Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hello!
Συνάδελφοι έχω την εξής απορία. Ελέγχοντας της ρυθμίσης της samsung smart tv μου με 50:85:69:CE:63:5B για mac address μέσα απο το interface της έχω την εξής ip 192.168.1.106. 

Πηγαίνοντας όμως στον υπολογιστή ο υπολογιστής στις συσκευές δικτύου μου τη δίνει ως 

hrikvp.jpg

Κοινώς φαίνεται να έχει εντελώς διαφορετική ip και mac address !!!!!!! Και για αντιπαραβολή όρίστε το screenshot από το capsa

1ran1t.png

Any thoughts ? :S

Δημοσ.

Μηπως τους εχεις καρφωτες ip?

nope

Λογικά η μία MAC είναι για την ασύρματη κάρτα και η άλλη της ενσύρματης.

ΙΡ διεύθυνση έχουν την ίδια.

νομιζω πως αυτο πρεπει να ναι,δεν εχω χρονο να το τεστάρω αλλα μολις μαθω θα σας πω. Ειναι το μονο λογικό σενάριο άλλωστε 

• Like 1
Δημοσ.

Δε μπορεί να "πάρουν" ίδια ip. Κάθε mac adress αντιστοιχείται στη δική της μοναδική ip, ακόμα και από το ίδιο μηχάνημα (π.χ. laptop). Ως εκ τούτου πρέπει μάλλον να έβαλες "καρφωτή" και στα δύο, αλλιώς υπάρχει κάποιο "θέμα".

Δημοσ.

Δε μπορεί να "πάρουν" ίδια ip. Κάθε mac adress αντιστοιχείται στη δική της μοναδική ip, ακόμα και από το ίδιο μηχάνημα (π.χ. laptop). Ως εκ τούτου πρέπει μάλλον να έβαλες "καρφωτή" και στα δύο, αλλιώς υπάρχει κάποιο "θέμα".

Και ποιος το λεει αυτο φιλε μου? Το διαβασες καπου? Σαφως και μπορουνε.......... Η ενσυρματη και ασυρματη καρτα ειναι και εχουν ιδια ip. Ετσι ειναι και στα mikrotik............

Δημοσ.

Μα είναι Κοινή παραδοχή. Δε μπορεί να δρομολογηθούν πακέτα σωστά έτσι. Ας πούμε ότι έχεις ανοικτό το wan και το lan. Και στέλνω ένα πακέτο στην 192.168.1.106 ποιά κάρτα θα το λάβει;

Νομίζω ότι σε κάθε hardware που χαρακτηρίζεται με το δικό της mac adress πρέπει να αντιστοιχεί και μία μοναδική ip διεύθυνση, αν κάνω λάθος, μπορείς να με διορθώσεις!

Δημοσ.

Δεν μπορούν να έχουν 2 διαφορετικές κάρτες δικτύου (στην ίδια συσκευή) ταυτόχρονα την ίδια ΙΡ και να είναι ενεργές.

Κάλλιστα όμως μπορούν να έχουν την ίδια ΙΡ, αλλά μόνο μία εξ αυτών να είναι ενεργοποιημένη.

Είναι σύνηθες φαινόμενο στα laptop και γι' αυτό λέμε ότι δεν πρέπει και οι 2 να είναι ενεργοποιημένες διότι μπορεί να υπάρξει διένεξη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μα είναι Κοινή παραδοχή. Δε μπορεί να δρομολογηθούν πακέτα σωστά έτσι. Ας πούμε ότι έχεις ανοικτό το wan και το lan. Και στέλνω ένα πακέτο στην 192.168.1.106 ποιά κάρτα θα το λάβει;

Νομίζω ότι σε κάθε hardware που χαρακτηρίζεται με το δικό της mac adress πρέπει να αντιστοιχεί και μία μοναδική ip διεύθυνση, αν κάνω λάθος, μπορείς να με διορθώσεις!

Αλλο αυτο που λες τωρα και αλλο ειπες πριν και πας να τα μπαλωσεις. Πριν ειπες οτι σε καθε mac αντιστοιχει μια μοναδικη ip και τωρα μιλας να εχεις το wan και το lan ταυτοχρονα ανοιχτο.

Για να τελειωνουμε καθε mac μπορει να εχει μυριαδες δισεκατομυρριων ip's αλλα οχι ταυτοχρονα.

Εσυ οταν αλλαζεις ip στον υπολογιστη σου αλλαζεις και mac? Μη τρελλαθουμε κιολας?

Επεξ/σία από rfc

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...