Xvipes Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2015 Καλησπέρα παιδιά, είμαι στη φάση που ετοιμάζομαι να κάνω απεγκατάσταση τα windows 10 και να πάω πίσω στα υπέροχα windows 8.1 και ο λόγος όπως καταλάβατε είναι η μνήμη. Πριν ξεκινήσω λοιπόν πάλι format και εγκαταστάσεις προγραμμάτων ξανάμανα είπα να κάνω εδώ ένα thread μήπως υπάρχει και άλλος με το ίδιο προβλήμα που βρήκε λύση και γλυτώσουμε τα format. Αρχικά να αναφέρω πως έχω 8gb ram και με τα windows 8.1 δεν είχα ποτέ θέμα μνήμης.Πλέον με τα 10αρια κάθε 1 ώρα μου βγάζει high memory usage και να κάνω kill τον chrome. Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει: Mε το Windows Kits να τρέξω το poolmon.exe για να βρω αν υπάρχει κάποιος driver που έχει memory leak.Δε βρήκα τίποτα εκτός από το SamsungRapidDiskFltr.sys που τελικά απλά δεσμεύει 1gb από τη ram για να έχεις το rapid mode σε Samsung SSD(το ίδιο είχα και στα 8.1) Να κάνω uninstall τον chrome 64bit καθώς διάβασα ότι είχε memory leak και να περάσω τελευταία έκδοση 32bit Να κλείσω από τον chrome το "ok google" (Settings->search "ok google"-> untick Enable "ok google" to start a voice search ) Να κλείσω την Cortana (rename το C:\Windows\SystemApps\Microsoft.Windows.Cortana_cw5n1h2txyewy.old αφού έχει κλείσει το searchui.exe ) Disable το νέο notification των 10ριων Δεν θέλω να ξεκινήσω να κλείνω services γιατί πιστεύω εκεί θα χαθεί η μπάλα. Στα windows 8.1 δε μου είχε βγάλει ποτέ μήνυμα με RAM εκτός από σπάνιες φορές που είχα ανοιχτό μέσα σε όλα και το photoshop. το p.c όταν bootarei έχει περίπου 3gb in use και δείτε τι έχω στο startup. SS από resource monitor με 1 chrome 2 tabs(facebook και insomnia) Να τα βγάλω και να περιμένω κάνα update ή έχετε καμιά συμβουλή να δοκιμάσω?
micos000 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Θα πρέπει να ελέγξεις τι γίνεται στο resource monitor όταν σου βγάζει το μήνυμα για high memory usage μπας και καταλάβεις κατάπου πάει η μνήμη. Εδώ που είσαι δε βλέπω κάποιο πρόβλημα. Έβαλα κι εγώ τα 10άρια σε λάπτοπ με 4gb μνήμη και ποτέ δεν μπου έβγαλε τέτοιο μήνυμα. Εγώ πάντως πιστεύω ότι φταίει το magician της samsung. Καμιά αναβάθμιση είδες;
Occultist Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Κάτι μου κάνει σε λανθασμένο σετάρισμα παραμέτρων. Ή σε παπάτζα third party system utility που έχει βιάσει το λειτουργικό (δεν πιστεύω να έχεις <οτιδήποτε> Norton πάνω...). Μπορεί να τα καταφέρεις να επαναφέρεις σωστή λειτουργία με κάποιο ψάξιμο, ανάλογα και την εμπειρία σου... Με format/clean install, πάντως, θα στρώσει, σίγουρα - αρκεί να μην περάσεις πάλι το όποιο προβληματικό software σου κάνει τα νερά. Και ffs - να πεις «πάω πίσω στα υπέροχα 7», με μιά δόση συναισθηματισμού, να το καταλάβω! Αλλά να βγάλεις τα 10 για να γυρίσεις στα 8 - lol.
TheELF Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Σιγουρέψου ότι έχεις pagefile γιατί χωρίς αυτό ακόμα και αρκετό χώρο να έχεις στην μνήμη σου το βγάζει αυτό το μήνυμα,και μετά από μια ώρα chrome ιδίως αν ανοίγεις και αρκετές καρτέλες καληνύχτα,τα windows χρειάζονται την προσωρινή μνήμη...ακόμα και όταν δεν την χρειάζονται.
panospc Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 το p.c όταν bootarei έχει περίπου 3gb in use και δείτε τι έχω στο startup. Αρκετά μεγάλη χρήση μου φαίνεται, εμένα μετά από restart χρησιμοποιεί 1GB από τα 8GB ram που έχω. Έχεις δοκιμάσει να απενεργοποιήσεις τα services που δεν ανήκουν στην microsoft;
Xvipes Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Μέλος Δημοσ. 27 Αυγούστου 2015 Σιγουρέψου ότι έχεις pagefile γιατί χωρίς αυτό ακόμα και αρκετό χώρο να έχεις στην μνήμη σου το βγάζει αυτό το μήνυμα,και μετά από μια ώρα chrome ιδίως αν ανοίγεις και αρκετές καρτέλες καληνύχτα,τα windows χρειάζονται την προσωρινή μνήμη...ακόμα και όταν δεν την χρειάζονται. Μάλλον αυτό είναι που λες! Είχα αλλάξει το Page file γιατί το ζήταγε έτσι το πρόγραμμα της Samsung. Θα το κοιτάξω μόλις πάω σπίτι, αλλά ακόμα και έτσι δε θυμάμαι ποτέ να μπορούσα να γεμίσω και τα 8gb ram με απλό browsing στα 8ρια. off-topic Με format/clean install, πάντως, θα στρώσει, σίγουρα - αρκεί να μην περάσεις πάλι το όποιο προβληματικό software σου κάνει τα νερά. Και ffs - να πεις «πάω πίσω στα υπέροχα 7», με μιά δόση συναισθηματισμού, να το καταλάβω! Αλλά να βγάλεις τα 10 για να γυρίσεις στα 8 - lol. Νομίζω μέχρι στιγμής τα 8.1 είναι το καλύτερο λειτουργικό της Μ$. Αναμονή μήπως πάρουν την θέση του τα 10αρια.Τα 7 καλά αλλά τα tweaks που γίνανε στα 8 είναι για εμένα αναντικατάστατα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα