολύ καλύτερη οθόνη.η 750 δεν αξίζει τα λεφτά της σε καμία περίπτωση, αν χρειάζεται cuda cores το premiere πάρε την 750ti στην χειρότερη περίπτωση. Αν όχι, υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές.edit τελικά από οτι διαβάζω το premiere θέλει cuda cores, συνεπώς πας για nvidia. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toketog Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Ναι για την μητρική έχεις δίκιο! το έκανα λίγο γρήγορα και ξεχασα να επιλέξω μητρική που υποστηρίζει οverclock. Εσυ προτείνεις να πάω προς AMD μεριά? Δεν με ενδιαφέρει να κάνει και το πιο γρήγορο render στον κόσμο απλά καμιά φορά χρειάζεται να κάνω edit videos και δεν θέλω να μου παίρνει ένα αιώνα! Όσον αφορά την κάρτα γραφικών, απο κάρτες γραφικών δεν ξέρω και πολλά οπότε την 750 την επέλεξα μόνο και μόνο επειδή έιχε καλά σχόλια απο κάτω. Και γενικά αν είτε εσύ είτε καποιος άλλος έχει να κάνει καμία πρόταση για σύνθεση με βάση αυτά που είπαμε πιο πάνω μέχρι 1300€ θα ήταν υπέροχο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Kostas93 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 αυριο αν δεν έχει ανεβάσει κάποιος ένα ολοκληρωμένο σύστημα θα κοιτάξω να συνθέσω ένα. προς το παρών πάω για ύπνο εγώ θα πήγαινα προς fx μεριά και θα έπαιρνα μια καλή οθόνη με τη διαφορά. Η οθόνη είναι απο τα πιο σημαντικά κομμάτια του υπολογιστή, καλύτερα να τελειώσει το rendering λίγο αργότερα και να έχεις μια πραγματικά καλή οθόνη παρά να τα θυσιάσεις όλα στον βωμό των επιδόσεων.Υ.Γ συγχαρητήρια για την επιτυχία σου να μπεις στη σχολή, είναι πολύ ενδιαφέρον κομμάτι αυτό που αποφάσισες να σπουδάσεις.Καμιά φορά ξεχνάμε να πούμε και τα βασικά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
toketog Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Μέλος Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Οκ, Απλά δεν έχω δουλέψει ποτε με AMD και καταλαβαίνεις είναι αυτός ο φόβος για το Άγνωστο! Σε ευχαριστώ πολύ! πάντα αυτό ήθελα να κάνω! Πάντα με εξίταραν οι υπολογιστές και γενικότερα η τεχνολογία όποτε αυτή την στιγμή είμαι υπερβολικά χαρούμενος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hliastsek Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 2015 (επεξεργασμένο) Οτι περασες σε σχολη πληροφορικης δεν σημαινει οτι το mac θα σου χρειαστει.Το mac ειναι εργαλειο δουλειας. Επισης με τετοιο budget δεν βρισκω τον λογo να πας σε amd. Στα λεφτα που διαθετεις η Intel ειναι μονοδρομος. Σε amd θα πηγαινες οταν το budget σου ηταν γυρω στα 600 ευρω. Προσωπικα θα πηγαινα σε i7 4790 και h97 για να γλυτωσω αρκετα χρηματα, μιας και ο i7 ειναι τερας.Τελος κοιτα και τα κομματια απο skroutz μαγαζια και βαλε την διαφορα εδω http://www.skroutz.gr/s/4287220/Dell-UltraSharp-U2414H.html Αν πέρασες σε σχολή Μηχανικών Υπολογιστών(πχ CEID πατρας) τότε το mac δεν πρόκειται για καλή επιλογή.Θα σε κράζουν οι καθηγητές και την δουλεία σου θα δυσκολευτείς να την κάνεις! Γιατι εχω τελειωσει πολυ παρομοια σχολη με τον TS κατι τετοιο δεν ισχυει. Οσους σοβαρους διδακτορικους και καθηγητες εχω γνωρισει, ειχαν ολοι mac. Οπως ειπα και παραπανω ειναι εργαλειο δουλειας, αλλα για εναν φοιτητη ειναι υπερβολη. ΥΓ συγχαρητηρια για την επιτυχια σου. Επεξ/σία 28 Αυγούστου 2015 από hliastsek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα