xaerialtwistx Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 και εγώ είμαι υπέρ του Linux Mint σε υποστηριξη drivers και multimedia την ειχα ξεχωρισει απο εποχες Windows 7 (αν εξαιρεσεις κατι πειραγμενες διανομες τυπου Ubuntu Ultimate Edition που ερχονται με 200 προγραμματα προεγκατεστημενα και βγαινουν πλεον σε iso των 22gb για blu-ray) και πλεον εχει γινει γνωστη και στον κοσμο για τον ιδιο λογο. η αληθεια ειναι πως εχω αρκετο καιρο να ασχοληθω μαζι της και πλεον βγαινει και με kde και gnome το οποιο kde φαινεται πανεμορφο αλλα ειχα βρει μπολικα κολληματα / bugs την τελευταια φορα που ασχοληθηκα οποτε προτεινω την Gnome εκδοση (γνωστη και σαν Rafaela!) υπαρχουν και διανομες που μοιαζουν πολυ με το λειτουργικο της Microsoft ωστε να κανουν την μεταβαση πιο ομαλη με την καλυτερη (σε εμφανιση) να ειναι η Zorin OS. ειδικη περιπτωση ειναι το Robolinux το οποιο έχει έτοιμες virtual machines για να τρεξεις windows xp / 7 / 10 μέσα από το περιβάλλον του.
Redshift Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2015 launchers οπως το start menu των windows ειναι κατι που αλλαζει πολυ ευκολα σε ολες τις διανομες οπως κ file explores μπορεις να εχεις κ περισσοτερα απο ενα ταυτοχρονα στο cinnamon mint υπαρχουν καμια 20 applets με launchers για να τα βαλεις με 3 κλικ, ενα απο αυτα ειναι ιδιο με των windows 7 τεσπα η γνωμη μου ειναι να δοκιμασεις live usbs με διανομες που σου κανουν κλικ κ εχουν κ μπολικο λαο να της χρησιμοποιει για να τσεκαρεις τι σου αρεσει κ αν βλεπει καλα το hardware σου http://unetbootin.github.io/ εδω ενα εργαλειακι για να φτιαχνεις bootable usbs πανευκολα
voldemort Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δοκιμασα το mint σε vmware και ετρωγε κολληματα-freeze. Λετε να μου κανει τα ιδια σε εγκατασταση και σε φυσικο δισκο; Μηπως δεν σεταρισα τιποτε σωστα στα settings του vm; Πολυ ομορφο.
duffyduck Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 επελεξες ubuntu στον τυπο της διανομης linux ? δεν εχω (ουτε ειχα προβλημα παλιοτερα) τωρα εχω linux mint 17.2 Cinamon 64bit στο τελευταιο Vmware, παει μια χαρα (βαλε τα open-vm-tools και open-vm-tools-desktop πακετα)
Oxygene Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Καλύτερα να χρησιμοποιήσεις VirtualBox που είναι και free. To Vmware θυμάμαι έχει κάποια θέματα με εικονικές εγκαταστάσεις Linux.
duffyduck Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 30 Αυγούστου 2015 Αν εχεις Windows 10 τοτε το Vmware ειναι μονοδρομος Το Virtualbox δεν υποστηριζει τα 10 ως host OS
Redshift Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 δες ενα live cd η usb μωρε ,ουτε vm ουτε τπτ
voldemort Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Αν εχεις Windows 10 τοτε το Vmware ειναι μονοδρομος Το Virtualbox δεν υποστηριζει τα 10 ως host OS Οχι 7 εχω. δες ενα live cd η usb μωρε ,ουτε vm ουτε τπτ Αυτο θα κανω. 1
k_antoni Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2015 Όχι το Unetbootin, μου δημιούργησε τρελά θέματα όταν έφτιαχνα usb sticks με xubuntu και το debian μόνιμα γκρίνιαζε ότι δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να φτιάξεις bootable στικάκια και θα έχει θέματα κατά την εγκατάσταση... Δείτε τη συζήτηση εδώ!
GrandGamer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Εγώ πάντως έχω ψηθεί να δοκιμάσω Manjaro για μεταφορά σιγά σιγά από Windows 8.1 σε Linux. Τα δοκιμάζω μερικές μέρες σε Vbox και δουλεύουν τέλεια, ακόμα και hearthstone με playonlinux δουλεύει(απαίσια βέβαια γιατί είναι VM). Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως έχω θέμα με τους δίσκους γιατί έχω μερικά TB γεμάτα που δεν θέλω να χάσω
Luciddream Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Αυτό που φοβάμαι είναι μήπως έχω θέμα με τους δίσκους γιατί έχω μερικά TB γεμάτα που δεν θέλω να χάσω Εννοείς με το ntfs? δεν υπάρχει κανένα θέμα και εγώ τους μεγάλους σε ntfs τους έχω.
GrandGamer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Εννοείς με το ntfs? δεν υπάρχει κανένα θέμα και εγώ τους μεγάλους σε ntfs τους έχω. Ναι. Βασικά το θέμα μου είναι στον έναν που έχω για τα games και θα γράφω/σβήνω με το playonlinux/steam. Κατά τα άλλα ο ένας είναι αποθήκη ο άλλος για downloads κυρίως. Μπορώ να ορίσω το /home να κάνει mount σε ntfs δίσκο χωρίς να χάσω τα δεδομένα που έχει μέσα; ή θα μου κάνει format αναγκαστικά;
Luciddream Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Ναι. Βασικά το θέμα μου είναι στον έναν που έχω για τα games και θα γράφω/σβήνω με το playonlinux/steam. Κατά τα άλλα ο ένας είναι αποθήκη ο άλλος για downloads κυρίως. Μπορώ να ορίσω το /home να κάνει mount σε ntfs δίσκο χωρίς να χάσω τα δεδομένα που έχει μέσα; ή θα μου κάνει format αναγκαστικά; Αν θέλεις αναγκαστικά να έχεις τον ίδιο δίσκο για το home και για τα games, θα πρέπει να κάνεις partition για το linux home. Αλλιώς μπορείς απλά να κάνεις mount τον ntfs δίσκο και να ψάχνει εκεί το client του steam (αν υποστηρίζει δηλαδή κάτι τετοιο, δεν γνωρίζω). Με τον άλλον για αποθήκη και για τα downloads δεν θα έχεις θέμα. Το μόνο που νομίζω ότι χρειάζεται είναι αν σε περίπτωση που πάθει κάτι το filesystem του, είναι καλύτερο (και μάλλον πρέπει) να κάνεις check disk απο windows παρά απο το linux.
GrandGamer Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2015 Αν θέλεις αναγκαστικά να έχεις τον ίδιο δίσκο για το home και για τα games, θα πρέπει να κάνεις partition για το linux home. Αλλιώς μπορείς απλά να κάνεις mount τον ntfs δίσκο και να ψάχνει εκεί το client του steam (αν υποστηρίζει δηλαδή κάτι τετοιο, δεν γνωρίζω). Με τον άλλον για αποθήκη και για τα downloads δεν θα έχεις θέμα. Το μόνο που νομίζω ότι χρειάζεται είναι αν σε περίπτωση που πάθει κάτι το filesystem του, είναι καλύτερο (και μάλλον πρέπει) να κάνεις check disk απο windows παρά απο το linux. Το steam έχει επιλογή για το που βρίσκεται το library οπότε δεν έχω θέμα. Το Playonlinux από την άλλη έχει θέμα γιατί κάνει τα πάντα στο home και δεν έχει επιλογή, αλλά είδα πως γίνεται να μεταφέρω το virtual drive όπου θέλω με symlink, όποτε κάπως έτσι θα παίξω. Απλά σκέφτηκα μήπως περάσω το /home στον δίσκο που έχω για downloads μιας και έχει τέτοια αρχεία μέσα. Προς το παρών πρέπει να πάρω απόφαση να πάρω bakup τα Windows και να περάσω, τουλάχιστον σε dual boot, τα manjaro στον SSD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα