Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλημερες.
κατι δεν παει καλα με την ραμ μου και λιγο που εψαξα δεν εβγαλα ακρη.
στη φωτογραφια φαίνεται οτι χρησιμοποιω ουτε μισο gb και το εμφανιζει ως 30+% απο τα 8gb που εχω στο συστημα. το 30% του 8 ειναι κατι λιγοτερο απο 3gb.
η μονη παρατηρηση που εχω να κανω ειναι οτι δεν τα εχω dual channel τα στικς

η φωτογραφια ειναι αμεσως μετα το restart που αναγκαστηκα να κανω αφου εφαγε μια μικρη κολουμπρα.
αμα ξεχναω κατι ρωτηστε με

post-299218-0-90384800-1440681695_thumb.png

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

bump και καποιες πληροφοριες
-εκλεισα το superfetch οπως προτεινουν καποιοι αλλα τα επιπεδα της ραμ εμειναν ιδια αρα μαλλον ειναι λιγο συμβουλη ραδιο αρβυλα

ανοιγω το pc και αρχικα εχει 1.3gb in use (~17%) και 949mb cached
μετα απο λιγα δευτερολεπτα και χωρις να κανω τιποτα παει στο 2.6gb in use (~35%) και 1.3gb cached
μετα ανοιγω firefox και το in use ram ανεβαινει μονο κατα 0.1 gb στα 2.7

δεν με ενδιαφερει να εχω 1% ram usage οταν ανοιγω το πισι, ισως αυτο να μην γινεται καν. αυτο που θελω να καταλαβω ειναι γιατι παρουσιαζονται in use 1.3 gb τα πρωτα δευτερολεπτα μετα το boot και στη συνεχεια 2.6gb την στιγμη που οι εφαρμογες που εμφανιζονται στο processes tab του task manager δεν δεσμευουν ουτε μισο gb (περιπου 400mb οι πρωτες 20 σε χρηση ραμ, ολες οι επομενες 5mb και κατω)

και μπορει να ειναι λογικο να ανεβαίνει το in use ram κατα το boot αλλα γιατι ειναι οι αριθμοι τοσο μεγαλοι εξαρχης ?

EDIT: παρ'ολο που δεν εχει ρωτησει κανεις νομιζω εχει σημασια να γραψω ram και mobo

η mobo μου ειναι rev 1.0 ενω εχει βγει 1.1 ... Δεν ξερω αν φταιει αυτο αλλα υπαρχει προβλημα συμβατοτητας με την συγκεκριμενη ραμ και γι'αυτο οπως ανεφερα στην αρχη δεν εχω τα στικς dual channel, τα δεχεται μονο single

---(αν επαιρνα βοηθεια και γι'αυτο ακομα καλυτερα - λιστα συμβατοτητας ραμ - αυτη η λιστα υπαρχει στο λινκ που εβαλα για την μητρικη και εριξα μια ματια οσο μπορουσα, αν μπορει καποιος να με σιγουρεψει εχει καλως. επισης η λιστα δεν ηταν διαφορετικη για rev1.0  και rev1.1)

post-299218-0-59041200-1442246168_thumb.png

Επεξ/σία από hercratoras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...