Προς το περιεχόμενο

Divinity: Original Sin 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην το λες. Πρώτο πλέιθρού μου όλο co-op το έκανα με μια φίλη μου, ήταν απολαυστικό. Τα είδαμε σχεδόν όλα και ρίξαμε περίπου 150+ ώρες (βέβαια, 20 ώρες από αυτές ήταν σε loading screens και να προσπαθείς να συνδεθείς με τον άλλον λόγω σερβερς κλπ Στην definite έχουν ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ τα όποια προβλήματα, η μέρα με τη νύχτα, συμφωνώ απόλυτα) Μόνο το immersion δεν είχα φουλ (όπως είχα το πρώτο που το έπαιξα μόνος), αλλά είχε πολύ γέλιο η φάση και το καταευχαριστηθήκαμε.

Τώρα παίζω μόνος δεύτερο πλέιθρου για να δω τα origins story που δεν είδα, σίγουρα εστιάζω καλύτερα στο σενάριο, διαλόγους, και λεπτομέρεις, καθώς επίσης το immersion στον ουρανό, αλλά υπάρχουν στιγμές που μου λείπει το γέλιο, ο χαβαλές, και το "sillyness" που προσφέρει το co-op.

• Like 1
  • Απαντ. 409
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Όχι, δεν λέω είναι μούφα το co-op, προς θεού, το co-op πάντα λέω κάνει υποφερτό το χειρότερο game του κόσμου. Το θέμα είναι ότι είσαι πολλές ώρες στα menu οποτε κουράζει στο co-op. 25 ώρες για fort Joy είναι ok απλά εσύ είπες τόσες για να φτάσεις Act 3. ;)

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Έπος πραγματικά το παιχνίδι. Έχω φτάσει 70 ώρες, το Reaper's Coast είναι ατελείωτο.

Κυκλοφόρησαν πρόσφατα τα 2 παρακάτω εξαιρετικά βίντεο που περιγράφουν πρακτικά όλη την ιστορία της Larian:

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το πήρα στην προσφορά του steam τώρα στα 27€ και λέω κάτσε να το βάλω να δω πως τρέχει στο σύστημα μου....11 ώρες χτες εξαφανίστηκαν σαν νεράκι. Η αλήθεια είναι ότι από τις 11 ώρες έφαγα τις 2 να φτιάχνω το UI μέσα από το config που τελικά δεν κάνει τίποτα. Το γύρισα σε PS4 controller και όλα άψογα. Παίζει τέλεια με το controller και το UI είναι στο σωστό μέγεθος. Χάσιμο πάντως, πανέμορφο, τρομερή εξερεύνηση, πιο ευρύ το σύστημα μάχης. Με το σύστημα της υπογραφής μου έχει αρκετές πτώσεις και σκαμπανεβάσματα στο framerate αλλά το παίζω. Τρομερό πάντως ως τώρα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε

Το πήρα στην προσφορά του steam τώρα στα 27€ και λέω κάτσε να το βάλω να δω πως τρέχει στο σύστημα μου....11 ώρες χτες εξαφανίστηκαν σαν νεράκι. Η αλήθεια είναι ότι από τις 11 ώρες έφαγα τις 2 να φτιάχνω το UI μέσα από το config που τελικά δεν κάνει τίποτα. Το γύρισα σε PS4 controller και όλα άψογα. Παίζει τέλεια με το controller και το UI είναι στο σωστό μέγεθος. Χάσιμο πάντως, πανέμορφο, τρομερή εξερεύνηση, πιο ευρύ το σύστημα μάχης. Με το σύστημα της υπογραφής μου έχει αρκετές πτώσεις και σκαμπανεβάσματα στο framerate αλλά το παίζω. Τρομερό πάντως ως τώρα.

Περίεργο έχω δεν είχα κανένα θέμα με performance (με την DE). Ακόμα και στα σημεία που γίνετε χαμός με elemental attacks πάλι κρατούσε μια χαρά. Θα σου πρότεινα επίσης m/k για αυτό το game,  το gamepad είναι λίγο κουραστικό, το conversation box τεράστιο και στους διαλογους δεν έχεις scroll. Από εκεί και πέρα το game είναι απόλαυση.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Περίεργο έχω δεν είχα κανένα θέμα με performance (με την DE). Ακόμα και στα σημεία που γίνετε χαμός με elemental attacks πάλι κρατούσε μια χαρά. Θα σου πρότεινα επίσης m/k για αυτό το game,  το gamepad είναι λίγο κουραστικό, το conversation box τεράστιο και στους διαλογους δεν έχεις scroll. Από εκεί και πέρα το game είναι απόλαυση.

Το performance πέφτει στο PC της υπογραφής μου. Οχι πάντα και όχι συνέχεια αλλά δεν είναι ποτέ σταθερό. Οσο για το m/k είναι ο λόγος που έφαγα 2 ώρες. Το παίζω τηλεόραση και σε m/k mode δεν βλέπεις να διαβάσεις τα γράμματα εκτός και αν πας στο μισό μέτρο ή αν έχεις κιάλια. Αλλαγές στο UIScaling μέσω config επηρεάζουν ολόκληρο το UI με αποτέλεσμα να χάνεις πληροφορίες από τα boxes. Κοινώς unplayable. Το UI και τα fonts σε controller mode είναι εντελώς διαφορετικά και είναι ακριβώς στο μέγεθος που πρέπει για τηλεόραση. 

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε εγώ είχα θέμα με την DE και μάλιστα το έπαιζα με 770gtx και και τον ίδιο επεξεργαστή με σένα. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου elemental attacks είχαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και γέμιζαν την οθόνη με effects. 

H Larian πάντως έχει φτιάξει παιχνιδάρα. Είναι τεράστιο και "πυκνό". Με ωραίους χαρακτήρες και quests. Στο τελευταίο arc πέφτει λίγο το ενδιαφέρον αλλά και πάλι είναι καλό.   Θα το ευχαριστηθείς σίγουρα.

• Like 1
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, >-Nosakos<- είπε

Ούτε εγώ είχα θέμα με την DE και μάλιστα το έπαιζα με 770gtx και και τον ίδιο επεξεργαστή με σένα. Μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις όπου elemental attacks είχαν αλυσιδωτές αντιδράσεις και γέμιζαν την οθόνη με effects. 

H Larian πάντως έχει φτιάξει παιχνιδάρα. Είναι τεράστιο και "πυκνό". Με ωραίους χαρακτήρες και quests. Στο τελευταίο arc πέφτει λίγο το ενδιαφέρον αλλά και πάλι είναι καλό.   Θα το ευχαριστηθείς σίγουρα.

770 > 960 :D καλά και εγώ δεν μιλάω για τραγικές καταστάσεις, μιλάω για περιπτώσεις που έχεις πολύ NPC ή πολύ λεπτομέρεια σε ένα πλάνο ή αλυσιδωτές elemental αντιδράσεις. Και ναι το παιχνίδι σε ρουφάει στον κόσμο του. Χαίρομαι που το κράτησαν ligh hearted όπως το πρώτο και σε φάση παραμυθιού. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Θυμάμαι διάβαζα και στο πρώτο θέμα με το UI όταν παίζεις σε τηλεοράσεις και πας να το κάνεις μόνος σου scale. Στα stream, που έπαιζαν οι ίδιοι σε τηλεοράσεις, ήταν με controller και έδειχνε τέλειο -ίσως είναι καλύτερα ρυθμισμένο από μόνο του εκεί.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

150 ώρες έγραψε το κοντέρ στο DOS1 και φθάσαμε στο τέλος. Ωραίο παιχνίδι αν και έδειχνε ημιτελές σε κάποια πράγματα (kickstarter γαρ)ωστόσο το gameplay με αποζημίωσε και με το παραπάνω.

Έχω ήδη ξεκινήσει το DOS2 και οι διαφορές είναι εμφανείς (είμαι αρχή ACT 2). Γραφικά και σχεδιασμός στολών εξαιρετικά, το crafting βελτιωμένο (έχω κόλημμα), ωραίες ιστορίες και αποστολές. Παίζω tactician οι μάχες είναι δυσκολούτσικες απαιτούν μεν προετοιμασία καθώς και πλάνο αλλά λίγο πολύ πάνω κάτω στο ίδιο μοτίβο κινούνται και το βρίσκω κάπως μονότονο. Μου άρεσε επίσης ότι δεν βρίσκεις εύκολα items (για την ώρα) είμαι level 11 και φόραω ακόμη και common (χωρίς bonus) ρούχα level 7, 8. Ωραίος ο καθρέπτης για reset των skills, σου δίνει μια ευελιξία στο πως στήνεις το χαρακτήρα σου κάθε στιγμή - αν και είχα αποφασίσει πως θα παίξω warrior one handed/shield tank. 

Δεν μου άρεσαν κάποια στοιχεία στο σχεδιασμό των classes πχ ο ranger ευνοείται περισσότερο από το warfare (το school των warrior υποθετικά) παρά από το huntsman το οποίο δίνει ένα κουλό bonus για +damage από ύψος. Επίσης δεν μου άρεσαν τα blessed/cursed status τα οποία προσωπικά, τα βρίσκω λίγο τραβηγμένα και χωρίς να δίνουν ουσία. Ανάμικτα συναισθήματα για το γεγονός ότι δεν βρίσκω εύκολα items για το build μου από την μια μου αρέσει η έξτρα δυσκολία από την άλλη είναι λίγο εκνευριστικό να μη μπορείς να ντυθείς (αν και είμαι speced με Lucky Charm για το σκοπό αυτό) καθώς και το crafting έως τώρα είναι άχρηστο για ρούχα πάντα. Το item management παρά τις φιλότιμες προσπάθειες έχει θέμα. Τέλος δεν μου αρέσει τόσο η μουσική (συγκριτικά με το DOS1).

Σαν τίτλος συνολικά σε σχέση με το DOS1 σημαντικά ανώτερο.

Επεξ/σία από TR-909
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, TR-909 είπε

Δεν μου άρεσαν κάποια στοιχεία στο σχεδιασμό των classes πχ ο ranger ευνοείται περισσότερο από το warfare (το school των warrior υποθετικά) παρά από το huntsman το οποίο δίνει ένα κουλό bonus για +damage από ύψος.

Είναι πολύ δυνατο το huntsman ability. Μπορεί σαν καθαρό physical damage το warfare να δίνει καλύτερο damage, αλλά τo huntsman bonus πολαπλασιάζεται πάνω απο όλα τα υπόλοιπα bonus που έχεις. Με λίγα λόγια όταν είσαι ψηλά με τον ranger σου θα σπέρνεις θάνατο. Λογικά σου λείπουν τα huntsman skills τώρα και ίσως γι αυτό σου φαίνεται ανούσιο. 

Τερμάτησα το παιχνίδι με ifan ως ranger και σε κάθε μάχη το πρώτο που έψαχνα ήταν πως να τοποθετήσω τον ranger μου σε ύψος. Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού ήταν ο ν1 dps μου.

Επίσης ο εξοπλισμός στο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικός,  αν δεν τον ανανεώνεις οι εχθροί σε λίγο θα σε γλεντάνε...Ειδικά σε classic mode. Το Physical/magical armor bonus απο πανοπλίες αναιβαίνουν πολύ σε κάθε λέβελ. Ορισμένες φορές είναι καλύτερα να φορέσεις ρουχισμό με χειρότερα extra stats... Προσωπικά δεν θυμάμαι να είχα θέμα να βρω εξοπλισμό, αν ξέμενα, γύρναγα στην πόλη και αγόραζα απο μαγαζιά.

Επεξ/σία από >-Nosakos<-
Δημοσ.
22 ώρες πριν, >-Nosakos<- είπε

Είναι πολύ δυνατο το huntsman ability. Μπορεί σαν καθαρό physical damage το warfare να δίνει καλύτερο damage, αλλά τo huntsman bonus πολαπλασιάζεται πάνω απο όλα τα υπόλοιπα bonus που έχεις. Με λίγα λόγια όταν είσαι ψηλά με τον ranger σου θα σπέρνεις θάνατο. Λογικά σου λείπουν τα huntsman skills τώρα και ίσως γι αυτό σου φαίνεται ανούσιο. 

Επίσης ο εξοπλισμός στο παιχνίδι είναι πολύ σημαντικός,  αν δεν τον ανανεώνεις οι εχθροί σε λίγο θα σε γλεντάνε...Ειδικά σε classic mode. 

Απλά μου φαίνεται κάπως περίεργο για τον ranger να αποδίδει καλύτερα με warfare - για το ύψος ισχύει και ναι στα περισσότερα encounters ως τώρα είχα επιλογές να τον στήσω ψηλά, αλλά όχι σε όλες, οπότε αν το δούμε σαν flat damage το warfare υπερτερεί (για αυτό και το προτείνουν σε όλα τα guides σαν πρώτο school για max). Και στο DOS1 o ranger ήταν μακράν ο top dps οπότε και εδώ περιμένω κάτι παρόμοιο.

Εχεις απόλυτο δίκιο για τα ρούχα και πλέον αν είναι 2 levels ανώτερο το φοράω ακόμη και αν αντικαθιστώ epic με common - τελικά νομίζω καλά έκαναν γιατί στο DOS1 ήμουνα level 20 και φόραγα ακόμη και 14αρια ρούχα (μόνο και μόνο για τα properties) πράγμα που δεν ήταν λογικό.

Kάτι που δεν μου άρεσε και τόσο ήταν μια μάχη ίσως η πρώτη μου με τόσο δυνατό boss, τον Mordus. Ξεκινάει σαν ένας τουμπανεξ dagger undead και στο πρώτο death (είτε εχθρού είτε δικού μου) του αποροφά το source και μεταμορφώνεται σε ένα voidwoken με πολύ armor και HP. E μόλις του έριξα τα armor (με αρκετή δυσκολία βέβαια) τον είχα perma disabled (stunned, frozen, knockdown) και 5Κ HP κατέβηκαν νεράκι. Δεν μου άρεσε αυτό και συγκριτικά με το DOS1 όπου υπήρχαν τα leveled resistances μου φάνηκε ότι υστερεί σε challenge. Έχω βέβαια μπροστά μου και μακάρι να διαψευστώ.

Τέλος με το loot τα πράγματα δείχνουν να καλυτερεύουν και πλέον νιώθω πιο άνετα και ντύνω τους χαρακτήρες μου. Μάλλον στην αρχή ζορίζει λίγο απ' ότι φαίνεται.

Δημοσ.

το έχω πόσο καιρό εγκατεστημένο και μετά απο το 1ο που τερμάτησα τον χειμώνα, όλο λέω νασχοληθώ αλλά οπως το βλέπω πάει μόλις πιάσουν τα κρύα κ αυτό...

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα παίδες. Από σκ θα ξεκινήσω αυτό το απίστευτο παιχνίδι. Το είχα αφήσει στο backlog αλλά δεν μπορώ να περιμένω αλλο. 

Δεν έχω παίξει το πρώτο (διάβασα ότι σεναριακα δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο) αλλά λάτρεψα το dragon age origin το pillars of eternity και τα tactical είναι η αγαπημένη μου κατηγορία παιχνιδιών (ff tactics /xcom/banner saga και πολλά άλλα). 

Πείτε μου κάποια τιπς για την αρχή /τι να προσέξω γενικά? και επίσης να ρωτήσω. Aγαπάω τους μάγους μου σε αυτά τα παιχνίδια αλλά διαβάζω ότι στο συγκεκριμένο οι wizards δεν είναι καθόλου καλοί. Ποια είναι μια πολύ καλή overall class? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...