Προς το περιεχόμενο

Divinity: Original Sin 2

Despotas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω την εντύπωση ότι το save in combat μπήκε μετά από κάποιο update. Δεν πρέπει να ήταν εξαρχής.

Γιατί κι εγώ το ξεκίνησα όταν βγήκε αλλά το τερμάτισα 3 χρόνια μετά και στην αρχή δε θυμάμαι να μπορούσα να κάνω save in combat. Στο τέλος όμως μπορούσα. Ίσως μπήκε στην enhanced edition.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

32 λεπτά πριν, Mpiftekis είπε

Έχω την εντύπωση ότι το save in combat μπήκε μετά από κάποιο update. Δεν πρέπει να ήταν εξαρχής.

Γιατί κι εγώ το ξεκίνησα όταν βγήκε αλλά το τερμάτισα 3 χρόνια μετά και στην αρχή δε θυμάμαι να μπορούσα να κάνω save in combat. Στο τέλος όμως μπορούσα. Ίσως μπήκε στην enhanced edition.

Ναι βασικά έχει πέσει πολύ update, τώρα είμαι στην lady spider και βλέπω ότι δεν μπορείς να πάρεις το buff σε όλους το chars, ευτυχώς παίζει semi-legit glitch γιατί είναι άδικο που το κάναν update.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ΟΚ, έφτασα στην Αetera για αυτούς που γνωρίζουν.

Θεωρώ το συγκεκριμένο boss fight δείγμα πολύ κακού σχεδιασμού. Δεν γίνεται ώς Dungeon Master να πλασάρεις στο party έναν ολόκληρο χάρτη με απόλυτα βατές και διασκεδαστικές μάχες, και στο τέλος να τρολλάρεις με boss το οποίο είναι εξοπλισμένο με δυνατότητες στα όρια του cheating, αναλογικά πάντα με αυτά που είχες αντιμετωπίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Μετά από 90 ώρες απόλυτα διασκεδαστικού gaming δεν περίμενα τέτοια κατάσταση και μου χάλασε πάρα πολύ το immersion.

Επεξ/σία από panther_512

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι σίγουρα απο τις δυσκολότερες μάχες στο game. Κυρίως επειδή η μάχη ξεκινάει απο άβολο μέρος και πρέπει να έχεις λίγο meta γνώση

και να σκάσεις ότι έχεις απο την αρχή πάνω στους λύκους.  

Αλλά γιατί cheating ρε συ? Αν θυμάμαι καλά, δεν έκανε κάτι στην μάχη που να μην μπορείς να κάνεις και συ.

Προσωπικά είχα βλαστημήσει πολύ περισσότερο στα σκιάχτρα στην αρχή με την fear aura. Γενικά όπου βλέπεις σκιάχτρο τρέχα. Περιμένω να δω τι θα πεις σε μια άλλη μάχη προς το τέλος που είναι σαδομαζοχιστικά δύσκολη.

Επίσης, ελπίζω να είχες φέρει μαζί σου τον Fane, μιας και μαθαίνεις μπόλικο lore.

Επεξ/σία από >-Nosakos<-

Έβγαλα προχτές την μάχη χωρίς κανένα θέμα tbh, απλά πριν το end στο διάλογο πάντα χωρίζεις το party και το τοποθετείς στρατηγικά. Επίσης σε τέτοιες μάχες βοηθάει πολύ το φαγητό και να κανεις buff αυτόν που μιλάει με τα πάντα. ;)

Aμα κάπου είχα θέμα στο game είναι στην μάχη στο oilfield που ο γελοίος τρέχει μέσα στις φωτιές και αυτοκτονεί.

Έχει τρελή σημασία να έχεις ισορροπημένο party. Έχω fighter με polymorph, rogue/archer, necro/pyro/geo kai hydro/air/summon.

23 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Aμα κάπου είχα θέμα στο game είναι στην μάχη στο oilfield που ο γελοίος τρέχει μέσα στις φωτιές και αυτοκτονεί.

Τραγική μάχη. Ποιο πολύ babysiting ήταν πάρα κάτι άλλο. Πάλι καλά που υπήρχε το quick save γιατί η μάχη βάσταγε σχεδόν ωρίτσα.

• Like 1

2 ώρες πριν, >-Nosakos<- είπε

Πάλι καλά που υπήρχε το quick save γιατί η μάχη βάσταγε σχεδόν ωρίτσα.

giphy.gif

Έτσι ήμουν σε εκείνη την μάχη στο πρώτο playthough μου χωρίς quicksave...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, >-Nosakos<- είπε

Είναι σίγουρα απο τις δυσκολότερες μάχες στο game. Κυρίως επειδή η μάχη ξεκινάει απο άβολο μέρος και πρέπει να έχεις λίγο meta γνώση

Βλέπω, οι εμπειρίες μπορεί να είναι αρκετά διαφορετικές. Σε εμένα το oilfield βγήκε σχετικά εύκολα και ήταν αρκετά διασκεδαστική φάση.

Με την Aetera εχθές έπαθα ένα μικρό σόκ, διότι όλες οι άλλες μάχες σε εκείνο το χάρτη είχαν ένα ήπιο challenge στην χειρότερη περίπτωση.

Το party μου αποτελείται από Ifan main(rogue-daggers only), Fane (summoner/ λίγο necro/λίγο Hydro), Sibbile (Pyro/Geomancer/λίγο Hydro), Beast (fighter).

H Aetera ξεκινάει πρώτη, κάνει 2 summons, τα οποία κάνουν το καθένα από 3 attacks, ενώ κάνει και 2 μαγείες. Αμέσως μετά την Aetera τα 2 summons επιτίθενται στον πιό κοντινό αδύναμο χαρακτήρα. 9 στις 10 φορές ο χαρακτήρας εκείνος θα πεθάνει.

Εχθές έκανα αρκετά reloads. Ο Ifan με τον Fane τα λένε μαζί της, και μόλις τελειώσει ο Fane κάνω επανατοποθέτηση όλου του party πλήν του Ifan. Κάποια στιγμή θα την βγάλω, αυτό είναι βέβαιο, όμως έχει χαθεί το immersion. Τώρα δεν βιώνω την ιστορία, παίζω σκάκι και λύνω puzzles, κάνοντας χρήση meta γνώσης.

Και λόγω του πολύ λίγου gaming χρόνου που διαθέτω κάθε μέρα, με εκνευρίζει αφάνταστα να αναλώνω το χρόνο μου σε ένα game χωρίς να κάνω πρόοδο. Εχθές το gaming session ήταν που ήταν μικρό, πήγε και χαμένο, και αντί να χαλαρώσω και να διασκεδάσω, εκνευρίστηκα, διότι είναι ένα κομβικό σημείο όπου δεν μπορείς να πείς ότι φεύγεις και θα επιστρέψεις μετά που θα είσαι δυνατότερος.

Τα σημεία που τα βρήκα σκούρα και την έκανα με ελαφρά πηδηματάκια μέχρι τώρα ήταν:

- Terracotta warriors (αφού πήρα τα αντικείμενα)

- Hannag encounter (μάλλον ήθελε party πιό ψηλού level, δεν ασχολήθηκα πολύ) και θα επιστρέψω μετά.

7 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Επίσης σε τέτοιες μάχες βοηθάει πολύ το φαγητό και να κανεις buff αυτόν που μιλάει με τα πάντα. ;)

Ναί είναι η πρώτη φορά που έκανα αυτό το πράγμα. Ο Ifan που μιλάει μαζί της πάντα την βγάζει καθαρή.

Επεξ/σία από panther_512

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μήπως πηγες μικρότερο level dude?! Οι Terracota είναι πολύ εύκολη μάχη έχει trick, η Hannag άμα τις επιτεθείς, που θα στο συνιστούσα, is one hell of a fight. Απλά θα σου πρότεινα να κανεις πρώτα το quest τις και μετά. Make sure να ψωνίσεις ότι θες πριν το κανεις φυσικά και να κανεις loot το κουφάρι τις asap. Θα καταλάβεις ;)

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με τους Terracotta μπορεί να ήμουν χαμηλό level. Είχα αναγνωρίσει το τί συνέβαινε και ποιοί Terracota έκαναν τί, αλλά σε εκείνη τη φάση οι χαρακτήρες μου δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν. Οπότε την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.

Με τη Hannag τα πράγματα ήταν λίγο παράξενα. Δεν μπορούσα να κατασταλλάξω ποιός είναι ο πιό κακός στην όλη υπόθεση (οι Magisters ή η Hannag) και δεν έπαιρνα θέση. Τα persuasion checks κάναν fail, οπότε μπήκα σε μάχη μαζί της. Και γίνεται όλος εκείνος ο κακός χαμός με τους Voidwoken και μετά έρχεται πίσω η Hannag, όπου τα πράγματα έγιναν ένας αχταρμάς. Επειδή δεν μπορούσα να καταλάβω αν έπρεπε στο τέλος να είμαι μαζί της ή εναντίον της, έκανα reload και skip όλο εκείνο το σημείο για να το ξαναδώ μετά.

Όμως σε αυτές τις 2 περιπτώσεις υπάρχει μιά ποιοτική διαφορά σε σχέση με αυτό που έπαθα τώρα με την Aetera: Μπορώ να τα δικαιολογήσω μέσα στα πλαίσια του Role Playing και δεν μου χαλάνε το immersion.

- Οι Terracotta? Ανακάλυψα με την παρέα μου σαν Indiana Jones την μυστική κρύπτη, πήραμε το αντικείμενο, ενεργοποιήσαμε τις παγίδες και την κάναμε Λούης.

- Η συνάντηση με την Hannag? Δεν έγινε ποτέ. Το party δεν πήγε ακόμα εκεί, πέρασε από έξω από τα ερείπια και δεν μπήκε μέσα, ο Fane πιέζε να πάμε Blackpits και δεν μπορούμε να λοξοδρομούμε άλλο, θα έρθουμε μετά.

- Με την Aetera τί κάνουμε? Δεν μπορώ να πώ "Στόπ, πάμε πίσω να ανεφοδιαστούμε skills, weapons/armor/grenades/scrolls whatever, να κάνουμε και κανα respec και ξαναερχόμαστε". Πρέπει ότι κάνω να μπορώ να το δικαιολογήσω μέσα στα πλαίσια του role play. Οπότε μία σκέψη είναι την ώρα που μιλάει ο Ifan, οι υπόλοιποι να τραβήξουν τέρμα πίσω, να μήν τους φτάνουν τα πρώτα 2 summons, και όταν ξεκινήσει η μάχη και ρίξει όλο της το μένος στον Ifan (ο οποίος θα είναι μπαφαρισμένος και έχει καλό dodge) να της ρίξω κάνα teleportation και να την ξεμοναχιάσω.

Απλά δεν μου άρεσε η αίσθηση, μετά από 90 ώρες σχετικά ομαλού gaming, με σταθερή πρόοδο, να μου λέει το παιχνίδι "Git Gud" ή ότι το party μου δεν είναι καλά φτιαγμένο.

Πάντως έχει θεμελιωθεί η άποψή μου ότι το game αυτό είναι για 2 playthroughs. Αρκεί να με αφήσει να το τερματίσω.

Επεξ/σία από panther_512

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Dude το game δεν είναι εύκολο, γίνετε λιγότερο δύσκολο αφού μάθεις καλά πως παίζεται, όπως είπε και ο φιλος παραπάνω. Θα παρουσιαστούν διαφορα bosses που θα χρειαστεί να αλλάξεις strategy. Το respec δεν είναι ποτε κακό για τον πρώτο playthough, επίσης θα σου πρότεινα να αφήσεις μια πυραμίδα κάτω στο υπόγειο με το source fountain, ώστε μετά από κάθε μάχη να γεμίζεις. Στην Hannag έπρεπε να πας πριν τα blackpits, όχι ότι θα αλλάξει κάτι ιδιαίτερο απλά θα πάρεις λιγότερο χρ επειδή σου δίνει quest για τα blackpits. Όταν θα φτάσεις κάτω στον λαβύρινθο, good luck by the way, τότε θα μάθεις παραπάνω. Πάντως έχει καλο loot να ξέρεις. Επίσης μοίρασε τα specials στους chars και δώστους επίσης items που enhance αυτά τα skills. Εγώ για παράδειγμα όλο το persuasion στον main, loremaster στην Sebille, lucky charm στην Lohse και thievery στον Fane. ;)

Επίσης είναι καλύτερα να τελειώσεις την αριστερή μεριά του νησιού πρώτα, και σίγουρα πριν πας στην δεξιά να περάσεις από paladin checkpoint. ;)

Και τέλος θα σου πρότεινα να κανεις το rogue σου και archer. Τρώει μονο ένα AP το να αλλάξεις όπλο. ;)

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα συμφωνήσω με ότι είπε ο Dj και να προσθέσω κάτι που έκανα λάθος εγώ στο πρώτο play through μου και το έμαθα με τον δύσκολο τρόπο. Σε τακτά χρονικά διαστήματα να αλλάζεις πάντα εξοπλισμό, ιδιαίτερα τις πανοπλίες. Η διαφορά στα defenses ανά level είναι χαοτική. Φόρα ακόμα και common αν χρειαστεί στους melee χαρακτήρες σου.

Γενικώς υπάρχουν μάχες που είναι αρκετά δύσκολες και θα πρέπει να βρεις ένα σωστό strategy για την κάθε μια. Στην προκειμένη περίπτωση, δεν έχει καθόλου source points να χρησιμοποιήσεις? 

Αν θυμάμαι καλά τα πιο δυνατά skills της τα έτρωγες μόνο αφού σε ρουφήξει, αλλιώς κατα τα άλλα μόνο οι λύκοι ήταν το θέμα.

Τέλος, αφού σε ενδιαφέρει πιο πολύ η ιστορία και ο χρόνος σου είναι περιορισμένος θα μπορούσες να μειώσεις την δυσκολία. 

Επεξ/σία από >-Nosakos<-

Thanks για τα tips παιδιά, really appreciated.

Με τα specials έχω κάνει ακριβώς το ίδιο πράγμα με τον {TDi}Dj2k..infc, κάθε χαρακτήρας είναι specialized σε κάτι, με τη διαφορά ότι το persuasion πήγε σε companion και το thievery στον main. Τα άλλα τα έχουμε ίδια. Βέβαια δεν buffάρισα το persuasion, εξού και τα failed checks με τη Hannag.

Με γέμισμα source δεν έχω κανένα πρόβλημα και παραξενεύομαι για το teleportation σε source tank. Έχω αποκτήσει το skill και τραβάω source από τα πτώματα των κακών ή των voidwoken μετά από κάθε μάχη. Οπότε είμαι συνεχώς φουλαρισμένος με source.

Έχω τρείς πυραμίδες μέχρι στιγμής. Η μία είναι σε αχρηστία να πώ την αλήθεια.

Τώρα με την Aetera βρίσκομαι σε μονόδρομο, πρέπει να την βγάλω με τα μέσα που διαθέτω. Το θέμα είναι να μπορέσω να βγάλω το πρώτο turn της Aetera σχετικά αλώβητος.

• Like 1

Αν κατάλαβα καλα... δεν έχεις main healer char. Οπότε αυτομάτως δυσκολεύει το όλο θέμα. Επίσης, ελπίζω να έχεις healing potions ώστε όταν κάνεις rez τους αποθαμένους να γεμίζουν HP... Έχεις rez scrolls, έτσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...